Laʻau

Faucaria

Faucaria (Faucaria) - o se tamaititi faʻapitoa e auai i le aiga o Aizoaceae. Na aumai mai i le vevela ma le oneone o Aferika i Saute. Faucaria ua tupu manuia i totonu.

O le igoa o le laau e atagia mai ai foliga o lona "foliga": o pito o ona laʻau ei ai ni togi ma ni nifo malolosi. Afai e te tilotilo i le laau mai luga, e te maua le lagona tutusa ma le gutu o se meaola faʻatau. O tele popo na i ai sina foliga taufaamatau. O lenei tulaga e tumau i le igoa na faia mai le "faux" (Latina) - le gutu ma le "αρι" (Eleni) - tele.

Fugalaau faʻamatalaga

O se mea matagofie lenei mea, "teuteu" ma le natura ma laulaʻau matala ma fugalaau mananaia mataʻina. O le aʻa o se mea pupuu, malie ma le tino. Ua faapuupuu le ua. I le aluga o taimi, o le lala lala, o loʻo faia ai se ie puipui. O laulaau e mafiafia, feololo, fetaui, tuʻuina i totonu o laupepa, paʻu ma le ala.

O le lanu o laulaau e eseese mai le malamalama i le lanumeamata lanumeamata ma le mimiti poʻo le pipii, o nisi taimi e leaga. I luga o pito o lau o ni mea e sili ona faigata ma mafiafia e foliga tutusa ma "nifo" o tagata taufaasese.

Fugalaau nofofua, pe a faatusatusa i le laau lava ia, e tele, tele-petalled, na valiina i le tele o lanu samasama, paʻepaʻe. Fugalaau fugalaau latalata i le afiafi ma faʻaauau ona tatala i le taeao. Fugalaau e tumau i le 1-2 vaiaso.

Aiga Faucaria Care

Nofoaga ma moli

Faucaria - na o le fiafia i le susulu o le la, o lea e sili ai le tuʻuina i luga o faʻamalama i saute. Faatasi ai ma le umi o le faʻaalia i ave susulu o le la, e mafai ona mu, e faʻaalia ai lanu enaena po o enaena i laulaau. Faatasi ai ma se paʻu o le malamalama, o le mafolafola o laulaau e matala, o laulaʻau ua faʻalauiloaina, o le eletise ua sili atu ona lautele.

Lulu

Faucaria o se mea faʻapitoa. I le taumafanafana, e toʻafilemu i le vevela o le 25 i le 30 tikeri. O le laau e le o nofouta i le vevela o le vevela, ae i le taumalulu e fiafia i le manaia: e le sili atu i le 10 tikeri! Mai le "mafanafana" o le taumalulu, o le Faucaria "oso mai" ua faavaivaia: faatasi ai ma laulaau paʻu ma se mea lautele. A maeʻa se "malulu" taumalulu, e le fuga le laau.

Faʻamamaga o le ea

E ola lelei tagata suʻapala i potu ma le ea malulu. E le manaʻomia e Faucaria le faʻamamaina poʻo le faʻamautu atili. Faatasi ai ma le faateleina o le vevela i le ea, o le pogisa ma le maligi e ono aliali mai i laulaau.

Faʻasa

E le manaʻomia e le faʻavaomalo le faʻasusu ma e le faʻafefeina le suavai. I le taumalulu, e taofi le vai. I le tulaga o le susu tele, o lanu enaena e aliali mai i le pito i lalo o laulaau, o se mea e paʻu ai le pala.

Soo

Mo le totoina, fanua lelei faʻatau mo suauu ma cacti poʻo se faʻafefiloi a le tagata lava ia e aofia ai vaega tutusa o le laʻau ma eleele suauʻu ma oneone talafeagai (vaitafe) e talafeagai. Nai lo o le vaʻaia, ma le lelei o le vai ma le ea.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le tautotogo, mai le amataga o Aperila ia Aokuso, e tasi i le masina, o le laei pito i luga e faia i le faʻaaogaina o le faʻatoʻa mo le cacti. Faʻatasi ai ma le le lava o meaʻai, faʻavave le alualu i luma o laau, o lau laititi e laʻititi ma foliga manino. O fualaau faʻatau e fuga sili ma sili atu le umi.

