Berries

Laʻau faʻapipiʻi ma le tausiga i le ogatotonu o le gaosiga o gafa

Cherry plum - o se laau fua o le ituaiga genum. O lona lauʻeleʻele o le teritori o saute sisifo i Asia (Syria, Iran, Turkey, Initia). I Rusia, o lenei laau ua salalau i vaomatua o mauga o le Caucasus i Saute.

Faʻavae i Saute e fesoasoani i paʻu faigofie e faʻafefe ai le lamala ma le vevela. Ina ua paʻu le laau i le ogatotonu ma matu o latito o le atunuu, na foliga mai e lagona lelei i le maualalo o le vevela.

O le pine paʻu e le na o le vave ona fetaui lelei i taumalulu eseese, ae e maua ai foi le seleselega tele. O le tasi laau tele i le vaitau e mafai ona oʻo atu i le 150 kilokalama o fualaau aina. O le laau e amata ona fua tele i le lua tausaga talu ona totoina.

O le pine pine e faigofie ona sopoʻia ma le tele o isi ituaiga o plums. O lenei tulaga o le laau e fesoasoani ai i faifaatoʻaga e atiina ae ni ituaiga fou. O lenei ua sili atu i le 200 cultivars. E ese uma i lanu, foliga ma le tele.

Laʻau pipi pine mo le vaeluagalemu

Cherry plum Kuban comet - o se laau laʻau ua tupu e tusa ma le tolu mita. Laʻau mumu mumu tele le tele o se moa moa e toto i luga o lenei laau - mamafa 40 g. O le kuban comet e aumaia se seleselega lelei i tausaga uma. Mai vine laiti e mafai ona e aoina i le 10 kilokalama, ma o laau matutua e maua ai le 50 kilokalama o fua. O paga e pepese i le ogatotonu o Iulai.

Cherry plum Gold Scythians - laau laʻau, e lua mita le maualuga. O lenei ituaiga na totoina mai fatu o le kuban comet. E i ai fua tetele e tasi o lanu lanu samasama - mamafa 35 g. O le fua o le laau e maua mai i le 30 kilokalama. O fua na kuka ma ua sauni mo le seleselega i le faaiuga o Iuni.

Cherry plum - ogatotonu o vaitau, e le silia le lua ma le afa mita le maualuga. I luga o lala pupuu e tele fua suamalie suamalie ma se lanu enaena uliuli - mamafa 55 g. O le fualaau aina e tele, o tausaga taitasi o le a oʻo mai e aoina mai i le 60 kilokalama o le fua. O fua e usu i le amataga o Iulai.

Cherry plum - o le vailaʻau e vave ona tupu, e oʻo ile lua ma le afa mita le maualuga. O le laau e amata ona fua mai i le tausaga lona lua talu ona totoina. I luga o lala laʻau e tutupu ai fua laʻitiiti samasama - mamafa e oo i le 22 g. O le peleni a le Royal cherry e aumaia ai se seleselega maumaututu ma le tele o fualaau suamalie. Latou pepese i le faaiuga o Iuni.

Cherry plum huck

Vaitausaga o le vaitau e oʻo i le fa mita. O le laau e amata ona fua mai fua i le tolu tausaga talu ona totoina. Lanu samasama lapopoʻa ma le lanu violē e ola i luga o lālā - mamafa e oʻo i le 30 g. O le laau e fua tele mai, e oo atu i le 50 kilokalama o fua suamalie ma fuamalie. Ua saunia le seleselega mo le seleselega i le faaiuga o Iulai.

Cherry plum Mara - vave ona oʻo, oʻo atu i le tolu mita le maualuga. E aumaia e le laau le seleselega i le lua tausaga talu ona totoina. I luga o lala e tele fua o le lanu laʻitiiti lanu - mamafa 25 g. O le fualaau aina e mausali, o tausaga taʻitasi e maua ai e le laau le 40 kilokalama o fua suamalie ma suamalie. E mafai ona seleseleina le seleselega i le faaiuga o Aukuso.

