Laʻau

Foxtail ma Daurian Mirikaria i le faʻasologa o fanua Fausia eleele ma teuteuina ata o meaola

O Mirikaria o se laau matagofie e iai se tulaga e le masani ai o laulaau. E ese mai mea masani lanu meamata lanu meamata ma lala lanu mumu e potopoto i totonu o le vao.

O se laau e mafai ona avea ma se tala manaia mo fugalaau faʻalauiloa ma matagofie, pe galue e pei o se taufefe i luga o le laufanua faʻatasi ma motu laiti o laʻau manogi ma fugalaau faʻalelei.

Faamatalaga o le myricaria

O le Mirikaria - faʻaalia, e tutusa ma le heather, o le aiga o Grebenshchikov. Mirica o se upu igoa o le Latina igoa mo leather. O le fanau mai o myricaria o Asia, lea e nofo ai mai Altai i Tibet, e tufatufa atu i luga o laufanua Mongolian ma Saina. Faalauiloa luga o plateaus, mauga, aʻe i se maualuga e tusa ma le 1, 9 km le maualuga o le sami.

O le laau laʻau o loʻo i ai ni lala moli o se lanu mumu poʻo le samasama-lanu uliuli ma laʻau mumu laiti. I le taugofie, o le tafe o laau toto e oʻo atu i le maualuga o le 1-1.5 mita, o tagata ola e oʻo atu i le 4 m e maua i totonu o le natura masani. O tupu o le faatoʻaga e ola lautele i le 1.5 m.

O le togavao e aofia ai le 10-20 piki tetele, o loʻo lamolemole, faʻalavelave. O faagasologa vave e ufiufi ai laʻau laiti, e vali i se lanu-lanumeamata. O le tuputupu aʻe o le vaitau e amata ia Me ma tumau ai seia amata le kiona. E tusa lava pe leai ni mea e tutupu, o le vao e avea o se teuteuga manaia o togalaau ma luma o togalaau.

O afea e tupu ai le myricaria?

Faʻafefea ona fuga le ata o myricaria

O le fuga o le marikaria e amata i le ogatotonu o Me ma e tusa ma le lua masina. E amata faasolosolo malie le tatalaina o pulumu. Muamua, latou te tatalaina i luga o laʻau paʻu latalata i le eleele, e oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana, e ufiufi pito i luga o fugalaau. O fugalaau taitasi e ola i le 3-5 aso. E foliga mai o le tele o lauulu e foliga mai i le fasefulu centimeter peduncles. Laʻu piniki piniki po o fugalaau lanu violē e felafolafoaʻi solo.

I le faaiuga o le fua o le fugalaau, o fatu na aoina i totonu o se atigi pusa lapoa ua amata ona fua. O fatu laʻititi e ufiufi i le lautele o le ava.

Tuputupuina o myricaria mai fatu

Myricaria fatu photo

O le togavao e faʻalautele e fatu, vavae ma vaevaega o le vao.

E tatau ona mataʻituina tulafono mo le teuina o fatu ina ia mafai ai ona faʻaogaina. Tuu i totonu o se pusa ua le faʻamaina, tuʻu i le vevela i le potu vevela. O le faʻaleleia o fanua e faia i le isi tausaga.

  • A o lei totoina, o fatu e fetogi mo le vaiaso: taofi fatu i totonu o se pusaaisa ma le vevela ile 3-5 ° C. Stratification o le a faʻamautinoa le faʻaleleia o fatu i le sili atu i le 95%. A aunoa ma lenei faiga, e tusa ma le vaetolu o fatu o le a totogo.
  • O fatu e totoina i pusa i le pito i luga o le meaʻai, e te le manaʻomia le faʻaloloto i totonu o le eleele pe fufuluina i le eleele. Faʻaaoga le auala pito i lalo e faʻamama ai le palapala i luga o le paʻu. O le a totoina fatu i le mavae ai o ni nai aso ma aʻa laiti o le a aliali mai.
  • A maeʻa pe a ma le vaiaso, e fai se fuga o le fuʻa.
  • A totogo laau iti, e totoina i ni ipu eseese mo le tuputupu ae.
  • I le maeʻa o le malulu, e tusa ai ma le vevela vevela, laau totō matutua i le togalaau, ae ia manatua e oʻo lava i sina sina toʻa e mafai ona faʻaumatia ai fualaau.

