Laʻau

Fale fugalaau ile fugalaau Medinilla Faʻasologaina e cuttings Tuputupuina mai fatu Ata

Medinilla ma le matagofie o ata tausi fale

Medinilla (Medinilla) - o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga lea e tupu aʻe i le natura natura i luga o le vaomatua, vavao poʻo se laau laʻititi. Totonu o totonu o le fale i le pepa muamua. O le maualuga o le laau e eseese mai le 30 cm i le 2 m. O lipine e pala, e mafai ona lamolemole pe faʻailoa. O pusa laʻau mumu, faʻasalalau faʻauʻuina 3-9 faʻamalamalamaina manino veins, o lanu lanu meamata, o loʻo faʻafeagai pe o loʻo faʻaputuina i totonu o selu.

Auala e fuga ai

O le tele o le tosina mai e tosina mai i fugalaau matagofie. Latou te aliali mai i le tautotogo i tumutumu o vine po o le au o laulaau. O loʻo faʻapotopoto faʻamalo foliga o le Corollas po o le pulupulu i se tafaoga tele. E siomia i latou e lapoa lapoa, ma e paʻu ile taimi i le amataga o le fuga. O le autu e ofoofogia, e aofia ai uʻamea o loʻo i luga ma le ovary. Le lanu o le fugalaau e mafai ona sinasina, lanu piniki, lanu violē, lanu.

O fea e tupu ai

I totonu o le siosiomaga masani, o le laau e ola i le vailaʻau o Aferika, i motu o le motu o Malay ma Madagascar.

O le igoa o le laau na tuuina mai e faamamaluina ai Jose de Medinilla ma Pineda - o le kovana o le kolone Sipaniolo. Na sau le medalla i Europa i le 1850: na totōina i le togalaau veich.

E faʻapefea ona tausia le mafaufau i le fale

Medinilla magnifica flamenco medinilla magnifica flamenco photo

Malamalama

O le fugalaau o le fale e fiafia i le malamalama: o le malamalama e tatau ona susulu, ae faasalalauina:

  • Faʻasaʻo le susulu o le la e mafai ona alu ese le mu.
  • O le leai o se malamalama e afaina ai foi le laau: o le fugalaau e le tupu i se mea uma pe o le medinilla foi e toe faʻaleleia le tumutumu.

Tuʻuina se moli faʻalautele (moli susulu pe faʻapitoa) pe a tu i le faamalama i matu. O le nofoaga sili mo le laau o le a avea ma faamalama o sasaʻe ma sisifo. Aʻo iai i le itu i saute, o le ufiufi mai le la susulu o le a manaʻomia.

Feavega o le ea

I le taimi o le mafanafana, taofi le ea vevela i le 20-25 ° C. Mo le malolo o le fale, i le vaitau o Tesema-Ianuari, faʻaititia le malulu o le ea i le 16 ° C. Medinilla e le fiafia i faʻataʻitaʻi ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela. Aua le tuʻuina le pusa o laau totō e lata i le ea poʻo le faʻavelaina o masini.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, o le vai faʻalelei. I le va o le suālaʻau, e tatau ai ona faʻagogo le masini. Ia Tesema-Ianuari, faʻaitiitia le faʻamalosi: e tatau ona faʻamamago le kululu ile 2-3 cm. Fepuari, faʻaitiitia le faʻamafaʻi sili atu: vai pe a faʻapala le eleele i le 3-4 cm.

I le avea ai o se tagata nofomau i meaola, o le medinilla e manaʻomia le maualuga maualuga (pe a ma le 75%). Lafoaia laulaau i le tele o aso i aso uma, ae aloese mai le maua o le vai i luga o tumutumu ma fugalaau. Vaʻaia le pusa i le laau i luga o se paʻu i luga o le masi susu, faʻalautele le ele ma le maama. E aoga le tuʻuina o se pusa tioata poʻo se fagu vai masani i tafatafa o le laau; e mafai ona e faʻaogaina mea faʻapitoa faapitoa. Faatasi ai ma le ea malulu, o laulaau o le laau e laiti, o le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua ua faaitiitia. E faʻaputu le lafu i luga o laʻau lapopoa - faʻapipiʻi solo i taimi uma i se sipuni susu poʻo se lanu vaivai. O nisi taimi e taele ai i se mafanafana mafanafana, ae le tatau ona paʻu le vai i fugalaau ma le palapala.

