Meaai

O lē na faʻatoʻilaloina tama tane ma fafine - pulou umu tao

I le laulau feʻai e tatau ona i ai ia le itiiti ifo i le tasi le iʻa. Carp tao i totonu o le ogaumu e matagofie, vave ma matagofie le lagi. O fasi launi o lemoni, o loʻo taoto i le tipi, o le a faamanatu ai i tagata taʻutaʻua ia mauga matagofie o le Caucasus. O se anufe mataʻutia o loo i ai se filo malie ma le malie o le a avea ma pito sili ona lelei o le fiafia, ae o ponaivi o le a toe faafoi mai i latou i le mea moni. A maeʻa sea taumafataga, o le a faamalieina tagata uma. O le iʻuga, e toʻatele e talitonu e leai se meaʻai e sili atu nai lo le kuka i totonu o le ogaumu. Ina ia maua se fale atoa, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga. I le taimi muamua e taua le filifili po o le fea itu ipu ma le sau / marinade o le a talafeagai, ma na o le faʻagasolo lava i le galuega. O le mea lea, e tatau ona faʻaalu e le talimalo se tasi ma le afa i le lua itula o le taimi e sauniuni ai.

E tatau ona aveeseina ma le faaeteete paiga, moli ma mata. Afai e te uuina le iʻa i le fufuluina o le vai mo le 30 sekone, ona fufulu ai lea i lalo o le vai tafe, ona mafai lea ona faigofie ona aveese ia fua faʻatasi ma se sipuni poʻo se naifi.

Aneti faʻatagata

O le telē tele o le ipu, o le sili atu ona matagofie i luga o le laulau. E tautua i papatusi uumi umi, e teuteuina i fua o pasili, tamato poo kāloti. O le tekonolosi o le faiga o le kuka i le ogaumu i lona ogaumu e tatau ona iloa e tamaitai uma. E fiafia tele tagata e fagogota, ae sili atu latou alolofa i ava oe iloa auala e saunia lelei ai a latou meaʻai. E le mafai ona e faia e aunoa ma ni laasaga i lea laasaga. E manaʻomia e le toʻalua:

  • muamua le oven i le 200 tikeri;
  • ave ni aniani e lua, otaota, 1.5 kg le tino maliu, suauʻu, kelo, pasene tomati, se ipu vai ma mea manogi;
  • mama le iʻa, faʻafefiloi ma masima i totonu ma fafo, ona tuʻu lea mo le afa itula;
  • suauʻu i le suauu manogi, fai ni vaʻaiga loloto, ona tuʻu lea i luga o se pepa tao e ufiufi i afifi;
  • tuu le sipuni i luga o mama faatasi ma le silati gaosi;
  • saunia sau saumato: faʻafefe 30 g o pasta i le vai (2-3 tbsp) punetini);
  • tuu i ai fua o fualaau faisua i luga o fualaau faisua, faaopoopo laʻau ma faga, ma auina atu e tao;
  • liligi le sua i luga o le ipu i totonu o le itula, lea o le a faaputuputu i ipu;
  • kuka / fufuluina pepa pasili lau fugalaau kuka i totonu o le ogaumu.

Aʻo le i faia le polokalama, e tatau ona e aveeseina le laʻau faʻailoa, faʻapea foʻi ma fasi keke. A kuka, e leai se aoga, aua na latou lafoina uma a latou suavai i isi mea na totoe. O le manogi o le moa ua aveeseina i greens, lea e tumu i le manava. O le pepa paepae faatasi ai ma ia oloa e maua ai i le togafiti se tofo tulaga ese ma se manogi.

O fuālaʻau fuālaʻau, faʻapea foʻi ma fasi falaoʻe paʻepaʻe ae le o le uliuli, e tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai suamalie. E i ai sana mea e fiafia ai, o le a puleaina ai le "tupu" o le aiga o le afiafi. Alalaʻau kuka kuka i kāloti kuka kuka sa masani lava ona avea o se ipu matagofie. O sea toomaga "aluga" o paluga o le a avea ma se mea mataʻina mo le ipu.

