Fugalaau

Mirabilis

Mirabilis (Mirabilis) - o se tasi o sui o le genvo Niktaginovyh, lea e aofia ai foi ma le 60 ituaiga o isi mea totino teuteu. O fugalaau faapena ua salalau i vaega o Amerika. I le avea o se vaomatua, e masani lava ona vaaia i latou i le itu i saute o le Iunaite Setete, lea latou te ola saoloto ai ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

Mirabilis laau faʻamatalaga

O le Mirabilis Yalapa o se fugalaau e ese mai isi mea teuteu matagofie e sili atu le susulu o le la, ma lagona lelei i le po. Talu ai ona o lenei atinae, o le laau ua valaauina i se isi auala "Ata o le Po". O Mirabilis o se fugalaau manaia o lona manogi e faʻaalia i le masina. O lona faʻatoʻaga e le manaʻomia ai se poto faʻapitoa ma e le mafua ai ni faʻafitauli, ae o le tele o mea e maua mai i fugalaau e masani lava ona maua. Ia amata, mafaufau i le fausaga o le laau, uiga o le totoina, o tulafono o le tausiga ma le taimi o le fugalaau.

O le tele o fai togalaau latou te faamemelo i le matagofie o lenei fugalaau i le vaitaimi o le vavao. E le o laau uma i totonu o lau fugalaau e tutusa lava la latou lanu. E latalata i le mirabilis soʻo se isi lava ituaiga o fugalaau e faʻaputu faʻatasi.

A uma le goto o le la, ona amata lea ona tatala ona tamai tootoo, e tusa ma le 3 cm le lautele pe tusa ma le 3 cm. Lalo tatou talanoa e uiga i uiga o le totōina o se fugalaau i le ogatotonu o vaitau, o loʻo i ai se tau lelei.

O fea e totō ai meaʻai?

Ina ia ausia le manuia o le galueaina o mirabilis, o lona atinaʻe atoa ma le tuputupu aʻe i le fugalaau, e tatau ona e filifilia le nofoaga saʻo mo le totoina. I lo matou eria, o le laau e tutoatasi tausaga, o le mea lea, i totonu o sui uma o lenei aiga, na o Yalapa mirabilis ua tupu.

O le fugalaau e sili ona fiafia i vaega eleele o loʻo i totonu o se mafanafana mafanafana. E le taliaina e le laau le soona fai ma le tuai i le susu i le palapala. I le avea ai ma nofoaga mo le totoina, ua fautuaina e filifili ni laufanua lafulemu lelei. O le isi filifiliga atonu o le totoina o se fugalaau i totonu o se fale koli, lea e mafai ai ona totoina i ni pusa faapitoa.

Metotia o le faʻaleleia o meaʻai

E masani ona faʻaaoga le metotia o fatu e faʻaleleia ai lenei ituaiga o laau. Mo lenei mea, e tatau ona aoina mai fatu mamago mai se togavao matutua o se matagofie i le afiafi pe a maeʻa ona tupu. O le isi auala o le fafagaina o le totoina o Yalapa mirabilis i le faʻaaogaina o meaʻai ma fatu.

Lauina o fatu

O se taimi lelei mo le luluina o fatu o le amataga o le tautotogo. Mo lenei mea, o pusa mo tipu e faʻaaogaina, lea pe a uma ona totoina e mafai ona tuʻu i totonu o greenhouses poʻo luga o windowsills o le fale. E taua le faatumauina o le vevela ma le vevela tumau i totonu o le potu. Ina ia ausia le vave o le fatuina o fatu, e mafai ona e suʻe muamua mo ni nai itula i totonu o se susu o le tino. I lenei tulaga, o fua muamua e mafai ona matauina i ni nai vaiaso talu ona toto. Pe a totoina fatu i le eleele, e le sili atu i le 2 cm le loloto o le lua. O le toe gaosia o laau laiti mai le pusa o fatuga e na o le taimi lava e maua ai le mafanafana o le tau ma e leai ni pulu po.

