O le togalaau

Matou te totoina ni fugalaau i matou lava

Ina ia mafai ona manogi le fale ile fanua i le taumafanafana, e tatau ona tausia le mea e totoina ai muamua. O le tele o ituaiga o laau, e le gata i le taʻitasi ma le faʻalelei, e le mafai ona tupu saʻo mai fatu. Ua totoina nei i totonu o vao laiti - fualaau.

Sauniuniga mo le lūlūina o fugalaau mo fatu

I le laasaga muamua, e tatau ona iloa po o fea fugalaau e ola i luga o laau. O le tele o taimi o nei fatu laiti ma le vaivai e mafai ona oti i le eleele avanoa i lalo ole aafiaga o vao eseese.

E aofia ai:

  • Lobelia
  • Petunia
  • Delphinium;
  • Ageratum;
  • Asters ma le tele o isi

Ma le isi, e tatau ona e sailia le taimi e totō ai fugalaau mo tipu.
I le avea ai ma tulafono, o lenei taimi e faʻatasi ma le faaiuga o le taumalulu poʻo le amataga o le tautotogo. E sili atu faʻamatalaga faʻamatalaga e mafai ona maua i luga o le afifiina o le laau ua filifilia, o lipoti i le taimi o le totōina o fatu, totoa i se nofoaga tumau ma nisi o vaega taua o le totoina o le laau. O nisi ituaiga o fugalaau e manaomia muamua le totoina, mo se faataitaiga, o le lulu o Shabo, Lobelia. O le totōina o fualaau fugalaau ia Ianuari e mafua mai i se vaitaimi uumi o le germination ma le atinaʻe o fatu.

I le isi laasaga, e tatau ona saunia fatu, palapala ma pusa mo le totoina o fugalaau.

Saunia o fatu mo le lulu

Ua fautuaina e le aufaatoʻaga le saunia o fatu mo le totoina. Mai i faʻamaʻi eseese e fautuaina e faʻavasega le mea ua filifilia i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le 10 - 12 itula.

Mo le amataina o le germination, e mafai ona faʻamaluluina fatu (e tusa ai ma faatonuga) i se fofo o le zircon poʻo le epin.

E toʻatele fugalaau fugalaau ma fatu e maua ai se togafitiga. Mo le faia o lenei mea, o fatu fugalaau o loʻo faʻafefeteina i le vai manino mo le tusa ma le 12 itula. Ma le isi, o ipu ma fatu e faamamaina i se nofoaga malulu i le taimi e tasi. Ona toe aumai lea o le atigipusa i totonu o le potu, ona i totonu o le pusaaisa, ma isi lava seia oʻo ina tupu fatu. Ua finau mai tagata popoto e faapea i lenei auala, o laau toto, e oo lava i le tulaga o le afifi, e maua mai ai le puipuiga malu i le vevela o le vevela.

Saunia o le eleele mo le luluina o fugalaau

O le eleele mo fuga laau e tatau foi ona le masani ai. E mafai e le 'au fai togalaau faʻatauvaʻa ona faʻatau se faʻafefiloi sauni i le faleoloa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Earth Earth".

Ae sili atu le kuka o le fanua ia oe lava. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi:

  • 1 le oneone;
  • 2 vaega o le faapalaga;
  • 2 vaega o eleele palapala;
  • 3 vaega o le peat.

A o le lūlūina fatu laau i luga o fatu laau, o le paluga ua saunia, faʻapea foʻi ma fatu, e tatau ona faʻamaʻi. Mo le faia o lenei mea, o le eleele atoa ua faʻamaligiina i se vaivaiga vaivai o le paluga o le gaʻo ma le palapala ua maeʻa maeʻa.

Ina ia vave vave ona totoina fatu, e fautuaina e totoina i sina mea itiiti (pe a ma le 20ºС-22º).

Sauniuniga o pusa mo le totoina o fugalaau

I le taimi nei, i faleoloa faapitoa ei ai le tele o vailaau eseese mo le totoina o fugalaau. I le avea ai o se tulafono, e tele naua ma loloto. O le fufuluina o koneteina e manaʻomia ai le tele o palapala. O nisi faifaatoaga fugalaau e fiafia e faaaoga mo le totoina o laau:

  • ipu faʻafefete poʻo masi;
  • pusa meaai;
  • tara mai lalo o yoghurts ma pata;
  • afifi o oti i le itu taumatau mai le susu ma le kefir.

