Fualaau aina

Carrot faʻatoaga ma le tausiga i totonu o le vaomatua Laʻau faʻatoʻaga Faʻato'ā totoina le faʻamaina ma faʻaleleia atili

Kāreti mai le totōina i le seleseleina o le totō ma le tausiga lelei

Kāreti o aʻafiaga ia o loʻo maua i totonu o nofoaga e oʻo lava i le au fai togalaau. E mauʻoa i vitamini ma minerale, ma i le tulaga o le keratin o mea e sili atu nai lo fualaau faisua ma fualaau aina (sei vagana ai le sami buckthorn). Ina ia tupu tele ma e oʻo lava i fualaau aina, e tatau ona e iloa foliga o le tuputupu ae.

O tuutuuga mo le totoina o kāloti i le malae vaalele

Nofoaga o le nofoaga ma moli

Mo le tuputupu aʻe o kāloti, filifili se laʻau lelei-susulu malamalama i le aso atoa e manuia ai le laau. Aʻo tuputupu ae i le paolo, faʻaitiitia le gaosiga o oloa, ma le tofoina o uiga e faʻaleagaina.

Soo

E manaomia e le eleele se tali, le fetaui pe fai sina tali. Malamalama lelei le oneone oneone po o eleele vaivai. I loams lemu, o fualaau aina e ola laitiiti, vave ona aʻafia i le pala i taimi o teuina.

E faʻapefea ona saunia le fanua mo le totoina o kāloti

Saunia le nofoaga i le tautoulu, ina ia tumau le eleele i le tautotogo. Mo le vavalalata, pe afai o le palapala e mamafa tele, faʻaopopo peʻa poʻo oneone mo le eli. Faʻamuʻu le palapala palapasi ma humus (6-8 kg i le 1 mita).

Tagata e manaʻomia

E fautuaina e suia le nofoaga mo moega taʻi taʻitasi i tausaga taʻitasi. Aua e te totoina kāloti pe a uma le pasesa, pi, parsnip, seleri. O vailaau lelei mo kaloti o kukama, tamato, kalani, aniani, pateta, kapisi.

Aso o le totoina o kāloti i luga o fatu laau

O le fua o le aʻa e tupu saʻo lava i le taimi o le luluina. Eseese ituaiga e eseese i le umi o le taimi (o faamatalaga e tatau ona faailoa i luga o le pusa i fatu). Ia taulai atu foi i le taimi o le seleselega manaomia.

Le taimi e totō ai kāloti i le taumalulu

Mo le maua o kāloti muamua po o mea faʻapitoa, o le luluina e faia i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. O le filifiliga muamua e mafai ona faia i na o mafanafana mafanafana - e tusa lava pe i lalo o se mea malulu o mea e ufiufi ai, o fatu e toesea i lalo o tulaga faigata.

O le lūlūina o le koko o kāloti e faia i le faaiuga o Oketopa, pe a le toe faʻamoemoeina le mafanafana. Afai e totogo fatu ma totogo i le tautoulu, o le a faʻaumatia i latou e le kiona. O le mea lea, o aso o le lūlū o loʻo taumafai e tulei i le mamao e mafai ai e oʻo i le faaiuga o le tautoulu.

Totoina o kāloti i le tautotogo i le taimi e tatala ai laufanua

Carrot totogo toto i le taimi lava e vevela ai le ogaumu i le vevela o le 4-6 ° C. I le ogatotonu o le laina ua lata i le faaiuga o Aperila. Manatua: o le muaʻi totōina o kāloti ma le toe faʻafoʻi o le malulu e afaina ai le tausia o le lelei o fualaau aina ma faʻamalosia ai le faʻatauina o fugalaau, ae e le o se mea e taofia ai le tutupu vave o ituaiga e vave ona 'ai ma e le teuina i le taumalulu.

Eseesega ma se vaitaimi uumi e sili ona lelei mo le teuina o taimi uumi. Lauina i latou i le faatuina o le vevela moni (15-18 ° C).

Saunia o fatulati mo le totoina i le tautotogo

Saunia o fatulati mo le totoina i le tautotogo

E faʻafefea ona faʻaleleia lelei fatu o kāroti aʻo lei totoina

Muamua, filifili fatu maualuga: tuu i latou i se vaifofo o masima suamalie mo le 3-5 minute, o le felelei i luga e le talafeagai mo le totoina. Fufulu le malologa i lalo o le vai tafe, taofi mo se aso i totonu o se laʻau susū o loʻo tuʻuina i se vaifofo o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. A o leʻi lūlūina, o fatu e faʻamago i le faʻaleleia ma vave totoina.

E mafai ona totoina fatu o karu ao lei totoina

O nisi o fai togalaau e faia mea nei e vave ai le tupu. O fatu e tuʻuina i luga o se 'ie susū ma tausia i le vevela o le 20-24 ° C mo le 5-6 aso. E taua tele le fuga o fatu, ae le faʻavaivai, a leai o le a faaleagaina le totogo i le taimi o le gafa ma e le totogo fatu. A o le lūlūina, o fatu e sinagogogo i luga o le eleele ma vave ona totoina.