Cherry paʻu Iulai na tulai - Faʻatonu vave, ola e oʻo i le tolu mita. O le laau e amata ona fua mai i le lua tausaga talu ona totoina. I luga o lālā o loʻo tupu tele fua-fua suamalie o le lanu mumu uliuli - mamafa e oo atu i le 35 g. O le gaosiga e maualalo ae tumau. Mai le laau e mafai ona e aoina mai i le 10 kilokalama o fua. Latou te matua i le faaiuga o Iuni.

Cherry pilum malaga - laau laʻau, oʻo atu i le tolu mita le maualuga. I luga o lālā o loʻo ola ai fualaau aina lanu violē-lanu piniki - mamafa 25 g. Fualaau faʻamautu, o tausaga taitasi e oʻo atu i le 40 kilokalama o le paʻu. E mafai ona seleseleina le seleselega i le faaiuga o Iuni.

Cherry found plum - ogatotonu o le vaitau, oʻo atu i le tolu mita le maualuga. O le fua muamua i le laau e amata i le tolu tausaga talu ona totoina. I luga o lālā o loʻo tupu tele fua-fua suamalie o le lanu mumu uliuli - mamafa e oo atu i le 35 g. O le ituaiga e tele mea e maua mai i le 60 kilokalama. O fua na aina i le ogatotonu o Iulai.

Cherry plum Lama - e vave ona tupu, e oʻo ile lua mita. Fua tele fua i le tausaga lona lua talu ona totoina. I luga o lālā o loʻo tupu tele fua-fua suamalie o lanu mumu-lanu - mamafa e oʻo i le 40 g. O lenei ituaiga e aumaia ai se seleselega lelei. E oo atu i le 60 kilokalama o fualaau aina e mafai ona filifilia mai se laau. O le paʻu e tupu i le afa lona lua o Aokuso.

Cherry plum

Vaitausaga o le vaitau e oʻo i le lua mita. Ua saunia le laau mo le fua muamua o le tolu tausaga talu ona totoina. I luga o lālā o loʻo ola ai fua tetele o le lanu mumu-violet - mamafa e oʻo i le 45 g. O lenei ituaiga e maua ai se seleselega tele. Mai le laau e mafai ona e aoina mai i le 50 kilokalama o fua suamalie ma fuamalie. O le vaeluaina o le vaeluaga o Aukuso.

Cherry tent plum tent - o se ituaiga vave o le tuputupu aʻe e oʻo i le lua mita. O le vaitau muamua o le fualaau aina e sau mai le fa tausaga talu ona totoina. O loʻo i ai fua lanu suamalie ma fuamalie o lanu mumu-samasama - mamafa e oo atu i le 35 g. O lenei ituaiga e oʻo atu i le 40 kilokalama o le seleselega. O fua e amata i le amataga o Iuni.

Cherry plum peach - o se uluaʻi fua e tupu mai i le lima mita. E aumaia e le laau lona fua muamua i le lima tausaga talu ona totoina. Laʻau mumu ma mumu-lanu mumu e tupu i luga o lālā - mamafa e oʻo i le 55 g. E tusa ma le 60 kilokalama e mafai ona aoina mai le laau i le vaitau. O fua na aina i le afa muamua o Iulai.

Cherry plum Cleopatra - vave ona oʻo, e oʻo i le fa mita le maualuga. Aumai se fua i le lona fa tausaga talu ona toto. O fua e lapopoa tele, uliuli e maua ai le manogi suamalie ma le manaia-mamafa e oo atu i le 40 gr. O lenei ituaiga e oʻo atu i le 40 kilokalama o fualaau aina i tausaga uma. Seleselega saunia mo le seleselega ia Setema.

Cherry plum Globe - o se laau umi e puipuia i le malulu malulu ma soʻo se faʻamaʻi. O lenei ituaiga e aumaia ai fua i le faaiuga o Aukuso. O fua e matua telē - o fuataga e tusa ma le 90 karama. Afai o le fualaau aina e mauoa, o le mamafa o le fualaau aina e itiiti ifo ile 50-60 g. Latou te matua i le faaiuga o Aokuso, mauaina se lanu uliuli ma le lanu violē.

