Isi

Aiseā e faʻamago ai le laʻau o laʻau i totonu o laau?

O le faʻamagoina o le laʻau o laulaʻau o se faʻafitauli sili ona taatele mo inisiua totonu, ae mafai ona faasaʻo. O le mea autu o le sailia lea o le mafuaʻaga ona mafai lea ona e faʻasaoina le fale. O fautuaga o laulaau lanu enaena e ono aliali mai mai le fafagaina o le fugalaau e le lelei le vai, mai le osofaia o meaola faalafua, mai le sili atu o le fertilizing ma mai le faasusu ma le le mautonu.

Faaaogaina o le vai tapuni mo le faʻavaivai

Tapena le vai e masani ona aʻafia ai le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma fuluʻi ma le chlorine. O elemene elemene e mafai ona mafua ai le mumu i laau toto e ala i le aʻa i le taimi o le faʻavaivai. O le gaioiga o le laau i lea ituaiga vai e faaalia vave lava i le tulaga o le faamamaina o fautuaga o laulaau. Fugalaau o loʻo galulue faʻapitoa i le faʻatoʻaga ma le totoina o togavao i totonu, fautuaina e faʻaaogaina vai inu pe faʻamamaina mo le faʻaleleia. E le gata i lea, e tatau ona taofiofia le vai inu mo le itiiti ifo i le luasefulufa itula.

Faʻasalaga o tulafono faʻavaivai: le lava po o le tele o susu i le palapala

Lafoaʻi ma faʻamafanafanaga e mafai ona faʻaalia ai e leai se susu o le laau, poʻo le isi itu, e tele naua. Faatasi ai ma le tele o vai inu, e tafe le vai i totonu o se fagu fugalaau ma mafua ai aʻa ona pala. O le ufiufi o le eletise clod o le a oʻo atu ai i le oti o le laau.

E mafai ona e pulea le faʻaaogaina o vai e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa - o le mita eletise palapala. E faʻaaogaina aʻo leʻi faʻamalosi ina ia iloa ai le tele o le vai e manaʻomia i le taimi nei.

O le a latou fesoasoani i le faatonutonuina o le eleele ma le faʻaaogaina o alavai. E tatau ona i ai i totonu o le fugalaau, ina ia taofia ai le faʻaleleia o vai i le palapala.

Aoao pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei le totoina o laau

Pests

O foliga foliga leaga o laulaau e mafai ona afaina i iniseti pe a afaina le laau. Ina ia mafai ona taofia lo latou tupuga, e tatau ona fai ni puipuiga i le taimi:

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina se fugalaau fugalaau faʻapipiʻi mo le totoina, e tatau ona e mulumulu lelei ma togafitia i se paluga pāmaʻa.
  • Faaaoga naʻo le faʻafefiloi o le eleele poʻo le faia o togafitiga vevela (calcination) o le eleele ua saunia na oe lava.
  • Tuu ni fugalaau fou i totonu i le masina muamua mai isi laau ma faia se suʻesuʻega maeʻa maeʻaeʻa e puipuia ai faʻamaʻi poʻo meaola faalafua.
  • Ia togafitia togafiti taitasi o le laau i le vaiaso.

Ava malulu

O le tele o mea e faaleagaina ile totonu ole fale e mafua mai i le malulu ile totonu. E moni lava lenei mea mo na laau totő, i tulaga masani, e faʻaaogaina i le i ai i nofoaga maualuluga maualuga. Sui le maualuga o le maualuga o le suasami ma le tele o vaiinu e le aoga. O ia fua faʻatatau e na o le pau lava le aʻa o le fugalaau. O le pulupulu e mafai ona laveaʻiina ai le tulaga, ae o le tele o taimi e tatau ona 10-15 minute uma, lea e le mafai foi.

O le fofo aupito sili ona lelei o le faʻatauina o se potu faamama. O lenei masini o le a aoga e le gata i laau, ae faapea foi i tagata uma e nonofo i le fale. E mafai, e mafai ona e faʻaaoga auala masani - susu susu lautele i totonu o le apa, mamao mai punavai vevela, se tele o laau i totonu o le potu e tasi.

Telefoni faʻatau

O le tele o fertilizing e mafai ona fufulu le palapala ile elemene elemene e mafai ona mafua ai le mumu i pito o laʻau ile aʻa o le fugalaau.

Pe a oʻo mai le moli malamalama i luga o le eleele, e manaʻomia vave e aveese ma fufuluina le laau i le paluga palapala fou.