Isi

O se meaʻai faʻafefete i lau alpine slide: o mea e tatau ona e iloa e uiga i le totoina o se fugalaau

Tau mai ia te au, pe i ai ni uiga o le tupu o alpine cloves? Sa fefaasoaai e se uo ia fatu i le tautoulu, ae na galo ia te au le fesili po o fea e sili ona totoina. Mata o le a tupu i luga o le faapaologa?

Laʻau totogo e ola i le maualalo, e maua ai se faʻafiafiaga faapitoa e fuga ai moega ma fatuga. O latou togavao laʻitiiti, e ufiufi uma lava i nai mea laiti laiti, vave ona tosina mai mata. Faʻaaogisi faʻamaʻi alpine - e le pei o le tele o ona aiga, o loʻo iai ona faʻatusatusaga ma se uiga e sili ona fesuisuiaʻi, talu ai e mafai ona tupu i luga o eleele leaga.

O a foliga o le laau?

O lapisi Alpine e tupu i le ituaiga o lapisi lapotopoto, e aofia ai ni fasi ie vevela e sili atu nai lo le 25 cm le maualuga. Faatasi ai ma le amataga o le taumafanafana, ua ufitia le vao i nai laau iti, ae sili ona manogi ma matagofie e oo i le 4 cm le lautele. E matua fuga tele le laau seia oo ia Aukuso, ae i le faaiuga foi o le taumafanafana i luga o vao e mafai ona e vaai ai i fugalaau, ae ui i lea, ua i ai i se aofaiga se tasi. O le lanu o cloves e ono eseese lava: mai le kiona-papaʻe i le lanu viole.

O le aʻa o cloves o se uʻamea umi, lea e oʻo atu i le taimi e tupu i itu. E faʻaleleia ai meaʻai ma "fafaga" le vaega pito i luga o le togavao, ma vave ona liua i se lapoa tele, e oo atu i le 50 cm le lautele, o le aluga vao.

A maeʻa ona tulaʻi i luga o le 'upega tafaʻilagi, o pusa fatu o foliga faʻalanuumi ua faia. A latou matua, latou te tatalaina ni laʻau se fa i le pito i luga, ma tafe fatu fatu i luga o le eleele mai ia i latou. Faʻapena ona faʻapipiʻi alupae ma toe gaosia e aunoa ma le auai o se tagata faʻatau. Ae o le vao o le tina, o lona soifua maloloina e puupuu ma e le sili atu i le 4 tausaga.

O ituaiga vao o vao alpine e ola saoloto i luga o le maulalo i totonu o mauga mauga i Alps, faapea foi i Austria, Italia ma Slovenia. I totonu o togalaau faʻatoʻaga, e tele lava ina faʻaaogaina ituaiga eseese - e sili atu ona fetaui lelei i le fale.

Tulaga Tutupu

O le le maalofia o le alpine cloves e faʻaalia i le leai o ni manaʻoga mo mea taumafa o le eleele, ma le isi, o le '' tamaoaiga 'o le eleele o le a na o le afaina ai o le fale, aemaise lava i le tele o meaola. I ia tulaga, o le vao e matua tuai tele ma tumau ai le leaga o le taumalulu.

O le eleele sili ona lelei mo le totoina o laau, o se vaega papaʻu e fefiloi ma oneone oneone paʻu.

O le tele o fugalaau e faalagolago i le totoina o nofoaga. E tatau ona totō le laau i luga o le la o loʻo i luga aʻe o vaega maualuluga, o loʻo i ai le tele o le malamalama ma le susu e le faʻafefeteina.

O le tausia o clops alpine e faigofie ma e aofia ai:

  1. Faʻasaʻo pe a manaʻomia.
  2. Aveesea o vao.
  3. Vaitaimi pito i luga luga o sauniuniga o minerale, ae le silia ma le faatolu taimi i le vaitau.
  4. Faʻasaina i le taumalulu.
  5. Taʻu vao pe a uma ona fuga.

O le fugalaau e faʻaleleia e fatu, tosoina poʻo le tuʻuina atu, e ui i lea, o le auala muamua e masani ona faʻaaogaina.