Cherry plum

Le igoa taatele mo ituaiga paʻu eseese ma lanu mumu. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai laʻau tele ma laau laʻau-uumi. E faʻaaogaina e le gata o se teuteuga teuteu o le togalaau. O le tele o meaola e tele ma suamalie fua. O ituaiga laʻau mumu e seasea afaina i faʻamaʻi ma faʻafeiloaʻi mago lelei.

O le pine pine e eseese - O se ituaiga o laau e ola e oʻo i le lima mita. O le palealii o le felafolafoaʻi ma le lanu violēuliuli ma laʻau. E talia toleniina le taumalulu ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O lenei ituaiga e aumaia ai fualaau mumu lapoa mafiafia i tausaga uma.

Alycha Nesmeyana - O se amataga muamua o le tuputupu ae e oʻo i le ono mita. O loʻo i ai se pale ma le faʻapaʻupuʻu. O le fua muamua e maua i le lona fa tausaga talu ona totoina. Fua o le laʻau laʻititi i se moli uila - mamafa e oo atu i le 30 gr. E mafai ona seleseleina le seleselega i le amataga o Iuni.

Cherry plum General - ogatotonu o le vaitau, oʻo atu i le ono mita le maualuga. Manaomia se vaʻaiga lelei mo le taumalulu. Fualaʻau mumu-viole lanu e ola i luga o lālā - mamafa e oo i le 50 g. O le laau e oo atu i le 30 kilokalama o fualaau. Na fua mai fua i le afa lona lua o Aokuso.

Cherry plum - le umi o le fuaina o le ola e oʻo i le fa mita. Amata ona fua mai i le lona fa tausaga talu ona totoina. Fualaau tetele o le lanu mumu uliuli - mamafa e oo atu i le 30 gr. E maualalo le fua o le fua, ae tumau i le 30 kilokalama. E mafai ona e suʻe fua i le amataga o Setema.

O le taulaina o palama ma le tausiga i le ogatotonu

Pe a filifilia mea e totoina, suʻesuʻe ma le faaeteete le fausaga o le fatu. I luga o le ogalaau, o aʻa ma laulaau e le tatau ona i ai ni mea e faaleagaina, o rurulula, o laula ma mea leaga. Faʻalogo foi i aʻa, lea e tatau ona sinasina ma ia le itiiti ifo i le sefulu inisi le umi.

E tatau ona totoina laau toto i le ogatotonu i le amataga o Aperila. I le autumn, e le mafai ona faia lenei mea i se isi itu, latou te le maua se taimi e nonofo ai aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Filifili se nofoaga lanu ma se laulau papaʻu eleele. Taofi se mamao i le va o fualaau, lea e tatau ona le itiiti ifo ma le fa mita.

Tili se lua 60 cm loloto ma 70 cm lautele Lafoaʻi eleele lelei i le tasi nofoaga ma le omea i se isi. Faaopopo se pakete o le suauu, humus i le lua ma faʻafefiloi mea uma i le eleele. Fai le loloto ina ia i ai le ua o le laau i luga o le eleele.

I tafatafa o le pito, faʻaaogaina ni pine se lua e faʻafeagai ma le isi. O le a latou faia le galuega o le lagolagoina o le pusa. I le ogatotonu o le lua, toto se fatu laau, salalau aʻa ma tanumia le eleele o totoe.

Ona nonoa lea o le laau i luga o siteki. A o uuina le fatu, ia mama le palapala i luga o le ogalaau. A maeʻa le faʻatoʻaga, e manaʻomia ona faʻapuʻupuʻu laʻau autu o le fatuina ma aveese ni paʻi laiti.

Ua tupu foi le laumei i le totoina ma le tausia lelei i le eleele e aunoa ma ni faafitauli, pe afai o tulafono o faiga faatekonolosi ua matauina. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻasusu talomu

Ina ia suavai le laau, fai se pu i luga o le ogalaau. Faʻaalu muamua le fafagaina vave i le maeʻa ona toto. Faatumu le pu i ni pakete vai se lua. Faaauau le fafagu tasi i vaiaso uma mo le tolu lita.

