Fugalaau

Tausiga lelei mo azalea i le fale

O se fugalaau mai le ituaiga o Rhododendron o se tasi o fugalaau matagofie i totonu. O le manao e faalautele le fiafia o le faamemelo i lanu vevela o laau eseese i le taumalulu e masani lava i tagata fiafia uma o fugalaau. O Azalea ua taʻua o se faailoga o le filemu, fiafia, olioli i Saina, Amerika i Matu, Southeast Asia, Iapani, vaega i saute o Europa, lea e tele ituaiga o laau ola i le natura. O se laʻau maulalo e teuteuina i se pulou matagofie o fugalaau manaia o soʻo se paolo e fiafia i mata i le talaaga o se taumalulu i fafo atu o le faamalama. E masani lava, o se ipu matagofie e filifilia mo se meaalofa. I le taimi lea, e tele faafitauli: faʻapefea ona faatumauina lenei lalelei umi, faʻaʻumiʻumi le tuputupu aʻe o azalea mo le tele o tausaga, ae le o le lafoina pe a maeʻa? O le faʻamatalaga e manaia mo le filifilia o se ituaiga, tausiga lelei i le fale.

Ituaiga o potu azalea

E lua ituaiga o azaleas e masani ona tupu: Initia poo Azalea Sims ma le Japanese azalea. E foliga mai o laʻau laiti e oʻo i le 50 cm le maualuga, e faʻaalia e vaitau eseese o foliga mai o fugalaau. I le matafaioi o se aganuu o le pot, e toʻaitiiti ituaiga o ituaiga vao eseese o le azaleas ua ola. O le taimi nei o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻamaʻiina e le faʻatoʻaga e faʻavae i luga o le sopoia o vao vao.

Indica (Azalea indica)

O le vao o le indica ua ufiufi i laulaau, lanu mumu mumu. O laulaau e lanumeamata, lanu, oval. O fugalaau e aoina mai i fugalaau e eseese lanu papaʻe, mumu. Inflorescences e lua-leo, i ni mea laiti, fasi.

Azalea indica Albert-Elizabeth
Tagata savavali
Celestma
E i ai ituaiga eseese faʻaonapo nei ma mea manogi, mea faʻapipiʻi, fugalaau e pei o nifo.

O lanu Snezhinka ma fuga lalac o loʻo i ai i luga o le faʻasalalau vao e lauiloa. Albert-Elisapeta, paʻepaʻe-o le paʻepaʻe ma se lau o le fugalaau fugalaau tetele, Prof. o le fugalaau lanu piniki Walfbers, Rasberi Azalea Celestma, isi.

White (Rhododendron simsii)

O se vao e oo i le 60 cm le maualuga e tutusa ma le Jasmine. Terry, o fugalaau faigofie e paʻepaʻe le kiona-po o le paʻi o le piniki. O lenei ituaiga o azalea e le mafai ona tausia i tafatafa o isi ituaiga.

White Azalea Kermesina Alba

O ia vave suia le paolo o ona lanu. O le eseese o azalea paʻepaʻe Kermesina Alba e foliga mataʻina. O le tele o fugalaau manogi manogi e fuga mai luga o lala e pei o le kiona, pe afai e tausia ma le tatau.

Indica faʻatasi

O le laau ei ai se mea totino, e oʻo atu ile maualuga pe a ma le 50 cm. E i ai ni laititi laititi o laʻau o se lanu uliuli, lanumeamata. Laulu enaena enaena e mafai ona vaaia i luga o laʻau laiti.

Azalea Indica Mix

I totonu o sinusina o laupepa lua i le ono lanu ua faia. E faigofie lava, faʻapitoa, manino, lua-leo, i ni togitogi, togi. O le tele o latou lanu o soo se: lanu piniki, paʻepaʻe, mumu, samasama.

Faailoga

Fugalaau fugalaau e fausia ai se meaʻai i luga o ituaiga o ituaiga Indian ma Japanese azaleas laau talofaʻaaogaina metotia o tekinolosi anamua a Iapani. E masani ona faʻaaoga le lanu papaʻe poʻo se faʻafefiloi o ituaiga laau. E faasolosolo lava ona faia se tamai lignified stem, e pei o se tamai laau.

