Laʻau

5 tulafono mo le manuia o le eliina o fatu laau

O le taimi sili e faʻatau ai fualaau o fualaau aina o le autumn. O le taimi lenei i fale tausimai e mafai ai ona e filifilia mea e sili ona lelei e totoina ai mai se vaega talafeagai. I masina o le tautotogo, na o ni nai vao o totoe o le a faatauina atu iinei, i lenei tulaga, e le tatau ona tolopoina le mauaina o laau.

O le manatu o le a le mafai e laau toto ona ola i timuga timuga ma le malulu malulu e tele naua. Atonu e sili atu le totoina o laau talavou i le amataga o le tautotogo?

Seʻi oʻo i le ogatotonu o Oketopa, e mafai ona totoina i totonu o le nofoaga tumau, currants, lilacs poʻo apple (o le taumalulu). O Cherry, ae le o le apu o le taumalulu, o le pi ma plum e sili ona totoina i le tautotogo, e tatau ona eliina ia laau ao lei amataina. Afai e saʻo mea uma, o le a puipuia lelei fua o laau.

5 tulafono faavae mo le manuia o le toinaina o laau toto:

  • E tatau ona filifilia ma le faʻaeteete le nofoaga o le a faia ai le eliina, ma e tatau ona faia le alavai e tusa ai ma tulafono uma;
  • o laau e tatau ona i ai i totonu o le vai ua saunia i totonu tonu o le itu mai le itu i matu i le itu i saute, ae aua nei galo e tuua avanoa o le tele o le manaʻo i le va oi latou;
  • A maeʻa, e tatau ona e faʻaaoga le suo e fufuluina ai fualaau i le eleele ina ia latou natia le afa i lalo o le eleele, ona tatau ai lea ona faʻatulaga le palapala;
  • ona e manaʻomia lea ona tausia le puipuia o laau mai roi;
  • a uma ona oʻo mai muamua pulu, o le a tatau ona tanu uma fualaʻau, ma avea ai se faaputuga.

Filifilia o se nofoaga mo le togafiti

E taua le tuʻufaʻatasia o se nofoaga i luga o le mauga. E tatau foi ona matutu. E leai se vai e tatau ona faʻaputu iina i le tautoulu po o masina o le tautotogo.

Aua nei galo o se nofoaga e le talafeagai mo le eliina o le mea lea e tu i autafa o se faaputuga otaota, o se faaputuga vaomatua, poo se vaomago, vao umi po o isi mea oona. O le mea e faapea, i nofoaga faapena, o loʻo nonofo ai le tele o roi, ma i le taumalulu e mafai ona latou gaogao ai laau. I luga o le puipui i saute o toetoe lava o soʻo se fausaga, e mafai foi ona e tuʻuina se pine o le clehinachny.

Le faagasologa o le eliina o fatu

Laasaga muamua. Fafaga sauniuni

Lisi lenei ituaiga alavai e tatau ona i totonu o le itu mai sisifo i sisifo. O lona loloto ma le lautele e tatau ona tusa ma le 0.3-0.4 mita. Peitai, afai e sulu le laau, e tatau ona faateleina le loloto o le eliina i le 0.5-0.6 mita. O le itu i saute e tatau ona faʻamafola (i le tutusa e tutusa ma le 45 tikeri), o le itu i matu e tatau ona faʻatulagaina.

Laasaga Lua Tuuina o laau i totonu o se togalaau

Ae e te leʻi eliina laau na maua, e tatau ona saunia.

Muamua e te manaʻomia e aveese uma lau laʻau mai le fatuga. O se taunuuga o lenei mea, o le a faʻaleleia tele lona faigata o le taumalulu, ona e vave vave ona faʻavaveina le susu o le susu. A maeʻa lenei, e tatau ona faʻauʻu atoa le laau i le vai ma tuʻu ai i lenei tulaga mo le 2-12 itula. I le taimi lea, o le fafie ma le paʻu ua tumu i le vai.

E le gata i lea, aʻo lei eli, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa aʻa. O mea uma e faʻavaivai pe gau e tatau ona aveeseina.

Ina ia faigofie ai ona e fuafua i le tautotogo o le ituaiga o ituaiga o fatuga e patino, e tatau ona e sainia. Mo lenei mea, ua ave se fasi alumini po o se palasitika, ua tusia i luga se sikeri ma se faailoga. Ona faapipiiina lea i luga o le paelo e faaaoga ai se uaea po o se uaea e faia i mea e gaosia.

