Laʻau

Scindapsus

O se fuainumera tele o fai togalaau e leai ni tomai e sili atu le fiafia i se laʻau e sili ona leaga ma matagofie e taʻua o scindapsus. O lenei la eseese e ese mai le tele o isi laau i totonu o le fale ona o lona lagona lelei i le tulimanu pito i sili ona pogisa, e le masani ona maua ai le susulu o le la, ma e mafai foi ona ola i lalo ifo o le moli e le mafai ai. Ma o lenei liana e le manaʻomia se faigamalo vevela faʻapitoa. O le mafuaʻaga lea ua manatu ai scindapsus o se mea sili ona teuteu o potu, o tulaga e le mafai ai ona totoina isi togalaau aina. O le tausia o lenei fugalaau e matua faigofie lava, ae e ui lava i lenei mea, e tatau lava ona e iloa ni tulafono laiti.

Scindapsus tausi ile fale

Tulaga o le vevela

O lenei laau e masani ona tupu ma ola i le vevela o le potu, e pei o le 18-20 tikeri. I le taumalulu, e talia ai le vevela o le vevela, ae o le faʻaititia o lalo ifo o le 16 tikeri e le manaʻomia. E tatau ona e iloa o le scindapsus e ola i lalo o nisi tulaga fale e mafai ona onosaia uma le vevela e sili atu le maualuga ma maualalo ifo nai lo le masani. Manatua e aʻafia le leaga i se fesuiaiga o le vevela, ma se ata.

Malamalama

E ui lava i le mea moni e faʻapea o lenei fuli e matua malu-faapalepale, e manaʻomia pea le malamalama e masani ai. O le mea lea, e le mafai ona e tuu i totonu o le tulimanu aupito sili ona pogisa ma faatalitali mo se laau mataga e ola ai iina vave. O le mea moni o le tele o le malamalama e maua, o le a sili atu ona manaia ma matagofie. Ae ui i lea, e mafai ona saogalemu i totonu o se potu e tu i le pito i matu. Ae i le taimi lava e tasi, aua nei galo afai e leai se malamalama o le liana, o lona uiga o le a afaina tele ai ona foliga vaaia. O le mea lea, o le a laʻititi laulaʻau ma e leiloa la latou lanu matagofie. I lenei itu, pe afai e mafai, e tatau ona tuu scindapsus i nofoaga sili atu o le la, ae ui i lea, o ave saʻo o le la e le tatau ona paʻu i ai.

Afai e le mafai ona maua se tele o le malamalama masani i le laau, ona le lelei ai lea o mea e le lelei ai le moli. Ae o le malamalama faʻapitoa e matua le tatau lava, o le malamalama masani masani lava ua lava.

Faʻamamafana ma fafaga

O le faʻasagaina o lenei laau i le taumafanafana e tatau ona faʻalelei, ma i le taumalulu - e tatau ona faʻaitiitia le numera o le fafaga. O le faʻasalaga e faia pe'ā uma ona mamago le pito i luga o le meaʻai. Afai o le potu o loʻo i ai le scindapsus, o le potu vevela masani e teu i le taamilosaga atoa, ona mafai lea ona suʻeina fafa 4 taimi i le masina i taimi masani.

O lenei liana e naʻo le manaʻomia o le maualuga o le faʻamamafana, o lea e tatau ai ona masani ona faʻamaluluina i se moli. O le ea malulu e mafai ona afaina tele, ma e taua tele i le taimi malulu. E le mafai ona tuʻu i le taimi nei i le vavalalata i mea afi afi. Ma faʻapea foʻi i le taumalulu, e faʻapipiʻiina le faʻaleleia o le tino.

Laʻei pito sili

Fertilizer mo fugalaau i totonu e talafeagai mo le fafaga. I le tautotogo ma le taumafanafana, e fafagaina lona 1 taimi i le 2 vaiaso. I le tulaga pe a tele le fugalaau ma o laʻau uumi, e tatau ona faʻaaogaina le laʻau i le eleele ma i le taumalulu 1 taimi i le 4 vaiaso.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

Aʻo manaʻomia e le tama talavou ona faʻaaogaina punavai uma, ma a uma ona avea o ia ma tagata matua, o lenei faiga e mafai ona faia i na o le 3 po o le 4 tausaga.

O le paluga o le eleele, lea e aofia ai le oneone, laufanua suamalie ma lau lauolaola, faapea foi ma le peat, i le fua faatatau o le 1: 2: 2: 2, e lelei mo scindapsus. E ui lava i isi mea faʻafefiloi, e lagona lelei e ia.

Faʻafefea ona faʻaleleia

O lenei laau e mafai ona faʻalauteleina i soo se taimi o le tausaga ma na o le pau lava. O le filifiliga aupito sili mo lenei mea o le a avea ma mea faʻasolosolo, lea e matua aʻafia i le vai ma i le palapala susu. Ae peitai, ina ia maua aʻa, e te manaomia le vevela (20 tikeri ma luga). E tatau ona faʻasalalauina le malamalama ma e le o se malamalama. Mo le aʻafiaina o le palapala ia vave ona tupu, e tatau ona togi se fasi pepa i le sooupu lea e faaosofia ai le tupu aʻe o le aʻa ae lei totoina.

O le tipi o le a oti i lalo o le pona (o le nofoaga lea e faapipii ai laupepa), o le mea moni o le tuusaʻo lea i le mea lenei e amata ona tupu aʻa. Ua fautuaina foi tagata totō laau fugalaau e tuu le tipi ua toto i totonu o le palapala i totonu o se tamai ipu, ma e mafai foi ona e ufiufi i se taga o le polyethylene.

Faʻasoaina, teuteuina, toe faʻafouina

Scaliapsus e tupu tele vave ma a maeʻa sina taimi puupuu, e mafai ona iai ni lapoa tetele. Ina ia taofia le tuputupu ae o laau, e faʻaaogaina foi le teuteuina. E manaʻomia se pine ina ia mafai ai ona sili atu le matagofie. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina, ina ua mavae sina taimi o le a tupu lenei liana, ma o se pusa e leai se mea i le faavae e le faaopoopo i ai le teuteu i ai. Ina ia mafai e le laau ona faʻafiafia ia te oe i ona foliga matagofie, e na o le tatau lava ona tupu se mea fou (mai le tipi) i taimi uma i le 3 tausaga.

Pests

Scalidpsus e masani ona avea le laulau ma paʻu, ae o luga foʻi e mafai ona e maua ai se apogaleveleve mite poʻo se aphid.