Fugalaau

Tausiga laʻau vao

O le mutia i luga o le 'upega tafaʻilagi e maua ai se fiafiaga le mafaamatalaina mai le mafaufauina o se kapeta lanu meamata lelei, lelei ma teuteuina. Ae o le lagona o le teuteuina o le laupepa ma o se tasi o mea e sili ona matagofie i le ata o le laufanua na faia na o laufanua e teuteu lelei. Ma o le tausiga faifaipea ma le le faʻavaivai o au nofoaga e sili ona e fiafia i ai o maa gaosi o le taimi pito sili lea ona faigata i la latou faʻatoʻaga. O le vao e manaʻomia e le na o taimi masani, ae o le tausiga maeʻa, e le muta i le gasologa o le vaitau. Ma afai o le moa o se vaega ese o le tausiga lea e manaʻomia ai se taumafaiga a le tagata lava ia, ona gaogao uma lea, e aunoa ma se tuusaunoaga, e manaʻomia le faʻaleleia, laʻei pito i luga, faʻavavevave.

Lawn i se taumafanafana taumafa

6 vaega ole tausiga o laʻau

O se laʻau lelei e le mafai ona maua e aunoa ma le tausiga atoatoa. O lenei mea moni e manino i tagata uma oe na feagai ma faafitauli i le atinaʻeina o le mutia. Pau lava le auala e teu ai le kapeta lanumeamata i se tulaga atoatoa ma le aloese mai faigata o le tausisia o tulafono mo le fausiaina o se mutia ma mai uluai taualumaga e tuʻuina atu ia te ia le tausiga le vaivai. E leai foi se ituaiga o mutia o le mutia, e oo lava foi i auaunaga a le auvao gaosiga o le a maua ai taunuuga, pe afai e le itiiti ifo i le tasi le misia i le tuua o le a faatagaina.

O le mea lea, o le tausiga o laʻau e tatau ona masani, faʻaogaina ma maeʻa. Ae o le faafitauli ogaoga e le faapea o taualumaga uma e tatau ona faia i se taimi talafeagai, ae o le tausiga o le mutia e le gata i vaega faavae. I le faaopoopo atu i auala manino ma sili ona taua, e pei o le moa ma le faasusu, o le tausiga o le mutia e aofia ai le tele o vaega taua, o nisi o mea e puipuia lelei. O le tausiga lelei o laʻau e pei lava o le tausia o togalaau totō. E aofia ai vaega e ono:

  1. Tipi ma le tausisia o pito.
  2. Faʻasa.
  3. Laʻei pito sili.
  4. Faʻataunuʻu poʻo le faʻasologa.
  5. Faamama.

Isi auala e faʻaaoga ai faʻafitauli:

  • toe faʻaleleia o mea afu;
  • tau ma le galu;
  • otaota vao.

Faʻalogo lelei ia matou auiliiliga auiliili: Faʻaleleia o laʻau, vao vevela ma isi faʻafitauli.

O le lūlūina ma le tausiga o le pito i lalo o le mutia e mafai ona faʻafetaui lelei ma agavaʻa ma faʻalauiloaina i se isi "itu" o tausiga. E sili ona taua o ia i le tausiga o le mutia. O lenei taua taua e taua tele e le gata mo le fausiaina o se lalelei, ae o le laʻau ola maloloina foi. E le gata i lea, e tele nuances o le moa vao, ma e taua tele le filifilia o le tagata lava ia i le filifilia o le maualuga ma taimi o taualumaga.

O le faamamaina ma le faʻamalosia o le lawn e avea o se vaega faʻapitoa faapitoa. O fua nei e faʻafefe ai le faʻaleagaina, otaota, vao ma faʻafitauli i le atinaʻeina o le turf, lea e manaʻomia ai se mea faapitoa mo i latou lava. Ma o iinei e tolu "Faʻamamaina - faʻamaina, veleina ma faʻaleleia - o mea faigofie ma faigofie o le tausia o se kapeta lanumeamata, lea, afai e saʻo le faatulagaga, e faigata ona faia se mea sese.

Ina ia matagofie lau vao, e tatau ona e mili i taimi uma

E leai se mea e tatau ona fefefe ai i faigata i le tausiga o laʻau. E manaʻomia e ia le tausiga, pei o soʻo se mea taua tele mo oe i luga o le saite. Tekonolosi i onapo nei ma le faʻamautuina o vai inu vai e foʻia ai le tele o faafitauli e fesoʻotaʻi ma le tausia o laufanua lanumeamata Afai e te fiafia i laʻau, o lona uiga o soʻo se "faʻatauvalea", e oʻo lava i le tele o galuega-malosi o le a aumaia ai le fiafia. O se kapeta emerald ola lava ia e faʻaalia ai faafitauli ma e fiafia tele i auiliiliga o tausiga. E le gata i lea, o gaioiga taitasi e suia moni ai le mutia ma maua ai le lagona o le matauina o fua o fua oa latou taumafaiga.