Ona amata loa lea ona e totoina fualaau. E tuʻuina i totonu o se alavai, ma tuʻu ai se mamao e 15-25 centimita i le va oi latou. I lenei tulaga, e tatau ona faasino pito i le itu i saute, ma aʻa i matu. E tatau lea mea ina ia puipuia ai laau mai le vevela i aso mafanafana.

Laasaga tolu Faatumuina o fualaau aina

Ina ia aloese mai le fausia o vaalele, toe faʻaleleia o laau ua saunia i le oneone poʻo le eleele e faʻatupulaʻia lemu. Muamua e tatau ona e faʻatumu avanoa i le va o aʻa ma faʻamamaina lelei le palapala ile vai manino. A uma lenei mea, e tatau ona e faatumuina se aofaiga o eleele ina ia tapunia uma ai le ogalaau i se maualuga e tusa ma le 15-20 inisi le mai le ua. Ona toe sasaaina ai lea o le palapala, ae le tele. Afai o timuga e timu, ma tumu le eleele i le susu, ona le mafai lea ona e inu.

Ona tatau loa lea ona palu le eleele i se suo, pe, o se filifiliga, e mafai ona malemo. Ua faia lea mea ina ia sili ona lelei le fesootaʻiga o aʻa ma le eleele.

Afai ole suluina o le laau, e tatau foi ona faapipii le faapipii i lalo o se palapala ile palapala aʻo eli.

Afai e te manaʻomia ona eli i se fuainumera tele o fualaʻau, ona tatau ai lea ona e mafaufau e tatau ona amata le tuʻuina o le laina lona lua pe a uma le muamua - ole a fufuluina ile palapala poʻo oneone.

Laasaga Lona Fa Tuuina atu o puipuiga mai lago ma paluga eli

O laau laʻau e le tatau ona i ai seia oʻo i le taimi lena, seia oʻo ina amata mai matagi mataʻutia. I le avea ai o se tulafono, o lenei taimi e pau i aso mulimuli o Oketopa - i le amataga o Novema.

A maeʻa le loloto o le eleele malulu ile 3-5 cm, o le a manaomia laau e faʻatumu atoa. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le sawdust o loʻo faʻafefiloi ma le palapala, poʻo eleele mamago. O se taunuuga, pe a i ai se alavai, e tatau ona e fausia se mauga maualalo, lea o le a paʻu ai lala.

O lala e tatau ona ufiufi i lala laau e tipi mai le rosehip po o le blackberry, o le a sili atu le puipuiga mai iumu. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaaoga mea e faʻaaoga. O le mea moni o le amataga o le tautotogo, o laau i lalo ifo o ia mea e mafai ona amata ona tupu.

Ua maeʻa le faʻaogaina o le faagasologa.

Afai i masina o le taumalulu e te asiasi ai i se fale mafanafana, ona mautinoa lea e togi le kiona i luga o le mauga. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le faʻamaʻafia atoa o le kiona, o lona lautele e le itiiti ifo ma le 2 senitimita (puipuiga faaopoopo mai iumu).

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona aveesea le kiona. E tatau ona alu ese se laulau, o le mafiafia e le sili atu i le 0.3-0.4 m. A leai, e mafai ona pala, ma amata ona faʻamaligi. Pe a liusuavai atoa le kiona, o le a tatau ona faasaolotoina laau, ma toso ese ma le faaeteete mai le eleele. Ma siaki: pe a mafai ona latou ola i le taumalulu e ala i le tipiina o le paʻu ma laupapa mo lenei mea. E le tatau ona telē tele le faʻavaeina ma e tatau ona tuʻu i lalo ole aʻa. Afai o le laau e maloloina, o le lanu o ona fafie o le a sinasina-lanumeamata, ma o le lanu o le paʻu o le a lanu enaena. A maeʻa lenei mea, e tatau ona togafitia ia mea i togalaau ma totō le fatu i totonu o pu na saunia i le taimi o le tautoulu. Afai o le laʻau ma aʻa e paʻuuli enaena, ona oti ai lea o le laau.

Afai e te manatu e faigata tele le eliina, o se filifiliga, e mafai ona e fesoasoani i laau e ola mai le taumalulu e ala i le aumaia oi latou i totonu o se potu e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, o se potu poʻo se fale taʻavale. Uʻu le fala i le 1/2 vaega i le oneone, ae o aʻa uma lava. O le mea mulimuli e tatau ona faʻamaluluina faʻalemalie. Afai e teu laau i se fale mautotogi, o le a le mafai ona ola seia oʻo i le tautotogo.