Azalea shtambovaya

Latou te totoina i totonu o ni tamai fagu, faʻamaunuuina manaoga o le tausiga e tusa ai ma le ituaiga mea e fiafia i ai. I totonu o greenhouses e fatuina ai se paka moni o azaleas masani. Faʻatonuina o Peleseuma na maua ituaiga Pasefika Matilda, Albert Elizabeth, o loʻo i ai foliga faʻafefe.

Pink

O le tele o ituaiga o Initia, o roamary japania ma fugalaau lanu piniki o loo ola i le fale. O le galuega a faifaʻatasi mai atunuu eseese na mafai ai ona vaʻai i le fuga mai o azaleasiki piniki i masina eseese o le tausaga.

Azalea pink Lorna-Carter
Erie
Doberlug
Anzett Dagmar

E mafai ona avea ma meaalofa mo aso malolo o le Eseta, e pei o, mo se faataitaiga, ituaiga Lorna-Carter, Inga, Erie, Doberlug, Dresden 1936, Anzett Dagmar. Tatala lau pepe vaivai aʻo leʻi oʻo i le Kerisimasi, e pei o Madame Petrick.

Eseese o azalea piniki e manaʻomia. Kiev Waltz. Le Fugalaau Matagofie, Impromptu, Suzirya, fafagaina e le breeder S.N. Prikhodko.

Tausiga Tausi Aiga

O se tasi o vaʻai matagofie o totonu ole fale ua manatu e le faigofie e tusa ai ma manaʻoga ile tausiga. Sooga o le eleele, vevela, moli, mea e maua ai le suamalie, aua nei faatagaina le le amanaiaina ia le itiiti ifo i le tasi le vaega.

O le faʻaalia o le laau e faʻaalia i le vevesi o laulaau, pa'ū o lālā e leʻi tatalaina, o foliga vaaia o meaola faalafua, o le vave faʻafuaseʻi o le fugalaau.

Faʻasalaga, faʻamamaina, laʻei pito i luga

I le natura, o le azalea e tupu i vaomatua vao. O nei fugalaau fugalaau nei e tatau ona tuʻuina atu atoatoa i fale o iai. Ina ia fatuina le maualuga o le susu o le mea lea e tatau ai ona felafoaʻi pea i vai mama, faʻaaoga se mea faʻalelei faʻalelei o le ea.

Lafoaia o azalea ma le vai tumau

Latalata i le laau ia i ai ni koneteina faaopoopo i vai faateleina le nofoaga o le faateʻaina. I le taumafanafana, ma le ea malulu i totonu o le fale, e fautuaina e faia le paluga saʻo.

E faʻasaina le maua o pa'ū na fausia i le taimi o le pulupuluina o fugalaau matagofie. O le a vave ona pogisa, pauu ese.

Ole fufulu o azaleas e tatau ona faia e le aunoa, matauina le eleele i totonu o le ulo. E tatau ona susu le sofipolo. Pe a magoto, e tatau ona tuu i lalo le fagu i se koneteina vai mo le tolu itula.

Suavai aʻo leʻi fafaga fautuaina e puipui ni nai aso. E mafai ona malulu, lea e fesoasoani i le totoina vave. Ae maise lava pe afai e te faʻapipiʻi sina lua o le sua o le tipolo i aso uma i le 10 aso. O nisi o vaega o le aisa e tuʻuina i nisi taimi e faʻaliliu ai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e iloa o le vai malulu e le o aʻafia e aʻa o le laau, faʻaosofia ai le faʻamalosi e tau atu i le tuʻuina o lau.

Faaaoga vai inu le mafuaʻaga ona o le i ai o le chlorine, o se elemene vaivai mo fale taʻitasi o totonu. Pe a sasaa atu i totonu o le apa, e le tatau ona faatagaina le suavai ma le tele o le suavai. E leaga lenei mea mo le tuputupu ae o aʻa.

O se faailoga o le le lava o le vai o le lau o le lau. E tatau ona faʻamalosia le faʻamafa.

Lulu malamalama

O se fugalaau e lagona le mafanafana i na o ave o le malamalama. E afaina ai le fugalaau, susulu le la.

