Isi

Tenders ma fluffy begonia Cleopatra

O se fugalaau le lelei ma le lua laʻau na ave i le fale mai galuega mo le toe faaleleia, ma talo i totonu o se vao vao. Fai mai se tuaoi o le Cleopatra begonia lenei. Faamolemole taʻu mai e uiga i lenei laau. E i ai ni ona manaoga faapitoa? Ou te fiafia tele i le fugalaau na ou manao ia te aʻu lava ia.

O Begonias e eseese: o nisi e tutupu aʻei luga ma o laʻau lapopoa, ao isi e foliga mai o se laau faila ma laʻau laititi. O le begonia Cleopatra o se tasi lea o vaega mulimuli o lenei laau mai le aiga o Begonia.

O Cleopatra e lauiloa foi ia Begonia Beverie, Maple-leaved po o le "American Maple" (mo le tutusa o foliga o laulaau i le laau ua faamaotiina).

Tulaga o le vasega

O Begonia Cleopatra e tupu aʻe i foliga o se laau vao, o lona maualuga e le sili atu ma le 50 cm. I luga o laumei totogo e ola mai i le basal rosette, laitiiti, e oo i le 12 cm le lautele, o lau lanu olive loloto ma le manino o veins o se leo mama. O le laulau laupepa e le ogatasi, "tipi" ile vaega e faasino i pito. E maitauina o lona itu i tua e mumu, lea e maua ai se eseesega matagofie ma le tafaoga o ata i lalo o ave o le la mai itu eseese.

O se uiga iloga o le eseese o le i ai lea i luga o laulaau ma puʻu o se puʻupuʻu puupuu "fana" - sina mea itiiti. E foliga mai o le laau e ufiufi i le paʻu.

I le taimi o le fugalaau, o le vao e maua ai se uumi umi, i le pito i luga o loʻo i ai ni mea papaʻe lanu paʻepaʻe.

O Cleopatra e fugalaau fugalaau uma e lua, ona o pusa pusa laiti ma foliga e tolu e sili ona maualuga i le tulaga o le fausiaina o fafine.

Vaega o le tuputupu aʻe o ituaiga

E pei o le tele o begonias, e fiafia Cleopatra i le malamalama. I le faaopoopo atu i ai, e manaʻomia foi e ia na ituaiga tausiga:

  1. Faʻaaofiofia le vevela o le laʻau mo le laau ile 14 i le 25 tikeri Celsius. Tau maualalo pe sili atu le maualuga o loʻo i ai se aafiaga leaga i le fuga.
  2. Faʻaaogaina o nofoaga o loʻo iai faʻataʻitaʻiga. E le gata i lea, aua le tuʻuina le pusa i tafatafa o se mea e faʻaaogaina ai le afi.
  3. Faʻateleina le fausua o le fugalaau, ae ia tuʻuina atu o le vai o le a le faʻavaivai. I luga o le eleele susu faifaipea, e vave lava ona tagiau le begonia ma mafai ona mou atu. E lamatia foʻi mo ia ma le faʻamago atoa o se apa - o lau laʻau e vave faʻapala.

O le faʻamoemoe o le ola o le Cleopatra begonia o le vao e tusa ma le 4 tausaga. Ona sili atu lea ona toe faafouina le laau i ni mea e seleseleina ina ia mafai ai ona faatumauina se laupepa ma le laumei o le togavao.