O le togalaau

Cherry Valery Chkalov: faʻamatalaga eseese ma foliga o tekinolosi taufaatoaga

I le taimi nei i le tuʻuina atu o tagata e ona togalaau totino ma fale tolauapiga laiti, e tele ituaiga o ituaiga o cherries faapelepele o le filifilia o totonu o aiga ma fafo. Ae o mea uma, o le au cherries Valery Chkalov, na atiina ae i le 70 o le seneturi mulimuli, o le faʻamatalaga o le ituaiga ma le tele o tausaga o le tuputupu ae o le poto masani ua faamaonia ai le taua o lenei fualaau aina.

Le talafaasolopito o le ituaiga Valery Chkalov

O le galue i le ituaiga o loʻo aofia ai i le Setete Setete i le 1974 na amata i le 60s. O le aumaia o cherries muamua i le lelei o le taumalulu taumalulu ma le tofo lelei, na faia ai taumafaiga a le au o Central Centetic Laboratory e faaigoa ia Michurin ma le Melitopol OSS. I le avea ai o punaoa, o faifaatoaga mai Michurinsk ma Ukrainian Melitopol na latou ave laau Caucasian Pink Cherry. O lenei ituaiga ua uma ona faamaonia lona aoga i togalaau o le North Caucasus ma, e pei ona faamoemoeina, e le mafai ona maua ai ni fanau e sili ona fiafia.

O laau na maua mai i le palota saoloto e iu lava ina avea ma laau totō ma le paleni lautele ma vave fua. O le pele faapelepele Valery Chkalov o loo atagia mai i le ata na ausia lelei faamoemoega o saienitisi. Mo le tumau, gaioiga ma le "gaogao," o le aganuu na maua le igoa o le lauiloa aloaʻia Soviet.

Vaaiga iloga o cherries Valery Chkalov

I le lima o ona tausaga, pe a amata le fua, ona fai lea e le laau se pale paleni o le eletise, lea o tausaga taʻitasi e amata ai le faʻaleleia o foliga, lea e avea ma ki mo se seleselega i le lumanai.

I le 10 tausaga, o se laau matua e faigofie ona iloa:

  • i luga o se ufiufi mafiafia, enaena-enaena-enaena enaena;
  • i luga o lala malolosi o le skeletal e alu atu mai le ogalaau i le maualuga o le 45-60 °;
  • i luga o le paʻu o loʻo tumu i le palealii e lamolemole, enaena ma se mumu mumu;
  • i le tele o laʻau e ufiufi ai pupu o lenei vaitau ma tau mulimuli.

O lapisi o cherries Valery Chkalov e tele foi. Faʻasalaga lelei ma fafaga i le tuputupu ae o le talavou, o le umi o lanu lanu meamata e oʻo atu i le 19, ma le lautele o le 10 cm. Ae i le taimi lava e tasi, e tofu i latou uma ma foliga faʻalelei ma se pito lima. O le pito i luga ma le lamolemole o le pito sili ona paʻepaʻe e sili atu le pupula nai lo tua. O veins, aemaise lava i tafatafa o le pito i lalo, o loʻo faʻapipiʻiina ma manino le vaaia. I luga o laʻau, o laulaau o loʻo faʻamauina i petioles 40-50 mm le umi.

Vaega o le fuaina o cherries Valery Chkalov

O fua muamua e tatau ona faʻamoemoe i le lima o tausaga. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o cherries Valery Chkalov o loʻo faʻaalia i le amataga o le tautotogo. O le mamafa o le mamafa o paʻu suamalie o suamalie na tutupu i le afa muamua o Iuni, lea e mafai ai e se tasi ona taua le aganuu i se tasi muamua.

