Fugalaau

Aso - ataata o le la

O aso malolo e taʻua o laau faʻamalosi e le lelei le tausiga. Ua manatu e mafai ona latou ola ma fuga mo le tele o tausaga, e aunoa ma le manaomia o le toe suia, fale mo le taumalulu. I tausaga talu ai, o le fiafia ia i latou ua matua tupu lava ona o le mea moni o le lolovaia o ituaiga, fou e le o iloa muamua ma ni fugalaau faigofie pe lua o ituaiga eseese ma lanu ua sasaaina i Rusia.

Hemerocallis e taʻua o le mumu-foliga, o nisi taimi hemerokallis. O le igoa Latina e sau mai upu Eleni hemera - "aso" ma kallos - "matagofie", aua fugalaau taitasi e masani lava ona fuga mai na o le tasi le aso.

E sili atu i le 50,000 ituaiga o aoauli ua uma ona faia, e sili atu ona manaia nai lo le isi. O le mea moni, e le oi latou uma e mafai ona maua i le tatou faifaatoaga faifaatoaga. E masani lava o le filifiliga e faatapulaa i le mea moni e faapea o kamupani faufautua taufaasese mai Polani, Holani poo Kanata e aumaia. Amateurs oe na faalogo i na aso ao ola e pei o vao ua uma ona latou maua ni laau sili ona mataʻina ma ua amata ona faatali mo se suiga matagofie o latou moega fugalaau.

Aso

Ae ui i lea, o faamoemoega o nisi tagata fiafia e lei faamoemoe e taunuu. O tagata ese mai atunuu i Sisifo e le o taimi uma e avea ma mea e le mafaamatalaina e pei o aso e masani ai mai le tamaitiiti ma lanu samasama pe moli. O le taimi nei, i leo o tagata faʻatau i togalaau faʻatoʻaga, o loʻo faʻaalia pea le le fiafia i le tele o taimi: i nisi o faifaatoaga e tusa ma le 5 tausaga le matua e leʻi totoina, i isi e mafai ona e faitauina laulaau i tamatamailima.

E i ai ni laʻau tetele e iai le fugalaau fugalaau e oʻo i le 38 cm ma le aoauli o le fugalaau e na o le 2.2 cm. Faʻasalalau, o nisi taimi e faigata ai ona malamalama o loo tatou talanoa e uiga i se ituaiga meaola e tasi!

E tatau ona ou fai atu o le tele lava o taimi nei o nei tautinoga e le mafaamatalaina. E leai se masalosalo e le totogo laau, ae le o ni aso e tatau ona tuuaia, ae o latou tagata e leai ni poto masani.

Aso

Aveese mai le vai

Muamua lava, siaki pe a lava le susulu o le nofoaga e tulaueleele ai. E mafai ona tuputupu ae le laʻau i le paolo. Ae i tulaga o lo tatou tau, latou te fugaina atoa i nofoaga lanu. Pe a paolo, o laau totō e mumusu e fuga, pe fai foi se numera itiiti o fugalaau laiti. E masani lava o le aso, e masani ona fuga ma le matagofie, suia ona masaniga, i lalo o le pupuni o se laau laʻau po o se fale fou.

I totonu o vailaʻau faʻapitoa o loʻo faʻapipiʻiina, e le mafai ona tatala atoatoa le perianth ona o le le lava o le vevela ma le malamalama i totonu o la tatou vaega faʻamalosi.

Lileinics e mafai ona ola i ni tulaga eseese. Ae naʻo luga o le lafoaʻi, lalelei, ma le suavai suamalie o loʻo tumu i mea faʻalautele, e foliga mai i lo latou matagofie. O oneone oneone po o le mamafa o palapala palapala e tatau ona faʻaleleia atili e ala i le faʻaopopoina o le faapalaga poo le manua lelei. O timuga e ola i luga o le eleele lafulemu e lafoina ai le tele o limo i le tele o pua, o la latou fugalaau e tele.

Aso

O eleele maualalo, vaʻaia o loʻo tafe ai le vai mo se taimi umi pe a uma le timu e le fetaui lelei mo le totoina o aso ole varietal. I ia nofoaga, e mafai ona e taumafai e totō laau i luga o mauga.

O aso malolo e matua toʻafilemu ma e lelei le vavalalata i fegalegaleaiga faʻatasi ai ma isi faʻailoga. Ae o le vavalalata i laau ma laau tetele e le lelei ona atagia mai i lo latou tulaga ma le olaola. O le aʻafiaga o aʻafiaga maualuga o tagata tauva e vave ona aveesea le suamalie ma meaʻai mai aso leaga. Aua e te faia lau fugalaau e sili ona e fiafia i ai, mafatiaga mai tagata solitulafono, ma o le a suia atoa lava.

O ituaiga lanu lanu uliuli e le taliaina le vevela o le aoauli.

I le totonugalemu o Rusia, totoina poʻo le toe totoina o aso i le masina o Me poʻo Aukuso e sili ona lelei. Tetee atu i le faʻaosoosoga e faʻatau tusi faʻataʻitaʻiga o aoauli i le faaiuga o Setema poʻo Oketopa. O se fale ua leva ona totoina e le mafai ona maua se taimi e maua ai aʻa aʻo leʻi oʻo i le malulu. O le a maliu i le taumalulu, pe o le a afaina mo se taimi umi i le isi taumafanafana. E leai se taimi e fuga ai.

Aso

O le isi mea sese masani o le loloto o le loloto o le tulaga tuputupu ae. O timuga, totoina i le loloto o le sili atu i le 3 cm, ua iloa e fuga mai le leaga. Afai e te taumafai malosi ma faʻatumu se vaega o le eleele ma le mafiafia o le 8-10 cm i luga aʻe o le tulaga tuputupu aʻe, e mafai e le togavao ona musu uma e fuga. Ina ia aloese mai nei faafitauli, fautuaina e siaki le loloto o le totoina o tautotogo uma, ma, pe a talafeagai ai, ia tosoina le eleele mai le faavae o laau, ma o nisi taimi e siitia ai pe totoina laau.