I se isi fua mo le kuka tao i totonu o le ogaumu, ua ofoina atu le talimalo e tuu lemoni i fasi tipi. I se siʻosiʻomaga mataʻutia, o soʻo se aano o manu e sili atu ona vaivai ma sili atu. O isi chefs e pei o le faʻaaogaina o se lima nai lo le pepa. Mo le faʻavaeina o se piʻo auro, e tatau ona vaʻaia 20 minute aʻo leʻi sauni.

O ogaumu aisa e ese le mamanu, o lea e masani ona susunuina oloa. Afai e te tuʻu se pesini vai i lalo o se pepa tao, ona mafai lea ona aloese mai lenei mea.

O le kulimi suamalie e tafe

O oloa gaosi susu e faʻaaogaina e pei o le faapaleniina ina ia mafai ai ona fatuina se tala fiafia. E ui lava o le galuega autu o le faʻapipiʻiina o le ipu i se meaʻai suamalie, e toʻatele tagata e gauai faapitoa i le fufuluina o le kuka i totonu o le kulimi kirimoni. O musika fou o le a fesoasoani muamua i lenei ituaiga o meaʻai, ma o le kulimi mālūlū vaivai o le a le tuua ai se mea e le amanaʻia e pei o ni meaʻai faʻavave. O nisi e muai faʻailo le tino maliu e fai ai se fasi auro. Ma o le taimi lea e tatau ona i ai le taimi i le faifeau:

  • dilute 2 teaspoons o soya soga i le lua tbsp. l kirimigi suamalie;
  • vaitau le pasta ma le masima, pepa aina, ma se pine o coriander;
  • gaʻo le iʻa ma le tele o sauʻai, faia se vaega o le 0.5 cm i totonu;
  • tipi le sipuni, logo ata, tamato (pele) i mama tetele, faamalu le aʻa o seleni, ma fufuluina mea aoga faatasi ma mea manogi o taʻua i luga;
  • Faʻanofo le manava ma fualaau faisua, faaopoopo i ai ni nai laʻau faisua;
  • faia le 3-5 'oti, tuʻu le lemoni i totonu, ufiufi le pito i lalo o le pepa tunu ma pepa ma sasaa atu mea o loʻo totoe i ai;
  • teuteu i le pasili, pisi le ufiufi o le ipu;
  • auina atu mo le 30-40 minute. i totonu o le ogaumu, ma le 5-10 minute aʻo leʻi kukaina, liliu i luga o le fagu.

O meaʻai e maua ai le tofo pe a fai e fufulu sina lima i ou lima. O laʻau o loʻo i lalo e na o ni nai vaega.

O le maualuga o le taumafanafana mo sea iʻa e mai le 190 i le 200 ° C. Ole faasologa ole faiga ole kuka e le o se tulafono ole uʻamea. O le mea lea, o nisi tagata e kuka muamua le iʻa, ona faapipii lea, ao isi faia i le isi itu. O le taunuuga o le a tutusa. Carp tao i totonu o le ogaumu ma i totonu o le folas o le a faia se lagona tumau i luga o malo. I le taimi lava e tasi, o le uaina mūmū po o le uamea e inu suamalie ma se ituaiga o meaʻai.

E le fautuaina e fomaʻi le 'ai o ulu, taliga, ma le siʻusiʻu o iʻa. O le tele o microbes ma siama e faʻapipiʻiina i luga o latou, ma e oo lava i le vevela i totonu.

Antoshka, saunia se sipuni mo le 'aiga o le afiafi

E leʻi manaʻo le tama ulauli ma le lauulu sinasina e fesoasoani e filifili pateta. Ae o lenei o le taimi o le aoauli. I se vaeluaga lona lua, na ia toso ese mai lana sipuni mai lana taga. O ia ituaiga tali e tatau ona faamoemoeina mai malo pe a latou vaai i se kapeti auro ua tao i totonu o ogaumu ma pateta. Mo le kukaina, e mafai ona e faʻaaoga togalaau aʻa atoa. O nisi tagata e fiafia e tipi i fasi pepa poo fasi (i se auala mataga). Ma o le faagasologa lava ia e aofia ai laasaga faigofie:

  • fufulu mama ma masima masima;
  • filifili le aniani i se auala e maua ai le afa mama po o fulufulu;
  • faʻafefiloi le seleseleina o mea manogi (coriander, oregano) ma mea manogi;
  • pateta e vaeluaina i afa / nofoaga;
  • o le tino ua tumu i aniani aniani, ma o loo siomia ai, o aʻa laau e salalau ma faasasa;
  • tao tao mea uma i t = 200 ° mo le 45-55 minute.

