Laʻau

O afea ma pe faapefea ona toto le kelu pe a tupu mai fatu

O Cleoma o se fualaau aina taʻitasi. O le lauʻeleʻele o Cleoma o vailaʻau ma vailaʻau o Amerika ma Aferika. O fugalaau e samasama, paʻepaʻe, piniki po o le lanu viole.

E taʻua Cleoma o le fuga o le vavave ona o ona uumi umi.. O faʻamau e faʻamaonia, faʻamaonia i lalo. O stipules e faʻatau. Inflorescences o le taʻaloga. E mafai ona e tupuina lenei aganuu mai fatu. E fuga mai ia Iuni ia Setema. I le tau, o lona maualuga e oʻo atu i le 1 m. O se laau lelei lenei mo se fale vevela. Sei o tatou tilotilo totoa i lenei vaitau e tasi le tausaga, o le togavao, o fea ma le taimi e totō ai.

E mafai ea ona ola Cleoma mai le fatu?

Lauina o fatu Cleoma ua vave faatagaina i luga o le moega

E mafai ona tupu mai Cleoma mai fatu. E totoina fatu i le masina o Mati-Aperila mo fualaau po o aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ia Novema-Tesema ia saʻo ile eleele ile 1.5cm. E totoina fualaʻau pe a pasia le malulu.

Uiga masani ma ituaiga

Prickly

O laʻau e pei o vao tuitui, o le mea lea ua taua ai o le prickly. E sili atu le fiafia i le moli, eleele eletise. E le o faauo le lanu, e aliali mai i le 10 aso. O lenei aganuu e fiafia i nofoaga paʻepaʻe, e le faʻafefeina le suavai o le eleele. E fuga mai le fugalaau mai ia Iuni ia Setema. Laʻau e maualuga 80-100 cm.

  • Cherry Queen - o le ituaiga e sili ona lapopoa, o le 50 cm, fugalaau manogi.
  • White queen - se ituaiga o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe o mea faʻapitoa ma fuga mai ia Iuni ia Setema. Maualuluga 90-100 cm.
  • Tupu o Roses - O se vailaʻau faʻapitoa i piniki piniki, e fuga mai ia Iuni ia Setema. Maualuluga 90-100 cm.
Cherry Queen
White queen
Tupu o Roses

Folafola

E ese mai le prickly only in the color of inflorescences, o le mea lea, mo le faigofie, e tuʻufaʻatasia e le fai togalaau nei meaola e lua i le tasi.

  • Champagne spray - o se ituaiga 1.2 mita maualuga ma le paʻepaʻe mumu. E fuga mai ia Iulai i le malulu.
Cleoma Spray Champagne

Vaʻa i fafo

Fatu laau

A o leʻi lūlūina, o loʻo totoina fatu i se vaifofo o le zircon poʻo le epin (2 drops per glass). Ua saunia le palapala i vaega nei: ave vaega e 2 o le faatoaga, 2 vaega o le humus ma le 1 le oneone. O le eleele e ufiufi i le tioata po o le ata seʻia tupu mai pupu.

O se aganuu e aliaʻe i se masina, e manaʻomia mo le faʻamalamalamaina atili i se moli mumila. O fualaau e totoina i le faaiuga o Me ma le amataga o Iuni, pe a uma loa gutu. Aʻo lei oʻo i le vaʻa, fai le 1 pakete o le faapalaga ma le 2 l o le faʻaaogaina lautele mo m2. I le va o togavao e tatau ona i ai se mamao o le 50-60 cm, a leai o le a sili atu le aua le faatali mo le tele o fua.

E mafai ona e faʻapipiʻi i ni meaʻai, o le mea lea e te le faʻaleagaina ai le aʻa i le taimi o le gafa, lea o le a faʻaleleia ai le saoasaoa o le ola o le aganuu. Afai o se laau i tausaga o le vavao o sauaga, o le a faapena lava.

Fatu

O fatu e seleseleina i le tautoulu. O le matua o fatu e fuafuaina e mata, e tatau ona enaena. Fai taga gau i luga o le laau ina ia mafai ai e le paluga palu ona toto fatu i totonu.

Ripe Cleoma Seeds

O le totoina o fatu i le eleele tatala e sili atu ona lelei i le faaiuga o Aperila. O loʻo faʻatinoina foi e le Faatoaga le luluina i le taumalulu i le faaiuga o Novema, ma ua maeʻa ai le lauʻeleʻele ma lala paʻu.

Ina ia puipuia siama aʻa i fualaau aina, o le vaivaiga vaivai o le potassium pati e masani ona faaaogaina. E sili atu ona lelei le totoina o aʻa pe afai o loʻo aʻafia o latou aʻa i le faʻateleina o le stimulate ma le cytovitis.

Tausiga

E fiafia Cleoma i le malamalama lelei ma e le gafatia faʻataʻitaʻiga. E le afaina le laau i le faapaleina o le susu ma e alofa malie ile palapala. Mo le tulaueleele, e tatau ona e filifilia se la, susulu mai matagi.

Aʻo leʻi toe faʻavasegaina laau mama a Cleoma i se moega fugalaau, e fautuaina e sosolo le rhizome ma le stimulator tuputupu ae ma le faʻaaogaina o le fugalaau.

Faʻalavelave faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma mineral fertilizers e faʻatino tasi i le 2 vaiaso. A o lei fuga, fufusi faʻatasi ai ma faʻamalaʻau i le fua faatatau i le 1 tbsp. sipuni i le 10 lita o vai. O fuga o le a faʻavevesi le fofo o le zircon (1 ml i le 1 lita o le vai).

O Cleoma o se agavaʻa faʻapitoa, o lea e tatau ai ona e faia ni tapulaa mo se faataitaiga, faʻaaogaina o siteki ma masini.

Pests ma faʻamaʻi

Manumani faapitoa totō laau toto faʻamaʻi uma. E tatau ona e mataʻituina le eleele palapala, ae a leai o le cleoma e le lelei.

Le faʻaaogaina o fugalaau i le mamanu o le laufanua

O lenei aganuu o le a sili atu le matagofie i tua o mixborders ma i vaega o totoga. O le a ia tosina mai pi i lau 'upega tafaʻilagi. I totonu o le vevela, e faatosina e Cleoma pi ma lona manogi. O le laau e tu i le vai mo se taimi umi ma o lea ua faʻaaogaina mo le tipi. Tasi se tasi, tuu i totonu o se fagu, o le a foliga mai o se fugalaau atoa.

Cleoma - o se fugalaau matagofie e tatau ona i ai se nofoaga i soo se togalaau fugalaau

Ua tuufaatasia Cleoma ma le asu tapaa, Iberis, Lavater, faapea foi ma le umi o le phlox, echinacea, ma le rudbeckia. O lenei aganuu e foliga lelei i pupuni ma i luga o tuaoi. Faʻatoʻa faia e le Faatoaga se pa puipui faaletausaga mai le taula.

Faaiuga

O Cleoma o se mea manaia, ma o le mea e sili ona taua, o le laau e le lelei. E i ai se manogi manaia. O Cleoma o se laau e faʻamamaina le ea o formaldehydes ma isi mea leaga faʻaleagaina. O se fulufulu meaʻai e faʻamamaina le maualuga o le ulaula tapaa. E leai ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le tausiga lelei o le laau o le a faʻaaogaina atoa le faafitauli. O le a ave e Cleoma lona nofoaga saʻo i totonu o le togalaau ma avea ma mea e sili ona taua.