Fualaau aina

Vaega o le tuputupu ae ma le tausiga o squash

Patisson e sili ona lauiloa i faifaatoaga ma fai togalaau. O lenei laʻau faʻavaomalo taʻitasi e le manaʻomia ai le togiina ma e le faia. O ona fua o fualaau ma vailaau faafomaʻi e pei lava o le zucchini, talu ai o nei laau uma e lua o le pauka. E moni, afai tatou te faʻatusatusa le zucchini ma le squash, ona sili atu ai lea o fualaau aina suamalie ma isi vailaau aoga. E le gata i lea, e sili atu ona vevela, ma e tele fua o fualaau aina. Ina ia maua ni maualuga maua, e tatau ona e iloa nisi mea faalilolilo i le tuputupu ae o squash.

E uiga i squash

I Rusia, ua totoina squash talu mai le faaiuga o le 19 seneturi. O le aufaʻatauloa e manatu i le sikuea o se fualaau faisua faigofie: o loʻo gaosia, faʻafefe, ma teu. O le tofo o le fua e tutusa lelei lava ma musika.

Fomaʻi manatu o squash o se meaʻai meaai. E aofia ai: vitamini, suka, pectin. O loʻo iai i le alkaline ma le vai o loʻo i totonu o fua e faʻaleleia ai le lelei o le faʻamalosia o le protein e le tino ma fatu ai se tali alkaline i le toto. O le faʻaaogaina masani o squash i meaʻai e lelei tele i le galuega a le inumaga ma fatuga. O la latou togafiti faʻamalosi i luga o le polokalama urinaryina e lauiloa.

Eseese ituaiga o squash e eseese foliga: ipu, masini, ipu, logo. O lanu paʻepaʻe e ese foi: paʻepaʻe (aganuʻu), lanumeamata, lanu samasama, faʻapitoa. O le faʻalauteleina o squash e tupu mai i fatu.

E faʻapefea ona tupu le gaʻau i se fale vevela

E mafai ona ola le suki i le matala. I lenei tulaga, o le tulaueleele e faia i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. Ma e mafai pea ona e totoina fatu o squash i totonu o le kiona. O le totoina o fatu i totonu o se fale laufanua e tatau ona faia ia Aperila.

O mamanu faʻalelei e lua ituaiga:

  • Tape - 50x90x70 cm.
  • Nofoaga faʻamau - 70x70 cm poʻo le 60x60 cm.

Saunia o squash fatu mo le totoina

I fua o squash, o le vaitaimi o le germination e oʻo atu i le 9-10 tausaga. E moni, o le siama sili ona lelei e matauina i le lua ma le tolu tausaga. Ae o le aʻafia lelei o fatu o le tausaga talu ai e le faʻamaʻaloina pe afai latou te faia le vevela mo le 5-6 itula i le 50-60 tikeri pe faʻagogo i le la.

Mai le seleselega seleseleina, e tele fua o fua lelei e filifilia. O fua e maua mai ia i latou, lea e tatau ona faʻamago i totonu o se potu mafanafana, ma vaʻaia.

O le fasiotia o faʻamaʻi, faʻaleleia le lelei o fatu laau, o fatu ua gase i vaifofo eseese, mo se faataitaiga, i le faamaʻi boric acid (20 mg i le lita o le vai). E le gata i lea, o loʻo i ai le fufuluina ma le faʻamago. I lenei auala faigofie, o gaʻo e faateleina i le 20%.

Faʻagasolo muamua aʻo lei totoina i se vaifofo o le paluga faʻasalalau: faʻaleleia le faʻaleleia o le germination, faʻavaveina le tuputupu aʻe o faʻatoaga ma le atinaʻe. I lenei tulaga, o fatu e teuina i le fofo mo le 20 minute, fufulu ma mamago.

O se tasi o tuutuuga mo le vave vave ona totoina o laau ma le maualuga o fua o le faigata. Ina ia faia lenei mea, o fatu e tuʻuina i totonu o se taga mea vevela, lea e tuu i totonu o le pusaaisa. O le 6 itula muamua o fualaau o loʻo i le vevela o le 18 i le 20 tikeri. O le isi 5-6 aso, o mea totō e teuina i le vevela o le 0 i le 2 tikeri.

