Fugalaau

Totoina o Metotia ma Faʻamatalaga o Tausia mo le Faʻamalosi Faʻamalosi

I le mamanu o le laufanua, o se uiga tauagafau, ae i le taimi lava e tasi, o le mamafa e masani ona faʻaaogaina. O lenei faʻailoga matagofie e teuteuina i maʻa maa, o mauga maupuʻepuʻe, faapea foi ma fugalaau o ituaiga eseese, e aofia ai le rabatki. I le pito i luma o le togalaau, o le a lelei le lelei o meaʻai, peonies ma logo. O le faʻaaogaina o le lanu mumu ma le lanu mumu-lanu mumu o loʻo tu i tua atu o le lanu uliuli. O le tuputupu aʻe o lenei fugalaau e le manaʻomia ai le poto faʻaleaʻoaʻoga. E taua tele i le tagata fai togalaau ona malamalama i le natura o le laau ina ia mafai ai ona maua ni uo.

Faʻatauga Nuances

I totonu o le atunuʻu, e tatau ona e suʻeina se laufanua malulu, lea e faʻamafanafanaina e le la mo le sili atu ma le 8-10 itula i le aso. O nei aganuu faʻaleaganuʻu, ma e latou te le faʻafeiloaʻi i le ufiufi. O mea nei o mataupu faavae autu mo le totoina ma le tausia o le vasaina (ata ma faʻamatalaga o ituaiga o loʻo i lalo):

  1. Laʻau filifilia lelei. E tatau ona faʻamago nofoaga e tafe ai le faʻaaogaina o metotia faʻapitoa. O nisi e fautuaina le faia o se moega i le tulaga o se fusi poʻo se faʻatau ituaiga e fiafia i le susu. I totonu o le pu, e tatau ona faia se alavai mai maʻa poʻo le faalauteleina o le omea. O le tataina o se fasi fanua, e tatau ona fefiloi le eleele ma le oneone.
  2. Le mamao i le va o vao. E tatau ona i ai i le va o le 15 i le 20 cm ina ia ola saoloto ai le rosette.
  3. Le maualuga maualuga o aʻa mai le eleele. I le tele o le susu o le eleele, o le aʻa e amata ona pala, ma foliga aliali foi.

O faamai ma mea faalafua e masani ona le afaina ai lenei sui o le aiga Pink. E le gata i lea, o le vao e matua faigofie lava ona faʻaaogaina i latou. Ua lava le luluina o fatu i totonu o le fagu i le tautotogo (Mati), ma i aso mulimuli o Aperila o le totoina o fatu laau i le laufanua. E taua le manatu o le taufaamatau o gutu e tumau pea, o lea e tatau ona ufiufi totogo. Mo nei faamoemoega e faʻaaoga

  • afaina;
  • ata tifaga;
  • fagu palasitika.

Ae ui i lea, o le a togi ese e le autalavou le lanu i le isi tausaga. O le auala lona lua o le toe gaosia o le vaevaega o vao. I le tautotogo po o le amataga o le tautoulu, e tatau ona e eli se togavao ma vaevaeina ma le faaeteete i ni vaega se lua. A o le totoina i totonu o se pu, sasaa vai ina ia le uma ai aʻa.

Afai e manaʻomia, e taua le faʻaititia o le eleʻele o le palapala. Mo lenei mea, e tele ni vaega ole fafie e faaopoopo i ai.

Tausia Tulaga

E ui lava e le mafai ona taʻua o le vavalalata o se laau lauiloa, e tatau lava ona fafagaina i taimi uma i meaʻai ma minerale. E mafai ona e faʻapipiʻi faʻasalasite potassium phosphate substate, peat, dung poo deciduous humus, faʻapea foi le nitrophosphate (tolu i le tasi - nitrogen, potassium ma le sodium). E le gata i lea, e taua le tuʻuina atu o le fugalaau i tulaga lelei:

  • vai e pei ona magoto le eleele;
  • e tatala le palapala, aveese vao;
  • fufulu le vao mai lau mago ma pala.

Peitai, e tele lava le faalagolago i le eseese o aganuu. E iai ituaiga eseese e puipuia mai le malulu. O isi ituaiga e nonofo filemu i totonu o ni togalaau malulu. Mo le lona tolu, o vanu o vanu o se nofoaga e fiafia i ai. O le mea lea, e manaʻomia ei latou taʻitoʻatasi ona feiloai i le tagata lava ia.

Mo le vaitaimi o le taumalulu, e tatau ona tipi i le aʻa, ma o le moega e ufiufi i le mulch. O laʻau tipi, faʻapea pine ma pine ole Kerisimasi (faʻaputu e oʻo i le 10 cm) o le a puipuia le puipuiga mai afa malulu.