O le faamalama i sasaʻe ua manatu o se nofoaga sili lea mo fugalaau. Mo le fausiaina o fugalaau e fanau mai ai se fugalaau malulu, e tatau ona faʻaleleia atili le vevelaina o le laau faʻatasi ai ma lumanaʻi lumanaʻi i le tau o le tautoulu.

O se faailoga mataʻutia e faʻaalia ai le faʻateleina o le matutu, o le maualuga o le vevela o le faʻaitiitia o le taimi o le fugalaau, o le atinaʻeina o vaʻavaveveve. Faʻamama vave laulaʻau o le laau, togafitia ma le iniseti talafeagai.

O le fatuina o le vevela lelei e taua tele mo le atinaʻeina o le laau, laʻau vave, ma mafaufauina o le faafitauli autu i le tausiga o azalea.

O se malulu malulu, leai se malulu e le o iai i taimi uma. I totonu o se potu malolo, e tatau ona maua se vevela ole 5 i le 10 tikeri ile taimi o le faʻavaeina o fugalaau mai Oketopa ia Tesema. A o fuga, e tatau ona 14-18 tikeri.

Soʻo, faʻamaʻi

Ua tuʻuina atu e tagata poto faapitoa le faʻaleleia o le eleele mo le faʻaleleia lelei o fugalaau, i le amanaʻiaina o ona uiga ola. Faatasi ai ma le tele o fuafuaga, o se fou fou e filifilia mo gaoioiga patino: totoina o se laau i le nofoaga autu, totoina fatu mo laau toto. E ese i latou i le anotusi o elemene. Faatasi ai ma le umi o le teuina o eleele, e suia ai le fomaʻi.

Afai o le eleele mo azaleas e saunia tutoatasi, e tatau ona manatua i lena mea siosiomaga faʻamaʻi e talafeagai mo le ola o le galo i aʻa o le laauaofia ai i le tuʻuina atu o meaʻai i le taimi o le tuputupu ae azalea.

O le alkaline environment e tau atu i lo latou oti, ona oʻo ai lea i le faʻaumatia o le laau atoa. O le suavai palapala mo azaleas ei ai le pH o le 3.5 ma le 5.5 iunite. O le vaega o loʻo taua i lalo e sili ona lelei, e ono aofia ai le ono eleele: lua vaega o laulaau, fanua faʻasalalau, tasi vaega o le lauʻeleʻele, maualuga peat, fanua o le heather, oneone.

Ina ia fafaga azaleas, e fautuaina e faʻaaogaina paleni faapaleni mo se ituaiga o laau toto, mo se faataitaiga, Uniflor-Bud, Kemira-taugata. O le i ai o se aofaiga sili ona lelei o le uʻamea, o le magnesium chelates e fesoasoani i le puipuia o leaf chlorosis.

Fautuaina Azalea Fertilizer

E faigofie le tuʻuina o ofu pito i luga ma le faʻasusuina o laau i le tasi taimi i aso uma e sefulu i le fua o le 20 g i le 10 lita o le vai. E fautuaina ina ia faia lenei mea i le taimi o le fatuina o pulupulu, tatala fugalaau i le tulaga o aʻa, folie luga foliar. O le taimi muamua e faʻaaoga ai le faʻaaogaina e leʻi muamua atu i le tolu vaiaso talu ona totoina.

Faʻamaonia le aoga o le faʻamalo. O taga ua maeʻa o le a mafua ai le afaina i le azalea.

O le taimi nei ua faia ai ni fomaʻi suavai, na faia mai i le natura masani o le suamalie ma le faaopoopoina o micro, macrocells. Latou te fesoasoani i le faʻavaeina o se aʻa malosi, faʻaleleia uiga matagofie o le pale o le tupu.

E pei o fugalaʻau faʻasaina, e masani ona faʻaaogaina se vaifofo o le solo solo solofanua, o se vaega itiiti o le pala, o le mea lea i le foliga o le paʻu ua faʻafefe.

O le fafagaina masani e aoga. pe a lūlū fatu, totoina fatu i le taimi o le tuputupu ae o laau i se nofoaga tumau.

Filifili le pu

Special Ceramic Azalea Pots ei ai le lautele o le paeta. Ua tumu i le tele o le omea, o le galu, ua i ai le gafatia e aofia ai se vaega itiiti o le vai. O le pito i lalo o potu e maualalo, lea e maua ai avanoa faigofie i le ea i aʻa o le laau.

