Faatoaga

Tuputupu ae, tausia ma fafagaina moa vao

I le tautalagia o tagata taufaaleaga, o lona uiga o moa aano o manufasi, e mafua mai i le maualuga o le tuputupu ae, fua tele ma sili ona lelei, e talafeagai mo le kukaina o aano o manufasi.

E faʻafefea ona faʻatautaia le galueaina, tausia ma le fafagaina o moa vao e fiafia i le faateleina o le aofai o faifaatoaga moa. Ma e le o se mea e ofo ai.

I le na o le 7-8 vaiaso, o le manulele e tupu i le 1.5-2.5 kilokalama, lea, faatasi ai ma le auala sao mo le taimi mafanafana, e oo lava i se tamai faatoaga, e mafai ai ona e totoina le 1-2 lotoa o moa.

Vaega o le totoina o moa falai

Mo moa o broiler pepe ma laasia e ola e tusa ai ma o latou faamoemoega, latou te manaʻomia le tausiga agavaa ma se meaai filifilia ma le faaeteete. Afai e le faʻaaogaina le manulele mo le foafoa, ona fafaguina lea o moa i le fale e masani ona tupu e le silia ma le 70 aso. Ma, o le maualalo i le tino o le mamafa o le physiologically e faaitiitia i le manulele, ae o le taumafa fafaga o loo tumau pea i le tulaga lava e tasi, o lona uiga o le manuia mai lea ituaiga o lafumanu e paʻu malie.

O le mea e taulaʻi i ai le faʻatoʻaga faʻatoʻaga i le gaosia o moa lapisi o le tausiga ma le fafagaina o moa. O ia mea uma, ma le isi e tatau ona amata mai le aso muamua o le nofo ai o moa i le tamaoaiga, talu ai o le faatuutuu e masani ona avea ma mafuaʻaga, pe afai e le o le oti, faʻavaivaia, faʻalauiloaina o le tuputupu ae ma le pagatia o le lafumanu.

I totonu o le tamaoaiga o le aiga, o loʻo faʻaputuina i totonu o fale o manu moa i luga o le loloto poʻo le faʻaogaina o le masini.

I le tulaga muamua, e tatau ona puipuia le potu e teu ai meaola mai mea tau eletise mai fafo, ma o fola e tatau ona mafanafana ma vevela. E sili atu ona faigofie le faʻaogaina o le sawdust e pei o se paluga, lea ua maeʻa maeʻa. E mafai ona e suʻeina isi mea e faʻamautinoa ai le tumau o le matutu, mama ma le friability o le fola.

Aʻo leʻi fafagaina moa:

  • tauaveina le fufuluina, faʻapalaina ma le faamamaina o le fale;
  • o le fola o loʻo ufiufi i se laulau o le lime lili i le fua faatatau o le 0.5-1.0 kilokalama i sikuea mita;
  • sasaa le otaota i le pito i luga o se palapala e oʻo i le 10 cm
  • fatuina tulaga mo le faatumauina o le maualuga o le ea i le maualuga o le 60-65%;
  • tuʻuina pea le faʻavavevave o le potu;
  • tausia le malulu o le ea 26 ° C;
  • tuʻuina atu le faʻamalama o le timeli mo moa.

Faatasi ai ma lenei metotia o le totoina o moa broiler, e le tatau ona sili atu i le 12-18 manu felelei i mita sikuea.

E ui e laʻititi le faimalaga, ma o latou lava vai vevela e le atoatoa, latou te manaʻomia se vevela maualuga o le ea pe a ma le 26-33 ° C. A mavae le 20 aso, e mafai ona faʻamago le ea i totonu o le fale i le 18-19 ° C. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻamautinoa o loʻo lelei le manulele, pe a malulu ma vevela le mafanafana o le ea e afaina ai le tuputupu ae ma le manuia o moa. O le le mautonu o tulafono o moa e lamatia ai le faamasani i faailoga o le faʻamaʻiina o le moa ma le togafitiga o se lafu mamoe leaga.