Afai e faʻaaogaina meaʻai, e tatau ona fufuluina i toega o meaʻai. E taua le manatuaina o pu e tatau ona faia i le pito i lalo o soʻo se pusa e faʻaalu ai le tele o le vai.

Aʻo leʻi faʻatumu le eleele i totonu o pusa, e tatau ona faia se alavai. O le faia o lenei mea, o se vaega o oneone poʻo le oneone laititi e faʻalauteleina ile maualuga o le sili atu i le 1 cm o loʻo tuʻuina ile pito i lalo o le pusa mo fugalaau.

Faatumu le palapala i totonu o le tane taʻavale e le talafeagai i le pito sili ona taua. E fautuaina le tuua o le 1 cm poʻo le 2 cm. O lenei nofoaga o le a manaʻomia mo le fafagaina masani, ma, pe a manaʻomia, faaopoopo le eleele. O le eleele i totonu o le pusa mo laau toto e tatau ona teuina lelei ina ia mafai ai pe a fausiaina le suavai e le malepelepe ma e le galo i tua o pito o ipu.

Tekonolosi mo le totoina o fatu o fugalaau

Aʻo lei lūlūina fugalaau mo tipu, o le palapala i totonu o koneteina saunia e tatau ona faʻaleleia lelei. Afai e te le mulimulitai i lenei tulafono, o le a e manaʻomia se vai faaopoopo, ma pe a faʻafeinu, e mafai ona e faʻaleagaina fualaʻau totō poʻo fatu e leai se taimi e totogo ai.

I totonu o le palapala malulu, faila laiti po o tamaʻi pepe e tatau ona faia pe afai e lava le mea e toto ai. O fatu o le 2 i le 3 fasi vaega o loʻo tuʻuina i totonu o nei pu ma sausau i le palapala. Afai e laʻitiiti le mea e fai ai le fatu, e pei o Lobelia, o le mea lea e muamua ona fefiloi ma le oneone ma sasaa ifo i luga o le eleele.

Ma le isi, o ipu ma vailaʻau e tatau ona ufiufi i le polyethylene pe tuʻu atoa i totonu o se pusa paʻu, pe afai o le tele o le koneteina e mafai.

Faatasi ai ma lenei auala, ua faia ai se microclimate faapitoa i totonu o le mea e teu ai, lea e le faatagaina ai se faaitiitia o le vevela e tatau ai mo le tuputupu ae o laau ma le faamamaina mai le eleele. O aso uma e tatau ona e mataʻituina le fogging o le ata tifaga. Afai e faaputuputu ni mataua lapopoa o le vai i luga o le fale, ona tatau loa lea ona vavao fualaau. E lua auala e faia ai lenei mea:

  • Faʻamuli le taga i le isi itu ma toe afifi le totoina o fugalaau.
  • Tatala le ato ma faataga le eleele ma le totoina o mea e manava ai (20-30 minute).

Afai e leʻi totogo fatu ma o le palapala e matua matutu, e fautuaina e faʻamago e faʻaaoga ai se pulumu. E le mafai ona e suʻeina fualaau o fugalaau mai le suāsusu, aua o lenei mea o le a taʻitaʻia ai i taimi uma le faaleagaina ma le oti o laau.

Tuu ni pusa ma ni laau toto i le nofoaga atofaina. Fautuaina e leai ni maa lata ane i pusa ma e le pa'ū i luga le malamalama o le la. E sili atu ona fautuaina le totoina o fualaau o fugalaau taʻitasi i luga o se faapaologa faʻasaina. Afai e le mafai, e mafai ona faia ni fata faapitoa i luga o le faamalama e sili atu le maualuga nai lo le maualuga o le maualuga o le maa (pe a le faafesagai ia pupuni i le itu o le la). A leai, e mafai ona e faʻapipiʻi se vasega pepe i se tulimanu lelei o le potu. O le maualuga o le vevela ma le malamalama o loʻo faʻaalia i luga o le afifi o fatu.

Afai e le lava le malamalama o laau toto, e fautuaina e faʻaoʻo moli ua faʻapipiʻiina i luga ae mo le tele o itula i le aso. I le masani ai, o lenei lomiga e tatau ona tausia muamua. O moli uila e i ai se fusi uila sili ona mumu e lelei.

