Laʻau

Monstera

E ui i lona tupuaga, na maua ai e Monstera le lauiloa ona o lona lauiloa ma lanu lanu. E afua i Amerika i Saute. Monstera o se mea e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau. E mafai ona maua i totonu o tagata e nonofo ai, e tusa lava pe i ai ni fale maualuluga. E mafai ona ola i le maualuga o le ono mita, ae i totonu o lona fale o lona umi e mafai ona sili atu nai lo le 30 centimita pe sili atu. O lenei laau e mai le ituaiga o vine, o le mea lea, mo lona tuputupu ae i le fale, latou te faia ni lagolago i luga. E faʻapefea ona tausia lenei laau mamana?

O lenei fugalaau e le o se mea e sili ona manaia, o lea o le tausiga o le a le faigata tele. O le mea autu o le iloa lea o le mea e fiafia i ai le monstera ma le mea e leai.

Monstera: tuputupu ae ma le popole i le fale

Lulu

Muamua, e tatau i le fai togalaau ona mataʻituina le vevela o le potu o le a ola ai lenei laau. I le taumafanafana, o lenei vevela e 22-25 tikeri, ma i le taumalulu - 10-14 tikeri. Afai e maualuga le vevela, ona amata lea ona tupu malosi le monstera.

Faʻamamaga o le ea

E tatau foi ona fufulu ma fufuluina lau o le monstera i le taimi. Afai o le ea i totonu o le potu e liliu ma vevela, ona amata lea ona vevela laulaau o le laau, ma i le tele o le susu, o le a maua ai ni pata vai i lalo o laulaau i luga o le fola. O lenei fugalaau e mafai ona valoia le tau. Afai o le vai e fai i laulaau, o lona uiga o le a timu i luga o le auala.

Faʻasa

E tatau ona faʻafefe le monster pe a suia le vevela o le ea i totonu o le potu. I le taumalulu, o le a le taatele, ma i le taumafanafana e tatau ona e mataʻituina le palapala. E tatau ona susu, ae le susu.

Malamalama

O le toatele o tagata e fiafia i lenei laau ua sese e faapea o le monstera o se laau malu-alofa. Leai. E faaaloalo o ia ile vaega o le paolo, ma sili atu i mea uma, pe afai o le malamalama ua osofaʻi ia te ia. Lafoaʻi i totonu o le lua e mafai ona maua i le na o le malamalama susulu pe i totonu o le paolo.

Laʻei pito sili

E masani ona ola Monstera i le tautotogo ma le taumafanafana. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai ona faʻamaʻaina i le mineral fertilizer faalua i le masina. Afai e le toe totoina le laau, ona tatau ai lea ona aveese ma le faaeteete le pito i luga, toe suia ma faaopoopo i ai le fugalaau. I le taumalulu, o le monstera e le faʻapalapalaina, ae i le ea maualuga e mafai ona e faʻaopopo sina mea faʻapitoa.

Monstera Totoina

Monstera e ala i le tipiina o le pito i luga, ae ia i ai se laulaau ma aʻa. Ona mafai ai lea ona aʻafia lenei fugalaau. O le laau e totoina i tausaga taʻitasi, ma pe a uma le 4 tausaga, e fautuaina le vaeluaina i le lua i le tolu tausaga. O loʻo fautuaina pea le suiga i tausaga taʻitasi. O le eleele mo le totoina o le monstera e tatau ona i ai i ni vaega taua: fanua mai le togalaau, oneone, peʻa, humus. E tasi i le tasi.

Fuga

Monstera e le o se mea e tupu. O lana fugalaau e paʻepaʻe ma se paʻu i totonu o le lanu o le kulimi. Ina ia totogo le laau, e tatau ona fatuina nisi tulaga:

  • aveese le laau i sasae, sisifo po o le itu i matu o le potu;
  • sili atu i le taumafanafana i le vai;
  • o le eleele e tatau ona lele lelei, ia susu susu i le tele o aofaiga;
  • alavai e tatau ona i ai i le pito i lalo o le fagu fugalaau;
  • o aʻa aisa o le laau e tatau ona totō i ipu eseese ma eleele;
  • e aoga tele le faʻafefeina o le laau i fofo;
  • O leaves Monstera e tatau ona puipuia mai faʻamaʻi.

Faʻamatalaga ono tutupu

E i ai foi ni faʻafitauli e feagai ma le au faifaatoaga pe a tausia se manu. O nisi nei o:

  1. O laulaau e na o le lanu samasama ma amata ona pa'ū. E tele mafuaʻaga, ma afai e te faʻaaogaina, ona fofo lea o le faafitauli.
  2. I le taumalulu, o laʻau e amata ona liua lapotopoto. E tatau ona taofi le fausiaina o le laau ma, pe afai e mafai, ia faʻapipiʻiina.
  3. Brown e amata ona fai i luga o laulaau. O iinei e tatau ona e faʻaaogaina le vai ma o le mea lena.
  4. O laulaau o le monstera e le gata e lanu samasama, ae paʻu foi. E taʻu mai ai e vevela tele le potu. E tatau ona e aveeseina ese mai le pulu ma faʻafefeteina atili.
  5. O lau o le laau e paʻu, ona manino ai lea. E lua auala e ese ai. Muamua o le aveeseina o le laau mai le la, ma le lona lua o le faʻafefeina lea o le laau i le chelate uʻamea.

Afai e leʻi i ai lava se moa o le fale, ae e te manaʻo lava e maua, ona e manaʻomia lea ona e amanaʻia le mea moni e mafai ona tele le potu. Ua fuafuaina mo potu tetele. Ma o lenei laau toto e taua tele o le "touchy." E le fiafia Monstera pe a paʻi lau lau.