Laʻau

Mandeville

Mandevilla (Mandevilla) na tofia e saienitisi i le vao vao mai le aiga Kutrovy. O le lauʻeleʻele o Mandeville o vaʻaia i totonu o teritori o North and South America. O le fugalaau na maua lona igoa e faamamalu ai le lauiloa Peretania o Peretania ma le fai togalaau G. Mandeville.

O le uluai ituaiga meaola sa maua e tagata fai togafiti i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute o igoa eseese - tipiloma. Ae i se taimi mulimuli ane, na maua ai e saienitisi Peretania se isi ituaiga o laau lava e tasi. Ma ua valaauina o ia o le mandeville. Ae ina ua mavae sina taimi, na malilie tagata saienitisi i le manatu lautele e faapea o nei igoa e lua ua taʻua o laau totino o sui ia o le ituaiga tutusa. Ma na filifili ai e le suia ia mea, ae ia tofu lava ma a latou lava mea.

O laʻau o le vao e sili atu ona foliga mai o se fuamoa, lamolemole, lanu meamata poʻo le lanumeamata, ma se umi o le 3 i le 9 cm. O fugalaau ei ai se manogi faapitoa faʻapitoa, piniki, lanumumu poʻo le paʻepaʻe. E fuga lelei, fugalaau taitasi e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 10 cm.

Tausiga mo mandeville i le fale

Nofoaga ma moli

O le fanau mai o Mandeville o loʻo fautuaina mai ai le moli susulu mo le laau. O le fugalaau e faʻafefiloi le susulu o le la, ae ina ia aloese mai le susunuina i le la, e sili atu le aua le alu pe malulu mo se taimi umi.

Lulu

O le vevela lelei i totonu o le potu mo le tuputupu aʻe o le mandevilla i le tautotogo ma le taumafanafana e tatau ona i ai i le va o le 23 i le 25 tikeri, ma i le taumalulu ma le amataga o le vaitaimi o totoe - i le maualuga o le 12-15 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

O Mandeville e fiafia e ola i potu maualuluga (pe tusa ma le 70%) le maualuga o le ea, o lea e manaomia ai e ia le totoina i le gasologa o le aso. I le taumalulu, e manaomia foi e le laau le totoina, aemaise pe afai e tu i tafatafa o masini afi.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia tele le faʻamaina o mandeville. O le taimi lava e maeʻa ai le pito i luga o le meaʻai i totonu o le fagu, e tatau ona toe faʻataʻitaʻiina. Faatasi ai ma le amataga o le taumalulu taumalulu-malulu, o le fausiaina o le laau e toetoe lava a le talafeagai. I le taumalulu, e faʻamamaina le palapala pe afai o le meaʻai i totonu o le ulo e faʻamago atoa. O le vai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻamalūlūina, tausia lelei i le vevela vevela pe laʻititi foʻi le maualuga. Mo le 1 lita o le vai, e mafai ona e faʻaopopoina se tamaʻi citric acid (e uiga i le pito o se naifi).

Soo

O le eleele mo mandeville e tatau ona lelei. O le mea sili ona lelei o le eleele: eleele-eleele-palapala, palapala eleele, humus ma oneone i le fua faatatau o le 2: 1: 1: 1. O loʻo tuʻuina se faʻalavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Fertilizing i le eleele e tatau ona faʻaauau - e tusa ma le 3 taimi i le masina mai Mati e oʻo i Setema. E mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻalaʻau mo le totoina o laau i totonu Mo le taimi atoa, latou te taofi le fafagaina o le fugalaau.

Suiga

Afai e laʻititi le laau, ona tatau ai lea ona faʻapipiʻi i tausaga taʻitasi i le tautotogo. O se tagata matutua e totoina na o na tulaga pe a oʻo ina tumu le aʻa i totonu o se ulo.

Teuteu

Talu ai e na o ni nai lala mai i luga aʻe o Bloom i Mandeville, e tatau ona teuteu le laau i le faaiuga o Oketopa ma le amataga o Novema. O pupu e le vavalalata ua faapuupuuina pe a ma le 2/3 le umi. Faafetai i le teuteuina i le vaitau e sosoo ai, o le a fiafia ia Mandeville i lau vavao vave.