O le tele o fai togalaau e sili ona fiafia e totoina ni fugalaau i totonu o le fale lauʻeleʻele o maua i luga o le togalaau. Ina ia faia lenei mea, totō fatu e totō i luga o pupuvao i le amataga o Aperila ma tausia lelei e tusa ai ma tulafono uma.
Pau lava le eseesega i le va o le kiona faʻaaogaina o laau toto mai le fale o le le lava lea o le manaomia o le totoina o laau totō e totoina i totonu o ipu. O le le lelei o lenei metotia, o le tausiga o fualaau e manaʻomia ai le gauai atu ma le i ai i totonu o le togalaau.

Toto laau

Pe a totogo fatu, ma tele lau lauolaola ua tupu, e tatau ona e agai atu i le isi laasaga o le totoina o fugalaau - totoina.

Le faia o lenei mea:

  • E tusa ai ma tulafono uma o loʻo i luga, ia saunia ni pusa eseese ma eleele;
  • Kuki meafaigaluega talafeagai. Afai e leai, ona mafai lea ona e faʻaaoga le masani masani.
  • Le saunia, sili atu le mafanafana ma le faʻafefeina o le vai.

O le totoina o fatu o fugalaau i totonu o fagu o se galuega faʻapitoa ma le teuteuga. O se totogo ma se vaega itiiti o le eleele e toso ese mai fafo, o le pito o le aʻa e faapipiiina laitiiti, tuu ifo i totonu o se ogaumu na faia i se isi ipu, fufuluina i le eleele matutu ma faasusuina mai itu uma. Faatasi ai ma lenei auala, o le aʻa o le fugalaau o le a faʻapalapalaina i totonu o le palapala toetoe lava atoa, e le aofia ai soʻo se mea e faaleagaina ai.

O nisi tagata fai togalaau e sili ona fiafia i le totoina o fualaau o fugalaau matagofie i le eleele matutu ma isi vaiinu, ae vave i totonu o se vai susu. O lenei metotia e talafeagai lelei mo se aʻafiaga o aʻafiaga ma e le manaʻomia ai se faʻaopoopoga faaopoopo.

Afai e vaivai tele laau, ona e le mafai lea ona totoina se tasi fana, ae i luga o ni faaputuga puʻu. E le mafai e nei 'ie ona faʻamaʻi ma faʻaumatia se avega malosi i luga o le rhizome.

Faʻaleleia eleele

O fualaau o fugalaau, e pei o laau masani uma, e manaʻomia ai le faʻamautu talafeagai, maua le malamalama talafeagai ma, ioe, fafagaina pea. I faleoloa faʻatau oloa e mafai ona e faʻatau ai faʻatoʻaga faʻapitoa mo fualaau fugalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, Uniflor micro, Agricola.

O le muamua laeiina o laau e tatau ona faia i le 2 i le 3 vaiaso i le maea ai o le lūlūina ona sosoo ai lea ma le tutusa tutusa.

E tatau ona e mataʻituina pea lava foliga o faailoilo o le tutupu o fualaau. O le mea sili ona matautia mo ia o le "uliuli".

I le avea ai o se tulafono, o lenei maʻi e aliali mai ma le tele naua o le palapala ma le vevela maualuga.

Faailoga o se paʻu uliuli e tupu ai faʻamaʻi:

  • Faʻamatalaga o aʻa e tupu mai i le enaena;
  • Mafaufau i le au o le laau;
  • Se paʻu mataʻutia i le lanu susulu o lau.

I le tulaga o le siakiina o faailoga muamua o le faamaʻi:

  • Aveese laau mai le pusa i le taimi lava lea;
  • Faʻaopopo i totonu o le fagu i laau mamago ma oneone suamalie;
  • Le faʻaaogaina o le eleele ma laau totō ma se vaifofo o le baseazole.

O le isi fili taua o le totoina o fugalaau o le paʻu paʻu.

Laʻau na aʻafia:

  • Latou te eseese i le vavau o le aʻa;
  • Le faʻaalia o papa paepae i luga o lau;
  • Paʻu lau.

Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, faʻaaoga se vaifofo o le baseazole poʻo se vaifofo o le soda faʻamaoaigaina i le calcium.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi o fugalaau, e tatau ai ile vavave o vaovao ma le eleele o loʻo siomia ai i latou i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Ina ia ola tutoatasi fualaau totō, e tatau ona faʻaalu le tele o taimi ma taumafaiga. E mafai ona e faʻatau mea e teu ai mea totino i faleoloa, ae i lenei tulaga e leai se tasi o le a nofosala i le le faatauina o mea e te manaʻo ai.