Totoina o fatu i totonu o se lau

O le auala o sea tulaueleele e filifilia i itu i matu ma mo le vave faʻatau atu i le maketi. O le aso faʻamoemoe sili ona lelei o Aperila.

O fualaʻau ua tupu aʻe i paʻu poo ipu palasitika. Ina ia faʻavaveina le germination, ua tumu i latou i le fugalaau poʻo le faʻafefiloi o le eleele ma ni faʻaopoopoga. E faʻaaogaina faʻamalolo i le vai.

O le faʻaleleia o eleele e faia i le faasologa lenei: muamua, faʻapipiʻi ipu ma le limasefulu pe a ma le 10 cm e tanumia i le 4 cm ma faʻafefeteina ile eleele. E le gata i lea, o loʻo iai pea se vevela, lea o le a mafai ai ona totogo tupugo ma tuputupu aʻe malosi. Paʻu lelei muamua ao leʻi oʻo mai: i le aso 23-25 ​​tikeri, ma i le po +18 tikeri.

O le taimi lava e amata mai ai le tupu muamua, e tatau ona tuu i lalo le vevela: 18 tikeri i le ao ma le 16 tikeri i le po. Faʻafetai i le maualalo o le vevela, o le a tupu vave le totogo ma tupu. A maeʻa pe a ma le vaiaso, e manaʻomia le toe faʻaleleia o le vevela i le 22-25 tikeri.

Ua uma ona ola tuputupu ae ma ni laulaau se lua pe tolu ua totoina i luga o moega. E fautuaina e sasaa vaieli i vai mafanafana aʻo lei totoina. O le faʻaleleia o loʻo faia ma se paluga faʻapitoa.

TAITAI! E tatau ona faʻafefe muamua fualaau i sina vai itiiti ma e le masani ai. E taua foi le faia o le ea masani.

Tatala toto

O le auala o lea totoga e faʻaaoga i le galueaina o squash mo mea e manaʻomia e le tagata lava ia. O le aso sili ona lelei e tulaʻi ai o Me - i le amataga o Iuni. O le nofoaga e tulaʻi mai ai ua filifilia i luga o se lafoaia ma le le mautonu. Ua saunia le eleele i le tautoulu, ina ia aua nei gaogao ma lelei. Muamua, latou teliina, ona faʻamaʻaina lea. Ina ia susu, pe a eliina, e le malepe ai palu o le eleele, o lea i le taimi o le taumalulu e tumu i le susu. I le tautotogo, faʻapalapala le paluga ma le susu ile palapala. Laʻau e leʻi faʻapalaina i le tautoulu, faʻamaʻaina i le vaiaso ao le i totoina. Le faʻatagaina o le faʻamalosi mo eleele palapala.

Uluaʻi togavao o loʻo sauniuni le malulu puipuiga. O le puipuiga, compost poo le manure o loʻo faʻaogaina i totonu o togalaau mo le totoina ma fufuluina ile palapala. I le taimi lava e tasi, o le faʻaleleia o le faʻamaʻiina faʻamalosi vai e faʻatinoina.

O loʻo faʻaleleia eleele i le 28-30 tikeri. Ma o le susu mai le pito i lalo o le palapala e alu i fatu, ua faʻatulagaina pe a totoina. Laititi laiti e faia e totō ai fatu. O lo latou loloto e faalagolago i le tulaga o le palapala. Pe a pala le eleele, o le loloto o le lua e 6 cm, mo le faʻatulagaina ma le mamafa o le eleele - 4 cm.

TAITAI!

  • Laʻau e totōina ile eleele le pala.
  • Laʻau faʻavave vave pe a faʻaulu fatu fatu.
  • Faʻapipiʻi i le pito i luga o le peat, faʻavaveina ai le germination o fualaau.

E faʻafefea ona tausia le squash i le eria

O le tausisia o tulafono lautele mo le tausiga o squash o se faamaoniga o se seleselega lelei.