O le tuputupu aʻe i totonu o potu, aemaise lava i se mamanu e tele ituaiga, e mafai ona lavea lelei le vaega o le fale, faʻafaigofie lana togafitiga mama ma pulea le fafagaina o moa. I lenei tulaga, o le vevela ma le faʻamamaina o tuʻutuʻuga, faʻapea foʻi ma le masani o taumafa i aso taʻitasi e talitutusa ma mea o loʻo i totonu o le mea e faʻaaogaina.

O le tuputupu ae, tausiga ma le fafagaina o moa vao e matua aafia tele i le susulu o sela po o le fale. I le ao, o le manulele e 'ai ma faʻamalosi lelei. O le pogisa o le potu, o le sili atu foi le vaivai o le tuputupu ae o moa.

O le mea lea, i totonu o le 14 aso talu mai le taimi na fanau mai ai, e faʻaaogaina ai e tamaʻi manu le faʻamalamalamaga o le timeli, ona faasolosolo malie ai lea i le masani masani.

Fafaguina le fafagaina o moa i le fale

Ae peitai, e le lava le faia o ni tulaga talafeagai mo moa ma avatu ia i latou le aofaiga tatau o fafaga. Ina ia maua se manulele tele, fafagaina vave i le vave e mafai ai, e taua le filifilia o se mea paleni, taumafa masani.

E faapefea ona fafagaina moa broiler? O lenei lomiga e aupito sili ona taua mo tagata uma e amataina ma iloa ai faifaatoaga faifaatoaga e leʻi feiloai muamua i le fausiaina o sea manulele. I totonu o fuafuaga a le aiga, o le faʻaaogaina o le susu ma le vevela o a latou lava sauniuniga e masani lava ona faia.

O vaiaso muamua o le moa 'tumau i le pitonuu e fafagaina i masusu susu e faavae i fuamoa ua tunu, millet, fatu oona ma saito, lea e sili atu nai lo le afa o le aofaʻiga o meaʻai uma. Mai le 3 vaiaso le matua, ua faʻafefiloi pateta i totonu o le lisi, ma sui i latou e le silia ma le lima o le saito.

E le tatau ona galo ia i tatou le fafagaina o le protein, lea e taoto ai le tuputupu ae malosi o le maso ma le ponaivi. O le mea lea, o le manulele ua tuʻuina atu i ai le siʻi kulimi, yogurt, fesuiaiga ma isi mea gaosi susu. Mai le 10 aso o le matua, o le puna o meaola o manu o iʻa ma aano o manu ma ivi. O nei oloa e tatau ona muamua tuuina atu i le 5-7 kalama i aso taitasi i le ulu, ona faaluaina lea o le meaʻai.

Fafagaina o moa broiler i le fale e aofia ai le faʻaaogaina o mea taumafa o le protein-tamaoaiga, e aofia ai le gasegase mai fatu o le sunflower, ituaiga uma o taumafataga, fatu fatu fatu.

Mai le matua o le tolu aso, e manaʻomia ai fuamoa lanumeamata mo moa lapisi. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le mutia malie, pito i luga o togalaau aina, kāloti kosi 3-5 kalama i moa. I le tau malulu, pe a le lava le greens hou, e le sili atu i le 2-5 kalama o le vao ma fualaau o karite po o isi meaʻai ua faʻafefiloi i totonu o le meaai.

O le sili atu o le vao i le fafaga e mafai ona mafua ai le manava i moa vao, o le togafitiga e aofia ai le faasaʻoina o le lisi, le faaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma isi fualaau.

Mo le puipuia o faʻafitauli o le nutimomoia, ua tuʻuina mai ai ni faʻamau:

  • i isi aso uma, o se mea inu, se vai piniki paluka o le potassium i taimi uma;
  • lapisi mafiafia e le sili atu i le 5 mm, lea e faʻamalosia ai le manava ma faʻaleleia ai le faʻapalaina o fatu ma isi fafaga mo moa lapisi.