Rod Gravilate

I le aotelega, e tusa ma le limasefulu ituaiga o lenei fugalaau matagofie i luga o le kelope. Ma e na o le 20 sikeri o le viliina o loʻo faʻamatalaina o laau totō e faʻaaogaina mo le totoina i le laufanua. O nei mea, e na o le 7 e mafai ona maua i Rusia, lea e faʻaleleia mo le totoina i vaitau malulu ma malulu. O le tau Europa e talafeagai foi mo nisi ituaiga o lenei ituaiga.

Aai

I le tele o atunuu e taua ai le mutia a St. Benedict. O le taimi o le vavalalata o le taulaga e latalata i le fa masina - mai ia Me ia Aukuso. O fugalaau laiti, ma le diamita 2 cm faafetai e 5 lanu samasama susulu pei o le la. O le nofoaga tutotonu o le malulu tutusa lava, ae i nisi taimi e iai le lanu enaena e faia i nai laumei laiti. O le pulumu atoa e ufiufi i vailaʻau mataʻutia. O laulaʻau e aoina i se tolu fusi, lea e totō i aʻa uumi.

O le maualuga o se vaomatua e ese mai i le 40 i le 80 cm, lea e mafai ai ona faʻaaogaina le taulaga mo le mamanu o moega fugalaau tafatafa. O mea taua ia i le tuputupu ae:

  1. Paʻu ma le lamala.
  2. Aua le faʻafefeteina (susulu) eleele ma se masima maualuga.
  3. O le totōina e faʻatinoina i fatu ile vave tautotogo.
  4. I le va o moega, o le lautele e tatau ona silia ma le afa mita.

O suʻesuʻega faasaienisi ua faamaonia ai o aʻa o le laau o loʻo i ai faʻamalolo ma mea e le faʻaleagaina. I le taimi lava e tasi, e tele faletua e faʻaopopoina e avea o se mea manogi i soupese ma meainu malolosi (uaina poʻo le ale).

Aua nei matua totoina fatu i le eleele, ua lava lea e faalolotoina ai i le 1.5-2 cm. Ona amata mai ai lea o laau, i le 2-3 vaiaso.

Vaitafe

E le pei o le tele o ona "aiga", o le galala o le vaitafe o loʻo ola lelei i le susu ma sina vaega malulu. E mafai lava ona aofia ai:

  • nofoaga o suavai mama o vaituloto, tafega ma vaitafe;
  • omea, oneone po o eleele eleele;
  • fanua po o fanua eleele aina lelei;
  • vao ma vaomatua.

I le tele o tulaga, e mafai ona faʻafetaia ai le malosi o le asic acid faapea foi ma vaega o le eleele. O se tasi lea o nai ituaiga eseese e fetaui lelei ma tulaga sili ona leaga. Amata mai aso malolo o Me ma faaiuina i le aso Setema o vaiaso, lanu violē (e pei ona taua e tagata Amerika) fiafia i le au faifaatoaga ma a latou mumu mumu-mumu.

Lafoaʻi i le solitomaʻi ma sina palapala eleʻele ua amata ona suia o la lanu. O lanu violē. E mafai ona faʻaaogaina lenei mea e fatufatu ai se mamanu fausaga muamua.

O nei laau toto mo le laufanua lauʻeleʻele e ola e tasi le mita, ao mafai e le vaitafe ona mafai ona faapipiiina le eleele i se tulaga tutoatasi. O faʻamafaʻailoga faʻamalosi e avea o se ituaiga o laʻei sili ona lelei mo ia.

Chilean

E taʻu manino mai e le igoa le mea e sau ai lenei ituaiga. Faʻafetai i le kalave Chilean, ua fafagaina e faifaatoaga le tele o isi ituaiga o aganuu, o nei mea e lauiloa:

  • Olokalo (lapopoa samasama);
  • Mr. Bradshaw (ia i ai se paolo mumu);
  • Lady Stratheden (fugalaau fugalaau 3-4 cm le lautele ma gaʻo samasama mata);
  • Sofipolo (i le paʻu moli);
  • Mrs. J. Bradshaw.

O nei fugalaau matagofie o le a teuteuina le togalaau mo le tasi pe lua masina. E amata ona fuga mai pupu i le aso 15 o Me. E oo atu i le ogatotonu o Iulai, o fualaau aina e faia i luga o le 60 cm pedicels. O se vevela lelei mo le fuga o fatu e 15 tikeri. O fualaau i totonu o se atigipusa e manaʻomia ona faʻatalanoa ina ia tele ai fugalaau.

O le taimi lava e paʻu ai le vevela i le alatele i le + 6 ° C, e tatau ona ufiufi le togalaau muamua i le paʻu.

