Laʻau

Bromeliad fugalaau fale tausi Fale bromelia i totonu pe a maeʻa Fafoina

E faʻapefea ona tausia le tala o le bromelia Bromeliad photo Bromeliad ina ua maeʻa le toe faʻaleleia

O le manao e tupu se fugalaau muamua, ese mai lona lava windowsill e asiasi atu i tagata fiafia uma - o se fafie. O le mea e lelei ai, o lenei ua i ai se avanoa. Faatasi ai ma aiga o le pineapple, e tasi le ituaiga o meaola e fiafia i lona tulaga le masani ai.

O lona igoa o le bromelia, lea e mafua mai i le Swede Olaf Bromelius, o le sa fiafia i le fatu, sa faia i le faamalologa. O lenei fugalaau susulu e tupu i lo tatou taugofie. E naʻo lou manaʻo e tausia se microclimate talafeagai mo le tuputupu ae. O le matou malo mai fafo e mai latina Amerika, o lea e le tatau ai ona matou faia ni mea e sili atu pe itiiti ifo foi nai lo le tau vevela mo le totoina o le laau.

Faamatalaga o Bromeliad

O le aiga o bromelia, o le fugalaau, e tusa ai ma le faamatalaga autu o le Piant List, e sili atu ma le 60 ituaiga. Faatasi ai ma i latou o loo i ai uma e le terrestrial bromelia ma epiphytes. E tele ituaiga o laau e totoina faapitoa e maua mai ai fiva. Mo tagata nonofo i le lotoifale, o fua o le bromelia o vao o se punavai o meaai ma se oloa mo meainu suamalie.

Mo le fausiaina i le fale, na o terromalate terrestrial e faʻaaogaina. O ona laulaau e matua vevela, maʻa ma manua, ia i ai se foliga lanu. O se laʻau mataga o laulaau e faapaleina i se paʻu o se lanu pupula. O le tulaga o le faalēaogāina e mafai ona avea ma ulu poʻo le panicle. O ituaiga uma lava o le aiga ua aufaatasi i lalo o le igoa: "bromeliad mix".

Tulaga tuputupu ae

O le vaomatua o le laau e matua afaina tele i le vevela ma le malamalama. O se manatu lelei e faʻalauteleina le susu o mea o le potu o le faʻapipiʻi lea o se pusa tioata. E mafai ona e alu i le isi auala - ia maua se faʻavasegaga faapitoa.

E pei o le moli, e taua tele le vavaeeseina o le susulu o le la i luga o le laʻau i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana. O aʻa e mafua ai ona mu le laulaau. O lenei faafitauli e mafai ona aloese mai le filifilia o se potu e iai pupuni i sasae. I le vaitau o le taumalulu ma le tautoulu o le tautoulu, ona o le leai o se malosi o le sola, ua fautuaina e faʻaaogaina se tino faʻapitoa.

Pe a moli le moli, o le moli e faʻapipiʻi i le taualuga. E faʻasalaina ia Bromeliads i faʻataʻitaʻiga. E fautuaina le faia e aunoa ma se ea malulu poʻo se mea e teu i totonu o le potu o loʻo i ai le fugalaau.

E faʻapefea ona tausia le bromelia i le fale

Faʻalogo ile Bromeliad i le fale ile ata ole auala e faʻaaoga ai le bromelia

E faigofie ona tausia le bromelia pe afai:

  • eleele lelei na filifilia mo ia;
  • mineral organics e faʻalauiloa i se taimi talafeagai;
  • suamalie, faʻamalama e faʻafetaui uma manaʻoga;
  • o le laau lava ia e masani ona faʻavaivai.

O le fatuina o tulaga mafanafana mo le laau, e mafai ona faigofie ona e maua ai se mea e ese mai le matagofie, pulumu, promelia. Lalo o le a tatou faʻamatala auʻiliʻili faʻamatalaga uma e uiga i le tausiga o se laau toto.

Laʻau mo le laau

Ona o le mea moni o le bromelia e sili ona fiafia i le pH acidic, e tatau ona e faʻataunuʻuina le tumutumu o lenei matagofie o le vevela. E faasaina le ave o fanua mai le togalaau. E sili atu ona lelei le faʻatau o se mea ua maeʻa. Ave, mo se faʻataʻitaʻiga, se paluga mo le faʻaleleia o orchids, faaopoopo i ai sina oneone ma le peʻa.

E le tatau ona galo ia i tatou o le laau e fiafia i le malamalama, palapala lelei. E lelei le tuʻuina o se mea manifinifi o le faalauteleina o le omea i le pito i lalo aʻo leʻi faʻatumu le meaʻai i totonu o le fagu, faʻaleleia atili le faʻaaogaina o alavai o le palapala.

