Faatoaga

Pepeti o povi: gaosiga o fale ma faʻapipiʻi

O le aveeseina o le paluga e le au tausi manu e iloa ai o se faafitauli, ona o le tasi itu o le taunuuga o le toe gaosia faalenatura, ma i le isi o le lamatiaga o le leiloa o nisi o iniseti o loo ola i luga o le apiary. Ua mamanuina le mailei pipi e puʻeina ai se mea leaga. O se masini faigofie e pei o se tamai sulu feaveaʻi ua faʻapipiʻi i nofoaga o loʻo iai pea pi. Ma afai e pulea e le beekeeper ni tuutuuga e fiafia i iniseti, ona maeʻa lea o se suʻega maeʻaeʻa e mafai ona latou nofo i le mailei, pauu atu i lima o se tagata tausi tausiga. I aso nei, o loʻo faʻamanuiaina apiaries mo auala e puipuia ai le fausia ma le feʻaveaʻiina o meaola. Ae i nisi tulaga e le mafai ona alofia lenei mea.

E mafai ona tupu mai le tele o mafuaʻaga, e le gata o le tuputupu aʻe o le aiga o le pī, pe a oʻo i le vaitau tuai ma se vaega o talofa galue e suʻe se fale fou. O le faateleina o le tulaga lamatia o le lele ese o loʻo matauina i tausaga vevela, pe a le lava le taufaaleaga, ma le taimi foi e taofia ai aiga.

O le a le mailei pipi? E mafai ona e faia oe lava ia, ma o fea e tuʻu ai ina ia sili atu le avanoa o le pueina?

E faʻapefea ona fai se mailei mo pi?

O le lelei o le faia o mailei mo bees e mafai ona i ai se mamanu eseese ma foliga vaaia, o le mea autu o latou faatosina i iniseti oe filifili e nofo i se nofoaga fou.

E faʻapefea ona fai se mailei mo pi ma ou lava lima? I faʻamatalaga matala, o loʻo i ai le tele o faʻamaonia, faʻataʻitaʻiga faʻamaonia ma fuafuaga o fale le tumau mo se sosolo. A amataina se galuega tutoʻatasi, e tatau ona manatuaina e le beekeep pe o le a lava le mamanu, e tatau ona lava e faʻaleleia ai se aiga o pi, ae i le taimi lava lea e talafeagai mo le tauaveina ma totoina i luga o se laau. O le mea lea, o le tele o le mailei e masani lava ona faatapulaa i le 30-60 lita.

O mea o loʻo iai nei, e foliga mai o mea e tutusa ma se mea e sili ona lelei. I le avea ai o se mea e fai mo le fausiaina, o ituaiga laʻau e maualalo i lalo o le laau mama, laupapa plywood, ma le laupapa laupapa e talafeagai. Ma o mea e fausia ai fale ma auala mo le faʻapipiʻiina ma le faapipiiina o nei mea e le tatau ona i ai ni manogi manogi e faʻafefe ai pi.

O le mailei ua tuʻuina atu i ai le faatosinaga faaopoopo e ala i le soloina o le paʻu ma totonu i Apira, propolis, lemon balm poʻo le basil. O tamaʻi meaola e masani ona faʻapipiʻi i luga o le paʻu, lea e sasaa pe faapipii i luga o le paʻu pipi na faia i le plywood, fiberboard poʻo le fafie.

O le a le faʻaaliga o le mailei pipi ma lona fausaga totonu? O fafo, o le sulufaiga le tumau mo le afifi e pei o se atigipusa na tapunia i itu uma ma le tasi notch, ua faaauupegaina i se tafaoga umi po o se pusa faitotoa. I totonu, o le beekeeper e faʻapipiʻi i luga o le honeycombs ma le suka, ma e tatau ona e saunia se auala e aveese ai mai le mailei mo le fesiitaiga i se sulu tumau. O fusi malosi e masani lava ona pipii atu i mailei e ave ai le fausaga.

O le ki mo le manuia o le faia o se mailei mo pi ma ou lava lima o ata tusi. Afai e saʻo ma atiaʻe e se tagata faʻapitoa, o le fausiaina o le a le tele se taimi ma o le a le faʻalavelave ai mo se tausi meaʻai.

I le faaopoopo atu i le ata saʻo faamaonia, ia fatuina se mailei e fai-oe-oe mo pi o le ae manaomia:

  • plywood ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 4 mm po o laupapa mamago e 20 mm;
  • pa pupuni 20 i le 20 mm;
  • polystyrene mo le faʻamafanafanaina o le fausaga;
  • mea e puipuia ai le mailei mai le susu;
  • fao, faʻapea foʻi ma mea faigaluega uma i le galuega.