Faʻapenaina o Mandeville

Mandeville e masani lava ona faʻasalalau e tipi-togi ma se umi pe a ma le 8-10 cm. O aʻa e totōina i totonu o peat ma ufiufi i se ata manino ma tausia i le vevela o le 25 tikeri. Laasaga muamua i totonu o se fale koli mo le 1-1.5 masina. A maeʻa aʻa muamua, e tatau ona aveese le ata. A maeʻa pe a ma le 3 masina, ona totoina lea o le laau i totonu o se ipu.

Maʻi ma meaʻai

E seasea, o loʻo maua mai meaola faalafua i mandeville. E tele taimi e afaina ai le laau mai le faaleagaina i le aʻa. Nematodes poʻo se aʻa mealybug e mafai ona afaina ai o ia. O nei parasite o loʻo feaveaʻi ma le meaʻai i le taimi o le gafa. O le mea lea, ao le i totoina se laau, e tatau ona paʻu le eleele.

Faatasi ai ma faʻamaʻi pipisi e aafia ai le mandeville, aʻafia le aʻa. O ona foliga vaaia o le taunuuga lea o le le lelei o le tausiga ma le susu o le eleele.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

  • Afai o laulaau o Mandeville e samasama ma paʻu'ū, ona faʻaalia lea o se vevela e le talafeagai mo ia.
  • I le le lava o le malamalama, o le fuga o le laau o le a puupuu ma ola ma le maualalo.
  • Faatasi ai ma le malulu o totonu, o lau o le a paʻu ma e le toe faʻaaogaina ma o le a le pine ae paʻu.
  • O le le lava o le faʻaaogaina o minerale ma microelements i le eleele, o le a tuputupu aʻe ai le malōlū o le mandeville ma tupu lemu.

Ituaiga taua o mandeville

Mandeville Bolivian - o se laau faʻamalosi e lamolemole i paʻu paʻu paʻi. O laulaau e lamolemole ma laiti, e faʻaloloa, e le silia le 5-8 cm le uumi. Fugalaau fugalaau e oo atu i le 5 cm le lautele, faatasi ai ma se nofoaga samasama, i foliga e pei o se tootoo.

Mandeville matagofie - o se mea, e faigofie ona sulu i paʻu paʻu i se lanu mumu, o se laʻau mumu. O laulaau e lamolemole ma tusi i luga o le moto, o le umi e le sili atu i le 4 cm. O fugalaau e lanu mumu, o loʻo i totonu o pulumu o 6-8 vaega. O le togi o fugalaau taʻitasi e 6-8 cm, o le umi e tusa ma le 5 cm, faʻapipiʻi foliga.

Mandeville Sander - faʻasalalau faʻatasi ma le lamolemole i lala paʻu. O laulaau e matagofie, ma se lamolemole lamolemole, ua i ai ni togi, o le umi e oo i le 5 cm. E fuga mai i foliga o pulumu. O pulumu taitasi e aofia ai le 3-5 fugalaau, o lona lautele e eseese mai le 6 i le 7 cm. O le lanu e vali piniki, o le ogatotonu e samasama.

Mandeville susulu - tupu aʻe i foliga o se vaomatua faʻatasi ai ma le tilotilo o vao. Laʻau lapopoa lautele e iai ni faʻamaufaʻailoga, faʻamaonia e saʻo, e oo i le 20 cm le umi. Fugalaau, e pei o le ituaiga muamua, o loʻo i totonu o le pulumu, 5-6 fasi vaega i le tasi. O le tele o le fugalaau e tusa ma le 10 cm le lautele, o le lanu e papaʻe, faʻamaʻalo pe pipi mafiafia.

Mandeville tatala - o se aʻega maualuga, e faʻaalia i le vave vave ona tupu ma lau lau lau. O lala e tele, e tusa ma le 5 mita le maualuga. Laua o se foliga e tutusa lelei le fatu, e tusi le pito i luga o le lanu lanu meamata, i le pito i lalo - lanumeamata ma se lanu enaena. E fuga i foliga o pulumu e mai i le 5 i le 15 fugalaau fugalaau taʻitasi. Fugalaau paʻepaʻe lanu mumu, lautele lautele (tusa ma le 10 cm). O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i fugalaau fugalaau.