Laʻau

Faʻavavega faʻavavega o le suauu: mea tulaga ese ma mea e faʻaaoga mo le faʻaaogaina

E faʻaaogaina se mea faʻapitoa faʻasalalau e le gata i le sauniuni o ipu manaia, ae faʻapea foi i le cosmetology, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻapitoa. O le manogi ma le mauoa i mea gaosi, fufulu o suauʻu, meatotino ma faʻaaogaina o loʻo tuʻuina atu i lalo, ua manumalo ai loto o tagata mo le tele o seneturi. E faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamautinoa le matagofie o tamaitai, faapea foi le soifua maloloina. Recipes, faatasi ai ma masaniga masani, fatufatu se taunuuga ofoofogia.

Tekonolosi gaosia

Mai le laau talatala e ola aʻe i le itu i saute o Asia i Sasae, faʻapipiʻi le suāuu taua. O loʻo i ai se manogi manogi manogi ma fua o fua suamalie suamalie. A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi ma le tofo, o le suauu oona o le a tuʻuina mai se susulu fou i le taimi mulimuli ane. Toeitiiti o vaega uma o lenei laau tele o loʻo aʻafia i lona gaosiga:

  • fugalaau (pulumu);
  • gaʻo
  • lala
  • lau;
  • o fua;
  • pulupulu.

Mo tagata o le tino, faapea foi i latou e maua mai i le gasegase, e fautuaina e le cosmetologists le faaaogaina o suauu e maua mai i gaʻo. E taua tele mo ona faʻamalologa, aua e le afaina ai le epidermis.

Fugalaau e seleseleina aʻo lei tupu ma fuga atoa. O lenei mataupu faavae e faatatau i fualaau aina. Muamua, o le fua e maua mai ai ua mamago faʻapitoa pe i ni laau totō. I le faʻaaogaina o vai-vavalaʻau, o tagata gaosia mai le vai e maua ai vaega ninii taua o le laau. I le faʻaogaina o lenei tekonolosi, faʻaaoga ai le suauʻu i le lalolagi atoa, lea e aofia ai le 85% o le eugenol. O le vaega autu lenei o le ether. E masani ona faʻaaoga i le cosmetology ma le mea manogi.

E taua le matauina o le 8 kilokalama o fugalaau e leʻi faʻaaoga, e na o le 1 kilokalama o le suauʻu e sau. O le mea e faanoanoa ai, ina ia tutusa le aofaiga o oloa, e tatau ona e gaosia le 15 kilokalama o fua.

Nofoaga e leʻi faʻaaogaina suauʻu

I totonu o le fanua faʻatau, o loʻo faʻaaogaina ai le suauu taua, o le faʻaaogaina ma mea totino e ese mai le faʻamuamua. O le mea lea, e tatau i le talimalo, a itiiti mai i tulaga o uiga i fafo, ona iloagofie. O le suauʻu manogi na maua mai i le tumutumu o se laau e maua ai le lanu samasama. I le aluga o taimi, o le paluga e faʻapogisa ma atili ai ona tumu. O le mea e leaga ai, e valiina e tagata gaosi le siʻosiʻomaga mai laʻau ma lala i le lanu enaena e tasi. I le taimi lava e tasi, o le fualaau faisua mai lala e le suia ai lona paolo pogisa.

E faʻasaina mo tina maitaga, talu ai e afaina ai le tala o le fafine. I le faʻaopoopoga, o nisi vaega o le oloa e gafa ma le faatumauina o le leo o le tagata matua.

Talu ai o cloves e aofia ai le tele o vitamini, antioxidants, gaʻo, minerale ma tannins, o le suauu taua e maua mai ai e aoga mo:

  • popolega;
  • totoga fafine (toe faʻaleleia le taʻamilosaga);
  • puipuiga;
  • otaota;
  • faiʻai (manatua ma mafaufau);
  • pusafana;
  • le vaʻa tautala;
  • ponaivi ma sooga;
  • musika musika.

O lenei laau e patino i le aiga Myrtle, fualaau vao. I lenei itu, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le antibacterial o le suauʻu palu. O vailaʻau faʻaleagaina o le ether e mafai ona faʻaleagaina ai siama, siama ma microbes, lea e taua i le taimi o le olaola o le influenza poʻo le SARS.

Faʻataʻitaʻi fomai e ave sina mataʻu i totonu (faalua i le aso) i le vaitaimi atoa o le gasegase. Ina ia faia lenei mea, faʻaititia le 2 ml i se sipunipuni ma le meli ma faʻaitiitia le meaʻai i le ½ ipu o le vai mafanafana.

O le tele o faletua e taumafai e faʻapalapala le fale i lenei manogi manogi, ma faʻalelei ai le potu. O lenei manogi manogi e faʻaaogaina foi iniseti:

  • lago;
  • mole;
  • pulu;
  • aphids.

O le tulaga ese o le fualaau faasaina o le toe faʻafoʻisia lea o sela. E faʻaaogaina e avea o se anti-matua ma le faʻamalolo. E faʻaaogaina foi le suauʻu o le clove i fomai nifo, aua o loʻo i ai se mea faʻafouina ma faʻamaʻi. Ua fautuaina se pulupulu e leai ni meaʻai e togafitia manua. O vaega autū o le oloa e faʻamalolo ai masini ma togafiti foi:

  • pulpitis;
  • maʻi faʻasolosolo;
  • stomatitis.