Faʻapenaina o le myricaria e ala i tipi

  • Mo ni mea e selesele ai, e mafai ona e ave uma fuālāʻau matutua e lua ma tupulaga talavou.
  • O le umi o le 'au e tatau ona oʻo atu i le 25 cm, o le vaʻaiga o le lignified stem e tusa ma le 1 cm.
  • E tatau ona faʻafefeteina fatulaʻau i totonu o se vaifofo o le faatupu stimulator (Epin, Kornevin, ma isi) mo le 1-3 itula.
  • Vaʻaia togafitiga e totoina i totonu o fagu ma palapala i lalo o le malutaga mai cans po o palasitika.
  • E vave ona saunia aʻa ma vave ona saunia le laau mo le totoina i eleele tatala, ae i le tausaga muamua o le olaga, o le myricaria e matua maaleale i le malulu. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu ona lelei le totoina o laau toto ile lauʻeleʻele i le tautotogo o le lua tausaga, e aunoa ma le fefe i le taumalulu mulimuli ane.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao ma le taoto

E mafai ona e vaevaeina le vao i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amata le tafe o le sua. Vaʻai ma le faʻaeteete i le tasi itu ma vavae ese se vaega o vao. Totoina i le auala masani, tausia le maualuga o le totoina ma le faʻasaoina o aʻa.

Ina ia taoto, latou te punou se lala laau, faapipii i le eleele ma lulu i le eleele. Ole tausiga faʻapitoa ole a le manaʻomia: a mavae sina taimi o le a mauaa le lala i le mea o le paʻu, ma a mavae vaitau e lua e mafai ona vavae ese le fatu mai le vao vao ma totō i se nofoaga fou.

Tausiga o togalaau

Mirikaria photo faʻasolosolo i le mamanu o le laufanua

O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma e le faʻaalia i faʻamaʻi eseese. I le tausiga e le o se mea alofa. O laau faʻamalosi ua faigofie ona faʻafefe le vevela o le taumafanafana i le 40 ° ° ma le malulu -40 ° С.

  • O le laufanua lafulemu, o le a lelei ia lauʻeleʻele paʻu paʻu, ae e sili ona lelei le filifilia o eleele le mautonu pe o sina gaioiga malie.
  • I luga o le palapala malulu o loʻo ola ma fuga tele, ae o le lamala ma le vevela o le marikaria e itiiti lava le suāsusu.
  • I le leai o se vaʻa, e tatau ona e sasaa le 10 lita o le vai na o le tasi i le lua vaiaso.
  • O le lolovaia le tumau o le palapala poo le sili atu foi o le susu o le a tumau foi.

O le valivali o le fugalaau ma le togavao na sili atu ona susulu, taʻitasi ona mulumulu le palapala i mea faʻalaʻau (humus poʻo le peat). Latou te fautuaina le fafaga faalua i le vaitau e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le faʻalaʻau mo vao o le heather

O le totōina o se laau e sili atu ona lelei i totonu o nofoaga paolo. O Marikaria o le a masani ona faapalepale i moli susulu, ae o ave o le aoauli o le aoauli e lamatia ai le mumu o moli laiti.

Trimming myricaria

  • O laau vao e avea ma laau ma taimi, ma e oʻo atu i le 7-8 o latou tausaga, latou te le iloa ai lo latou lalelei.
  • I le puipuia o lenei mea mai le tupu, ia faʻapipiʻi faʻalua i le tausaga: mo mea teuteu i le tautoulu, e faʻamalosi ai lala mago i le tautotogo.
  • Trimming e mafai i soʻo se umi, o le mea autu o lou mafaufau. E faʻamaonia e le laau le vavalalata o vaʻa ma vaʻavaʻavaʻaʻi fou.

Saunia o le myricia mo le taumalulu

Toto le laau i se nofoaga faapitoa pe i se nofoaga toʻafilemu ina ia le faaleagaina e lala malolosi le matagi malolosi. Tausi le laau i le taumalulu - o le a fesoasoani lea e faʻafetaia ai pusa o le kiona, malosi malosi o le matagi. I le tautoulu, o le a tosoina ai moli laiti i le eleele ma ufiufi i laulaau laulaau, laulaau paʻu.

