O le togalaau

Manure e avea o se fugalaau faʻasaina i totonu o le atunuʻu

Ina ia maua se seleselega lelei i totonu o se fale vevela, e manaʻomia le palapala ma le maualuga o mea ola. O le a le mea e manaʻomia ona faia mo lenei mea? Mai le taumafanafana mafanafana, na o le faʻaofiina o fugalaʻau faʻasaina e manaʻomia, ina ia mafai ai ona ola lelei meaola o le eleele i le palapala. O meaai lelei mo tagata o le eleele o le faʻaaogaina lea mai le povi, solofanua, puaa ma le lapiti vao.

E te manaʻomia manua i le fale

O le fea tagata nofo nonofo i le mafanafana e le moemiti i le aoina mai o se tasi pe lua fua lelei mai se togalaau i le tasi vaitau? E le afaina pe faapefea ona e suia ia nofoaga o le totoina, o le eleele e faasolosolo malie lava le faʻaitiitia ma o le fua o le seleselega e faʻaitiitia i tausaga taʻitasi. E manaomia e le lalolagi lau fesoasoani. O le faʻaaogaina o fomaʻi faʻasaina o le a fesoasoani e puipuia le fua o le eleele ma puipuia ai laau mai le tele o faʻamaʻi. Vitamini ma minerale e manaʻomia e le gata i tagata, ae faʻapea foi i meaola ninii e ola i le eleele, e aʻafia ai le fausaga lautele o le eleele.

E pei o le faʻamalositino, togafiti o meaola eseese, pala ma lau vao e faʻaaoga. O le tulafono faavae a se tagata fai togalaau ma le fai togalaau o le faʻaaoga lelei lea o fugalaʻau, ma le amanaʻiaina le ituaiga palapala ma manaoga ole laau.

Le ituaiga o manua e faʻaaogaina

Fusi solofanua

O meaʻai o meaʻai i le tele o mea ma le malosi tele e faʻavevela ai ma vevela i se taimi puupuu e faʻafefe ai e solofanua le faʻaaogaina sili ona faʻaaogaina i le togalaau.

O le faʻaaogaina o le solofanua solofanua e pei o se faʻaleleia faʻaleleia le lelei o le eleele:

  • o le aofaʻi o le carbon dioxide i le eleele e faʻatupulaia le tele;
  • fofo lelei, vai ma le ea;
  • fomaʻi-kemikolo e sili atu ona lelei;
  • tatalaina le palapala eleʻele o loʻo mataituina;
  • tamaoaiga meaola e sili atu ona aoga;
  • oneone oneone e tumau lelei le susu.

O le manulele o solofanua e lelei mo le fafagaina o kukama, pateta, zucini, kapisi, paka ma isi fualaau 'aina. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le mutia i totonu o greenhouses mo fatu ma laau vevela.

O le faʻaaogaina o le solofanua i le tele o mea i totonu o le atunuʻu e mafai ona afaina ai le tele.

Laʻau vao

O mea o loʻo iai i le potassium ma le eletise i tulaga talafeagai ma le tele o elemene aoga e mafai ai ona faʻaaoga le vao o le rabbiti i luga o moega e pei o le fugalaʻau. E le pei o le susu o le povi, e leai sana fatu vao. E faʻataʻapeʻape le vao o le lapisi i luga o moega i le tautoulu. E ala i le totoina o le fualaau faisua, ua ia pulea e fai sina mea itiiti ma ua avea ma mea vaivai.

O le fafagaina o le susu e lauiloa i tagata o le taumafanafana:

  1. E sasaa le suamalie i le pusa i totonu o le ½ vaega.
  2. O le vaega lona lua ua tumu i vai.
  3. Faʻaalia i lea aso i lea aso mo le 10 aso.
  4. 5 vaega o le vai ua faaopoopo i le tasi vaega o le fofo ua maeʻa.

E faʻaaogaina e le au faiva le paʻu mai palu lapiti e faʻafefiloi ma le eleele i le ratio 1: 1.

Pul moa

Mo le faʻaaogaina o le faga fagu e avea o se faʻala, o le mea muamua e tatau ona e filifilia le ituaiga palapala. Mo le ituaiga calcareous o le eleele, o le a maua ai e le vao le lelei o le laʻau paleni, lea e fesoasoani i le saoasaoa o le ola o laau. Muamua, ua faia le vao i totonu o eleele lafulemu, ona faʻalauiloa ai lea o le meaʻai. E sili ona lelei le faʻaaogaina o manua pala.

E le fautuaina le faʻaaogaina o fafie i greenhouses poʻo greenhouses.

Maea o le susu

E pei lava o isi meaʻai, mullein e tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma le tele. O le faʻaogaina tele o le faʻaogaina o le povi e pei o le faʻamaʻaina i moega o le a taʻitaʻi atu ai i se mea maualuga i totonu o fualaʻau fualaʻau, lea e matautia mo le tino o le tagata.

O le lauiloa ma le manuia o le faʻaaogaina o mullein i totonu o eria i le taulaga e mafua ona o:

  • Le aoga o le faʻaleagaina o le eleele.
  • Tupe faʻaalu tupe maualalo.
  • Le tali lelei o le fale i le fugalaau.
  • E le gata o se mea faʻaaogaina, ae o se puipuiga masani foi o fualaʻau mai le tele o faʻamaʻi.

