Laʻau

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le vailaau o le apple cider vinegar

O le apu apu o se meaʻai maloloina lelei, faapea foi ma mea sili ona lelei mo le gaosia o fualaʻau kuka, pastille, jam ma jam. E ala mai i le faʻamaina o le uaina, e maua mai i le fualaau oona, o pene ma pati vine o loʻo faʻamatalaina lelei e tagata o loʻo ola i se soifua maloloina soifua maloloina, tagata fai meaʻai, cosmetologists ma fomaʻi o isi mea faʻapitoa.

O a mea o iai i totonu o le vai e mafai ona aafia ai le tino o le tagata? O le a le kulimi pīpī o le piane aoga mo, ma o le a se mea e ono afaina ai lou ola maloloina?

O le tuufaatasiga o le apple cider vinegar

I le tautalagia o soʻo se oloa faʻale-natura ma ona mea aoga, e tatau i se tasi ona gauai atu i le tuufaatasiga o meaola. O le vaisini e faʻavae i luga o vailaʻau na pasi atu i ai mai apu ma faʻapipiʻiina i le taimi o le faʻamalosi.

O le faavae mo le fuafuaina o aoga ma le leaga o le apple cider vinegar o se faʻalavelave o meaola faʻasaina, e aofia ai vailaʻau, malic and oxalic, lactic and citric. Mai le paluga o le fua, o se vaega o le fib, faapea foi ma le tele o elemene ma elemene elemene, amino acids, vitamini ma enzymes, ua ulu atu i totonu o le vai o le amataga.

I le aotelega, e tele naua vaega o meaola e faʻamaonia ai le soifua maloloina ole apple cider vinegar. Ae ui i lea, o le tele oi latou e sili atu le aoga nai lo le fafaga.

Vitamin E ma le kulupu B, o le acid ascorbic ma le beta-carotene e oʻo atu i totonu o le vinika mai apu. Faatasi ai ma minerale o loʻo maua i le vai: magnesium ma le uʻamea, potassium ma le calcium, sodium, phosphorus, copper and silicon. O le kalori mea o le apple cider vinegar e maualalo tele.

E 21 kilokalo i le 100 ml o le vai.

O le tele o meaʻai e faʻamatalaina ai le faʻaaogaina o le apple cider vinegar mo togafitiga faafomaʻi, ae o le naunautaiga i lenei auala o le faamalologa e mafai ona lamatia pe afai e te le amanaiaina le maualuga o meaola o le vai, o tapulaa ma vailaau ua faamaonia e le fomai.

Soifua Maloloina o le Apple Cider Vinegar

O le maualuga o le faʻaogaina o meaola faʻapitoa, e aʻafia ai le tino, e le mafai ona tosina atu le mafaufau o fomai o mea eseese. Gastroenterologists na muai talanoa e uiga i aoga o le apu apu ma le afaina ai tagata. Acids e aofia ai le faavae o le oloa:

  • faʻagasolo faʻamaʻiina;
  • tausia le paleni o le intestinal microflora, inhibiting the reproduction of bacterial pathogenic;
  • fesoasoani i le tino e gaʻo le gaʻo.

O le vailaau o le Apple cider vinegar o se faʻaopoopoga aoga e aofia ai i le taumafataga mo le gaogao lemu ma le maualalo o le eletise. E le gata i lea, o le oloa e masani lava ona aofia ai i le taumafataga a i latou oe mananao e aveese le sili atu o le mamafa ma faatulaga le metabolism.

Faʻataunuʻuina o metabolic processes, o le vineta mai apu apu:

  • natura faʻaleleia le puipuia o puipuiga;
  • faʻaleleia le lelei ma fesoasoani i le toe faʻaleleia pe'ā maeʻaeʻa galuega faaletino;
  • e puipuia ai le atinaʻeina o le atuatuvale, o le le mautonu ma le gasegase tumau.