O nisi o saienitisi ua faʻamaonia e iai se masini sima e aveesea ai le tiga o le tiga ma le tiga. O le elixir oona e iai foi se lagona filemu i luga o le tino. Faatasi ai ma le faitau miliona o tagata,

  • voltage
  • vaivai
  • Tesea
  • popole

Aua le faʻaaogaina se oloa tuʻufaʻatasia i lona tino mama. E masani lava ona e faʻaaluina i se mea taua (sunflower poʻo olive).

O mea ofoofogia o le vevela o le suauu taua e aofia ai le faʻalauteleina o le toto, pei o le aveeseina o le mumu i luga o le paʻu. O le a, o le tino, o le tuʻimomomoina ma le paʻu o le a avea ma mea o le taimi ua tuanaʻi. O i latou o loʻo mafatia i le fomaʻi, tracheitis ma le bronchitis e tatau ona faʻaaoga ai le ether concentrated, poʻo vailaau faʻamalosi e aofia ai lenei gaʻo fualaʻau.

Fualaau suamalie

O le manogi matagofie ma le tofo o cloves o le a faia ai se nofoaga lelei mo soʻo se meaʻai suamalie ma suamalie. E faʻasalaina i manu falai poʻo falaoʻa, aemaise lava, taaloga, faʻapea foi ma iʻa. O nai faʻalaulemu e fafagaina i meainu malosi ma meainu faigofie. Afai o le kukaina o se mea manogi e faʻapipiʻi i le mata pe fuafua i mea e te manaʻo i ai, o le mea lea i le cosmetology mea uma lava e eseese. O tagata taʻitasi o loʻo faʻaaogaina suauu e tatau ona tumu i laʻau faʻafefe faʻapitoa o loʻo i ai vaega nei:

  1. Paʻa. I le taimi muamua, e 4 le gogo e tatau ona tafe i luga o le masima masima, i le susu po o le meli, ona togi lea i totonu o le vai atoa ma vai mafanafana.
  2. Tomai togafitiga I luga o le 15 ml o le faavae 6 mataua ole suavai.
  3. Faʻauʻau faʻamaʻi. Lua mililiters i le teaspoon o le meli.
  4. Aromalampa. Faʻu fa i totonu o se pusa.
  5. Massage 3-5 ml mo le tino atoa, ma mo tua, tasi pe lua ua lava.
  6. Faamaloloina o manua ma manuʻa. Fufulu 30 ml o suauu i totonu o se ipu vai. Lubricates vaega nei e tolu taimi i le aso.
  7. Le fiafia (manava) ita. Faʻafefiloi 1 le vaega o le vailaau faʻasaina ma le 2 vaega o le suauʻu olive.
  8. Aromacoulon. Mo se aso, ua lava lea e lafo ifo ai le lua mataua i totonu o le tane.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o na mea manogi manogi i tagata i le vaitau o le malosi malosi o le tino. E faʻasese foi i latou i le faʻalavelave matuia.

E mafai ona faʻafefiloi ma le saogalemu (1-2 drops) ma le kulimi mo lima poʻo foliga e aveese ai ni paʻu ma ni mea. O aʻafiaga o meaola e aofia ai i le suauu paluga faʻaleleia atili le toto o le ulu ma o lea e lelei ai le tupu o lauulu. Afai e te faia se vasega o le sefulu aso o le togafitiga (o le vaeluaga i le va o taualumaga e 3 aso), ona mafai lea ona e faʻaleleia atili le tulaga ole folasia ile 100 taimi. Ina ia saunia se masini mai lenei elixir faavavega, e tatau ona e ave le suāuu:

  • ufi;
  • vaomatua;
  • rosemary;
  • jojoba (o le faavae lea, o lona uiga e te manaomia le 30 mataʻu).

O isi vaega uma e tutusa ma le 5 - matū. I le avea ai o se faʻavae, e mafai ona e suʻeina ni suauu taua mai alikoni, peaches, olives poo fatu totogo o fua o le cereal. E tatau ona afaina le paluga i le po po o le 2 itula aʻo lei taele. E lelei le afifi o lou ulu i se taga palasitika, ma le pito i luga ma se solo solo (pulou pulou). O le taunuʻuga o sea ituaiga faʻataʻitaʻiga o le a malosi, susulu, siliki ma mafiafia.

Faʻaaogāina le suauʻu e faʻapuʻupuʻu ai meaʻai. E tatau ona ave le eleta o geranium, cloves ma le sage (tasi le mataua taʻitasi), ona togitogi ai lea i le moa. Faaaoga mo le 20-40 minute. Fufulu ese le vai vevela. A maeʻa ona faʻamaluluina le paʻu ma le kulimi.

O le faʻaaogaina faʻaogaina o le suauu paluga e iai sona aafiaga aoga i faiga a le tino, ma le tulaga uigaese o vaega ma minerale i luga o le saoasaoa o faiga taua. Le iʻuga - soifua maloloina ma le matagofie!