Laʻau

Duranta

Toto pei taimi maua i le natura i vaomatua o vaomatua o Initia, Amerika i Saute, faapea foi Mekisiko. E i ai le foliga o se laau. E iai ni laupepa laiti i lauusiusi. O fugalaau matagofie e sau i lanu eseese, mo se faataitaiga: lanumoana, piniki, lilac, lilac pe paʻepaʻe. E tusa ma le 36 ituaiga o laau eseese o le ituaiga o Durant, o laau ia e lua ma laau laʻau. O le faia o se pale paleni i le taumafanafana, e manaʻomia ai pine pine ma teuga.

O le Duranta o se lau laau toto e olaola. O lona faʻamaina o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻalauteleina. E iai foi le tetrahedral, ma o se paʻu manifinifi e valiina i se lanu uliuli enaena.

Laʻau laʻitiiti, e oʻo atu i le umi i le 3 i le 5 senitimita, o loʻo i ai i le foliga o se matāua poʻo se oval. E susulu ma lanu lanumeamata. O lenei laau e taua foi o le "birch birch", ona o laulaau e tutusa lelei ma birch. O petioles laiti e puupuu lava pe leai foi.

O fugalaau lanumoana lanumoana e aoina i le tautau i luga o ni mea faʻapitoa i foliga o se pulumu. I luga o petophonic petals, e pei o se tulafono, o laina papaʻe e manino lava ona iloa. Durant e talafeagai mo le fatuina o fatufatuga mai le tele o laau totō, ma e foliga mai e manaia tele i le faʻatoʻaga e tasi.

Tausiga i le fale

Tulaga o le vevela

E alofa o ia i le mafanafana. I le taumalulu, e fautuaina le maualuga o le vevela. O le vevela e le tatau ona faatagaina ia laʻititi ifo i le 16 tikeri. Afai e sili atu le mafanafana, ona mafai lea ona faʻamautu le talipupuni. O le potu e tatau ona fafagaina i taimi uma, ae tatau ona puipuia le laau mai faʻamaʻi malulu.

Malamalama

Manaomia se susulu, ae i le taimi lava lea e faʻasalalau le malamalama. E fautuaina e filifili se faamalama o le itu i sisifo poʻo sasaʻe sasaʻe mo le faʻatulagaga. I le taumafanafana, e sili ona lelei le alu i le auala, ae tatau ona masani lelei i ave saʻo o le la.

E faʻafefea vai

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e tele le suavai, ma i le taumalulu e faʻaititia i le faʻalelei. O le meaʻai i totonu o le fagu e tatau ona susu sina susu.

Laʻei pito sili

E taua le fafagaina o le laau i le tautotogo ma le taumafanafana. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga fualaau faʻapipiʻi suavai mo totonu o laau.

E mafai foi ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasamaʻi mo luga o laei, mo se faataitaiga, o le paluga povi. O luga o laei e faia i se auala faapitoa. Mo lenei mea, o le pito i luga o le sefululima senitimita o le palapala e aveeseina ma le totoa, ona sasaʻa ai lea o ni sipuni tele o le faʻalauʻu i totonu o le ulo. Taumafai e tufatufa atu i itu uma e lata i puipui o le fagu. A uma lena, ona toe faʻafoʻi lea o le palapala palapala ua toe faʻafoʻi i le ulo.

Totogi

Manaomia maualuga le maualuga. Fautuaina le faʻaleleia o le tino. I le taumalulu, e tatau ona tuu ese le paluga mai mea vevela. Afai e maualalo le maualalo o le susu, ona mafai lea ona faʻapipiʻi le sisiva po o se apogaleveleve i luga o le laau.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O faʻataʻitaʻiga talavou e faʻapipiʻi faʻatasi i le tausaga. O laau tetele e tuʻuina atu i lenei faiga faʻatasi i le 2 tausaga. O se faʻafefiloi lelei o le eleele e aofia ai laʻau, turf ma peat land, humus, faʻapea foʻi ma le oneone, e tusa ma le 2: 1: 1: 1: 1.

Faʻafouina Metotia ma Tausiga

O lenei laau e matua malulu-faapalepale, ae atonu e le tupu mai le fugalaau i totonu o se nofoaga paolo. Mo nofoaga faʻapitoa, faʻasasaʻe sasaʻe poʻo sisifo e talafeagai. O ata mai le susulu o le la e manaʻomia. E tatau ona tuu i totonu o se nofoaga manaia ia meaola faʻatasi ma lau laʻau. I le taamilosaga atoa, e manaʻomia le suʻisuʻi mama. O le pulupuluina e faia i totonu o le vevela vevela ma le vai malulu o le vevela o le potu e faʻaaoga mo lenei mea. A o faʻamamaina le laʻau, ia mautinoa o le a leai se vai i luga o fugalaau.

