Fugalaau

Pelu-orchid Phalaenopsis - fugalaau fugalaau e manaʻomia se tausiga faʻapitoa

O le fugalaau lagogo e alofagia e le tele o fai togalaau. Mo le togavao e faʻamalieina lona matagofie, o le Pchinoopsis orchid i le fale e manaomia ai le tausiga faapitoa. O le laau epiphyte e atiina ae i tulaga e le faigata ona fatuina. O le faʻataunuʻuina o mea tau tausiga uma o le a avea ma ki i le ola umi o fugalaau.

Tausiga Fale Care Phalaenopsis Orchid

Taua mo le atinaʻeina o le laau o le fatuina lea o tuutuuga mo le atinaʻe lelei o le aʻa. Matou te manaʻomia ni ipu manino ma se mea faapitoa. E leai ni mea taua i totonu o le togi, na o le tekinolosi talafeagai tau vaomatua o le a fausia ai se togalaau matagofie i totonu:

Nofoaga mo le fagu fugalaau - le itu paolo o le potu. Faʻasalaga le la ma le faamalama i saute o le togi e le talafeagai. E mafai ona tuʻu le laau mai le faamalama, ae faʻatasi ai ma le moli. O le uumi o le aso e taua. Polaenopsis orchid blooms na o lalo ifo o le malamalama e le itiiti ifo i le 12 itula.

Fuga o mea e maua pe a tausia se orchid, phalaenopsis i le fale e faalagolago i le taimi o le tausaga. I le taumafanafana, pe a fuga mai fugalaau i lo latou lalelei, e tatau ona 18-25 i le paolo 0 I. I le maualuga o le vevela, o fugalaau e mafai vave ona malepe. I le taumalulu, afai e le o faamoemoeina le fugalaau ma e malolo le fale, e manaʻomia le malulu, e tusa ma le 15 tikeri.

I le taimi o le malolo, pe a faʻatupu fugalaau, o le vevela o le po e tatau ona maualuga le 4-5 tikeri nai lo le aso.

Auala e faʻafefe ai vai phalaenopsis i le fale? O aʻa o le tino e faafaileleina ai le laau, ae o le susu, e mafai ona pala. O aʻa e tatau ona i totonu o se mea e sili ona maualuga ma e le na o le tuuina atu o le laau i meaʻai, ae ia maua foi le chlorophyll i lalo o le aafiaga o le malamalama e ulu atu i totonu o puipui manino o le vaa. E taua tele le saturate o le meaʻai i le susu pe a uma le faʻamamaina e ala i le faatofuina mo le 30 minute. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona e susuina laulaau. E mafai ona fuafua pe o le eleele i totonu o le ulo ua mamago i le mamafa, e ala i se faailo o le vevela, e maua uma e ia lana lava auala e pulea ai. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le a togi e le laau fugalaau, ma le tele, o le a pala.

Microclimate mo fugalaau - E maua ai papitala i auala uma e maua. E le manaomia e le Orchid le suʻeina masani, o le faaputuputuina o vai i totonu o laʻau e mafai ona mafua ai le pala. O le maualuga o le 40-45% e sili ona lelei mo le fale.

Sogi mo le vevela popoenopsis ua filifilia ma le faʻamoemoe o le fale o se faʻataʻitaʻiga. O le meaʻai e saunia mai le faʻafefiloi o paʻu o laau coniferous, o le malala, pulou sphagnum ma shells. Ua aveese le paʻu mai laau tuai paʻu, susu, pe a uma ona kuka. E faʻapipiʻi laʻau i le vaega pito i lalo, e pei o le alavai, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o paʻu ma koala. O le faʻamasino e tatau ona 5.5-6.0. Ina ia tausia le malosi o le vai, o le a faaopoopoina se peʻa i le meaʻai, pe o le a sasaa atu i le suamoni acidmonized acid i le vai. Ae sili atu le lelei o le gafa i le lua i le tolu tausaga ma aua le faʻaaogaina le 'acidifiers.

Mo le faʻalauteleina o le fugalaau pe a tausia le orchid Phalaenopsis, e le tatau ona e sui le nofoaga o le ulo ma tausia se vevela vevela i le potu. Fertilizers mo orchids ei ai se faʻatulagaga faapitoa ma le faʻatonuina, e tatau ona faʻaaogaina i le masina i le aofaiga fautuaina. Faʻapipiʻi aʻa mo se fugalaau maloloina e sili ona lelei.

Lafoaʻi lau o se mea tatau. E tatau ona fufuluina, ona solo lea ina ia leai ni mea mamago e totoe. Afai o le au matutua laʻititi na amata ona magoto, e tatau ona vavae. Ia maitauina foi le tulaga o le ea i le aveesea o vaega ua faaleagaina. O le nofoaga o le tipi e tatau ona fufuluina i le malala poʻo le paʻu o le limamoni.

E faʻafefea ona vaʻaia se orchid Phalaenopsis i le fale?

O aʻa o le orchid e le o umi, e le faʻala, e taua tele e tele naua, ma o loʻo latou faʻamausali le laau i le palapala. E le tatau ona sosolo le vao. Ina ia mafai e le aʻa ona ola maloloina, e manaʻomia ona toe totoina le orchid pe a maeʻa.

