O le togalaau

Nasturtium: faʻamatalaga, faʻalauteleina fugalaau ma a latou meatotino aoga

O se malolo mai Amerika i Saute, o le nasturtium e tupu matagofie i le vaeluaga o togalaau. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o fugalaau o le nasturtium e pei o le petunia, ae o nei laau e le mafai ona fenumiai i le foliga o laulaau - i petunias latou te lolomi, ma i le nasturtium e lamolemole. I le faaopoopo atu i le totoina o laau toto, o le faʻaaogaina o le nasturtium i le kuka ma le gaosia o vailaʻau faʻateleina.

Faamatalaga o Laua Nasturtium

O fugalaau matagofie e le matagofie na faia ai lenei laau lauiloa. O le a le foliga o le nasturtium ma le auala e tupu ai lenei laau i se fale mafanafana?


O le Nasturtium o se faʻalausaga taʻitasi ma le vao mutia lanu mūmū lelei mai le 30 cm i le 3 mita le umi. O laulaau o lauroid-rounded, green green po o le pogisa, i luga o petioles umi. O pito e mafai ona lamolemole pe fai sina siva, e eseese lanu.


Fugalaau o mea e le masani ai, foliga ese ma se pupuʻu, faigofie pe faalua, manogi. Lapoʻa taua: samasama, moli, lanu mumu. Tele, e oo atu i le 5 cm le lautele, o fuga o le nasturtium o loʻo i ai i lea taimi ma lea taimi i totonu o laʻau. O le fugalaau e amata ia Iuni ma faʻaauau seia oʻo i le muamua o timuga o le autumn.

O le aʻa, aʻa laiti, e maua i luga o le eleele i le loloto o le 10-12 cm.

E tele lapoa (i le 1 g e na o le 8-10 fasi vaega), 5-7 mm le lautele, lapotopoto, ma se lanu samasama malamalama.

O ituaiga uma ma ituaiga o nasturtium e lua ituaiga o togavao - o le taʻele ma le aʻei luga:

  • O le faʻatoʻaga tele o le togavao e pupuu, saʻo, pulupulu muamua-mama e alu i luga i le maualuga o le kesi, o le tuputupu aʻe e vaivai, o loʻo i ai le aoga, o le maualuga e 30 cm.
  • I le aʻeaʻega (fetolofi), o le taʻavale autu i se laʻititi laʻititi mai le eleele e paʻu ma salalau i luga o le eleele, o lala o le malo muamua ma le lua i le itu taumatau ma faʻasalalau i luga o le eleele, o le umi o le vaimui e oʻo atu i le 1 mita pe sili atu, o le internodes e tele.

Le lanu o laʻau e faalagolago ile lanu o le fugalaau; i ituaiga eseese ma le lanu mumu, lanu viole, ma le lanu mumu-lanu, o lanu e lanumoana ma lanu enaena; ituaiga eseese ma lanu samasama ma moli e lanumeamata ma lanumeamata.

Tulaga mo le tuputupu ae o le nasturtium i le togalaau (faatasi ai ma le ata)

A oʻo i le matua, e vave ona malepelepe fatu, o lea e tatau ona aoina vave. O le faʻamautuina o fatu o loʻo tausia mo le 4 tausaga, o lo latou atigipusa e matua mataga lava. Aʻo leʻi tupu le nasturtium, o fatu mo le aso e manaʻomia ona faʻafefiloi i se vai itiiti, aʻo leʻi tumu i le vevela (+ 40 ... + 50 ° C). A le o lea, o le a latou tupu i totonu o le lua vaiaso.


A o tuputupu ae fugalaau nasturtium, e tatau ona e manatua o se fale mafanafana ma telefoni le mea e le taliaina ai le gaosiga. O le luluina o fatu e faia i le tautotogo i le eleele avanoa i se nofoaga tumau. Fugalaau e tupu pe a mavae le 45-50 aso. Mo le vave fuga i totonu o potu mafanafana, o laau toto e ola i nai fagu poo ipu. I le maeʻa o le malulu, e totoina ma totō laau toto i luga o fugalaau e aunoa ma le faʻaleagaina o se coma mamao i le mamao 20-25 cm mai le tasi.