A oʻo mai le autumn, e tatau ona faʻaauau le faʻaleleia o vai. I le ogatotonu o Setema, sasaa le tele o vai i luga o le laau. O lenei faiga o le a fesoasoani i le seedling e sauniuni lelei mo le taumalulu.

Pulu paʻu paʻu luga

Afai e te faaopoopoina le tonisi i le totoina o le lua, ona e le manaʻomia lea ona fafagaina le laau i le tausaga muamua. I tausaga mulimuli ane, mo le atinaʻeina o pine pelele, faʻafefeteina e le aunoa le palapala. Faʻaopopo mea faʻafefiloi i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn.

I le tautotogo: ao lei tupu aʻe (afa lona lua o Aperila), faaopoopo 40 g masima masima ma 25 g o le ammonium nitrate i le palapala. A maeʻa ona faʻamaʻaina (afa lona lua o Me), saunia se fofo mullein i le ratio 1: 3 ma faʻaopopo le 50 g superphosphate i le 10 lita o fofo. O le mea na tupu i le lua lita i le kalama.

I le taumafanafana: i le afa muamua o Iuni, fafaga le laau i se vailaʻau oona i le fua e 20 kalama i le 10 lita o le vai. Liligi le lima lita o fofo i lalo o le pusa e tasi.

I le tautoulu: i le ogatotonu o Setema, fai le meaai mulimuli e fafaga vave ai lau lau, ma saunia le laau mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, fai se togalaau faataamilo i le laau ma fufuluina le pata chloride ma faalua superphosphate se sipuni sipuni i luga. Fafasi le va o le eleele ma vai lelei.

Cherry pelemu e fiafia tele e tupu i eleele solitasi. Afai o le eleʻele o lau eleele e maualuga tele, ona e manaʻomia lea e faʻaopopo le lime poʻo le fafie. Fai lenei faʻatinoga i le lima tausaga.

Cherry teuteu paʻu

O le pine o le pine e vave ona tupu, o lea e manaʻomia ai ona tipi i tausaga taʻitasi. O le a le mea e tuʻuina atu? O le teuteuina e fai ai le foliga sao o le pale, fesoasoani e ola ai fualaau tetele ma fuamalie, faasao le ola maloloina o le laau. O sea faiga e faia i le tautotogo ma le autumn.

O le teuteuina o le tautotogo o loʻo faia. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faapuupuuina le tuputupu ae faaletausaga ma o lala e puipui ai le pale po o le mamae.

O le teuteuina o le Autumn e mama. E amataina pe a laʻau le laʻau. Ua aveesea lālā mama ma maʻi. Afai ei ai lala vao, e manaʻomia foi ona ave ese.

O le fugalaau mama e fuga mai

O le pine lala e amata ona fuga i le amataga o Aperila po o le amataga o Me. Fugalaau fugalaau aʻo leʻi oʻo i lau laau. O lenei vaaiga matagofie e 8-11 aso. E i ai fugalaau e lima i le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu piniki.

E susulu le laau i fugalaau e tasi, ae o nisi taimi e lua ni faamalu e foliga mai mai le fuga i le taimi e tasi. Fugalaau e sau faatasi ma se manogi manaia.

Cherry plum fruits

Faʻalagolago i le ituaiga o laau, o fualaau figota faapelepele e aliali i taimi eseese. O le amataga o le amataga i le amataga o Iuni, ma le faaiuga o Setema.

I luga o lālā o le paʻu pele, fualaau lapoa e ola i le 60 g ma fualaau iti e oo atu i le 30 g. Latou te o mai i lanu eseese: lanu samasama, mumu, lanu mumu, violēlū. O a latou pulupulu e suamalie ma suamalie ma inu.