Faʻapitoa ile tausiga o taumalulu

O le vevela sili ona lelei i le taumalulu mo azaleas e taua o tau e tusa ma le 15 tikeri, manatuaina o le vaitau mafanafana o le amataga o le tautoulu. O le ea mai le faʻaaogaina o masini eletise i falemaʻi e oʻo atu ai i le faʻaumatia o azaleas.

Azaleas i lalo o se moli faaopoopo

O le fugalaau e faʻafefeina le vevela vevela i luga o se faapaleni puipui, o se loggia i le itu i sisifo o le fale. I le taimi o le fugalaau, ua faatagaina le azalea e sui, faʻafefe i se isi nofoaga. O le a le pauu le tumutumu, e pei o nisi o faleplantplant.

I le taumalulu, i le taimi o le vavao, o manaʻoga mo le aofaʻi o le malamalama. Malamalama faaopoopo na faia e moli paʻu o ituaiga eseese, e totogi vave mo le leai o se malamalama.

Fautuaga i le faʻaaogaina o kulimi malulu malulu e faʻaitiitia ai le vevela mai le faʻaaogaina o fale afi e faʻaaoga lelei. O lona vave vave pau o le a taʻitaʻia ai le pa'ū o faʻavao, fugalaau.

Tofiga

I le faʻasaoina o le fugalaau muamua na aliali mai i totonu o le fale, e mafai ona e suʻeina lou poto masani ile fausiaina o se laau matagofie. E faia lenei mea i filifiliga nei:

  1. Fatu. O le metotia e faʻaaoga e fugalaau fugalaau fomai.
  2. Laʻau. I lenei tulaga, ia faia taga nei:
    1. A uma ona fufulu, tipi togi faʻamaʻaloga. I le taimi lava lea e tasi, ua manatu o le lau o le lanumeamata e vave ona mamae, e le maua ai aʻa. O se fasi laau na aumai mai se paranesi tuai na aʻafia mo se taimi umi. O le taimi sili mo le tipi 10 cm o tipi o le taumafanafana.
    2. Faʻaalia togafitiga tuputupu aʻe.
    3. Mo le totoina o le faʻaaogaina o fualaau 'eleʻele, eleele faʻafiafia, sphagnum peat.
    4. O le fatu ua totoina ua ufiufiina i se palasitika, fagu tioata, fatuina o susu, o le laufanua. O loʻo aʻafia le aʻa i le lua masina. A maeʻa lena mea, latou te nonofo i ni pusa eseese.
  • Vaeluaina o le vao. O le tagata matua tausaga e fa tausaga ua vaevaeina ma le totoʻa i ni vaega. Totoina i ni ipu eseese.
  • Tuʻu. Ina ia faia lenei mea, o le pati o le tausaga ua mavae e muamua ona faatulagaina i totonu o le palapala ma le uaea kesi, o se lauulu. I le vaitau o le tau vevela, o lenei nofoaga o loʻo faʻafeinuina i se fofo o le heteroauxin lea e faʻateleina ai le numera o aʻa e faʻateleina. A mavae le tausaga, e vavae ese le taoto. Laʻau laʻitiiti o loʻo fuga mai i lenei vaitau.
Faʻaolaina o Azalea i fatu
Laʻau
Vaeluaina o le vao

Suiga

O le fesili o le gaosiga e tulaʻi mai i le taimi lava e muamua ai ona totoina, maua azalea. E tatau ona faia lenei mea i le tautotogo e pei ona taua i lalo:

  1. Manaomia fuafua le setete o le aʻa aʻo fufulu maeʻa.
  2. E tatau ona faʻatulagaina le faʻaaogaina i le auala o le faʻafefeteina, tausia o le eleele i luga o aʻa. E le tatau ona faaleagaina.
  3. Pulu e filifili ai le lautele, lautele.
  4. Taʻu fugalaau mama uma, lala, lala ao lei totoina.
  5. O le palapala e maua acidic. E sili atu ona lelei le faʻatau o le paluga ua saunia o "Azalea."
  6. I totonu o se fagu faʻafetaia lelei alavai.
  7. Aua le faatumuina le ua o le laau.
O tamaiti laiti e faasee atu i se isi ipu i tausaga uma. O laau matutua e totoina i le tasi taimi i le lima tausaga.

