Fugalaau

Aichrison tausi i le fale: faʻamatalaga, ata

O le fale i totonu o Aichrison e tele mea taua, ae mafai ai ona tu ese mai isi laau i lona igoa le masani ai. O le mea lauiloa, o lenei fugalaau e lauiloa o le "laau o le alofa ma le fiafia." O lenei lapisi laʻau e masani lava ona taua i le aiga o Crassulaceae, lea i le tulaga matua o le 20-30 cm le umi, ma se maualuga e oo atu i le 30 cm.

I tulaga masani, e masani lava ona maua i totonu o papa o papa. O nofoaga masani mo ia o Motu o Canary, faapea foi ma le motu o Madeira. E tasi le ituaiga meaola e ola i Potukale ma Morocco. Ae ui i lea, i se tulaga masani, o le genus Aichrison e aofia ai le tusa ma le 15 ituaiga.

Faʻamatalaga

O le uluai ituaiga o Aichrison e maua ai foliga o ona lau. O lenei vaega o le laau e taua tele, o lona tino o se lanu lanumeamata lanumoana ma faailoga o le pubescence. E ufiufi i paʻu paʻepaʻe sinasina e pei o se peleue fulufulu. Ona o le foliga muamua o laulaau, lea e sili atu i loto, na maua e Aichrison le igoa - Laau o le Alofa ma le Laʻau o le Fiafia.

O se vaega o le 'au o loʻo i ai le saʻo poʻo le faʻafefeteina o foliga e tusa lava pe oʻo i le taimi latou te le faʻamalamalama. E le gata i lea, o se fuainumera tele o lala ua faia i luga ia i latou i se auala masani. O le mea lea, o galuega faʻapitoa, e pei o le faapipii, e le talafeagai. Laʻau laititi o se lapotopoto-ovoid poʻo se fulafula, e iai le isi faasologa o faatulagaga, faʻatasi ai ma faailo o le pubescence e tuʻuina mai i foliga o pala e ola i luga o atigipusa.

E tele naua le lanu o laulaau, lea e maua ai ata uma o lanu meamata faʻafeiloaʻi i le paʻepaʻe, lanu, mumu ma le samasama. Soo se mea na faaleagaina i laʻau laʻau e mafua ai ona latou toso ese se manogi le lelei. Aichrison o se tasi lea o fale e sili ona lauiloa i totonu o laau e fuga mai ia Aperila poʻo Me. O fugalaau e foliga mai o se talipupuni poʻo se panicle, lea e tosina atu ai le gauai e le gata i foliga o fetu, ae faapea foi ma se ata lanu e aofia ai lanu e pei o le mumu, samasama ma le kulimi. I faailoga muamua o le maeʻa o le fugalaau, ua mate ai le rosette, lea na fausia ai le ponuncle.

Aichrison faʻatupulaia ma tausia tulaga

E pei o le tuputupu aʻe o soʻo se fale, e manaʻomia foi e le fugalaau o le alofa ona tuʻuina atu tausiga talafeagai, ma faʻafetai i fugalaau pupula.

Malamalama

O tulaga lelei mo le atinaʻeina o le fugalaau o Aichrison e mafai ona faia pe afai e maua mai i le moli susulu le malamalama. E mafai ona maua lenei mea e ala i le tautau faʻamau poʻo le tulle i luga o le faamalama. O le fugalaau lava ia e fautuaina ia tausia i le itu i sisifo poʻo sasaʻeo le fale. O le faamalama i saute e le fetaui lelei, talu mai iinei e mafai ona faʻaleagaina le susulu o le lālea e ono mafua ai mumu. O le mea lea, ina ia aloese mai o latou foliga vaaia, e tatau ona ufiufi fausaga. Ina ia mafai ona totogo le vao i itu uma, e tatau ona liliu le fugalaau mai lea taimi i lea taimi.

Lulu

Aichrison e le o faigata tele i le puleaina o le vevela. I le tautotogo ma le taumafanafana, i totonu o le potu e tupu ai, e tatau ona e tausia se vevela e 20-25 tikeri. I le autumn ma le taumalulu, o le vevela o le 8-10 tikeri e lava. Faatasi ai ma le tele o tulaga vevela, o le laau e lagona le le toʻa, lea e tau atu i le faalauteleina o lala ma pauu lau. Ina ia aloese mai ia ituaiga meaola, e fautuaina e taofi le fugalaau mai mea masini afi.

Faʻasa

O le mea lea e le maua ai le suavai i totonu o lenei fale, e tatau ona mataʻituina le setete o tafega o laulaau ma laʻau. E mafai ona e malamalama pe manaʻomia e se laau le suālaʻau pe'ā e faʻamalosi le lolomiina o le pale ma lou alofilima. Afai o le ipu e foliga mai e le aoga, ona manaomia lea e le laau ona fausiaina. Afai o le lagona ua totogo, ona sosoo ai lea ma le isi vai e sosoo ai, e mafai ona e faatali.

