Laʻau

Hibiscus (rose Saina)

Totonu o Hibiscus (Chinese Rose) Lelei mo tagata amataina togalaau. E le faʻaalia e le laau manaoga faapitoa mo le tausiga i ona tagata. E le fefe o ia i le maualalo o le vevela ma le leai o se malamalama. O Hibiscus e mafai ona tuʻuina e le gata i le potu malolo poʻo le ofisa. O le a tuputupu aʻe le laʻau Saina ma le matagofie i totonu o se pisa paʻu. E le fefe o ia i faʻataʻitaʻiga. Afai e te le susu i le taimi, e leai se mea e tupu i ai.

I Eleni anamua, na taʻua le hibiscus o le mallow. O le laau e lauiloa i atunuu eseese. E faapitoa lona faʻaaloalo i motu o le Pasefika. O teine ​​i le lotoifale teuteu o latou lauulu i nei lanu matagofie. Faaliliuina, o lona igoa e foliga mai "o se fugalaau mo tamaitai lalelei."

I Malaysia, ua taʻua le hibiscus o se fugalaau a le atunuu. O ona fagafaʻailoga o loʻo faʻamaonia ai poloaiga a Islama. Faaaloalo i se fugalaau matagofie i Saina ma Initia. O tagata o itumalo i sasaʻe latou te talitonu o loʻo puipuia mai tagata leaga, e maua ai le manuia ma faʻafitauli mo le atuatuvale.

Faʻasalaga lelei, o le a fuga ma le matagofie le hibiscus. O le tuʻuina o le laau i se mea susulu, e mafai ai ona e fiafia i le fugalaau susulu o se saina Saina mo se taimi umi.

Leoleoina Hibiscus i le fale

Teuteu

Ina ia mafai ai e le Saina ona totogo lelei, e tatau ona faia e le aunoa le teuteu. O fugalaau fugalaau fou e na o luga lava o pine iti, e tatau ona taina pea. O lenei faiga e faʻateleina ai le tuputupu ae o itu itu. E mafai ona faʻatino e tusa lava po o le a le taimi o le tausaga. O taunuʻuga lelei e mafai ona ausia e ala i le tipiina o pupuleʻa pe a uma ona tupu. I le amataga o le tautotogo, pe a amata ona ola le hibiscus, e tatau ona togiina uma aʻa. E faatatau foi lenei mea i vailaau talavou. Afai o le laau e totogo e tutusa ma le ogalaau, e tatau ona vavae. E taua foi le aveeseina o lala ola i totonu o le palealii.

Filifili le pu

A e faʻatau le hibiscus, e tatau ona e manatua e tupu tele vave. E le fetaui ma se tamaʻi potu. O le a le toʻa le laau. Afai e te totoina i totonu o se fagu vavao, o le a faasolosolo lemu ma fuga lelei.

Laʻei pito sili

Fertilizing fesoasoani tele e totogo le laau. E tatau ona fafaga lelei le laau. Fertilizers o loʻo aofia ai le vailaʻau e faʻaaogaina lelei. O le Hibiscus e fafagaina i le gaosia o le suavai i na o le vaitaimi o le tuputupu ae malosi - i le taumafanafana. E faʻaaogaina paluga ma fulufulu fugalaau i le tautotogo.

Faʻasa

O le rose Saina e fiafia i le tele o vaiinu. O le laau e faʻafeinu pe a magoto le pito i lalo. Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai le vai vaivai, puipuia lelei. Afai e tumau le vai i totonu o le apa, e tatau ona gaogao. O le taimi sili mo le fafagaina o le taeao. I le tau malulu ma pe a maʻi le fale, e faʻaitiitia le vai.

Suiga

O tamaiti hibiscus ua totoina i tausaga taʻitasi. O faʻataʻitaʻiga matutua e mafai ona faʻapipiʻi ile 2-3 tausaga. O se vaega o le eleele mo se laau e sili ona saunia lelei. E tatau ona aofia ai laufanua togalaau, peʻa ma le oneone (i le fua o le 2: 1: 1). Afai o le laau ua totoina i totonu o le ogaumu, e manaʻomia se paluga sili atu le mamafa ina ia aua neʻi toe fesuiaʻi.

Tofiga

Mai auala uma o le faʻasili, o mea e sili ona faigofie ma sili ona taugofie. O le faʻafouina o le hibiscus fou e sili ona faigata. O le toe gaosia e tipi e faʻatagaina oe e teu ai uiga eseese. O se laau e totoina i lenei auala o le a totogo i le tausaga muamua talu ona totoina.

Mo le faʻalauteleina, e fetaui lelei le seleseleina o tamaiti. E mafai ona mauaa i le vai ma le vaega eleele. A aʻafia se aʻa i totonu o le vai, e sili ona lelei le tuʻuina i totonu o se atigipusa tioata o lanu uliuli. O le auʻau o le a vave ona aʻafia i se siosiomaga malulu, o lea e tatau ona tuʻuina i lalo o le faʻavaa. A oʻo mai aʻa, e faʻapipiʻiina i totonu o se paluga paʻu, faʻaopoopo i ai se tamaʻi sphagnum laitiiti. O le meaʻai e talafeagai lelei mo le laau, e aofia ai peʻa ma oneone. Pe a totoina, o le tele o laulaau ua aveeseina, na o le lua laulaau pito i luga.