Faʻasalaga lelei, o le azaleas e fuga mai i taimi uma lava, o le mea lea e faʻaaloalo ai ia i latou vine.

Faamai, meaola faalafua

O se fugalaau manaia e mafai ona osofaia e le tele o faʻamaʻi. O nisi oi latou e lanu rot, fusarium, lapisi, azalea mite, tick, whitefly. E tatau ona tau ia i latou ma le fesoasoani a vailaʻau, e aunoa ma le faatuai o le faagasologa mo se taimi umi.

O togafitiga le lelei e maua ai faʻamaʻi faʻavavevave vave, mo se faataitaiga, samasama o laulaʻau, faʻamagoina o fugalaau, ma le oti o se laau.

O le gasologa e faʻateleina e se mea maualuga o le palapala i totonu o le palapala, o le maualuga o le vevela i le taimi o le fugalaau, le faʻaaogaina o le malulu, ma le le lava o le suāvai. O le tele o taimi, faʻataunuʻuina, sauniuniga a Micro-fe, faʻaaogaina faʻatoʻaga e faʻafefe ai faʻamaʻi faapitoa.

Rust i luga o azalea lau
Azalea Moth
Rot
Spider mite

Pe a fuga

Fugalaau i luga o le vao e aliali mai i le taumalulu, lea e faʻaleleia ai le manaia, o le manaʻoga e vaʻaia le togalaau ola i lau faamalama.

E tele fugalaau e malolo i le taumalulu. E mafai lenei mea i le naʻo le tausisia lelei o le puleaina o le vevela ma isi mea e manaomia mo tausiga ile.

Afai o loʻo faʻatali le laau mo le fesiitaiga i le fale i luga o le faletalimalo, togafiti, ona tatau lea ona faia lemu i luma o le amataga o le taimi vevela.

O le paʻu o le vevela, o se suiga i le puleaina o le suamalie e taʻitaʻia ai le paʻu o le laʻau, faʻafefete.

Aisea e leai ai fugalaau

O le laau e tatau ona uia vaega uma o le tuputupu ae i lalo o tulaga talafeagai o le olaga ua fuafuaina e le natura. Fugalaau e le foliga mai o le solia o tuutuuga o le malamalama, susu, fausua, eleele le lelei, palapala.

Na magumago Azalea ma leiloa lau laau ona o le leai o se malamalama

Faʻataʻituina le mataʻituina o uiga lelei o le a taʻu mai le mafuaʻaga o le mumusu e fai ai fugalaau, fugalaau.

Fautuaga mo le tuputupu ae o azaleas i le fale e le mafai ona le amanaiaina. O mea sese e le laau e le faʻamagaloina.

Auala e fai ai le fugalaau

Taua mo le laau suiga o le olaga i tulaga lelei o le vevela.

I le tau mafanafana, o loʻo i ai le malologa o fale o azaleas. O le taimi sili lea ona faigofie e tausia ai le fale. I le taumalulu malulu, o laʻau o fugalaau i le lumanai e faataatia. O le taumalulu o le taimi lea mo fugalaau. O le manaia, matagofie, e le o le talaaga o le faʻatinoga o tulafono autu o le tausiga, e teuteuina le laau.

I luga o laʻau laiti e oʻo atu i le lima laulaau. Afai o le laau ua totogo i autafa o fugalaau, ona latou tauina lea. Ina ia faʻaleleia le taimi o le fuga, o taimi uma lava e faʻaaogaina uma ai le pulupulu.

Fugalaau fugalaau o loʻo taatia i luga o tumutumu o pine i le amataga o le tautotogo. Le fatuina o se vaomatua, o nei fatuga e tatau ona tele. O le mea lea, o le teuteuina e le mafai ona faʻamalosi.

O se laasaga aoga i le fatuina o se paʻu vevela vevela vevela i le lua tikeri i le taimi o le fauina o fugalaau muamua, o le a tupu ai le toto i le lumanaʻi.

O le faʻaaogaina o metotia uma mo le faʻatupulaia o le azaleas i le fale, e mafai ai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fatuina ni fatuga matagofie o bonesai e faʻaaoga ai se tamai laau azalea e tupu aʻe tutoatasi.