Afai, pe a maeʻa le faatuai i le suāsusu, ia vave ona faʻapipiʻi le meaʻai ma le tele o le susu, ona mafai lea mafua ai le palath ma le mafuaaga o le fuʻa. Ina ia aloese mai lenei mea, o le tatau ona tatau ona faʻafeoloolo: i le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana e faia i taimi uma, ma i le tau malulu latou te faʻaitiitia. O le vaaia o lau o loʻo amata ona mou ma maanuminumi, ia e iloa o se faailoga manino lea o le le lava o le susu.

Totogi

O lenei vaega e le o se mea taua i le galueaina o Aichrison, talu ai e mafai ona ola lelei i le ea. O le fugalaau e tali lelei i agaga mafanafana faifai pea, lea e tatau ona faia i nisi taimi. Ae ui i lea, o lenei taualumaga e fautuaina naʻo le taimi o le tuputupu ae malosi. Afai e malolo le falemaʻi, e sili atu le faʻagaloina o sea fua.

Laʻei pito sili

I le vaitaimi o le tautotogo-taumafanafana, e faʻaaogaina le fugalaau i le palapala ile tasi taimi ile lua vaiaso. I le taimi o le fugalaau, e totoina e le tele o le malosi, o lea e manaʻomia ai ona latou faʻaleleia meaʻai. Fafagaina e sili ona lelei i fomaʻi faʻapitoa mo mea e gaosi ai aupito maualalo o le nitrogen.

Teuteu

I le taimi nei, e mafai ona ola Aichrison i ni auala autu se lua: o se vao po o se laau laugatasi, lea na aveesea muamua ai lala i luga o le ogalaau. Mo le mauaina o se pale matagofie, e tatau ona aveese lala vaivai uma ma fufuluina ia pito i luga o weni. O lenei faʻatinoga e faʻatinoina i le vaitaimi atoa o le tuputupu ae o laau. Afai o le taumalulu e foliga mai e mafanafana, ona aafia ai lea o le atinaʻeina o lenei fale, lea e amata ona faʻalautele ma pala. I tulaga faapena, e faapitoa lava lona teuteuina. E ui lava o se isi filifiliga e mafai - o le aʻafiaga o le vaʻaia.

Fuga

O meaola e tai 2-3 tausaga e amata ona fuga mai pe a fai o le tau malulu e foliga mai e manaia ma susulu, ma o le laau lava ia e tupu i lalo o tulaga e le masani ai ona fafaga i totonu o se fagu malo. O le fugalaau e umi lava tusa ma le 6 masina, ma i le taimi o ia o le fugalaau e mafai ona leiloloa i le 80% o le laʻau. I le faaiuga o le fugalaau, e tatau ona e faʻapipiʻi paʻu, ma faʻateleina le faasusu. Afai ua tele atu laulaau o le faleplant, ona ono manaomia ai lea o vine ma fufulu matutua.

Suiga

O nisi taimi i le tautoulu e tatau ona e faʻatulagaina Aichrison, ae mo lenei mea e tatau ona e malamalama pe a talafeagai. E mafai ona e iloa pe i ai se avanoa avanoa i totonu o le ulo mo aʻa. Talu ai ona o le aʻa laʻititi o loʻo faʻavaeina i Aichrison, e fautuaina le suʻeina i totonu o pusa papaʻu poʻo ipu. O se koneteina fou e mafai ona tumu i palapala o soʻo se tuufaatasiga. E mafai ona avea o se faʻafefiloi e faia mai le oneone ma le eleʻele. E mafai foi ona suia i se mea e faʻaaoga ai vaega nei:

  • turf land;
  • pepa palapala;
  • fanua humus;
  • oneone.

O vaega faʻamaufaʻailoga e tatau ona faia i se fua faatatau o le 4: 1: 1: 1. O le a faʻaaogaina foi ni fasi koala poʻo ni piliki piliki i totonu o le meaʻai.

A o le totoina le pito i lalo o le fagu e te manaʻomia faatumuina i le suavai lelei. A maeʻa le gafa, e tatau ona tausia se "malo malogo" mo le fa i le lima aso. A maeʻa lena mea, latou te amata faʻafefe faʻavaivai. Muamua, e tatau ona e faʻaaluina sina vaega itiiti o le vai, taumafai e aloese mai le pala o le aʻa. O koneteina sili ona lelei mo le ola Aichrison o ipu ipu, o loʻo i ai se fausaga pipi ma le manava.

O ituaiga o le Aichrison e ono eseese i le taimi o le fugalaau. Afai o le vaitau na faia ai tulaga talafeagai uma mo le laau, ona tatala lea o ona fugalaau ia Aperila-Me. O togafitiga talafeagai o falemaʻi o se faʻamaoniga lea e le itiiti ifo ma le ono masina o le a teuteuina ai le lauʻeleʻele ma fugalaau lanu mumu pe samasama. I le taimi o le fugalaau, o le aichrison e sili atu ma le afa afa o laʻau.