Laʻei pito sili

Faʻasologa o le pine medieilla totonu

E taua tele le fafagaina o le laau. Soʻo se 10 aso, faʻamafanafanaina laau totō teuteu. Fafaga meaʻai i le taumafanafana, ae le sili atu ma le 3 taimi. I le autumn ma le taumalulu, e te le manaʻomia ona fafaga.

Teuteu

A maeʻa ona toto ma i le taimi o le suʻeina, teuteuina ni fuālaʻau uumi, aveese laulaau lanu samasama, faʻamalo o mea leaga.

Medinilla totoina

Faʻafefea ona faʻaaogaina le ata medinilla

O le a manaʻomia e tamaiti laiti se faʻaopoopoga faaletausaga, lea e sili ona lelei pe a uma ona fuga. Ona toe totoina lea i le 2-3 tausaga i totonu o se ipu laititi. O aʻa e latalata i luga o le eleele, o lea ia filifili ai se tulaga maualalo, e mafai ona faia i le sima. O aʻa e mafai ona faasaolotoina ma le faʻaeteete mai le eleele tuai ma totoina i le eleele fou, faʻalaulele lemu aʻa ina ia latou le punou, ma faʻaopoopo malie le palapala mai itu.

Totoina se laau aʻo tausia le maualuga o le ū, fai sina siaki le eleele ma faʻaleleia lelei. A maeʻa ona totoina, e manaʻomia ona e mataʻituina le manava o le eleele: aua le faʻatagaina e faʻamago, ma faʻasaʻo le mea mai le paleti. Aua le faʻaalia le laau i le malamalama susulu, aua le faatagaina le ea maualuga.

E manaomia e le eleele se gaʻo, faʻaleleia, faʻafefe malie. E mafai ona e faʻatau se mea faʻapitoa mo laau epiphytic i totonu o se faleoloa fugalaau, o se paluga ua saunia e faʻafefiloi mo pipiʻi e atoatoa. Afai e mafai, ia saunia le faʻafefiloi eleele: ave ni vaega se 2 o laulaʻau, fanua lanu ma le 1 vaega humus, peʻa, oneone. Ma o le susu i totonu o le fagu e le pala, ia mautinoa ia tuʻuina se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le vaʻa.

Faʻateleina le medinilla mai fatu

Fugalaau Medinilla Photoling Photo

O le Medinilla e mafai ona faʻasalalau e fatu ma tipi.

  • Tui fatu i Fepuari-Mati.
  • Toto i totonu o se pesini ma se faʻafefiloi o eleele vaʻa ma oneone.
  • Faʻalu le eleele, fufuluina fatu laiti e le masani ona i luga o le meaʻai ma faʻamama mai le atomiser.
  • Sprout in greenhouse conditions: ufiufi meaʻai i tioata poʻo le ata, tausia le malulu o le ea i le 25 ° C, faʻaauau le faʻaleleia, faʻamamaina palapala.
  • I le oʻo mai o vine, e mafai ona e aveesea le fale.
  • Pe a tupu 2 laʻau moni, faʻafefete le pine i ipu eseese.
  • O laau ua tupu aʻe ua tuʻuina atu i totonu o se potoa tumau ma ua siakiina o se tagata matua.

Faʻapenaina o medinilla e ala i le vaʻaia

Faʻasolosolo faʻamalosi ata o medinilla

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia o loʻo faia i le vaitaimi mai ia Ianuari i Me. Le faʻalauteleina o le medinilla e ala i tipi, faʻatali mo le fugalaau e muta: o le taimi sili lenei e teu ai le laau. Ua vavae ese laʻau tele ma umi tele, ma pe a manaʻomia, e faʻaaogaina mo le aʻafia ma le faʻaleleia o se fugalaau.

  • Mo otaota, o poloka o medinilla ma laulaau ua vavaeina: e tatau i fatu taitasi ona aofia ai 3 le tuputupu ae o fatu.
  • Muamua togafitia le vaʻaia ma se mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, ma tuʻuina i latou i se vaipuna mo le 24 itula.
  • Aʻa i le oneone. Luga i se fagu, paʻu palasitika po o se pepa.
  • Tausia le vevela o le ea i le 25-30 ° C.
  • O aʻa e foliga mai i le tusa ma le 1.5 masina: faʻafeiloaʻi le fatuga fou i totonu o se pusa talafeagai ma se mea e pei o laau matutua ma tausia i le masani masani.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o medinilla

Medinilla e matagogo

Medinilla dried leaves photo O le a le mea e fai

Botritis (gutu pala) o se maʻi faʻaleagaina lea e tupu i le tele o le palapala o le eleele. E i luga o laupe ma laulaau laʻau grey. E talafeagai le aveese o vaega ua afaina i laulaʻau ma aʻa, totoina i eleele mama ma faia togafitiga o le fungicide: sasaa ma sulu i se vaifofo o le phytosporin. Toe fai 2-3 taimi ile 10 aso.