O le fua o le fua o le fualaau aina e 6-8 gramu, i le itu i saute i tausaga lelei e fiafia i ai ituaiga meaʻai ma sili atu fua o fua o se foliga lautele. I totonu o le vaega, faʻafefe i luga o le tino e faʻaalia ai se pulu mumu lanumumu ma laumei lauiloa, mama mama ma se ponaivi lapotopoto lapotopoto e oʻo ile 0.4 kalama. E le mafai i taimi uma ona vavae ese mai pulupulu paʻu e aunoa ma le lamatiaga o le gaoia o cherries. Afai e fagu le paluga, o se meaʻai lelei, e tele sugars, ma sina mea malie manaia, o le vai mūmū mumu e tu i fafo.

E pei ona taʻu mai i le faʻamatalaga o le Ortho Cherry Valery Chkalov, 100 kalama o fualaau aina e aofia ai:

  • 13.5 kalama o filo o meaʻai;
  • 10.7 kalama o suga;
  • 0.6 kalama o meaola malosi;
  • 21.5 miligrams o vaitamini C.

Taleni maloloina ma le manaia, e tusa ai ma tagata atamamai, o loʻo i ai se faʻamoemoega suamalie, ae i le taimi lava e tasi e le sili atu le leaga i meaʻai kuka, paluga, sauniuniga fale ma le faʻasaoina.

I tulaga sili ona lelei o le peninsula o Crimean, o se tagata matutua o le fualaau suamalie suamalie Valery Chkalov e oʻo atu i le 60 kilokalama o fualaau suamalie ua sasaa mai i le suamalie. I le itu i matu, o le gaosiga e toetoe lava 2-3 taimi le maualalo, ae ui i lea, e taua e le au faifaatoaga fualaau aina mo le faigata o le tau malulu ma le mautu.

Le lelei ma le le lelei o cherries Valery Chkalov

O le mea moni o le tele o filifiliga a le Soviet e le faʻagaloina i le aso, o loʻo fai mai tele. O le aoga sili o cherries o le manaia tele lea o le suamalie, maualalo i mea aoga, fualaau suamalie e fua i luma oo latou tagata. I le ausia o le tausaga o le fuaina mai o laau, e masani ona fiafia laau i le tele o fualaʻau, e masani lava ona felafoaʻi solo i aʻa malolosi.

E taua le taua o cherries o lenei ituaiga e ala i le faateleina o le malosi o le kiona. Faatasi ai ma le totoina ma le tausiga lelei o cherries, o le eseese o Valery Chkalov e aʻafia i itulagi ma le taumalulu taumalulu--25 ° C. Afai o le malulu ma aʻafia ai le tuputupu aʻe ma fugalaau, e le o le malosi tele, tuʻuina le laau i se isi taimi o le tautotogo ma le taumafanafana e faʻaleleia ai mea leaga.

Ina ia aloese mai le faaleagaina o le au ma le vaega pito i lalo o le pale, i le faaiuga o le autumn, ao lei oo mai le pulu, ua ufiufiina i lala laau vevela, mea faapitoa faapitoa e ufiufi ai mea, ie afifi poo pepa afifi. Tuluti vavalalata manino o laʻau paʻu ma mulch maoaʻe.

E pei o le tele o ituaiga ituaiga o cherries, o lenei ituaiga o le tino-siama. O lona uiga, ina ia maua se seleselega lelei, e tatau i le fai togalaau ona toto ni ituaiga se lua pe sili atu i le vaiaai. Failauga mo cherries Valery Chkalov - ituaiga e fuga mai i le taimi lava e tasi. E aofia ai ia Aprelka ma Iuni Early Cherries, Zhabule ma Soon-Spelka, faapea foi ma soo se ituaiga Farani, e le gata i Europa ae faapena foi i le itu i Saute o Rusia.

O vaivaiga o le vailaau e aofia ai le le lava o le tetee i le lauulu ma isi faʻamaʻi. O le mea lea, pe a alu, e le tatau i se tasi ona faʻatagaina le tele o le mamafa o le pale, e taua le faʻafefe faʻamaʻi ma aua nei galo e uiga i le puipuia o maʻi faʻaleaga.