Faʻaaogaina ma le faʻaeteete o le apple cider vinegar e fesoasoani e faʻamaʻa le tino o mea oona ma faʻavae ai faʻavalava masani.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le apple cider vinegar mo le faʻaaogaina fafo

O le faʻaaogaina o le apple cider vinegar ma ona mea aoga i togafitiga o faʻamaʻi o le paʻu, mucous membranes ma lauulu ua faʻamaonia lelei lava i latou. I lenei tulaga, o le vai faʻamaina e galue o se faʻafitauli faʻapitoa.

O se faʻataʻitaʻiga o le faʻaaoga lelei o le vinika e mafai ona mafaufauina:

  • tusi talosaga pe a uma ona iniseti le iniseti, ma le dermatitis ma isi ituaiga o le ita;
  • taʻavale ma le angina ma isi faʻamaʻi o se siama siama mafua mai i le staphylococcal, pneumococcal ma siaptococcal faʻamaʻi pipisi;
  • solo i paʻu o le paʻu pustular, paʻu ma le paʻu o le paʻu o le tino.

Ona o le maualuga o le faʻaogaina o mea faʻalenikale, o le vailaau e faʻamamaina lelei ai le paʻu, faʻaleagaina, faʻamalolo, faʻamamaina le gaosia o le paʻu o le paʻu ma faʻaosofia ai le toe faʻaleleia o gaioiga.

O nei meatotino e faʻamatalaina ai le soifua manuia o le apple cider vinegar. O se suavai mauoa i elemene, elemene o meaola ma vitamini ua lelei ona aofia i totonu o masini, vailaʻau ma rini:

  • mamanuina mo le lauulu o le ulu, e faigofie i le vave vave o le fou ma le tele;
  • mo le tausiga ma le togafitia o togafitiga.

O le vailaau o le Apple cider e maua ai le soifua maloloina lelei mo i latou o loʻo mafatia mai veins varicose. O faʻamalosi ma mea e ufiufi ai i lenei meafaigaluega e faʻamalosi ai le tino ma o loʻo tuʻuina mai ai ia mea, faʻafefeteina le fulafula ma faʻafefe ai toto toto.

O faʻamaoniga ma le lapataiga i le faʻaaogaina o le vailaau o le apple cider vinegar

O le vailaʻau masani na maua mai apu o loʻo tumu i mea e faʻamalosia ai le tulaga o le soifua maloloina. Ae o le tele naua o le faʻaaogaina, o le tuufaatasiga o le a le aoga, ma o le afaina o le pati vine i le tino e mafai ona matuia tele.

O aʻafiaga faʻapitoa e iai le faʻaleagaina, faʻaleagaina o le paʻu ma paʻu mucous, i luga o le alofilima ma le lauulu malulu.

O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻi o le tino ma le pancreatitis, mumu ma gastritis e mafua mai i le maualuga maualuga, e tatau ona lafoaʻia le faʻaaogaina o le vailaau vailaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻagataina i le taumafa i aso uma.

Aua le faʻaaogaina le vailaʻau o le apple cider pe'āfai e faʻaleagaina le mucosa tautala, mo se faʻataʻitaʻiga, faailoga o stomatitis. Afai e le mulimulitaia ia lapataiga, o meaʻai e faʻaosofia ai le atinaʻe malosi o le tafia ma mafai ona faʻamalosi togafitiga. I le tutusa, o le vinika e galue i luga o le nifo, i le taimi e faʻavaivaia ma fufulu ai le calcium mai fafo.

E faʻapefea ona ave le vailaau o le pīpī apple ma le lelei ma le afaina ai le tino? Muamua lava, e uiga i aoga o lenei oloa i tulaga taʻitasi, e tatau ona e suʻe mai lau fomaʻi, ona mulimuli ai lea i ana faatonuga.

Afai e tatau ona faʻaaogaina le vineka i totonu, e faʻaitiitia i le saogalemu, ona faʻaaoga lea o se puʻupuʻu ina ia oʻo atu le nifo i nifo pe a mafai.

Mo le faaaogaina i fafo, e sili atu le suʻeina o le paʻu o le tapulima i le taimi muamua. Afai e leai se tali leaga, e mafai ona ave le suavai i totonu o ni mea e teu, masini ma uʻu mo le lauulu.