Laʻau faʻapipiʻi pine

E le fiafia Alycha e toe totoina. Ae o nisi taimi e manaʻomia ona faia. O se taimi talafeagai mo lenei faiga o le tautotogo. E lua mafuaʻaga mo le suia.

Muamua: na e totoina se laau, ae o le nofoaga e leaga - e le tupu le fatu. Ina ia aua neʻi faʻaumatia le laau, e tatau ona eliina ma le faʻaeteete ma totoina.

Lua: o loʻo e punouai i le toe gaosia o le paʻu peleni mai le ponaivi. O lau laau o le a ola ma malosi atili i totonu o le tausaga. Ona mafai ai lea ona totoina i se nofoaga tumau.

Cherry plum i le taumalulu

O lenei ituaiga o fualaau maa e lelei atoatoa le taliaina o le malulu ma le malulu. O le pulu pine ua tupu lelei i le ogatotonu o le laina, lea e oʻo atu i gutu -25 ° C ma i matu, o le mea e paʻu ai le vevela -30 ° C. Ina ia faafaigofieina se laau e ola ai i na tioata, e tatau ona saunia.

I le ogatotonu o Setema, e tatau ona e eli le eleele faataamilo i le laau ma le vai i le tele (50-100 pakete). Ia Oketopa, faʻamama le ogalaau mai le ua o le aʻa i le lala muamua skeletal. Ona faʻafefiloi lea o le aʻa ma se paʻu 10cm mafiafia. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se paluga o humus ma le faapalaga.

Faʻasologa o pulu fua

Laʻau - i le ogatotonu o lo tatou atunuu o loʻo faia i le faaiuga o Iuni. Otioti ese mai le tuputupu aʻe o le tausaga o loʻo iai nei le tasi centimita i lalo ifo o fatugaʻo. O le umi o le selesele e tatau ona 12 cm. Tuu le pito pito i luga, ma aveese le isi.

Tausia le pito i lalo o le tipi ma se aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa. Toto le tipi i totonu o se fagu e tumu i meaʻai. O le loloto o le totoina e 3 cm, ma o le mamao i le va o le seleselega e 8 cm.

Vaavaai mo le susuga eleele palapala. Ufiufi le tipi i le afifi ma tuu le pusa i se nofoaga mafanafana e le maualalo ai le vevela i le +25 ° C. O aʻa o le a aliaʻe i le masina ma le afa. E tatau ona tupu mai i le tasi i le lua tausaga ia seleselega.

Faʻamasua ponaivi - Aumai fua sili ona tele ma fua ma vavaeese fatu mai le pipi. Faʻamama lelei fatu ma faʻagogo. Tuu i totonu o se fagu ma tuu i se mea matutu e mamao ese mai le malamalama.

A o lei amataina le kiona, toto fatu i luga o le eleele. Tausia le mamao o le 6 cm i le va o fatu. Suavai lelei ma taoto i luga o le laulau o le vao launiu po o le peat mulch.

O le amataga o le malulu ma le kiona o le a mautinoa ai le faʻamalosia. I le tautotogo, o fatu o le a fana. A maeʻa le tausaga, e mafai ona e faʻapipiʻi laau i se nofoaga tumau pe totoina i latou i isi ituaiga.

Faʻi maʻi faʻamaʻi

Ua vaʻaia e Holey - i le taimi muamua o le maʻi, o lanu enaena e aliali i luga o lau. Ona mou atu ai lea o le mea ua afaina ma ua tupu mai pu. O ia mea e foliga mai i fua ma lala. Ina ia togafitia le laau, aveese uma laulaʻau ua faaleagaina, fualaau, ma lala. 14 aso talu ona fufulu, togafitia le pale i le vai o Bordeaux.

Moniliosis - o le paʻu o lala ua liu enaena, ma avea e pei o se afi mumu. O fua e pala ma faʻafiafiaina. O le auala e tauivi ai o le aveeseina faaletino o lala ma fualaau ua afaina. Ona tatau ai lea ona togafitia le laau ma le vai Bordeaux ao le i fuga ma mulimuli ane.