E mafai ona saunia fatu laau Karrot mo le luluina i se auala e le masani ai: ua afifiina i ie ma eli loloto i totonu o le togalaau seia oo i le taimi e mu ai le eleele (e tusa ma se suo bayonet). Tuu i latou i le eleele mo le 10 aso. O le a le afaina fua, ae o le a saunia lelei mo vave vave. Uu sina mea itiiti ma lulu vave.

E faʻapefea ona toto kāloti i fatu ile eleele

Auala e toto ai kāloti i le ata o le eleele

Le mamao i le va o fatu o kāloti pe a totoina

Faia ni uʻu papaʻu i luga o le fasi fanua, vai lelei. Tapuni fatu i le loloto o le 2-3 cm. Vaʻai le mamao i le va o laina o le 15-20 cm, taumafai e tuʻu fatu taʻitasi i se mamao pe a ma le 2 cm mai le tasi.

O le polokalame o le totoina o kāloti i le malae vaalele

I luga ole laʻasaga o mea tau fale, e sili atu ona faigofie le totoina o kāloti i laina faalua: o le mamao i le va o laina e lua e 15-20 cm, o le lautele o laina laina 40-50 cm.

E faigofie le faʻapipiʻiina o pou (pe tusa o le 1.3-1.5 m) ina ia mafai ona e aʻafia ma ou lima i itu uma e lua i vao. E sili atu ona lelei le faatulagaina o laina i le itu umi o le moega, e sili atu ona faigofie le lulu, vaeluaina ma suavai laau. Lisi o laina i le 15-20 cm. I itu o moega ia faia itu e puipuia ai le vai mai le tafe.

E tatau ona ou suʻeina le kāloti pe a uma ona toto?

Afai e malulu ma susū le tau, e leai se mea e manaʻomia mo le fafaga. I aso vevela mafanafana, o le palapala e vave ona pala, i lenei tulaga, o le faasusu mama e le o se mea leaga. Ae ui i lea, ia manatua: o le susu tele o le a faʻaosofia ai le faʻavaeina o se palapala o le eleele, lea e sili atu ona leaga nai lo le leai o se vai. O le mea lea, faʻamalūlū ma le faʻaeteete, na o le faʻasusuina o le moega laitiiti O le toe faia o taeao i taeao uma seia oʻo ina aliali mai laau. A maeʻa lena mea, o le a mafai ona vavalalata le vaʻai ma le vai i le tele o taimi, pe a uma le 1-2 aso, ma faʻamalosia le tatalaina o le laina, seia oʻo ina tapunia e tagata matutua.

E fia fatu e fai ai kāloti e ola?

I le vevela o le tau, o le a totogo fatu i le tusa o le vaiaso. Ua faʻaluaina le taimi o le faʻamavae pe afai o le vevela o le ea e laʻititi ifo i le 12 ° C. Faʻataunuʻu avanoa avanoa i nisi faʻasusu.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e totoina fatu ile vevela o le palapala ile +5 ° C. Faʻapupula le fatu i le 2 cm O le mafiafia o le mulch layer e tatau ona 3-4 cm. Afai e le taua le ufiufi o le kiona, faʻapipiʻi faʻapipiʻi foi i lālā paʻu, faʻateleina le vaega i le afa mita.

Carrot tausi pe a uma ona toto i le laufanua

Totoina o kāloti i le eleele ma fatu ma tausi atili

Thinning

Ina ia totoina aʻa tetele, e tatau ai ona faatonutonu le maualuga o laau vao. Muamua minoi ma foliga o nei lau. E matua vaivai tele le totogo, ina ia mafai ona ave lelei lelei, e tatau ona tele le suavai, pe a uma le mago, tatago le eleele.

Aveese laau taʻitasi i le taimi, ma tuu ai le mamao o le 2-3 cm i le va o laau taʻitasi. E sili atu ona lelei le faʻatinoina o le taualumaga i le ao - i le afiafi e mafai ona e tosina atu se uʻamea i le nofoaga o manufeʻai. Aua le tuua luga i le togalaau. Faasolosolo le eleele faataamilo i laau laiti ina ia taofiofi saʻo totogo. A maeʻa le 20 aso, toe faʻaitiitia, faʻalavelave le mamao.

Faʻasalaina karotiti pe a uma ona totō ma mulimuli ane

O le suamalie ma le suamalie o le aʻa o aʻa toto e faalagolago i le faasusu. Tuʻu masani le fafagaina i soo se laasaga o le tuputupu aʻe o karoti. O le eleele e tatau ona susu i le loloto e tusa ai ma le tele o aʻa laau. Vai le moega faʻatasi ai ma kāloti matutua ina ia susu le eleele i le 30 cm. Mai le le lava o le susu, o fua o le a faʻanoanoa, ma le oona oona.