O le tausiga o laʻau e naʻo le taimi o le togavao togavao - mai le tautotogo i le tautoulu, ma lua vaitau o suiga e le aofia i le taimi atoa o le galuega ma le vao. O le taumalulu o se taimi e malolo lelei ai, pe a le o le mea autu e le afaina ai le kapeta kapeta. Mafaufau i foliga o le tausia o lanu meamata i vaitau.

Tausiga o le vao vao

O le amataga o le vaitau mo le tausiga o kapeta emerald e le fetaui ma le amataga o le vaitau autu o togalaau. O uluai taualumaga mo le mutia e naʻo Aperila, e faia i le ogatotonu - e masani lava e le muamua nai lo le sefulu tausaga o le masina. Ma e oʻo lava i le taimi muamua, i uluai galuega, e tatau ona faʻaeteete ia aua neʻi faʻaleagaina le turf ma le avega e le manaʻomia.

I le amataga o le tautotogo e sili atu le aloese mai le:

  • savali i luga o le mutia, aemaise lava i mutia susu pe malulu i le po;
  • fafaga ma soʻo se faʻailoga.
Spring Fertilizer

O taualumaga i le masina o Aperila e faʻafefeteina e aveese ai le mutia vao ma otaota mai luga o le mutia ma se uila moli poʻo le lima. Latou te naʻo le fufuluina pe a susu le eleele ma e le i ai se eleʻele.

O le tausiga o laʻau sosaʻavale e amata amata ia Me. A maeʻa le talaina ma le faʻamagoina o le eleele i luga, faʻaauau i uluai taualumaga ogaoga:

  1. Pe a faʻatūina se malūlū lelei lelei, i le mea muamua, e masani ona fautuaina e faʻaopopo le faʻaogaina o le sulugatiti o le hau e vave ona tupu ma toe faʻaleleia le sodoma. Ae mo luga o laei e te manaʻomia se lauulu lauulu, ma o luga o laei e tatau ona tolopoina seia oʻo i le uluai taofiga o taualumaga.
  2. Lapataiga faʻatagaina le faʻatagaina, aveeseina o otaota, moa, mutia mago.
  3. Afai e manaʻomia, o le lauina o oneone, faʻapipiʻiina o laʻau mumu ma le totoina o vao e faia i luga o le mutia. Pe a faʻapipiʻi se mutia lanu, tipi ma sui mea na faaleagaina o le turf.
  4. Faʻamatalaga manino o siama faʻaleagaina, o togafitiga oona e togafitia e puipuia ai le faafitauli mai le salalau atu i se nofoaga tele. Ae talu ai ona o faʻatoʻaga uma o le tautotogo e fesoasoani i le faʻamalolo o le turf, e masani ona latou faʻatali ma faʻatonuga ogaoga seia oʻo i le taumafanafana ma faʻaoga faʻamaʻi e tusa lava pe leʻi fesoasoani ia faiga faavae.
  5. A maeʻa le mutia i le maualuga o le 8 cm, o le mowing muamua e faia i se maualuga o le itiiti ifo i le 5-6 cm. O le lafoaia o vao i luga o le mutia i le tautotogo e le manaomia.
  6. A maeʻa le ulu muamua poʻo le lua, ona fai loa lea o le ofu pito i luga. Mo le tautotogo, e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau oona, amataina poʻo fomaʻi faʻapitoa mo laʻau. Faailoa le paluga faatasi ai ma le tele o vaiinu ma i aso malulu, aloese mai soo se taualumaga i le vevela ma le vevela o le tau.
  7. A maeʻa le lua poʻo le tolu o moa, o le aration e faia e ala i le tosoina o le turf i le loloto pe a ma le 5 cm le lautele o le mutia.
  8. I nofoaga faaleagaina, o le lūlūina ma le faʻapipiʻiina o le eletise fou e faʻaauau pea.
  9. E amata ona latou tauina vao leaga - e ala i le aveeseina o le tusi.

O le tausiga o vao vao

O le tele o le faʻalavelave mo le vaitau o le vao e fesoʻotaʻi atu e le gata i le manaomia o le faʻaleleia masani o vai ma laʻei pito i luga, ae faʻapea foʻi le maualuga o le lamatiaga o le vao e vao leaga ma le leai o se meaola vevela. I le amataga ma le faaiuga o le taumafanafana, o loʻo faʻaaogaina ai robots i le mutia, ae i le vevela o Iulai, o faʻafitauli e gata i na o mea taua.

I le amataga o le taumafanafana, o le a manaʻomia e le vao le mea nei:

  1. Le togafiti vao, lea e sili ona lelei i le afa muamua o Iuni.
  2. O le pito pito i luga pito i luga i le vaitau o le taumafanafana, lea e faia i le faʻaaogaina o fugalaau faʻalavelave. O aso sili ona lelei o le lua poʻo le tolu o tausaga o Iuni.
  3. Faʻainu vai masani, lea e faʻatino i le puleaina o le tikeri o le faʻagogoina o le eleele ma faʻalautele ile tele o timuga.
  4. Faʻasolosolo taimi masani i le 4-7 aso (i le amataga o Iuni e leʻo fautuaina e faʻatagaina lauulu i lalo ifo o le 5 cm).
  5. Faʻamamaina i le faʻalolotoina o timuga (faʻafefeteina vao o loʻo totoe i luga o le mutia mo ni nai aso).
I le tau mafanafana, o le mutia e manaomia le masani ma le tele o vaiinu

I le ogatotonu o le taumafanafana, o le tausiga o laʻau e oʻo mai i lalo nei:

  1. Faʻamamaina masani le faʻamalosi.
  2. Haircuts ma se masani masani.
  3. Laʻei pito i luga ma le faʻalavelave faʻapitoa mo laʻau i le lua tausaga o Iulai.
  4. Lauina o le mutia i luga o fasi laau i le faaiuga o Iulai.
  5. Togafitiga ma fomaʻi mo faailoga o le salalau o faʻamaʻi pipisi.