Medinilla Pests

Mealybug, apogaleveleve mite, aphid, scutellum. Latou te faʻalagolago i lau, 'ai a latou suamalie. I le mauaina o ni meaola faalafua, faʻamamaina se paʻu o le cotton ma se vai fasimoli ma solo ese lau. Ona togafitia lea ma le iniseti.

O lau Medinilla ua pau

O faaletonu i le tausiga e mafai ona aafia ai le laau:

  • Faatasi ai ma le ea malulu, o lau laititi e laʻititi, ma e le o.
  • Afai e mamafa le medinilla, e mafai ona tuʻuina atu lau laʻau. E mafai ona avea ma suiga o le nofoaga, se ata tusi.

Medinilla e le totogo

O le fugalaau ua toesea mo ni mafuaaga se tele:

  • Faʻasaʻo maualalo
  • Le lava le moli
  • Laititi o le ea vevela
  • Le leai o se taimi malolo i le taumalulu (faʻatasi ai ma mea malulu ma faʻaitiitia le faʻavaivai).

Ituaiga ma ituaiga o medinilla ma ata ma igoa

I le siosiomaga masani e tusa ma le 400 ituaiga. Mafaufau i fua o laau toto e sili ona lauiloa.

Medinilla vein Medinilla venosa

Medinilla vein Medinilla venosa photo

O se laau-semi-epiphytic i Malaki. O lanu lapotopoto i le pito i lalo e ufiufi i le pubescence. Pepa lapoa o le foliga o le lau e oo atu i le umi o le 9-20 cm, o le lautele e 5-9 cm. O fugalaau e laiti, e faʻapotopotoina i racemose inflorescences, lanu - paʻepaʻe, kulimi.

Medinilla e ofoofogia pe matagofie, matagofie Medinilla mamalu

Medinilla ofoofogia pe matagofie, matagofie Medinilla magnifica ata

O se tagata e nofo i le vaomatua o Java ma Filipaina. O se laau toto ma se maualuga o le 1.5 m, o vaovao e mafiafia, o le falemaʻi. Pepa laupepa lapoa (umi e oʻo i le 35 cm, lautele - 15 cm), ovoid. O latou paʻu, vali lanumeamata lanumeamata. Paʻu o lanu sinasina-lanu enaena e fai i fugalaau e pei o le logo. Toto i totonu o greenhouses ma tulaga i totonu.

Eseesega:

Medinilla Variety Trezor Trezor Photo

  • Dolce Vita - o le vaʻaiga o loʻo i ai se lanu piniki mumu, e vaapiapi pusi, o le pulumu o fugalaau e tele;
  • Trezor - e le o iai ni fugalaau fugalaau lanumoana, e aofia ai fuga e 4 tafatolu;
  • Belo - o le televave o le taamilosaga o le gaioiga e valiina i se lanu piniki mumu.

Medinilla Cumming Medinilla cummingii

Medinilla Cumming Medinilla cummingii ata

Epiphytic shrub native to tropics of the Philippines. O lapisi laʻau o le elliptic e tusa ma le 30 cm le umi ma le 20 cm le lautele. O fugalaau e tetele (pe tusa ma le 5 cm le lautele), faʻaputu i luga o fusi, vali piniki.

Medinilla myriantha poʻo le orchid Malaysian Medinilla myriantha

Medinilla myriantha poʻo le mekilo Malaysian Medinilla myriantha photo

O laulaau o lenei fugalaau e tele lava ina manatuaina o se meaʻai, ma o le tele o meaʻai e le o iai ni lapoa tetele, lea e foliga tutusa ai ma fuga vine, fuga o lau fugalaau, e foliga matagofie ai le laau.

Medinilla Javanica

O meaola e lauiloa mo le racemose o loʻo faʻaputuina ai le lanu violē sesega, e leai ni paʻu.

Medinilla Waterhouse medinilla waterhousei

Medinilla Waterhouse medinilla waterhousei ata

O le vine lenei o loʻo i lalo o vaomatua i luga o le lau o le laau. O inflorescences e maua i luga poʻo ni faʻatasi ma laulaau. O fugalaau e matua susulu i paʻu paʻepaʻe ma mea piniki piniki, lobuni samasama samasama ma lala o inflorescences ma paʻu ma le mūmū po o le lanumumu mumu. Manaomia le faʻasolosolo i tulaga o potu.