Suavai pe a uma le 3-4 aso, faaopoopo le 30-40 lita o le vai i le 1 mita e tuʻuina ai le susu mo le fausiaina o aʻa. O aʻa o laʻau laiti e mafai ona maua ai le susu ia latou lava - faaopoopo le 10-20 lita o le vai i le 1 mita tasi i le vaiaso. Talu mai le faaiuga o Aokuso, 8-10 lita o le vai i le 1 mita e lava i le 1.5-2 vaiaso. 2 vaiaso aʻo lei seleselega, taofi kāloti e aunoa ma le fafaga.

Faʻafuaseʻi suiga mai le faʻamamaina o le eleele e sili atu le susu e oʻo atu ai i le tosoina o le fua, lea e afaina ai lo latou tausia lelei.

Tatala vavae i taimi uma, vao vao mai vao leaga.

Laʻei pito sili

E tatau ona fafaga fagati faalua i le vaitau. Faʻaalu le uluai laei 3-4 vaiaso talu ona maeʻa, le lua - i le mavae ai o ni nai masina. Faʻamuʻu i totonu o le vai. Mo le 10 lita o le vai, faaopoopo i le filifiliga: 2 ipu o le fafie ash; 1 tbsp. l nitrofosks; 20 g o le potassium pati, 15 g o superphosphate e tele ma Urea.

O faʻamaʻi ma faʻaleagaga o kāloti

O le karita lele o le fili autu lea o le laau. E aliali mai i vao vao, i le i ai o vao, mai le tele o le palapala o le eleele. O le a e malamalama o le faatoaga e aafia i se uʻamea, e tusa ai ma faʻailoga nei: o laʻau o le a amata ona pala ma malogo. E tatau ona faia faʻamalosi se togafitiga ole iniseti.

Ina ia puipuia mai laʻau anufe, e totogo laumei i tafatafa ane o moega koko, o lona manogi e faʻafefe ai faʻamaʻi.

Kāreti e fai si laʻititi i faʻamaʻi. Masalo o le faʻaaogaina o le fomaz, alternariosis. O le aʻafiaga o faʻamaʻi e faʻaititia e ala i togafitiga o moega faʻatasi ma le 1% o vaifofo o le vai o Bordeaux.

Totoina o Karoti

E faʻafefea ona fufulu ma teu faletiti

Kāreti e le fefe i le malulu, ae o le malulu o le ea (lalo ifo o le +8 ° C) e faʻamalosia ai le liua o le suka i le suka, lea o le a aʻafia ai le taofiofia o le lelei. I le ogatotonu, e tatau ona selesele kāloti i le faaiuga o Setema. Fai lenei i le tau vevela. Fufulu i luga le kāloti, lulu le aʻa mai le eleele, taofi i le ea (e le o le susulu o le la) mo le tusa o le 1.5-2 itula, ona tipi pito lea. Toto le seleselega, tuu le lamolemole fua e aunoa ma se faaleagaina i totonu o pusa lapisi, teuina i se nofoaga malulu.

Kāreti mo le totoina ile lauʻeleʻele: ituaiga sili ona lelei

Filifilia o faturoka: o ituaiga sili ona lelei mo fanua tatala. Faatasi ai ma le tele o ituaiga, e mafai e se tasi ona filifili le filifiliga sili mo le tautotogo ma le totoina o le autumn.

Mafaufau i ituaiga sili ona aoga:

Carrot alenka photo

Alenka o se ituaiga vave o le matua, e mafai ona e seleseleina pe a mavae le 50 aso o le tuputupu aʻe. Faʻatasi ma le umi o le 12-15 cm, o le mamafa e 145 g.

Carrot Tushon ata

O Tushon o se ituaiga vave o fua, o ona fua ua saunia mo le seleselega pe a uma le 2 masina o le tuputupu aʻe. Pauna - 150 g, uumi - 20 cm.

Ata o Carrot Nantes

O Nantes o se vaeluaga tele o fualaau aina ma se vaitau matua o le 85-90 aso. O le umi o le umi o le aʻa o le fatu e 16 cm le mamafa ma le mamafa o le 165 g.

Carrot Vitamin Photo

Vitamini - aʻa o aʻafiaga o ituaiga eseese ua saunia mo le aoina pe a uma le 110-112 aso o le tuputupu aʻe. Pauna - 150 g, le umi aʻa - e tusa ma le 15 cm.

Carrot Queen of Autumn photo

O le Masiofo o Aukilani o se ituaiga tuai, o le faʻamamaina 125-135 aso. Lelei mo le teuina o le taumalulu. Faatasi ai ma le umi o le 20 cm, e tusa ma le 160 g.

Carrots Flacca photo

Flacca - e faatatau i ituaiga tuai. E mafai ona e seleseleina pe a maeʻa le 100-120 aso o le tuputupu ae. O fualaau toto e 30 cm le umi e tusa ma le 150-170 g.