O se mea e manaʻomia mo le tuputupu ae o le nasturtium o le i ai o le eleele lauusiusi. O le fugalaau e tupu i luga o le fugalaau, aemaise lava i le phosphorus, eleele e aunoa ma le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina, televave ma le susu. O le tele o le malosi o le suauu ma le susu e mafua ai le tuputupu aʻe malosi o le tele o le vegetative i le faʻaleagaina o le ola, ao fugalaau i lalo o laʻau.

Faʻasalaga o le nasturtium e tatau ona naʻo le amataga o le tuputupu aʻe, ia vave vave ona ola laau, ma pe a oʻo ina amataina le ulu, i tulaga o vevela ma le vevela malosi o palapala.

I le vaitau o le tuputupu ae, e nofo ai nasturtium aphids, aemaise lava i le afa lona lua o le taumafanafana. Faatasi ai ma se fuainumera tele o le maliliu vave o laau toto e mafai ona mafua ai ni pusa otaota.

Mai faʻamaʻi, o laʻau ma tipu i nisi o taimi e mafatia mai le pipiʻi o afuaga o le eleele, faʻapea foi ma se mosaic viral e taofia ai le tuputupu ae ma le atinaʻe o laau.

Nasturtium mo moega fugalaau ma lona faʻaaoga i le kuka ma vailaʻau

O le nasturtium e masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o moega fugalaau, faapaologa, vases, faʻapea foʻi ma le tipi. Mo le teuteuina o faamalama, puipui, pitonuʻu ma puipui, o ituaiga wicker e masani ona faʻaaogaina.

Laʻau o le nasturtium e leʻi faʻaogaina mo fugalaau e totōina i vaega. O le luluina i le rabatki e mafai foi, i le tulaga o tuaoi ma pito mo perennials ma laau iti.

Vaavaai i le ata o le nasturtium i le togalaau - e teuteuina e le gata i ona fugalaau, ae faapea foi laulaau:


Eseese ma lanu uliuli e sili ona talisapaia.

O fugalaau manogi a Terry i luga o ituaiga uʻamea eseese e lelei mo le seleina.

O lenei laau ua leva ona faʻaaogaina e avea o se meaʻai faʻamalolo. E tofo e pei o le vai e tofo ai. Faatasi ai ma lenei faʻaaogaina o le nasturtium, o laulaʻau ma pito i luga o tipu ma se manogi manogi manogi e alu i salati, ae o le mea sili ona suamalie mo ia o fugalaau ia. O fualaau lanu meamata e seleseleina ma faʻaaogaina e avea o se mea manogi matagofie nai lo le salu.

E le gata i lea, o le aoga sili ona aoga o le nasturtium o se vailaʻau faʻamalositino o:o lona fugalaau e faʻaaogaina i fomaʻi faʻataʻitaʻi mo fatu fatu ma gaʻo maualuga. Ua faʻamautuina e faʻamalolo foi le nasturtium i le lalolagi mai faʻamaʻi faʻaleagaina. A maeʻa, e sili atu ona lelei le ola o asters ma peʻa suamalie.

Ituaiga ma ituaiga o nasturtium (ma le ata)

E lua ituaiga o meaola ua salalau solo - tele nasturtium ma Nasturtium Lobba, ma o le tele o ituaiga eseese na tutupu mai.

Eseesega o lenei laau eseese i le foliga ma le maualuga o le vao, lanu lanu, lapoa, fausaga ma le lanu o fugalaau.

Lalo o ata o ituaiga o nasturtium ma a latou faʻamatalaga:


Peach Melba - o se ituaiga o loʻo i ai le maualuga o le 30-50 cm ma fugalaau matagofie, lanu lanu i luga o laʻau e pei o le galugalu. O toto e matua lelei lava i le malulu;


"Paluga Terry" - laau e 40 cm le maualuga ma lanu susulu. Terry C2PHOTO fugalaau o lanu malulu;


"Lulu susulu" - top nasturtium. Se faʻafefiloi o lanu e lima. O fugalaau susulu uma, fugalaau tetele o loʻo i luga o laʻau. Toto le maualuga 40 cm.


"Cherry Rose" - o se ituaiga o loʻo i ai le maualuga o le 30 cm faʻatasi ai ma se lanu eleelea e le masani ai;


Ladybug - e na o le pau lava le ituaiga ma fugalaau fugalaau matagofie, i luga o pamu o loʻo i ai mea matagofie. O le laau e faʻatusatusa, 25 cm le maualuga, e fuga i taimi uma.