Fugalaau

Faʻalelei ma faʻaleleia i le faʻatinoga o le lyatris

O le fugalaau e tilotilo i se foliga fou pe a fuga mai le spikelet lathris. O manogi manogi ma le mafiafia o ata o lanu susulu ia matagofie lenei matagofie o lenei fanua. I le isi itu, o fugalaau e pei o tagata tino moni, i le isi - o gata uogo e le masani ai. O le tali muamua ia i latou o le paʻi atu ma fusi. O le latalata atu i le laau, o le manogi manogi o vanilla ma faʻamatalaga o vao mamago, lea e le mafai ona faʻafeiloaʻi, e vave ona faʻalogoina.

Afai e manaʻo le tagata e faʻafeiloai malo ma tuaoi i lana esetete, ona tatau lea ona ia iloa mea lilo o le totoina ma le tausia o le totoa. I le avanoa, o le aganuʻu na faʻamaonia le malupuipuia ma le le faʻamalosi. Ae ui i lea, o le togavao o le a iai foliga vaaia pe a ave le tausiga o.

O le manogi e maua mai fugalaau e faʻaaogaina i le tau faasaga i moth. Afai mo le ono masina e teuina ai se paranesi i le kapoti, ona le mafai lea e iniseti ona faalatalata atu i lavalava i se mamao e 10 m.

Mata fiafia

A o leʻi masani lelei i ituaiga lauiloa, e taua le gauai atu i le faʻamatalaga o le laau laʻau lava ia. O le maualuga o siaki taitasi e mai i le 40 i le 80 cm. E i ai tulaga pe a oʻo atu pere i le 1-2 mita. O fugalaau muamua na aliali mai i le masina o Iuni, ma le mulimuli - i le amataga o Aukuso. O le paʻu o lanu e manaia ma eseese. E aofia ai ia ata:

  • papaʻe
  • magenta;
  • mūmū;
  • lanu viole;
  • lanumoana.

I le ata, o le spikelet lathris e ofoofogia le faafetai i fuga palafula. E masani ona taʻua i latou o "fulu o le paso" poʻo "fetu mumū." E tele fugalaau e fuga mai le tasi auʻau i le taimi e tasi. O petals e le masani ona e tuʻuina atu i le foliga o le antennae mūmū. I totonu o le faʻalavelave, latou te fatuina ai se faʻalavelave lemu, lea e foliga mai e tutusa lelei le lanu (lautele - 3 cm). O le toʻatele o tagata e ofo i le ala e fuga ai puaʻa - e amata mai i luga ma faʻamuta mai lalo.

I le tautotogo, o le '' kapeta '' oloʻo vaneina e ufiufi i se apamemea apamemea o peti pa'ū. O lenei vaaiga e le faʻaleagaina ai le ata o le togalaau, ae o le mea e faʻailoa ai. O le tele o fai togalaau na latou ofoina atu o latou loto i ituaiga matagofie e tolu o le lyatris.

O le laau e aofia ai le nectar taua, o le mea lea, e tosina ai iniseti: o bumblebees ma laau o le meli. O le mea lea, e sili atu le totoina i se mamao saogalemu mai le malae taalo.

E uiga i le Liatrix "Blue"

O le uluaʻi paʻu paʻu ma le lanu mumu o mea matagofie e fetaui saʻo lelei i totonu o le fale. O le maualuga o upega e le sili atu ma le 50 cm. O le faʻamaoniga o tala mo le toeitiiti 35 cm. O lenei mea e mafai ai ona totoina se fua i luga o le paʻu pe faia foi se puipui, ae na o sina mea itiiti lava. E mafai ona e faamemelo ia te ia mo le 30-45 aso o le vaitau aso malolo.

O le vevela o le la ma le leai o le susu o le a le aafia ai le pulou "Blue" i soo se auala lava. O le a tumau pea lona matagofie ma manaia. I le taimi lava e tasi, o le fugalaau e le taliaina toleniga timuga. O le faʻaleagaina e mafua mai i le faʻavaivaia o le vai e oʻo atu ai i le fesuiaʻi o aʻa ma foliga mai o le paʻu palapala. E le talafeagai foi le faʻalelei o le palapala ma le mamafa o ituaiga eleele.

O le faʻafitauli o le vai vavalalata e latalata tele i luga o le eleele, poʻo le faʻavaivai o le kiona e tuai ona tuai mo se taimi umi. I lenei tulaga, ua totoina le aganuu i luga o mauga, mauga pe fausia foi se faaputuga mauga - o se mauga maualuga.