Mai le lima aso na tuʻuina atu ai i le manulele se atigi gutu, ae le o le oneone, ma le penisina i le fua saʻo o le 2-3 kalama i le moa. E le faʻafefiloi ma fafaga meaʻai ma mea maʻaleʻale ma isi vaega o le taumafataga ma sasaa atu i ni koneteina eseese o loʻo i totonu o le fale.

O le vai vevela i totonu o le fale e tatau ona tumau. O le faʻalavelaveina o le atinaʻe o fomaʻi faʻamaʻi ma le atinaʻeina o le inumaga ma isi faʻamaʻi pipisi, e fufuluina ai pea ma fufuluina ai ipu.

Mo le lelei atili o le tuputupu ae ma avea o se fua puipuia, ua tuuina atu i ai moa laiti ni supple supplements i uluai faailoga ma togafitiga o faʻamaʻi moa. E amata mai i le lima o aso, o le lisi o loʻo faʻaaogaina ai vaifofo o vailaʻau A, D, ma E, e aloese ai mai le faʻaaogaina o fualaau oona.

E fia taimi i le aso ma pe faapefea ona fafagaina moa broiler i le fale? I le olaga atoa, e le tatau i le manulele ona pupuʻu meaai. O aso muamua e 7, e tatau ona maua e moa ni meaai pe a ma le 8 taimi i le aso, ona fafagaina lea o le manulele i le fa itula. I le vaiaso lona tolu, o le fuainumera o taumafataga e fa, ma mai le masina le matutua o le fafagaina o meaai e fafaga i le taeao ma le afiafi.

O mea uma e fafaga ai susu moa ua saunia i se auala na ai ai e le manulele i totonu o le 30-40 minute.

Afai e tumau pea le mafanafana o le aupalapala, e mafai:

  • oloa oona;
  • iniseti i iniseti iniseti;
  • le atinaʻe o microflora pathogenic.

O nei mea uma e tele lava ina mafua ai le manava o le moa i moa lapisi, o le togafitiga e vaivai ai le lafumanu ma faaitiitia ai le tuputupu ae.

Faaaogaina o meaai mo moa lapisi

Ina ia faʻamalosia le mauaina o le mamafa, i le aso latou te faʻaaogaina mea e saunia ma saunia e le fale lea e fetaui lelei ma manaʻoga o le manulele. O sea ituaiga o meaai e maua ai taunuuga lelei i vaiaso muamua e fa.

O le faʻafefiloi o meaʻai mo moa felafoaʻi e eseese i le laʻitiiti ma le tuufaatasiga. O le tele lava o taimi e masani ai i se fausaga fafaga e tolu, lea ua fuafuaina mo augatupulaga uma o moa mai le fanau mai e fasi ai.

E ui lava o nei paluga e sili atu le taugata nai lo mea e gaosia i fale, latou te faaleleia atili le faatinoga o se lafu ola, faafaigofie le tausiga o moa vao, o latou totoina ma fafaga, ma pulea foi le taumafa.

I le laasaga muamua, o le fafaga e fesoasoani e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino, fausia ai mea uma e manaʻomia mo le soifua maloloina lelei ma le ola vave. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tele o meaʻai faaopoopo i le taumafataga ua faʻateleina, o le taumafa e faʻavae i luga o mea e faigofie ona faatulagaina.

A o faagasolo le tuputupu aʻe ola, fafaga mo moa lapisi o se puna o le polotini, calcium, vitamini ma gaʻo, saunia le vave tuputupu ae o le ponaivi ma le tutupu o muso. Aʻo leʻi fasia, faʻaaoga le faʻaogaina o mea faʻafefiloi e faʻatele ai le gaʻo.

Totoina o moa lapisi i totonu o cages - vitio

Vaega 1

Vaega 2

Vaega 3

Vaega 4

Vaega 5

Vaega 6