O galuega uma e luluina e tatau ona faia i le amanaʻiaina o tauʻafe o climatic mo lenei eria. Ina ia puipuia ia laau toto mai le oti ma puipuia i latou mai pulu e le mafaamatalaina, e mafai ona e ufiufi i mea puipui faapitoa ile pito i luga. Afai e te manaʻo e tupu se pa puipui i luga o se fugalaau mai lau fugalaau, ona faʻafefeteina o se mea tatau. Ona o le mea moni e mafai e le laau ona oʻo atu i ni lapopoa lapoa, o le vevela e mafai ai ona maua se puipui maualuga ma le matagofie o fugalaau fou.

Faiga faʻapipiʻi

O le togafiti masani e totoina ai myrabilis ma fatu, lea e faigofie ona maua i soʻo se faleoloa faʻatoʻaga poʻo mea fai. O le isi filifiliga o le faʻaaogaina lea o fatu o au lava fatu totō ua tupu i lau 'upega tafaʻilagi. E tosoina ma le faaeteete ma tuu i luga o le oneone po o le oneone, lea e teuina i le vevela e le maua lalo ifo o le +5 tikeri. O le totoina o le toto o fatu i le laufanua e mafai ona faia pe afai ua matua.

O lenei faiga o fugalaau fugalaau e le masani ona faʻaogaina i totonu o faifaatoaga, talu ai e talitonuina o ia mea totō totoga e mafai ona faʻamago i le taimi o le teuina. I lenei tulaga, o le a le toe aoga fatuga mo le totoina mo le faʻaleleia i le tautotogo.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mai lea taimi i lea taimi, o se metotia o le faʻaleleia o se fugalaau e faʻaaoga ai mea e faʻaaogaina, talu ai o le totōina ma le vavae ese o vaega o le vegetative mai se laau o se faiga e galue malosi ae le o taimi uma e aoga ai.

Mo nei faʻamoemoe, faʻaaogaina semi-lignified. Ua vavaeina, ma o vaega o fasi pepa ua maeʻa maeʻa. E tuʻuina atu laulaau i totonu o se vaifofo faʻapitoa lea e faʻavaveina ai le alualu i luma o le tuputupu ae, ona totoina lea i le saunia o vaomatua. A maeʻa ni nai vaiaso, o le a tuputupu aʻe malosi o latou aʻa, ma o le a totoʻa aʻa uma. O fualaau e tatau ona faʻamalosia i taimi uma ma matau le vevela o le potu i totonu o le potu. Afai e le faatagaina lenei mea, ona tatau ai lea ona vevela mai pusa i lalo. O tagata matutua ma matutua ua totoina i le mafanafana o le tautotogo i luga o le nofoaga ua saunia o le fugalaau.

Tulafono faavae mo le tausiga o fugalaau

O le Mirabilis Yalapa o se fugalaau e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa ma o se aganuu gaosi. Ina ia ausia le tele o fuālaʻau ma vave le tuputupu ae o le laau, e tatau ona mulimuli i nisi o fautuaga mo le tuputupu ae:

  • Filifilia le nofoaga saʻo e tulaʻi ai i le togalaau
  • Faʻaaloalo i tulafono faʻasaina
  • Fafaga pe a manaʻomia
  • Lafoaʻi eleele
  • Aveesea o vao

E mafai ona e fafagaina vao vao i le tele o taimi i le tausaga. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina fomaʻi faʻapitoa masani, lea e aʻafia ai le faʻavaeina o tumutumu ma faatelevaveina ai le tuputupu ae o vaʻa.

Aua nei galo e fai le veleina masani ma le tatalaina o le palapala ma faʻaumatia vao, faʻapea foʻi le vai o laau i le tau vevela. Ae ui i lea, e le tatau ona e misia le mea moni e faapea, o le tele o le susu e mafai ona oo atu ai i le pala o aʻa ma, mulimuli ane, i le oti o le fugalaau.

E faʻavae i luga o mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou faʻauʻuina e le faigata le galueaiina o mea faigaluega. E oo lava i le au fai togalaau, e leai ni a latou masani i le gaosia o togalaau e le masani ai, e ono mafai ona latou taulimaina lenei galuega. E taua tele sina taumafaiga ma le onosai, ma o le taunuuga o le a sili atu nai lo mea uma e faamoemoeina. O le fugalaau o le suamalie Yalapa o le a fiafia e le gata i se manogi matagofie, ae faapea foi i le umi o le fugalaau susulu. O lea ituaiga o laau o le a avea ma teuteuga manaia mo lau togalaau.