Laasaga e faʻasolosolo e aofia ai le faʻaaogaina o tiute:

  • aveese le laau mai le fagu e itiiti lava le faaleagaina;
  • salu se fasi eleele ma fufuluina i se vai vai;
  • aveese aʻa ua faaleagaina, sasaa mea ua taʻalo i pefu peʻa ma paʻu paulo;
  • tipiina lau mago ma laʻau e te manaʻomia e alu ese mai le vao;
  • faamago le fugalaau 3 itula aʻo lei totoina.

Fufulu le kulupu o le eleele ma tuʻu i totonu o le vai seʻia oʻo ina susulu. Faʻamama le vaega mausali, fufulu i luga o se faʻavevela i le vai vevela ma faʻagogo seʻia oʻo ina matala. Taulimaina le alavai i le ala tutusa. I le ogatotonu, tuu le laau maso ua saunia ma fufuluina aʻa i se meaʻai, e aunoa ma le faʻalolotoina o le laina i luga o le ua. Sasaa i le vai mafanafana ma faʻafefe le filtrate. O le faʻamaʻotoina ma faʻaleleia le eleele e aumaia i se tulaga masani o le tua. E leai se susu e tatau ona tumau i luga o laʻau ma sinuses pe a uma ona faʻavasegaina.

O le gaioiga e tatau ona tatau ai ina ia aua nei faʻaitiitia le meaʻai o meaʻai, ae le o le faʻateleina o le eletise ma le faʻaaogaina o peat and acidified water, lea o le a faʻafefe ai le laau. E mafai ona e vaʻaia le totoina o le orchid Phalaenopsis i le fale i le vitio, lea o le a fesoasoani ia te oe e aua le faia ni mea sese.

Metotia o le faʻalauteleina o kulimi i le fale

O fatu o le orchid phalaenopsis e faʻalauteleina i lalo o aiaiga faapitoa. I le fale, e mafai ona e maua se kopi fou o le tamaʻi pepe ma aʻa uila ua faia i luga o le fue ua pa. O le auala faigofie lea e maua ai se fale fou.

O loʻo i ai le isi, sili atu le faʻaaogaina o le taimi - o le vavaeina o le afi ua mate. O 'aʻau ua vaeluaina i ni vaega, o ia mea uma o loʻo aofia ai se fatuga moe. Faʻapipiʻiina o se meaʻai i totonu o se siosiomaga malulu, ae le o vavaega uma o le a maua ai se pepe fou.

O le auala o le agavaʻaina o le aganuu - o le faʻalauteleina o le phalaenopsis orchids i le fale, e pei o se epiphyte, i luga o se laupapa laupapa e talafeagai pe afai e mafai ona e fatuina se siosiomaga vaʻaia malie. I luga o se fasi vine, o se lala laau e faʻapipiʻi moa poʻo se mea e tutusa e taofia ai le susu. O le orchid Phalaenopsis ua faʻapipiʻiina i luga o lenei fogaeleele. Ma o aʻa o loʻo i luga o le pito i luga e le malolo, o le siosiomaga e tatau ona susu.

Orchid Diseases and pests

Afai e le lelei le siakiina o le orchid, ona leai lea o se mea e le mafai ai ona faʻaleagaina pisipisi ma faʻamaʻi. O faʻamaʻi e le mafai ona faʻasolo mai e tulaʻi mai togafitiga le talafeagai, ona aʻafia ai lea o se fale vaivai i iniseti ma maʻi faʻamaʻi ma siama. Pe a tausia le orchid Phalaenopsis i le fale, o le faailoga muamua o faafitauli atonu o le lanu samasama.

Yellowness o loʻo taʻu mai ai le le talafeagai le vevela, leai se malamalama poʻo le susu. Ae o le mea e sili ona leaga o le a vevela pe faaumiumi le maalili o le maalili i le laau. E fano fualaʻau ma faʻaumatia le laau. O laina eletise ua lauiloa ai le leai o se malamalama ma avea ai ma tagata vaivai.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e aofia ai ituaiga uma o meaʻai laiti ma mosaic. E le mafai ona togafitia. O le mea lea, afai ua maua e se fomaʻi se faamaʻi viral, e tatau ona faʻaumatia le laau e ala i le mu. O vailaau e salalau iniseti, ma o le a le mautonu le faʻamaʻi i isi fugalaau.

Faʻapipiʻi siama e faʻaalia ai lava e pei o le pogisa, faʻamaluluina laʻau ma aʻa. O mea vaivai e seleseleina i se mea ola maloloina, faʻafefiloi ma iodine, faʻafefete i le pefu malala. I tulaga maualuluga, o laulaau ma aʻa e togafitia i fomaʻi.

Anthracosis, paʻu paʻu, otaota o faʻamaʻi pipisi e faʻasalalauina e spores poʻo eleele. O le puipuia o nei faamai e faigofie nai lo le togafitia. Ina ia faia lenei mea, faʻamaʻalo le potu, aloese mai le tele o susu, aua neʻi tuʻuina vai i luga o lau. E iai ituaiga eseese e tupu pe a solia le puleaina o le vevela, aemaise lava i le gaosiga o le greenhouse. O le sosolo o le sooty e tupu i luga o mea manaia o meaola iniseti.

O se laau vaivai ua mafai ona nofo i aphids, mealybugs. Faʻasalaga lelei, e le amataina le mealybug. E tatau ona fufuluina le aphids i le vai paʻu. A uma le gaosiga, fufuluina laulaau i vai mama ma faʻafefe. Ina ia fasi iniseti, faaaoga na o tapenapenaga e fautuaina mo tui.