Ua faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele le manua fou ma le pala. E sau muamua mullein i luma o le eliina o le 'upega tafaʻi i le tautoulu, pe faʻapipiʻiina foi laau ma faʻafeinu i le faʻafefeteina sauniuni i le vaitau. E faʻaaogaina le vao i le taimi o le eliina i le tautotogo po o le tautoulu, mo le faʻasusuina, faʻaleleia ma mulutui laau.

E le mafai ona e faʻafeinuina laau i se vaifofo fou o mullein ina ia le mu ai aʻa ma lau.

Peppercorns, paukini, salati, kukama, beets, kapisi, tamato e fafagaina i le faʻafefete o mullein. O le suāsusu mulimuli na faia i le 25 aso ao leʻi oʻo i le seleselega. Aua nei faʻaaoga mullein mo kohlrabi, radisa, radish, pea. Fertilizing with manure as a organic fertilizer e talafeagai mo laau totoa ma laumei mumu ma lanu paʻu.

E manaʻomia e togavao togavao poʻo togalaau, ae le o luga o lau.

Faʻasagaina o le gaʻo i le fugalaʻau

E mafai ona faʻaaogaina le manu fou poʻo le maeʻa foi ona teuina. O ituaiga taitasi o manulele ei ai ona lava metotia patino o le faʻaogaina ma le teuina.

O le manulele fou solofanua e aumai i totonu o le eleele i lalo o le taina o le autumn. E na o le 4 kilokalama i sikuea mita o moega. I tafatafa o kukama i totonu o se fale lauʻeleʻele, faʻapipiʻi se paʻu o le solofanua solo ua faʻafefeteina i se tulaga malulu. O le carbon dioxide na faʻatuina i le taimi o le faʻamalosiina o loʻo i ai se aoga aoga i laau. Laʻau i totonu o le falala e faʻafefiloi i aso taitasi e faʻaleleia ai le faʻamalosi. I totonu o le togalaau, o fualaau faisua e masani ona faasūsūina, ma, i lalo o aʻa o laau taʻitasi, faʻasaina vai ua saunia mai le 10 lita o le vai ma le 1 kilokalama o le manure.

O le manulele o le solofanua e pei o se mea faʻaleleia e sili ona teuina i se auala malulu e faʻateleina ai le vailaʻau oona o iai ma ia faʻamautinoa le faʻaaogaina o mea oona. Mo le tuʻuina o pepa taimi, e tatau ona faʻaagaga se nofoaga faapitoa.

Mo le maua o le fugalaau maualuga, e tatau ona matau le faasologa o le faataatiaina o mea e fai ai:

  • e oʻo atu i le 30 cm o lau vevela po o peʻa;
  • a itiiti ifo i le 15 cm o le solofanua solofanua;
  • phosphorite falaoamata (i le tone o le manua e oo i le 20 kilokalama);
  • tuʻu i lalo le peʻa;
  • solofanua solofanua ma se vaega e oo atu i le 15 cm;
  • peat.

O faʻamau o le peat ma le manurele feliuliuai seia oʻo ina maeʻa faʻapipiʻi le faaputuga. O le pito i luga o le ogalaau poʻo laʻau mamago.

E faʻaputuina le vao o le lapisi i se isi pusa. I le avea ai o se fualaʻau maualuga, e mafai ona faʻaaoga i le lua tausaga.

O le suasusu suamalie o loʻo faʻapalaina ma tuʻu ai e pala. Manua tauto mai le tautoulu e oʻo i le totogo e faʻaleleia ai meaʻai ma sili atu ona manuia. O tagata o le tau vevela na tuʻuina le afi e faʻamago ai le vao, lea e faʻaitiitia ai lona malosi. Afai e te tausia se faatoaga, faʻapipiʻi vaʻapala paluga mo ni masina. A alu ese le meaʻai, o le manogi manogi e mou atu ma foliga mai e toetoe a tutusa le tutusa.

O le faʻagasoloina o le manulele paluga i le fugalaau e ese si ese mai le gaosia ma saunia le manua mai isi meaola. Ina ia saunia se paluga taumafa o le a e manaʻomia se gafatia tele. O se pakete o mullein ua faaopoopo i le 5 pakete vai. 50 g o le fafie o le fafie e faaopoopo i le pakete o le afu, lea o le a matua faatamaoaigaina ai le suauu ma le potassium. O le fusi e 14 aso le matua. O aso uma lava, e faʻafefiloi lelei ai le faʻapala. Aʻo leʻi faʻamamaina laau, e faʻafefeteina le faʻafefete i le vai 1: 2.

E mafai ona teuina le otaota o le povi. E tatau ona faataatia i luga o se mea mama, mafolafola ma ufiufi i se ata i luga. I le tautotogo, e mafai ona faʻaaogaina ia manulele i luga o moega.

I lou fale mafanafana, ia faʻaaoga le manoa e mafai ona e faʻaaogaina ma aua neʻi galo e uiga i le fua o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina ina ia le aʻafia ai laau ma oe lava.