O fua taʻitasi mo le gaʻo tao tao i le ogaumu e sau ma se ata. O loʻo faʻaalia ai se iʻa faʻatasi ai ma se fasi uʻamea auro. O le ausia o lenei taunuʻuga e mafai ai ona maua se sauga faapitoa e manaʻomia le faʻapalapalaina o luga o mea uma. I se tasi tulaga, o le kulimi kulimi ma se pasene maualuga o le gaʻo o loʻo faʻaaogaina, ma i le isi, mayonnaise. E fautuaina ia fualaau faisua ia faʻafeinuina ma le suauu manogi e faʻafefiloi ma le basilini. Pe a auauna atu, e taua tele mo i latou le tuʻuina atu o suauu kulimi. O le masini e fefiloi ma fulufulu o aniani ma dill. Faatasi ai ma se faaputuga faapena, o le tofo o pateta e sili atu ona faalauiloaina.

O se isi filifiliga i le sipuni o lemoni, lea e faʻaaogaina e avea o se faʻatumu. Garnish sili ona eseese i tamato, pepa logo ma le isalaʻelu.

Faʻamalie malie

O le tuufaatasiga o mea eseese e lua e masani lava ona tau atu i se taunuuga lelei. O le a foliga ese i le toatele pe afai e te kuka i totonu o le ogaumu, tao ma kuka i apu. Se faasologa e leʻi mafaufauina o mea na tutupu? I le aveeseina o le suʻega muamua, o le a sili atu le ofo. O le suamalie, susu ma faʻatasi ai ma se mea mataʻutia o le suamalie i laugutu o se ituaiga fusi e pa'ū i le alofa i le taimi muamua. O se taunuuga faapena e mafai ona faʻamoemoeina pe afai:

  • ma le galasi manogi (2-3 cloves), solo vaega taitasi o le iʻa;
  • faia le felafolafoaʻiga i luga o le tumutumu i luga o ni meaʻai suamalie ma totogo;
  • tuu fasi lemoni i totonu o pupu;
  • aveese le peel mai apu (4-5 pcs.) ma tipi i ni fasi moa;
  • i luga o luga o luga o luga o se laulaʻau suamalie o loʻo taoto fua;
  • tuʻu le iʻa i luga o se "mea e 'ai";
  • fufumu tumu i vaega o loʻo totoe i totonu;
  • gaʻo mea uma e faʻaaogaina i le suauʻu manogi;
  • tao tao i le 180 ° seia oʻo i le tafe.

E sili le filifilia o piko i le ita. I lenei fua, o le ituaiga Antonovka e faʻaogaina, o isi e filifilia Highlander.

Ua teuteuina le ipu ile greens. I totonu o le iʻa, o le dill ma le pasili e ese lava le faataatia ese. I le nofoaga faataamilo, e teuteu le ipu i fua o fualaʻau. I le taimi nei, o le eseesega na lagolagoina e le gata i le tofo, ae faapea foi i le lanu lanu. O fulu o Onion ma pepa vevela e faʻaopoopo i ai le eseesega i lenei mea e le masani ai. E toʻatele e faʻavaivaia ona o foliga le lelei o mata mata. I totonu o nei pu, e mafai ona e tuʻuina i luga o le arasi poo le arasi.

A maeʻa ia fua, o le a manaʻo tina taʻitasi e faʻafeiloaʻi lana pelepele pele, tao i totonu o le ogaumu. O se faagasologa vave ma le vave kukaina o le a aioi atu i le tele o faletalimalo, ma le tofo o tagata uma o le aiga.