E amata le galuega i le sauniaina o auiliiliga uma o le pito i lalo ma le ulu o se mailei pipi na faia e tusa ai ma ata tusi ma ou lava lima:

  1. O le hull ma le pito i lalo e fesoʻotaʻi e aunoa ma vaʻa, ae e le tatau ona e faʻagaloina le faʻatulagaina o le pu. E faia i luga o le puipui pito i luma ina ia mafai ai ona maua le avanoa e tasi e tasi i le iniseti. O le tele o taimi, o se paʻu ma le lautele o le 100 ma le maualuga o le 10 mm o loʻo tuʻuina atu e pei o se taphole.
  2. O le faavaa i tulimanu o loo faapipiiina i pa, o paʻu lava e tasi ma togitogi ua faapipiiina i pito i luga o puipui o le itu e faapipii i luga o laupapa.
  3. O le auiliiliga o le tapuni ua tipiina sina mea e sili atu nai lo le tele o le mataupu, ae o faʻamau e faʻasaga ai le fausiaina e tatau ona ufiufi ina ia fesoʻotaʻi le sooga o le ufiufi ma le mataupu e pei ona mafai ai.
  4. O le pito i totonu o le tapuni ua faʻafefiloi ma se apa o le puafiti. O le pito i fafo o loʻo faʻapipiiina i se ata vevela faʻamalolo poʻo se mea taualuga.
  5. Ona faʻapipiʻi lea o le tapuni i se mailei toetoe lava maeʻa mo bees mai le plywood poʻo le fafie.
  6. Ina ia aloese mai le vevela ma le faaleagaina o le mea mai le susu, eseesega o le vevela, o le tino, pito i lalo ma le ufiufi e tatau ona togafitia i le faamamaina o le suāuʻu ma faamamaina ma le faaeteete. A maeʻa lenei mea, e mafai ona valiina le mailei, faʻafefiloi ona lanu.
  7. E tatau ona tuʻuina fusipaʻu, totoa poʻo lima e ave ai le atigipusa ma tuʻuina i luga o se laau poʻo se tulaga.
  8. O loʻo faʻatulagaina se faʻatulagaga i se mailei na saunia mo bees. O latou fuainumera e eseese e fuafua i le mamanu ma le tele o le fausaga. I luma e tatau ona i ai le 1 2 apa ma le honeycombs, ona tuu ai lea o se gaʻo.

O se paʻu na muamua ona seleseleina na tafiesea mai meaola faalafua e afaina i le mailei ma le taualuga. I lenei fomu, o le pusa o le a itiiti ifo le tosina atu o le mafaufau o malo e leʻi valaʻauina, ae o pi ma le fiafia tele o le a asiasia ma puleaina le fale na tuʻuina atu ia i latou.

O se vitio e uiga i mailei pipi ma pe faʻapefea ona fausia lenei masini ma ou lava lima o le a avea ma meafaigaluega aoga mo le amataina o tagata tausi manu o loʻo mananao e faʻatumuina le faitau aofaʻi o latou aiga e aunoa ma le faʻaaluina o ni tupe matuia.

Filifilia se nofoaga ma le taimi mo le faʻapipiʻiina o se mailei pipi

O le matauina ma le totoʻa o amio a latou uarota, e mafai ai e se tagata tausi maʻi masani ona taʻu mai nofoaga o le a galue ai lana mailei pipi.

O le nofoaga sili e seti ai se mailei o se laau malosi i le pito o le vaomatua poʻo totonu o le togalaau, i le mea o loʻo i ai se vaʻaiga mama, vavao o le vai latalata ane. E le fetaui lelei le susunuina o pi e aunoa ma se faʻaali o le paolo. O se mailei pipi e tatau ona i ai i le itu i saute.

O le maualuga o le mailei e mafai ona ese, ae e le fautuaina e beekeepers le tuʻuina o le pusa i luga o 6-8 mita.

Afai o le a le lele lele mai le fale, e mafai ona faatulaga le mailei i nofoaga o lo latou masani ai. O se faʻataʻitaʻiga o le fusi, o le ogalaau o le apu malosi o loʻo ola i luga o le pa o le pine poʻo le moli, le taualuga poʻo le ea o se fale nofofale poʻo le fale. Pau lava le tulaga mo lenei mea o le mamao ese mai laina eletise, lea e le fiafia i ai iniseti.

I tafatafa o le mailei tuʻufaʻatasia e tatau ona i ai ni nofoaga mo le aoina o le meli pe faʻapipiʻi le pusa i luga o laau lauiloa mo le fugalaau galue. E mafai ona avea lecaca, apple, chestnut, pear, plum lapoa ma apricot, faapea foi ma le tuuina atu muamua o mea taufaasese vets ma isi ituaiga o willow.

O le a le taimi e seti ai se mailei mo pi ina ia mafai ai ona sili atu le tulaga o le maualuga o le sosoʻo i totonu? E sili ona lelei le faia o lenei taotoga mo ni nai vaiaso ao le i alu le tafega o swarms i le itulagi. A o faagasolo lea taimi, o le a maua ai le taimi e suʻesuʻeina ai bees, ma, pe a asiasia, o le a faʻaalia ai le i ai o iniseti taitasi i le mailei ma uiga o la latou galuega taua.