Faatoaga

Mea e fai-o-oe lava suauu inu

E tatau ona faʻafeiloaʻi e le 'ava uaina manaoga faapitoa. O le mea lea, o le faʻatautuina lelei o le faʻasoaina o le a fesoasoani e le gata ia mautinoa le maualuga o le mama i totonu o le fale, ae ia tupu ai foi manu felelei. E mafai ona e faʻatau se mea inu i totonu o le faleoloa, peitaʻi, e fautuaina e faʻaaoga masini e faia e lima. I lenei tusiga o le a tatou talanoaina le auala e faia ai e oe lava ia e inu ai meainu.

Ituaiga o meainu ma manaoga mo i latou

Leita, e ui i lea, e pei lava o isi lava manulele, e matua tele lava. Le faʻaleleia lelei o fafaga ma pusa e na o le faʻaopoopoina o faʻafitauli i le pipisi o le cell.

O se pusa sao o le a fesoasoani i le faatupuina o manulele maloloina, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le palapala i totonu o le fale. O ituaiga autu o meainu inu o ipu, totusu, pusa ma le pusa vave.

Soʻo se tasi o mea e inu i luga e tatau ona faamalieina manaoga nei:

  • o le telē e faʻalagolago lava i le numera o manulele, faapea foi ma latou tausaga;
  • o meafaitino matagofie e sili atu ona lelei le filifilia o le siosiomaga ma le saogalemu mo manufelelei;
  • aua le filifilia laupapa po o le omea o se mea autu, ma ia faaitiitia foi le faaaogaina o le uamea;
  • vai e tatau ona avanoa mo manulele, aua o manu felelei e tatau lava ona oʻo i le vai;
  • ipu e tatau ona faigofie ona aveese mai le fale mo le faamamaina;
  • e tatau ona malosi le pesini.

Ufi

O tagata inu vaiinu o se ipu e faia i le uamea po o le palasitika, e tu i le pito i luga o le fola. O le maualuga o le fausaga e mafai ona ese ma eseese e faalagolago i le matua o manulele. O lea, mo manu matutua matutua mai le nofoaga maualuga, mo talavou - maualalo. O lenei ituaiga o mea inu inu ua taʻua foi o ni meainu inu mo salu. O nei ituaiga pusa ipuinu e mafai ona i ai ma e aunoa ma se faʻafefe o le faʻafefe (o se vai e tafe ai le vai mai le paso).

E mafai ona manatu lelei le tane vaʻa vai o se tasi o filifiliga sili ona talafeagai. O lea la, o latou lelei o:

  • o le vai e mama ma fou i taimi uma;
  • o se pesini e fesoasoani e tausia mama le potu;
  • o ia ipu ua i ai se olaga uumi umi;
  • e mafai ona e faʻamalauina vitamini.

Afai e te filifili e fai se pesini ia te oe, ona mulimuli lea i fautuaga nei:

  1. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi saʻo le ipu i le paipa.
  2. E sili le lelei o le tuʻuina o le tane i le maualuga e mafai ai, ina ia oʻo ai le mamafa i luga o le paipa ma, o se taunuuga, e sili atu le lelei o le ipu.
  3. Ina ia faʻaofuofu le limamatua, ia vaʻai pu i totonu o le paipa.
  4. Afai e te fefe ina neʻi faʻaalu le nofoaga e teu ai, ona faʻaaoga lea o le Teflon i le gaosiga o gaosiga.
  5. Mo meaola laiti (15-25 aso) e sili atu le faʻaaoga o nifo vaivai. Mo manulele matutua, e mafai ona e faʻaaogaina ni togi malo.
  6. E mafai ona faʻapipiʻi ipu i soʻo se mea: e lelei atoatoa mo le faʻapipiʻiina i totonu ma luga o le fale, luga o le puipui ma isi luga.

O le fausiaina o pepe o se tasi lea o ituaiga siliva taugofie o ipu inu. E talitonuina e sili ona lelei ona latou faʻaogaina ma se tele o manulele.

Ipu

O le ipu o le salu e laʻititi i le tele ma o lea e masani ona taʻua o le ipu ipu ipu. O lenei pesini o se ipu lea e pipii ai se laulaufaiva itiiti i se polo e taofia ai le suavai. Afai ei ai le vai, ona tumau ai lea o le laulaufaiva i luga, ma e le alu le vai i totonu o le tane. Afai e amata ona tafe le vai, ona pa'ū lea o le laulau i le pito i lalo, ona tatala ai lea o le polo i le susu, ma tumu le pesini i vai fou. O ia ipu e fetaui ma fetaui lelei mo manulele laiti, faapea foi ma manufelelei matutua.

O le mamanu e tatau ona filifilia i se auala e fetaui ma manaoga mo mea o manufelelei (i totonu o se fale po o luga o le fola), le numera o manulele, faapea foi ma latou tausaga. E tali mai le au faifaatoaga o le faia o le ipu ipu e faigata.

Mai se fagu paʻu

O se pusa faʻafefete o se pusa paʻu o se tasi lea o faʻamatalaga faigofie e fai. O se ipu palasitika o se fagu e vaeluaina ma faʻapipiʻi i le puipui puipui. Mo le faia o se fagu paʻu pepa, e te manaʻomia se fagu, se apa, se naifi, se puʻu ma se uaea.

Ina ia faia se pusa salu faʻatasi ma ou lava lima faia i le palasitikiti, mulimuli i faatonuga nei:

  1. Ave se apa. Oti ese le tapuni mai ia te ia ma faʻamalosi itu ina ia le maamaʻa.
  2. E tusa o le 5-6 cm mai le pito i lalo, e lua pu e tatau ona faia.
  3. I pupu, lea o le a mulimuli ane avea ma nofoaga e tafe mai ai le vai, e tatau ona e faʻapipiʻi ni sikola se lua.
  4. Ave se fagu paʻu ma vili ni nai pu i tafatafa o lona ua.
  5. Liligi le vai i totonu o le fagu, tapuni ma tuu i totonu o se fesuiaiga foliga i totonu o se apa.
  6. E mafai ona e faʻapipiʻi le fausaga i le fale e faʻaaoga ai se uaea.

I le faʻaopoopoga i ituaiga o loʻo i luga, o loʻo i ai foi ni mamanu e taʻua o masini miti. E mafai ona faʻatau uma i le faleoloa ma faia e oe lava ia. O le pesini vai e taua foi o se pusa suamalie moli. E tasi lava le mamanu o mamanu e sili atu nai lo le lava e maua ai le vai mo le 15-25 tagata matutua sikoa.

O le mea moni, o sea pesini o se faatanoa pe a ma le 7-10 lita (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamaʻi vailaau) o loʻo faʻatulaga ai le fausaga. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻavaa o se ufiufi ma se taamilosaga. Aoina ma faatumuina i le vaeluaina o le suavai ua liliu ma ua tafe atu le vai i totonu o togalaau.

O le maketi e ofoina atu le tele o meainu inu. O le mea moni, e sili ona lelei le faia e oe lava ia, o lea o le ae mautinoa ai le mautinoa o le faʻataʻitaʻiga, faʻapea foi ma le faʻalelei o le siosiomaga o mea. O ituaiga masani e masani ai, o meaʻai, ipu ma nifo, e mafai ona faia e tufuga i le fale ma o latou lava lima. O le faigofie faigofie o se ipu e faia i se fagu palasitika. O lea pesini e itiiti le umi, ae peitai, e le aoga tele.