O le vevela o le a sili ona taliaina mo le olaga o le "Hisapanika".
I le avea ai o se sui o atunuu o le taumafanafana, e fiafia le bromelia i le mafanafana, e manaomia. O le vevela i lalo ifo o le 12 ° C e afaina ai le laau. O le mea lea, i le tau malulu, e le mafai e se tasi ona fesoasoani ae ia mataituina le vevela. E tatau ona faʻamauina e leai se laʻititi ifo i le + 16 ... + 18 ° С. O le auala + 23 ... + 25 ° O le sili ona faigofie mo le bromelia.

E faʻapefea ona maua le vai bromelia, vaʻalele o le ea

E faʻafefea ona faʻafefe vai ma tausi ile ata bromelia

  • O le fugalaau e matua maʻaleʻale lava i le leai o se vai, e masani ona faʻafefeteina (masani i le fafaga) i le pamu i le vevela o le taumafanafana.
  • Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, e faʻaititia le faʻafeinu i le 1-2 taimi i le vaiaso.
  • Ina ia aloese mai le susu, lea e mafua ai le faʻamamaina o le palapala, e tatau ona e taulimaina le faʻamagoina o lona pito i luga. I le taimi lenei, latou te fesuiaʻi i le faguinu.
  • Le vaʻaia o le faʻavaveina o le vai mai le tumutumu, o loʻo i ai se aofaiga o oneone poʻo ni tamai maa e tuʻuina i ai i lea taimi ma lea taimi, e faʻamamaina ai.
  • E le fetaui le vai malosi i le talatala. E sili atu le faʻamamaina o le palapala i vai inu vevela.

O Bromeliad e fiafia tele i le totoina i le taumafanafana. E taua tele lana matafaioi, talu ai ona o le puaʻa o le fugalaau e iai se vaega o le faʻamauaina o meaʻai. Aua le faʻamoemoe e faʻatumu le pusa i le vai. Mai lenei mea, o le a pala, lea o le a mafua ai le oti o le laau. Ua lava le fufuluina o laʻau i le vai. E tatau ona tao le pulumu pe a pa'ū le vevela i le + 18 ° C. E tasi i le masina, o le faamamaina o le fugalaau e fautuaina.

O le faʻamaoniga o le susu i le mea e tu ai le bromelia e le tatau ona maua lalo ifo i le 70%. I le tulaga o le solia o le tulafono, ua faia ni mea faanatinati e faateleina ai le suavai. Fai le mea lenei e pei o le: faʻafefe vai faataamilo i le laau ma se fana fana. Po o le faʻapipiʻi se pusa faʻaopopo i le vai latalata i le fagu fugalaau.

E le masalomia, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se paʻu oneone susu o le a fesoasoani e laveai le potu mai le mago e le manaʻomia. E pei o so o se laau toto, e maua e le bromelia le okesene e ala i laulaau, o le mea lea e matua taua ai le tausia mama. O le tasi susu susu i le vaiaso o le a lava lea e taofia ai le matelaina o le okesene i le fugalaau.

Laʻei pito sili

  • Mo le faʻamafanafanaina, faʻaaogaina faʻamaʻi vai, faʻapitoa mo le faʻaleleia o laau toto.
  • O le afuina o aʻa e aofia ai le fausiaina o le eleele i tafatafa o le fugalaau, foliar - o le totoina lea o le suauʻu faamama i luga o laulaau ma le rosette o le beliaelia.
  • E masani lava, 1 le taimi i le sefulu tausaga, o laʻei pito i luga e faia i le taumafanafana ma le taimi o le vavao. Leisi taimi - 1 taimi i le 2 masina.

Faʻafefea ona suia le bromelia i le maeʻa ai o le faʻatau

Faʻafefea ona suia le bromelia

E le fiafia le Bromeliad transplant. A aunoa ma se faanatinati, aua nei faʻalavelave le fugalaau. E mafai ona totoina i se isi nofoaga i le na o le tulaga lava lea: pe a fai o le ulo na faatauina mai ma le bromelia e laitiiti tele.
Faʻasologa o faʻasologa:

  • saunia se ipu tele;
  • faʻatau pe saunia le palapala ia oe lava;
    sasaa le eleele i totonu o le ulo, faia se taimi malolo mo le totoina;
  • faʻamama le nofoaga o le totoina ma le tele o vai ma faʻaleleia ma le faʻaeteete le fugalaau iina. Aua nei luluina le eleele mai aʻa o le ulo muamua;
  • faʻaopopo sina palapala laitiiti, faʻafefeteina lelei ia tuʻuina atu i le laau se tulaga mautu.