Suiga

Fau fautuaina ia faucaria e toe faʻapipiʻi tasi ile 2-3 tausaga. E sili ona lelei le faʻafetauiina i le tautotogo. Palu mafolafola mafolafola, i luga o le pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina ai alavai, e lelei mo le faʻatulagaina o laau.

Faʻapenaina o Faucaria

Faucaria e masani lava ona faʻasalalau e fatu ma fuʻa.

Faʻaleleia o le Sprout

I le fale, Faucaria faigofie ma faigofie ona faʻapipiʻiina e le fuʻa (faʻapipiʻi vavae).

Ua "ave" mai i se laau matua, ma vavae ese ma le faaeteete le vaega o tafana ma le laulaau. I totonu o le 2-3 aso, ua mamago ai laau, ma aʻa i le oneone, tuu i se mafanafana (a itiiti ifo ma le 25 tikeri) nofoaga malulu. I le masina, o le a aliaʻe lau laulaau fou, e faʻaalia ai le aʻafia o le tipu.

Fanauina o fatu

Faucaria fatu e maua e ala i le faʻafefeteina o mea. E le faigofie lenei, o le mea lea, e seasea faʻaaogaina le faʻalauteleina o fatu e le au faifaatoʻaga amateur.

O le luluina o loʻo faia e le vaitafe tele vaitafe, papaʻu, sina suauu. O le Greenhouse conditions ua faia mo le totoina o laau. O le suālaʻau e faʻalauteleina i lea taimi ma sina mea e faʻafefeteina, mataʻituina le oneone: e le tatau ona faʻamago. A uma le vaiaso, lua lua o le a aliali mai. O loʻo matou faʻatali mo le muamua paʻu o laʻau ma matou faʻaaogaina le faʻaaogaina o le eleele cactus.

Maʻi ma meaʻai

Faʻamatalaga lelei, e le o maʻi Faucaria ma e le afaina i meaola faalafua. O faʻataʻitaʻiga faʻalavelave e pagatia i le lauulu enaena ma atonu e ono aʻafia i osofaʻiga o lagona, aphids, ma le root mealybug.

Manatu lauiloa

Faucaria pusi

E matua aoga lava, e lapoa (e oʻo i le 5 cm le umi ma le 1.5 cm le lautele), faʻafeagai ma le faasologa o lau o lanu lanu meamata ma lanu moli. I pito o laulaau laʻau e tele nifo e toe foi mai ma faaiʻu i se pulu. O le fugalaau e lapopoa, samasama auro.

Foucaria

O le ituaiga o ituaiga o le laau e atagia ai lona uiga autu: se vaega tele o nifo i autafa o le lanu meamata, ma lanu lanumeamata lanumeamata, laulaau.

Matagofie faucaria

E i ai ni laulaau pupuu, o ona pito e tumu i ni nifo tetele, e faaiʻu i le maofa. O fugalaau e tele (e oʻo atu i le 8 cm), faʻatasi ai ma samasama samasama samasama, i pito i se lanu violē.

Faucaria tiger

E eseese i foliga ma lanu o laulaau. O latou foliga e pei o taimane, o loʻo i ai faʻamaufaʻailoga lima ma faʻavae faʻavae, gray-green, ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, o loʻo i totonu o faʻamaʻi. O le pito o laʻau e faʻapipii lima (e oʻo atu i le 10 paʻu) ma le malosi o nifo, e toso i tua ma faʻauʻu i se lauulu malulu. E vave ona tupu le tiger, ma faʻatumu uma le fagu.

Faucaria tuberous

Na maua e ia lona igoa patino mo le matagofie o luga o luga o laulaau, e pei o le tubercles poo le kiona. E le gata i lea, e iloga i se maualuga, pe a faatusatusa i isi ituaiga, o le fana e tupu mai 5-8 cm mai le fogaeleele ma laʻau, e toe faamanatu i tafatolu, tuu i luga o faavae, o se foliga faafoliga. E toto le laau i fugalaau lanu samasama, o lona lautele e le sili atu i le 4 cm.