O le auala autu o le faʻaleleia o se laau toto o le alofa o le vavaeeseina. E faia lenei mea i le tautotogo, ma o fualaau e manaomia ai se taimi itiiti mo le totoina pe a toto i eleele palapala. O le masani ona inu susu e taʻitaʻia ai le mea moni lafoaʻi ma lanu samasama. O aʻa e pala i luga o le taimi e le toe sili atu ona lelei. Ina ia mautinoa le tuputupu ae o laʻau ma fugalaau, e tatau ona liliu le pusa i fugalaau i itu uma.

O le susulu malamalama ma le faʻamautu faʻafefe e taua tele mo ahichrizon. I lenei tulaga, o le a mafai ona ia gaosia lau lanu meamata mo le tele o masina. I lenei tulaga, e talafeagai le manatuaina o se lauiloa iloga: o le tele o lau, o le tele foi o le alofa i le fale.

Faʻaleleia le Aichrison i le fale

Mo le totoina o fugalaau, e mafai ona e faʻaaoga le metotia o le lūlū fatu ma tipi. O le luluina o fatu e faia i papa papau, lea e te manaomia e sasaa ai se paluga saunia mai le 1 vaega o le palapala ma le 0.5 vaega o le oneone. I le laasaga o le totoina o laau, e tatau ona faia le suavai ma le faʻaleleia. E le gata i lea, o koneteina ma fualaau aina e tatau ona i ai i taimi uma ma se tioata tapuni.

I le avea ai o se tulafono, o fatu e amata ona tupu aʻe pe a mavae le lua vaiaso. Totoina o laau ia faia i pusa lautele e le sili atu le latalata i le 1 cm mai le tasi i le isi. Ona tatau lea ona tuu le laʻau i le latalata atu i le punavai malamalama. I le taimi o se paluga, o se mea laititi eseese e faʻaaogaina mo le totoina o eleele, lea o loʻo taua ai vaega nei:

  • moli eleele (0.5 vaega);
  • fanua laupepa (1 vaega);
  • oneone (0.5 vaega).

O vaega uma mo le sauniuniga o mea faʻapalapala eleele e ave i le fua faatatau o le 1: 1: 1.

I le gasologa o taimi, pe a malosi le fua, e totoina, tuʻuina le tasi laau i totonu o pusa faʻatapulaʻa ma le lautele o le 5-7 cm. A maeʻa, o le tausiga o ia mea e manaomia ai le tumau o le vevela o le 16-18 tikeri ma le faʻafeinu masani.

Afai e totō le laau o le alofa e ala i le tipi, ona tuʻuina muamua lea i se mea matutu, pogisa mo le lua i le tolu itula, ina ia faʻamago lelei. E sili ona afaina i totonu o pusa ua tumu i oneone susu, vermiculite po o se paluga o mea e sui ai le suavai ma le oneone. A maeʻa le aʻa, e manaʻomia fesiitaiga e tuueseese koneteina faʻatasi ai ma le lautele o le 57 cm. Mo le palapala, ave vaega tutusa e pei o le toto. E faapena foi le tausiga o le laau o le alofa.

T i le tuputupu ae Aichrison

E i ai vaega o faailoga i fafoi luga o le faavae e faigofie ai ona e malamalama o le laau o le alofa e lagona le le fiafia:

  • pupu tele lava. E tupu lenei mea i na tausaga pe a tuʻuina atu se taumalulu mafanafana. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻafouina - o le pusa poʻo le pito i luga o le aʻa e tatau ona vavae ese ma faʻamaʻaina.
  • lau paʻu. O se faailoga manino lea e leai se susu o le laau. O le faʻatauina o le Aichrison i le taumalulu e manaʻomia ai le faʻamafa, ae e seasea lava.
  • upega tafola. O lenei uiga e mafai ai ona e malamalama o le laau e le lava le malamalama. Afai e leai se isi fuataga e ave, ona vave lea o le toesea atoa o le fale.

Faaiuga

O le Aichrison o se fale laau e le taugata. Ae ui i lea, e oʻo lava i lenei mea moni e le mafai ona puipuia ai le au fai togalaau mai le totoina i le fale. O lenei laau e maua ai ni mea faʻapitoa mo le ola i le fale, o lea e te manaʻomia muamua faitau tulaga masani, i le taimi na faia ai e Aichrison o le a sili atu le mafanafana.

E taua tele le faʻatau ile laau, lea e tatau ona masani ai. Afai o le laau e leai se vai mo se taimi umi, ona tele lea o le suavai i le eleele, ona mafai ai lea ona oʻo atu i faafitauli fou - pala o aʻa.

Fugalaau aichrison