Faʻaaloalo - Pulu pine o le ituaiga lava e tasi e tupu i totonu o le togalaau ma e le mafai ona faaleagaina le tasi i le isi. Mo le fua o le a tupu, e manaʻomia isi ituaiga meaola. O le tele o ituaiga e ola i totonu o le togalaau, o le a sili atu ona lelei le fua o le fua.

Pulu faʻamaʻi pipi

Yellow creamy sawfly - se anufe paʻepaʻe papaʻe e ulu i totonu o le tamaititi ma 'ai le ponaivi ma le pulupulu. Ina ia fasiotia le manu, togafitia le pale i Fufanon poʻo Novaction insecticides. Suauu muamua ma pe a uma ona fuga.

Eastern Matura Codling - se tamai anufe e 'aina le tumutumu o vine. E fafaga foi i luga o le paluga o fua. Ina ia fasiotia le manu, fai se vaifofo o le sodium chloride - 0.5 kilokalama i le 10 lita o le vai. Tausia le pale pe a uma ona fuga ma selesele.

Faʻasologa o mea aoga ma mea faʻatauvaʻa

Fua e aofia ai mea aoga e tele. Vitamini o loʻo iai i ni aofaiga tetele: A, E, C, PP, B1, B2. Ma isi minerale foi: uʻamea, phosphorus, magnesium, calcium. Latou te taoto i totonu o le pusaaisa mo se taimi umi e aunoa ma le leiloa o mea tau vailaau.

O fua e fautuaina mo tamaiti, fafine maʻitaga ma tagata matutua. O le taimi masani e faʻamalieina ai le malulu, vaivaiga gase, faʻamaʻi o le manava ma le gaogao. E faʻamalosia ai foi le fatu o maso ma puipuia ai le atinaʻeina o fomaʻi.

E ui i ona togafitiga, o le peleni plum e mafai ona afaina ai le ola maloloina. O le taumafaina o se fuainumera tele o fualaau aina i totonu o se tasi o mataupu e mafua ai le manava, gasegase ma le gaioiga. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le malosi i le manava, faateleina le gastritis ma le maʻi o le maʻi.

Cherry plum tkemali

Meaʻai

  • cherry plum - 1 kg;
  • cilantro, mint, dill - 30 g ia;
  • hops-suneli, coriander eleele - 1 tbsp. L.
  • chili pepa - 1 pc .;
  • kelele - 4 ufi;
  • masima, suka - ia tofo.

Kuka:

Fufulu fualaau aina ma sasaa i totonu o le apa. Liligi le peleni plum i se ipu vai ma tuʻu lemu le afi. Kuki le fualaau luasefulu minute talu ona uma le kuka.

Pe a kuka le pulu kerupi, tuu se siela uʻamea i luga o se isi apa. Togi fua i fua. O le sieve e tatau ona tumau ai pea ma ponaivi. Faaopopo le masima - 1 tsp i le suka; sugar - 4 tbsp. l Fufulu le afi ma aumai i se vevela.

Grate le kalo, fufulu fatu mai le ata tili ma tapuni lelei, tipi le cilantro, mint ma le dill finely, faʻavelaina taimi o le hops-suneli ma le coriander eleele. Faʻaopoopo mea uma nei i le sauuga ma kuka mo le sefulu minute. Ua saunia le saumalie Tkemali!

Cherry plum jam i lua

Meaʻai

  • cherry plum - 1 kg;
  • suka - 1.5 kg;
  • vai - 3 ipu.

Kuka:

Faʻamama lelei fualaau aina i le vai vevela mo le lima minute. E ui lava o le fua o le suamalie, saunia le syrup. Ina ia faia lenei mea, ave se pani, sasaa tolu ipu vai i totonu ma faaopoopo le tasi ma le afa kilokalama o suka. Faʻalelei lelei ma aumai i se faʻala.

Aveese fualaau suamalie ma ia tipi i luga ina ia sili atu ona tumu i le sipuni. Tuu i totonu o le siva vevela mo le fa itula. A maeʻa lenei taimi, tuʻu fualaau aina i le siva i luga o le afi ma kuka ai le fa sefulu minute. Ua faia se siamu faigofie!