Mo le totoina, e mafai ona e faʻaogaina le paluga o le eleele, e aofia ai laupepa ma turf eleele, oneone, ma le peat, na faia i le fua faatatau o le 2: 2: 1: 1. Ole suavai lelei e tatau ona tatau ona e le mafai e le laau ona faapaleni le suavai ile eleele. O faʻataʻitaʻiga matutua e tatau ona faʻapipiʻiina i le taimi o le tautotogo ae le silia le 1 le taimi i le 2 poʻo le 3 tausaga. E mafai ona e suia le pito i luga o le meaʻai i le tausaga.

O lenei laau e faʻafefe ai le malulu ma tupu ai le leaga ma atiina ae i le vevela. O le mea lea, i le taumafanafana e fautuaina e taofi fale malulu (mai le 15 i le 18 tikeri), i le taumalulu - e tatau ona 13 mai i le 15 tikeri. Afai o le pati o loʻo i le vevela, ona amata loa lea ona mou. Faʻamamago naʻo le taimi o le tuputupu ae malosi, mo lenei faʻaaogaina se fugalaau fugalaau fugalaau faʻapitoa.

E mafai ona e faʻapipiʻiina e ala i le vaʻaia. E seleseleina i le tautotogo ma totō i eleele mama e tumu i meaʻai. Ina ia mafai ona vave aʻafia le aʻa, e mafai ona e sasaa se mea itiiti e faaosofia ai le tuputupu ae i totonu o le vai mo le fausiaina.

Pests ma faʻamaʻi

  1. Faʻafaʻailoga puipui - lanu enaena e foliga mai i luga o laʻau ma lau. Pests e fafaga i le sua o fualaau. Fugalaau ma laʻau e paʻu, mago ma matua oti. Ina ia faʻaumatia ia mea, mo le amataina, e manaʻomia le fufuluina o le sipuni i se omomi e faʻamamaina i se vailaʻau faʻamalosi. A maeʻa lena, e togafitia i le 0.15% fofo o Actellik (1 lita o le vai e ave mo le 1 poo le 2 miligrams o le vailaʻau).
  2. Spider mite - faʻaputu i le maualalo o le suamalie. I totonu o le vasega i luga o le vaetogo e mafai ona e maua ni paluga, o lau laʻau e mumu ma oti. Ina ia faʻamaʻi faʻamaʻi, e fufuluina le fale i le vai paʻu ma se omomi, ona faʻasaʻo ai lea o se vai mafanafana. E tatau ona faʻateleina le faʻapalapalaina o le vaitaimi. Afai ei ai le tele o pusi vaʻavave, ona mafai lea ona e togafitia le fale i le 0.15 pasene le fofo o Actellik (1 pe 2 milligrams i le 1 lita o vai).
  3. Aphids - e mafai foi ona nofo i luga o lenei laau. E mafai ona maua i le itu sese o laulaau, faapea foi i luga o lau laau. E leiloa le lanu, ma e mate. Mo le faʻaumatiaga, e tatau ona togafitia le pati ma se tino, gaioiga, mea faʻataʻavalevale, mea faʻapitoa poʻo le inisinia. Afai e manaʻomia, toe faʻagaoioia pe a mavae ni nai aso.

O ituaiga autu

Duranta plumieri

E taua foi o le "lupe lupe" - o se laau maualalo, e oo i le maualuga o le 2.5 mita. O ona fagu e 4 foliga, ma o laulaʻau e tusi i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga. I le umi, e oʻo atu i le 10 simita. Fugalaau e tele. Pulu lanu po o le lanu violē e le tele tele. O fugalaau e aoina i ni mea laiti (o ni nai fasipepa), o loʻo i pito pito i tua o le mama. Afai o le fugalaau e tele, ona pei lea o lala e fugalaau. Fua o fua - o fua samasama ia, e foliga tutusa ma le tele e teu ai. E i ai ituaiga eseese e naʻo le galue i le togalaau. O a latou fugalaau e masani lava ona paʻepaʻe, ma o le laʻau e motusia.

Duranta Lorentz (Duranta lorentzii)

E le maualuga tele (e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga) e iai le tetrahedral. O ona laulaʻau paʻu o ni fuamoa foliga pe o loʻo i luga. E le tusitusi le pito i luga ma e iai ni vaitusi. I tulaga lelei, o le fugalaau e tele.

Afai o loʻo e fuafua e tupu se taimi i le fale, ona tatau lea ona e mafaufau e tele tele ma e tele se avanoa. Ma e tusa lava pe a uma le totoina o le tautotogo, e toe malosi malosi foi i le taumafanafana.