E le o manaʻo, ae manaʻomia

O aso e le manaʻomia ai tausiga faigata. Ae ina ia maua le maualuga o le aoga, e tatau ona e tuuina atu ia i latou ni mea e itiiti.

Aso

O le a tele fugalaau pe afai e lava le susu o laau. O le faʻaleleia e sili ona taua i le tautotogo, amataga o le taumafanafana ma le taimi o le fugalaau. Nai lo le fausiaina o lea taimi ma lea mea itiiti, e sili atu le faia i vaiaso uma pe tasi foi i le 2 vaiaso, ae tele lava. O le faʻamamaina ma le faapalaga o le a fesoasoani e puipuia le susu. O le eleele i le loloto o le 8-10 cm e tatau ona palu sinamu, ona maua ai lea o le mafanafana o le la ma o le a fiafia i fua lelei.

O tafaoga e talafeagai mo le toetoe lava o ituaiga uma o le faʻataʻitaʻiga: mo nofoaga taʻitasi ma vaega i luga o laʻau, i tafatafa o vaituloto, faasaga i laau ma laau.

Aua nei galo e piki ese fugalaau lalelei. O laau e leai se faʻaaluina o le malosi i luga o fatuga o fatu o le a faʻaalia ai lo latou matagofie i le atoatoa.

O le faʻaaogaina masani o fomaʻi faʻamalosi faʻapitoa o le a fesoa- soani e faateleina le aofaʻi o faʻamalosi i luga o pusa. E masani lava ona fafaga faalua le aoauli: i le amataga o le tautotogo ma vave loa ona tupu. O le taimi muamua e le fautuaina le faʻaaogaina o fomaʻi faʻatasi ma le maualuga o le kulimi. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le alualu i luma o le laʻau i le faʻaleagaina o le fuga. Laʻei pito i luga pe a maeʻa le vaʻaina o se vaega taua: e aʻafia ai le faʻapipiʻiina o fou fou ma maua ai le maualuga o le aoga i le tausaga a sau.

Aso

E toatele e tatau ona latou vaai i ni lapopoa lapopoa o ao. Latou te faʻaauau pea ona fuga, ae o latou gafa e masani lava ona maualalo ma fuga fugalaau. E mafai ona e toe faʻafouina lou matagofie i le taimi muamua e ala i le vaeluaina o togavao i luga o le taimi. E sili atu ona faia i le 5-6 tausaga. Delenki ma le 3-4 lamala o laʻau e ola ae vave i le isi vaitau.

O faʻasalaga ma lemoni, samasama samasama, moli ma mumu mumu e le mafatia i le vevela o le la ma timuga.

Filifiliga faigata

E masani lava, o le amataina o fugalaau fugalaau faatau aso, e taulai atu i luga o se ata matagofie. Ae ui i lea, e tatau ona e taumafai e faʻamatalaga auiliiliga mai le tagata faʻatau, talu ai o le mafuaaga o le le lelei o le fugalaau e masani lava o le filifiliga sese o le eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fugalaau faʻamafanafana e faia i nofoaga mafanafana o le Iunaite Setete atonu e le ola i la tatou taumalulu. Vaʻaia laau i nisi taimi e faigata ona toe faʻaleleia na o le faaiuga o le taumafanafana, pe a tuai ona fuga. E sili atu le lelei i le au faifaatoaga e aunoa ma le iloa e amata i aso moe, lea e mate ai le lau mo le taumalulu - latou te faatuatuaina ma faigata. Afai ei ai sau filifiliga i le va o diploids masani ma maua mai i luga o ni mea e maua mai ai, e te manatua o nei mea e lua e eseese tele ma susulu fugalaau, ae, e pei o se tulafono, e tupu malie lemu.

Aso

Faʻalogo lelei i le taimi o le fuga. E puupuu le matou taumafanafana, ma o nisi o ituaiga o fugalaau e le o iai se taimi e fuga ai. E sili atu ona lelei le faʻatau mai o aso faʻatasi ma le vave, poʻo le, i tulaga ogaoga, o le vaitau o le vaitau o le vaitau. O le gafatia o nei laau totō e faʻaleleia ai le fua, pe a maeʻa taimi malolo, e toe ufiufi foi laau i fugalaau, e faʻalagolago foi i tulaga tau fesuiaiga. I totonu o le ogatotonu o Rusia, o le fugalaau faifai pea o le tele o ituaiga o mea e faʻaleleia e mafai ona matauina i na o mea e le masani ai. Faatasi ai ma nai tuusaunoaga o le eseesega o le Stella de Oro, lea e masani ona fuga i le tai 2-3 taimi i le taimi o le taumafanafana.

E i ai aso, po ma le umi o fugalaau fugalaau. Fugalaau fugalaau i le taeao po o le amataga o le aso ma taofi seia oʻo i le afiafi - o le tele oi latou. E fuga mai le puao i le afiafi ma faʻamago i le aso na sosoo ai i le aoauli.

A e iloiloina le teuteuga o ituaiga eseese, ia manatua o se vavaevaega itiiti i le tasi le rosette o laulaau atonu e le tupu i le vaitau e sosoo ai pe a uma ona toto. E manaʻomia lou onosaʻi ma faatali 2, poʻo le 3 tausaga.

Aso

Mea e faaaogaina:

  • Laʻau sili ona lelei mo lau togalaau - N. Chaplygina, sui o aʻoaʻoga faʻasaienisi.