Pe a tupu le logo

O le mea masani, o le fuga o le beliaelia e amata ile taumafanafana. O lona uiga e masani lava ona suia o laulaau pito i luga, lea e fetaui lelei ma fugalaau, lea e le o mafaufauina i foliga vaaia.

Faatasi ai ma se tasi togafiti laitiiti e mafai ona vave faʻavaveina le amataga o le bromelia. Mo lenei mea, o se ipu o le beliaelia o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa tioata lapopoa, ma o se ipu o apu o loʻo tuʻu i tafatafa ane. O le sefulu aso o le a lava lea e faʻaleleia ai le laau e fuga i sina taimi muamua e faʻaaoga ai lenei metotia.

O le mealilo o loʻo taoto i le ethylene na faia e apu. I lalo o lana faatosinaga, o le bromelia e "faʻafememeaʻi" taimi uma o le vaitau. O le fugalaau, e le manaʻomia e le fale faʻalautele le gauai. E naʻo le tatau ona tuʻuina ina ia lava le malamalama ma le susu. Ona fufulu mai le 3 vaiaso i le 2 masina o le a faʻamaonia. O le Bromeliad e tasi lona vaega: e fuga tasi i lona olaga. O le oti, o le rosette e tuua ai le tele o tamaiti, o mea ia e gaosia ai lenei tropicalka.

Faʻaleleia o le bromelia E faʻapefea ona totoina tamaiti vitio Bromeliad fugaina mea e fai i le isi

A maeʻaeʻa, i le ogaeleele autu o le pusa, o tamaiti poʻo le kicks hatch - o le igoa lea o ni aʻa laiti, lea e manaʻomia ona maua le malosi lelei ma a mavae le 2-3 masina, faʻatasi ma se naifi malosi, vavae ese. O le tipi e tatau ona togafitia i se afi maeʻa ma faʻamago i le faʻaaogaina o le fagu vai mo se taimi faʻapipiʻi.

  • Ua vave ona totōina pupulelele i le eleele, aua ua i ai a latou lava aʻa.
  • O le taimi lelei mo le faʻalauteleina o le bromelia o le faaiuga lea o Fepuari - o le amataga o Aperila.
  • O le eleele mo le totoina o ni taameni laiti ua saunia i se auala faapitoa: o le oneone ma le peat e fefiloi i le afa.
  • I le taimi o le totoina, o le eleele ua matua susu.
  • I totonu o le 2 masina, o aʻa toto e maua aʻa. I le taimi lea, latou te mataʻituina a latou faʻavaivai, e puipuia ai le faʻaitiitia o le eleele.
  • Ia pulea foi le vevela vevela, lea e tausia i le + 20 ° C.
  • O laau talavou e ola pe tusa ma le 2 tausaga talu ona totoina.

Tausia le bromelia i le fale pe a uma ona fuga

A uma ona vavae ese le rosette, e faʻaauau pea ona faʻaleleia le fugalaau i totonu o le totoa ma siaki i le auala masani. Ua leiloa le malosi o le laau, ae i le aluga o taimi, o le a tapuni e laulaʻau le tipi. E mafai ona e faʻapipiʻi le vao vao i totonu o se potopotoga sili atu: o lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le tuputupu ae o le lanu meamata, ae e le tatau ona e faʻamoemoe e vaʻaia le fuga i le taimi lona lua: o le matagofie e fuga tasi i lona olaga.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le bromelia

O le tausiga lelei e aumaia ai i taimi uma taunuuga aoga. Ae faʻapefea pe a fai e ufiufi pito o laulaʻau i lanu enaena po o se laʻau e maeʻa uma? O se faailoga lea o le le tausisia o manaoga o falemaʻi. O le mafuaaga mo le faʻamagoina o loʻo i ai i le faaletonu o le faʻamaina, poʻo le susu i totonu o le potu e matua faʻaititia.

O faʻamaʻi faʻatoʻilalo o le beliaelia o sikuea, mealybug. O le taimi lava e matauina ai pusa, e tatau ona aoina ma faʻaumatia. Ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a se fofo, faʻafoʻi laulaʻau o le laau. Ina ia faʻafetaia le paʻu, o le ava malosi e faʻaopoopoina i le fasimoli solution. Faatasi ai ma le auala o le puipuia o laau toto, o tagata e totoina vine e sili ona fiafia i le bio-insecticide Fitoverm.