Mirikaria i le mamanu

Foxail Mirikaria i le ata tusi ata

O Mirikaria e lelei atoatoa mo le teuteuina o vailaau ma le natura. E faʻaaoga solo poʻo le totoina o vaega i moega fugalaau. O tuaoi e sili ona fiafia o le a avea ma taʻutaʻua ma faʻasalalau fualaau lanumeamata lanumeamata e matagofie i laʻau o le rose.

Foxail Mirikaria i le ata mamanu ata

Totoina faatasi ma laau e iai lanu lanu viole, mo se faʻataʻitaʻiga, soda, tiarella, geykherella, Vorontsov tsimitsifuga, foliga muamua. O loʻo faʻamauina le fugalaau o loʻo i ai fugalaau lanumoana e pei o le pito i lalo - ayuga. Maea matagofie ma elderberry Aurea ma lanu lanu samasama ua maeʻa ona faʻaleleia le fatuga.

Eseesega o myricaria ma ata ma igoa

O Mirikaria i le umi o le taloina o Myricaria longifolia

Myricaria longifoliia myricaria daurica longifolia photo

Tufatufaina i saute Siberia ma Altai. O pulapula talavou i le tausaga muamua o le olaga ua ufitia i se paʻu samasama lanu-lanumeamata, lea e liua enaena i tausaga. E lauitiiti le lau, 5-10 mm le umi, 1-3 mm lautele. O laulaau e tele pe leai, e valiina i lanu lanu uliuli, o tamai gland e ufiufi pito i luga o le laʻau.

O le inflorescences ua faia i le pito i tua (matua) ma le apical (tausaga le matua). I le foliga e faigofie pe sili atu ona faigata, faʻalalauina. I le taimi muamua, e faʻapuupuuina ai le fugalaau, ae faʻatasi ai ma le tatalaina o pupuʻu faʻasolosolo. O le gau e oo i le 6 mm le lautele, o luga o le tamai ipu e oo i le 3-4 cm le lautele. O petals e piniki, lautele, 5-6 mm le umi, e tusa ma le 2 mm lautele. O le mataʻitusi o le ovary o loʻo teuteuina i le faʻaogaina o sima-fused stamens. O le atigipusa fatu e faʻasalaga, faʻaloloa, tumu i fatu faʻalautele e oʻo i le 1.2 cm le uumi ma se pusa laititi.

Faʻailoa poʻo le faʻafefeina o le mimilo Myricaria alopecuroides

Myricaria e faʻapipiʻi pe faʻapipiʻi le ata o Myricaria alopecuroides

E sili ona taatele i Europa i Sisifo, le Far East ma Central Asia. O le laau e laʻititi le ogalaau ma faʻamalosi saʻo ma oso aʻe laʻau tuai, isi laʻau, tino, mala. O le lanu o laʻau o le siliva ma se lanu uliuli.

Mai i le ogatotonu o Me seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana, e faʻapipiiina i luga o tumutumu ia pine eleelea. Fugalaau e amata mai le pito i lalo, ma faasolosolo malie lava ona ufiufi le pulou, lea e mafai ona taitai atu i le punou o le aʻa i se arc. Aʻo leʻi amataina pupuʻu, o le fugalaau e oʻo i le 10 cm le umi, ma e foliga mai o se pupuʻu eleelea, ona e fulafula e faʻalautele i le 40 cm, ma atili faʻavalea.

O le suaina o fua e amata i le tautoulu. Talu ai ona o le paʻu o le fatu o fatu i pito o lala, ua avea ai se pupu tele e pei o se uʻu fox ma se pito i lalo. O lenei uiga na tuʻuina atu ai sea igoa.

Myricaria germanica

Mirikaria Germanic Myricaria germanica photo

Fugalaau ia Iuni-Iulai, e teuteuina ona o ona lālā paʻepaʻe, e talitutusa ma vavao. E masani ona faʻaaogaina i fomaʻi faʻapitoa e avea o se sui o le hemostatic, aemaise lava mo faʻamaʻi faʻamaʻi. Manaomia le malutaga mo le taumalulu ao talavou.

Pink myricaria Myricaria rosea

Myricaria rosea Myricaria rosea photo

O se laau laʻau faʻamalosi po o se afu faʻatasi ma le nila laititi ma ni lanu piniki lanu piniki, e sili atu pe a faatusatusa i lālā.