Adjika mai le pelery plum mo le taumalulu

Meaʻai

  • cilantro, lapisi lanu meamata, pasili - 40 g ia taʻitasi.
  • cherry plum - 2 kg;
  • coriander - 1 tbsp. L.
  • chili pepa - 3 pcs .;
  • garlic - 10 cloves;
  • turmeric - 1 tsp;
  • suka - 1 tbsp. L.
  • masima - 4 tbsp. l

Kuka:

Fufulu lelei i le paʻu pele, faʻafefe i le pani ma faʻatumu i vai. Fufulu le afi. A uma le kuka, kuka mo le sefulu minute. A uma le kuka, ia tulei fua ile fualaʻau - aveese le pele ma fatu.

Isi mea aoga: chili pepa (tuliesea mai fatu), mea manogi, suka, masima, kesi, olo i totonu o se paluga faʻatasi ma fualaau aina suamalie. Faʻatonu le maualuga o le maualuga o le manogi i le afi mo le sefulu minute. A maeʻa le mafanafana, e mafai ona feliuaʻi adjika i totonu o fagu mo le taumalulu.

Salty cherry plum e pei o olive

Meaʻai

  • fuamoa o le siaki fuamoa - 1 kg;
  • masini malogo - 2 tsp;
  • bay leaf - 6 laulaau;
  • faʻaogaina o siama vevela - 8 pcs .;
  • vineta 9% - 100 ml;
  • masima - 100g;
  • suka - 50 gr.

Kuka:

Faʻamama lelei falemoa ma faʻatumu i vai vevela mo le lima minute. A o latou faimalaga, saunia se fagu. Vaʻaia le vaitau ma le basil, lavrushka, cloves. A maeʻa togafitiga vevela, tuʻu fua i se fagu.

Faʻamalie le faʻatumu. Ina ia faia lenei mea, sasaa le tasi lita o le vai i totonu o se fagu ma faaopoopo le masima ma le suka. A uma ona faʻafefiloi lelei, ona faʻapipiʻi lea i le afi. A faʻamalieina, faʻafefiloi le kulimi ma aveese le fagu mai le vevela. Liligi le pelery plum, mimilo mo le lima minute ma tapuni le fagu.

Fagu vine i le fale

Meaʻai

  • cherry plum - 3 kg;
  • vine mama - 150 gr;
  • vai - 4 l;
  • suka - 300 g i le lita o le sua.

Ave fua ma le mash e fai ai fala. O ponaivi e tatau ona tumau. Liligi i totonu o le vai, faaopoopo vine ma fefiloi. Ufiufi le atigipusa i le gau ma tuu i se mea pogisa i le mea o le +25 ° C. Soo se taimi e faʻafefiloi ai, faʻaleleia le pipi, vevela.

A maeʻa aso e tolu, ona amata lea o le faʻamalosi - o le galo, o le puao ma le manogi manogi o le a aliali mai. Faʻasua le sua o le suasusu i totonu o se fagu tele, o le pipi o loʻo totoe, faʻapipiʻi. Faʻaopopo le suka 300 g i le lita o le sua, faʻafefiloi lelei ma faʻaofuofu se totini lima i le ua - tuʻi se pu i totonu. Faʻasaga le fagu i se mea pogisa ma le vevela o +25 ° C.

Faatali seia maeʻa le sua - a maeʻa le 20-50 aso. O le a e malamalama i lenei mea pe a taofi le faʻanoanoa, o le pa'ū ifo o le toso ma le totigilima. Liligi le sua i totonu o se pusa i totonu o seisi fagu e aunoa ma le pala. E tatau ona faʻatumu le fagu i le pito i lalo ina ia aua neʻi fesootaʻi atu i le okesene. Kuni lelei le fagu ma tuu i se nofoaga malulu ma le vevela o + 10 ° C. E tolu masina mulimuli ane, o le a saunia le uaina.