Mai masina uma o le taumafanafana, e manaʻomia le tausiga o laʻau e aupito sili ona malosi i Aokuso. I le faʻamoemoeina o le tautoulu, e tatau ona e mautinoa e maua uma e le vao le tausiga talafeagai ma ua saunia atoatoa mo le malulu. O taualumaga faʻatagaina e aofia ai:

  1. Faʻasaga i le tau vevela ma se faʻaitiitia malie o le susu o le palapala ma se faʻaopoopoga i le va o vaʻaia.
  2. Haircuts faatasi ai ma se taimi e tusa ma le 1 le taimi i le vaiaso.
  3. A o Aokuso, e faia le laei pito i luga ma fuālaʻau o le autumn (pe afai o le vao o loʻo i se tulaga vaivai, pe o iai foi ni faailoilo o le leai o ni meaʻai, e mafai ona faʻataunuʻuina i luga o laʻau, ae na o le afa muamua o le masina).
  4. Toe faʻataʻitaʻi mai vao.
  5. Fualaau mutia poʻo le sui o vaovao leaga.
  6. Faʻamolemole faʻatagaina ma taulaʻi.
  7. Faʻafoʻi togafitiga i fomaʻi i tulaga o faʻamaʻi pipisi.

Autumn lawn care

O le galuega autu i le tautoulu o le aveese lea otaota mai le mutia. O le tago i laulaau paʻu ua naʻo le laasaga muamua lava i le sauniaina o le mutia mo le taumalulu ma le tuʻuina lelei, ae e taua tele. E tatau ona vave aveeseina ia meaʻai i lalo: i lalo o laulaau o le suauu, e faʻaleleia ma e maualuga le lamatiaga o le salalau o le suka.

O le tapenaga o le mutia mo le taumalulu e aofia ai ni auala taua:

  1. O le mowing e faia i lalo ma le itiiti ifo, na o Setema ma le taimi e tasi i le 14-15 aso, ia Oketopa o loʻo taʻitaʻia i latou e le tau ma le tuputupu ae o le vao. O le seleselega mulimuli e faia i le faaiuga o Oketopa, faatasi ai ma le mafanafana o le tautoulu - i le amataga o Novema, ma tuua ai se mutia e le itiiti ifo ma le 5 cm le maualuga.
  2. O le aotelega i le tautoulu e na o le pau lava le mea e tatau ai, o loʻo i ai faʻamaufaʻailoga o le televavave o le turf poʻo lona faʻafefe ona o timuga mamafa. Ae e manaʻomia ona faia i le amataga o le tautotogo, tuʻufaʻatasia, pe a manaʻomia, i le oneone ma le faʻavaivai.
  3. O se siʻosiʻomaga maeʻaeʻa o loʻo faia.
  4. I le amataga o le tautoulu, latou te faia ai le fuālaʻau faʻaleleia faʻapitoa mo laʻau, lea o le a faʻataga ai tapuni lanumeamata e sauniuni mo le taumalulu.
  5. O fualaau o le taumalulu e faia i le faaiuga o Oketopa i nofoaga e leai ni tafaoga ma ni mea lamolemole.
  6. Mai le ogatotonu o Oketopa i le susu susu e tatau ona e taumafai e aua le savali.
Autau lanu e tatau ona saunia mo le taumalulu

Winter vao

I le tau malulu, e tatau ona puipuia le mutia mai soʻo se faʻalavelave i fafo ma mai soʻo se avega. E sili pe a le savali i luga o le mutia mai le taimi e taofi ai le vao-pe a pa'ū le vevela i lalo +5 tikeri. O savali sao po o laasaga lelei e mafai ona faʻatagaina pe a oʻo ina ufiufi le vao i se mafiafia papaʻe o le kiona. Ma e oʻo lava i le taimi lena, i le leai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e sili atu le aua le laa i luga o le mutia: o le taimi lea e maualuga ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le turf.

E masani lava ona fautuaina e aua nei faia se gaioiga i le faʻamamaina poʻo le tufatufa o le kiona, sasaa i luga o le mutia. Ae tasi lava le taumalulu e mafai ona manaʻomia: pe afai, ona o le malosi o le malulu po o le paʻu o le vevela mataʻutia, faʻafitauli o le tau, ae le o le kiona, na ufiufi ai le vao i le aisa, ona fautua ai lea e faʻaumatia i se rake, pulufana poʻo se meafaigaluega.