Fugalaau

3 ituaiga faatuatuaga o togalaau

O logo o togalaau o se aiga e le mafaamatalaina e paʻi atu i ai e le faʻavaivaia lava i latou e faʻaogaina togalaau i lo latou tauagafau faigofie ma uiga fiafia. O le logo o loʻo i ai le tele o ituaiga lapoa ma telefoni, e faigofie lava ona latou teuteu tulimanu o le togalaau mai togalaau ma puipui e puipui ai moega fugalaau. O le fesuiaiga masani o le uiga autu o sui uma o le ituaiga. Ae e oʻo lava i le tele o ituaiga ma ituaiga, o loʻo i ai mea e fiafia i ai. A uma mea uma, e le o logo uma e faʻatasia ai le tumau ma le teteʻe i le laʻau ma le tele o laʻau ma le faigofie o le tausiga.

Sei o tatou iloa le 3 ituaiga sili ona lelei o logo a le togalaau e eseese i le amio, ae tutusa lelei.

Bell Pozharsky (Campanula poscharskyana), vasega "Silberregen"

O le taʻitaʻi e le mafaatusalia i le taimi nei o paʻu o lenei ituaiga. Mo le tauvaga a Pozharsky, o le ituaiga e matua tulaga ese lava, aua e le gata na fuga e aunoa ma se lagona itiiti i le tino o le liliuga, mai ia Me seia oo i Setema, ae o loo i ai foi se fualaau mataina matagofie. E le gata i le 20 cm le maualuga o le paʻu o le lanu paʻepaʻe o le lanu paʻepaʻe o fugalaau manaia matagofie e na o le mea moni lava o loʻo i lalo ifo o le tele o fualaau fugalaau o lenei tau mafanafana. Ae o le foliga o le fugalaau e tatau ona gauai atu i ai: faʻafetai i lolon ua faʻagaloalo, o talo taʻitasi i luga o le laau e foliga mai o se faʻamau, e na o le faʻamalosia ai le matagofie o le ituaiga.

Bell Pozharsky, vasega "Silberregen". © AllgäuStauden

O Silberregen e maualuga lona fiafia i le au faʻapolofesa ma le aufaifaʻatoʻaga faʻatoʻaga i le salafa o le lalolagi. O lenei vailaʻau e talafeagai lelei le mafaufau o se tasi o laau e sili ona lelei e totoina ai laau mo le teuteuina o puipui lagolago, rockeries, togalaau ma togalaau lafulemu. Ma o le mea moni lava o le paʻepaʻei papaʻe. Mo lona matagofie matagofie uma lava, o Silberregen, e foliga mai o se faaputuga siliva, o loo faatumauina pea le lelei o ona tagata sili ona tauagafau i tulaga o le tumau, faigata o le taumalulu ma le tumau.

Pele leaf Bell (Campanula persicifolia), vasega "Grandiflora Alba"

O lenei kiona paʻepaʻe papaʻe o se taʻitaʻifu taʻitasi ituaiga o ituaiga. E iloga i foliga lelei o fugalaau, e peiseai o loʻo sosolo lemu i luga o laʻau faʻalanifi. O le lalelei ma le matagofie o laina o lenei manava, o lona maualuga i le taimi o le vaitau e oʻo atu i le 70 cm, ma i lalo o tulaga lelei, ma le 1 m e faamamafaina e se aluga pogisa o lanu meamata i le pito i lalo o lanu mananaia. O laulaʻau e manaia, matagofie, ma le matagofie o fomai tipitipi i autafa o pito. O fugalaau tetele, e oʻo ile 5 cm le lautele, faʻataʻitaʻiga i foliga, se lanu paʻepaʻe mama. E faʻaputuina i latou i pulumu matagofie ma faʻafefe faʻalelei. O ituaiga fugalaau e faaauau pea i le taumafanafana, mai i le amataga o Iuni e oo atu i le faaiuga o Aukuso.

Laʻau laʻau o le talo Bell "Grandiflora Alba". © sadevalja

O le telefoni a le Grandiflora Alba e manatu moni lava o le tupu, aua o le paʻepaʻe sinasina ma le paʻepaʻe o fugalaau mananaia na mafua ai se tasi o aafiaga aupito sili ona malosi o le totonugalemu o totonu o le togalaau. O le tele ma le matagofie o fugalaau fugalaau e faia ai se veli pupula i luga o fugalaau ma fugalaau, ea ma le leai o se mea. O se tasi lenei o laʻau e sili ona lanu lanu mo ni fatuga mafiafia, lea e maua ai ni lanu lanu mūmū mafiafia i le taumafanafana. Pau lava le mea e manaʻomia e ia mo se faʻataʻitaʻiga lelei, o le loam galo ma le moli susulu.

Carpathian logo (Campanula carpatica), vasega "Ata Uila"

O le mea moni, o le sili atu o le logo o le Carpathian e tusa ai ma le tele o lanu ma uiga lelei atoatoa. O le maualuga tauagavale o le laau, e le sili atu i le 25 cm, ua matua totogiina atoa i le tele o fugalaau matagofie ma le iʻu i le 3 cm ma se matagofie suiga mai le malamalama i le lanumoana lanumoana. Ae tusa lava pe o le tele o fugalaau e le mafai ona tauva ma la latou numera: o le lanumeamata lanumoana e toetoe lava a le vaaia i lalo o fugalaau fou e fuga mai pea. O latou foliga e manaia: lautele, e talitutusa ma ipu, e susulu mai i foliga fou ma "mata" fiafia. E le gata i lea, e fesuisuiai lenei ituaiga mai ia Iuni ia Aokuso, e sili atu nai lo isi logo a Carpathian. O se logo o lenei ituaiga e tupu i le ituaiga o elemene, mafiafia, o laulaau e matua susulu, fatu ma foliga lelei i le paʻi.

Bell Carpathian, vasega "Ata Uila". © Ben Rushbrooke

O le lelei o le "Blau Clips" e mafai ona manatu saogalemu e le lelei. O le a matua totogo uma lava i le la ma i lalo o le paolo, e manaʻomia ai le leai o se tausiga. Ae o le laau o le a faʻaleleia naʻo luga o eleele faʻapitoa, faʻamalo ma faʻaitiitia le lamatiaga o le pala o le susu.