Tame

I se tasi taimi, na sopoia ai e tagata fai togalaau le Chilean ma le mūmū sesega, ma na maua ai se ituaiga o ituaiga. O fugalaau e foliga mai o logo, e faapau i lalo, e peiseai mai le galue malosi. O le valivaliina o lenei ituaiga o le a faatosina atu i le toatele o tagata e fiafia i leo paʻu, aua o totonu o lenei paolo ua faia ai ni fatuga o aganuu. I luga ia i latou o lanu samasama lalelei samasama ma se nofoaga tutotonu. I isi vailaʻau, lanu piniki, ma e oʻo lava i paʻepaʻe papaʻe ua maua, o loʻo i ai le faʻafefe poʻo le faʻaogaina o foliga. Laʻau laʻau e pei o fulufulu vevela poʻo lobes. O le tame tomua e oʻo atu i le 0.7 mita le maualuga, o le mea lea o lenei ituaiga laau toto e sili ona talafeagai mo eleele tatala.

O le fugalaau matagofie o le a faʻaalia pe afai o loʻo iai le vao. I le vaitau o le fuga, e manaʻomia e ia ni vaega tele o le susulu o le la. Ae ui i lea, i aso vevela, na o le aʻa e tatau ona matua faasusuina, ae le o le vaega atoa, ina ia aua le faia se gaosiga o le kiona. E manaʻomia le tipiina o le vao, ona mafai ai lea ona tupu i le lautele. O faʻaaliga faʻafeiloaʻiga o le a avea ma teuteuga muamua o rockeries.

E fautuaina e faaopoopo i ai le peat, fafie laupapa, falaoamata o le dolomite, oneone ma le humus fualaau aina i le palapala. E fautuaina e le au fai togafitiga le togafitia o le eleele ma tapenaga sauniuni ao le i totoina.

Apu

Inflorescences e oʻo atu i le 3 cm le lautele. E masani ona latou samasama, mumu ma moli. E le gata i lea, o laumei o ituaiga taitasi e tutusa ma placers of jewelry amber. O laulaau, o loʻo i luga o faʻamau umi, ei ai le mafiafia o le fausaga ma o loʻo faʻasaga i le lauulu e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia. I latou taʻitasi e vaʻavaʻai ai veins e manino le vaʻaia. O se maataua ma le laititi o le laʻau e maua ai le tamaoaiga i laulaau. I aʻa, latou te aoina i se pusa faʻatusatusa, peitaʻi e foliga mai e leai se mea. O le galala vavalaʻau e tele naua meaʻai, e masani ona lauiloa:

  • Princess Juliana;
  • Alii o Orange;
  • Gladys Perry;
  • Dolly i matu;
  • J. Bradshaw;
  • Ruby

E mafai ona e faamemelo i nei fugalaau i luga o ni fasi laau mo le toeitiiti lua masina: Me ma Iuni. Afai o le tau e mafanafana ia Setema, o le a toe lafoina e le togavao se faaputuga pepe laiti. O le tuputupu aʻe ma le faʻafoeina o vailaʻau faʻamalosi vavalalata e leai se eseesega mai Chile, aua e mafua mai i lea.

O le totoina o le tautoulu o le tautoulu e tatau ona faia i se taimi umi aʻo leʻi oʻo i le malulu O le seedling e tatau ona tupu malosi ma maua aʻa, ina ia aua le galo pe a paʻu le vevela.

Taaloga Soka

Mai isi sui o le aiga Pink Gravilate, o le Sofipolo e iloga i se lanu mumu mumu. E ui lava e eseese ma lanu-lanu moana. Lua fugalaau fugalaau e lelei ona teuteuina ni tuaoi le lelei i luma o togalaau. O se matafaioi taua i le faʻavasegaina o le ituaiga o le vai. A uma ona lūlūina fatu i totonu o se fagu, e tatau ona faʻatali mo le faʻaalia o ni laulaau, ona vavaeese lea ma suʻiina i totonu o se koneteina fou.

O le vaevaeina o vao e tatau ona faia 1-2 taimi i le fa tausaga. E tatau ona totoina le 20 cm le va. Afai e mafai, ia teuteuina ni 'ie e tuʻuina atu ai le tele o le laʻau.

Terry

O lona igoa aloaia o le Red Dragon. O lenei ituaiga o iliili papalagi o se mea e sili ona fiafia i ai le toatele o tagata nonofo i le taumafanafana, aua o le fugalaau e tolu ona foliga. O petals ua faatulagaina i le tele o laina, lea e maua ai e le laau se foliga pupula. O se paolo e le masani ai o lanu lanumumu e foliga matagofie i luga o se mauga mauga. Aʻo tausia le seleselega, faʻamalosia le eleele ma le humus. Ma o le eleele e le o susu tele, o le moega fugalaau e mafai ona siitia i luga ole lua sikimita i luga o le eleele. Faatasi ai ma isi mea, e tatau ona e faʻaaoga fautuaga faʻavae mo lenei ituaiga.

O le faaiuga e mulimuli mai i lenei mea. O le fugalaau e le mafai ona faʻamalofia fualaau fugalaau faʻatasi ai ma le mafaufau lelei e mafai ona avea ma faʻaaliga ofoofogia o se togalaau faʻaonapo nei.