Alba ae le o Jessica

Mo le togalaau, o le tuatusi o Liatris "Alba" o se "tamaitai fou". Pe a amata e se savili a le ea ona faʻalavelave i le paʻepaʻe papaʻe, o le fugalaau e fai ma nofoaafi / veli o se ofu faaipoipo. O ia teuteuga papaʻe-paʻepaʻe e agavaa na o se tagata e fiafia i le lalolagi. O le umi o le fugalaau e amata mai i le faaiuga o Iuni ia Aokuso. O le aʻa e tulaʻi i le toeitiiti 100 cm i luga aʻe o le eleele.

O fatu o le ituaiga e latalata tele i luga. I timuga / timuga, e mafai ona fufulu le eleele. O le mea lea, e tatau ona vaʻaia faʻavavevave vao.

Fai mai le fugalaau e ufiufi ai le rhizomes ma le decusous humus (12 cm). O le a avea ma fugalaʻau ma se lagolago faʻalagolago mo le laau.

Pink po o le Purple Flamingo

O se malaga i Aferika o le a leai se aoga pe afai e le o vaaia e tagata tafafao maimoa ia manu felelei. E mafai ona e fatuina lau lava "konetineta o le lumanaʻi" (o le isi igoa mo lenei vaega o le lalolagi) faatasi ai ma le fesoasoani a se ituaiga matagofie o le Flamingos. O le mea e ofo ai, o lenei ituaiga e sau i le lanu piniki ma le lanu viole. I le tele o tulaga, e sili atu ona taʻutaʻua le pito i sili atu nai lo le muamua. O le igoa, masalo, o le fugalaau na maua ona o taligalu e pei o le fulufulu o nei tagata Aferika.

Faʻaleleia o tagata paie

Spikelet Liatris (spicata i le Latina) e alofagia mo lona uiga "fetuutuunai". Ae ui i lea, o le nofoaga mo ia ua filifilia e susulu, mafanafana ma vateatea. O le eleele e tatau ona faʻaleleia, o lea e faʻamaʻaina ai ma le moa, ma le palapopo poʻo minerale. E lua metotia o le tuputupu aʻe o "fetu mumū" e faia: fatu ma fatu.

E pauu fatu i le eleele, aʻa ma - agai i luma

O le suaina e faia i le tautotogo - i le amataga o Aperila po o le tautoulu - i aso mulimuli o Oketopa. O le moega e muamua ona eliina, o le faʻaleleia o meaai e mafua mai i le natura moni, ona faʻamaʻalo ma faʻafefeteina i sina vai. I le pito i lalo, o alavai e faia mai i maa, oneone poʻo pebbles. O loʻo lelei ona fausia i le loloto o le 1.5 cm, ma faia i le mamao e 10 cm. A maeʻa le germination, e totō fua i se nofoaga tumau. O le tolu tausaga talu ona totoina, o le a faʻafiafiaina ai e le spikelet lathris le faʻatoʻaga ma ona fugalaau matagofie.

Mo le itu i saute, e le tatau ona afifi le laau mo le taumalulu. I itu i mātū o le atunuʻu, e fautuaina e ufiufi i le mulch or burlap. E faʻaaoga foi lenei i teritori e leai ni kiona.

O vaʻaiga e le matagofie ae malosi

O se tasi lenei o auala sili ona vave ma sili ona faatuatuaina. Pe a lanu lau lau lanumeamata i le tautoulu, eliina paluga, faamama mai ia i latou ma vaevaeina i ni vaega. O le lapoa o ipu taitasi e mai le 2 cm. Ona faʻavasegaina lea ma auina atu e faʻagogo i totonu o le fale po o totonu o le faleoloa.

I le masina o Me / Aukuso, o loʻo i luga o le nofoaga ua saunia mea laiti laiti o le 7-10 cm. Ua tumu i le humus (1/3 o le lua). O le vaeluaina o le vao e 20 cm, i nisi tulaga 30 cm.

O le vao vao ua vaevaeina i totonu o fatu. Fai e tusa lava pe o fufulu. I le taimi lava e tasi, ia mautinoa o aʻafiaga o le fatuina o loʻo i ai aʻa ma aʻa malolosi. O le mamao o pupu e 30 cm, o le loloto e 20 cm.

Faailoga o le gauai atu i le laau

E pei ona taua, o le totoina ma le tausiga o le spikelet lyatris e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa ma tomai. E le mafai ona faʻamalosia le aganuu mo se taimi umi. Ae ui i lea, o le tatalaina ma le faatafeina o le eleele faataamilo i le togavao o ni auala taua. O le mulimulitaʻi o le a faʻaleleiina ai le eleele. I le aveesea e le aunoa o vao, e faaopoopoina e le tagata e olaola le ola o le fugalaau. O le faʻaaogaina o fualaʻau faʻamalosi (i le tautotogo - nitrogen-aofia, i le taumafanafana - potassium-phosphorus) e fesoasoani i le tele o fuālaʻau o le liatris. Faatasi ai ma ia faailoga o le gauai atu, o le fugalaau o le a avea ma se matagofie matagofie ma teuteu o le togalaau.