Isi

Faʻatauga mo le faia o se vailaʻau faʻamaonia

Tau mai ia te aʻu pe faapefea ona kuka kuka? Talu ai nei lava, na amata ai loʻu ola tutoʻatasi, ae, o le mea e leaga ai, ou te le iloa le naunau mo le kuka ma le umukuka poto. Ia, e le mafai e tagata uma ona avea ma chefs! Ae ui i lea, e masani lava ona mananaʻo tagata uma e 'ai, o lea e tatau ai ona e foia lou le naunau ma iloa auala e kuka ai masini masani. Ou te fiafia tele i le ola mai talu mai loʻu laitiiti, sa faia e loʻu tina e le gata i aso malolo, ae faapena foi i aso o le vaiaso. O laʻu taumafaiga muamua e "tipi" i se vave salati e le manuia, ona o le pateta ua kuka, ma sa tumau pea le mautu o beets. Ou te manatu na ou faia se mea sese.

O Vinaigrette o se tasi o mea anamua ma masani masani a meaai a Rusia. O le taimi lava na manatu ai se salati lanu lanu eseese o se meaʻai, ma e na o tagata tautupu e mafai ona tofo i ai. O le mea e lelei ai, i le aso e mafai e se tasi ona gafatia ona fiafia i vineai, aua o mea e fai mo sauniuniga e masani lava i totonu o le faleoloa, aemaise lava mo tagata matutua o le taumafanafana o loʻo ola i fualaau faisua i luga o le 'upega tafaʻilagi e ui lava e faigofie le ipu, e tatau ona e iloa faia faʻatau. Matou te taulaʻi atu i ai nisi o fautuaga aoga e mautinoa e aoga i tamaʻitaʻi talavou, faʻapea foi ma se fua masani mo le vinaigrette faʻatasi ai ma le kuka i lea laasaga ma lea laasaga.

O le a le kukaina o se vailaʻau masani faʻatasi?

Ina ia amata, vaai i le lisi o oloa e manaʻomia mo le vinaigrette, o lona uiga, fualaau 'aina. O lea, mo le salati o le a e manaʻomia:

  • pateta
  • kariota;
  • beets;
  • kukama ua filifilia (3 vaega o le lapopoa);
  • pikiapu pi (5 tbsp. l.).

Ole numera o aʻa aʻa (beets, kāloti ma pateta) e tutusa lava, ae mafai ona fetuunai e tofo ma fuafua i le tele o le vaega. I le tulaga mulimuli, faaopoopo aʻa i meaʻai, aua nei galo e faateleina le aofaʻi o isi mea.

Ina ia tuʻuina atu le fou i le vine ma teuteu, e mafai lava ona e tuʻu sina laʻau (pasili, pi) po o aniani.

Matou te saunia fualaʻau

O a matou aʻa laau e tatau ona kuka ma tipi, ae i le taimi lava lea e matau ai nisi togafiti. Muamua lava, tatou te fufuluina lelei fualaau faisua ma se pulumu, aua o le a kuka i totonu o se pela.

E tatau ona faʻapipiʻi ese ina ia le faʻafefeteina ia fua, ae aua foi neʻi o mai i fafo le afa-tao, pe ave i fafo i le taimi. O fualaau faisua uma ei ai sana lava taimi e kuka ai, e aofia ai:

  • Ua vave ona kuka le kuka i le kuka i totonu o le koko - i le tusa o le afa itula;
  • kāloti e manaʻomia se itiiti ifo ile itula;
  • ae o le beets o le a saunia e leʻi vave nai lo le 1.5 itula.

E mafai ona e fuafuaina pe a saunia fualaau faisua e ala i le tosoina i se vavae: afai e faigofie ona ulufale ma alu, ua oʻo i le taimi e tape ai.

O kāloti kuka, beets ma pateta e tatau ona faʻamalieina ma na o le amata ona vela, aemaise lava pe a fai o le salati e faia ma se laina mo ni nai aso - o le a umi se umi. 'Otiʻoti i totonu o vavao, ae le o laʻititi - o fualaau faisua taitasi e tatau ona iloa, pe o le a faʻagasolo ai le falaoa.

Liligi le pusa tipi i se isi pesini ma faʻatumu i sina vaega o le suauʻu - o le a puipuia ai lona lanu ma puipuia ai le faʻaogaina o meaʻai salalau o totoe.

Na matou vavaeina foi piko i totonu o pusa. Afai o le fale e na o le "tele-caliber", o le a latou o mai i lalo, ae sili ona lelei le tipi ese o le paʻu. E totoe na o le faʻafefiloi uma o fualaau faisua ma faaopoopo i ai pi, aʻo tuʻuina le beets mulimuli.

E faʻapefea ona vaitau vine?

Manatua pe faʻapefea ona vavalo o tatou tina i le salati? Taumatau, faʻatasi ai ma le manogi suauu masani. Mo le tele o fuālaʻau, o le tele o le sipuni tele o le suāuʻu fuālaʻau e lava. Ma masima foi ia tofo.

Ina ia maua le salatiga o se tofo vevela, e mafai lava ona e saunia se ofu faʻapitoa e ala i le faʻafefiloi i totonu o se pesini eseese:

  • 2 tbsp. l suauu;
  • sina vai laitiiti;
  • ¼ tsp otaota mamago;
  • masima ma suka e tofo ai.

Matou te vaʻaia fualaau faisua ma le suauu poʻo le faʻaofuina, faʻafefiloi ma tuʻu mo ni nai itula ina ia tumu ai le tasi i le tofo. Vinaigrette, e pei o le borsch - tastier pe a tu, ae mafai ona e amataina le 'aiga!