Faʻasalaga e fai ina ia tumau le lau. E talafeagai le vai i lalo o le aʻa. E le tatau ona malulu le vai. Laufanua e manaʻomia tele le susu i vaega eseese o atinaʻe. O le fua o le fugalaau e faapitoa le iloga.

O le vai e manaʻomia mo le sikuea mita e tasi o le totoina o le:

  • A o leʻi fugaina - 1 taimi i 5-6 aso mai le 5 i le 8 lita.
  • A oʻo ina fufuluina ma fua mai fua - 1 taimi i aso uma 3-4, 8-10 lita.

O luga o laei e manatu o le filifiliga ma le tolu taimi o laei pito i luga. E masani lava, i le tasi i le afiafi o le fugalaau, ma faʻalua i le laasaga o le faʻavae ma le faʻamalosi. O se fugalaʻau faʻatoʻaga na faia mai mullein diluted e faʻaaogaina mo ofu pito i luga.

O le veleina o le puleaina o vao vao e ala i le veleina o togafitiga e faʻaleleia atili ai le fuaina o fua o fua. Faatasi ai ma le veleina, e le tatalaina le eleele, ma e le faʻataʻapeina. O aʻa e faʻaalia pe a uma ona faʻasuina le suasami i le paʻu poʻo le oneone.

Manatu mai ogaoga o laau E tatau ona aveeseina laʻau tetele ma le le aoga. Televave vao e faʻaitiitia ai le gaosiga. Aveesea e fautuaina ina ia toe faia i lea taimi ma lea taimi ma se vaitaimi e 4 aso.

TAITAI! Seleseleina vaiaso. Laʻau faʻamalosi e taofiofi ona toto ma faʻagesegese le faʻavaeina o fua.

O le faʻafefe o le squash o loʻo faia i se auala faʻafefe. O le pollen e ave e iniseti. Mo fualaau aina i greenhouses, e faʻatagaina le faʻafefeteina. Mo le totoina o le eleele, e tatau ona i ai le eletise pe afai e faalavelave le tulaga o le tau i le palota masani. E le faigofie le faʻaleagaina o se mea e fai: o le fuga o le tane e malepe, ma o lona polini e faʻaaoga i fugalaau.

TAITAI! I le puipuia o le faʻamaʻiina e fualaʻau e fesoʻotaʻi, e le fautuaina e toto i tafatafa o pika, kukama ma zucini.

Maʻi ma meaʻai

O le meaʻai sili mo squash o le aphid. O lana gaioiga e le gafatia.

E faʻatautaia auala e faʻatautaia ai aphids:

  • Faatafunaina o vao ma le loloto o le eliina o eleele.
  • Le togafitiga ma togafitiga eseese.
  • Lafoina o le laʻau ma le paluga ma le fasimoli solution.
  • Lalagaina laulaau ma se vaitafe pe a leai se leaga matuia.

O nisi o meaola faalafua e tutusa ma zucini, mo se faataitaiga, whitefly. E taia le pito i lalo o le laupepa, ma e magoto. O aʻafiaga mo fualaau 'aina e paʻu i le eleele o loʻo sulu. Mo le puipuiga, e faʻaaogaina le faʻamalosi i le tioata poʻo se maʻa. E mafai ona e faʻamaʻi faʻamaʻi pepe i vailaʻau, pe fufuluina foʻi i luga o ni meaʻai i se vaʻa vai, ona faʻamalo le palapala.

Seleseleina o le Squash

E togiina le Squash pe a le atoatoa le fua, ma e leʻi fatuina fatu. O fualaau tipisi e faigata tele, o lea e faʻamamāina ai aʻo lei 'ai. O ia fua e sili ona lelei i luga o fatu.

O fua o squash e le fuafuaina mo le teuina o taimi umi, ae mafai ona e faʻasaoina, mea, ma fai caviar.

Faʻaaloalo i tulafono uma, faʻatupulaia squash i luga o malosiaga o le oʻo lava i tagata fai togalaau e le o masani ai. O le taui mo galuega o le a avea ma fua lelei ma lelei o squash.