O le togalaau

Faamaumauga o le totoina o rosa i le atunuu

E mafai ona tele mafuaaga mo le suia o rosa, mo se faataitaiga, e te manao e suia le mamanu o le upega tafailagi, fatuina o se rosa, pe sui foi le totoina o togalaau i totonu o le togalaau, ao latou tuputupu ae e fatuina se ata e le manaomia mo isi ma faafaigata ai ona tausia i latou.

Po o le a lava le tulaga, e mafua ai ona suia e le rosa o latou nofoaga o nofo ai, e tatau ona e manatua nisi o mealilo laiti o le faagasologa o le gaioiga:

  • E tatau ona e maua le nofoaga saʻo mo le Tupu o le Faatoaga. E tatau ona amanaia e le taliaina e le rosa le vavalalata i le tele o laau totő, e le fiafia i le paolo, ma o vaega e tafe ai le susu o le a na o le faaumatiaina o le togavao fiafia.
  • E talitutusa foi le taua o le filifiliga o le taimi sao mo le suia o rosa. O le tautotogo po o le tautoulu e sili ona talafeagai.
  • E tatau ona e saunia le togavao mo le toe totoina. O le mea muamua e fai o le tipiina lea o laʻau. O le maualuga ole maualuga o le vao i le taimi o le gafa e mafai ona maua ile 40 i le 50 cm.
  • O le lua ua eliina ma se fanua faʻaagaga ina ia mafai ai ona tafe le alavai i lona pito i lalo, i luga o luga o le palapala lea ua tumu ai eleele mama ma faapalaga. O nei mea uma e manaʻomia e fai muamua.

Faataga le lua e momomo, aua nei galo le fainu. I le 2-3 vaiaso, o le lua talafeagai e saunia. O le mea lea e vevela ai le eleele, ma o meaʻai e faʻamalie ai palapala.

  • Fuʻu aʻa i se paʻu omea. E tatau ona maitauina o aʻa o le rose o le vao e tusa ma le tutusa o le paleni e pei o le pale. O le mea lea, e aoga le mautinoa o sina mea itiiti lava e ono faaleagaina ai aʻa uma pe a aveeseina i latou mai le eleele, ma pe a feaveaiina le laau i se nofoaga fou.
  • Faʻasa. E manaʻomia le faʻamamaina o le fale totō totō ma le totōina lelei o le fale. E tusa lava pe e tatau ona e totoina le roses i le tautoulu.

O lea e mafai ona e puipuia au Roses e sili ona e fiafia i ai mai le vevela o le la, o mea e afaina ai ma faaleleia atili ai le tausiga.

E tele ni auala e faʻaaogaina ai, 2 o nei mea e sili atu ona lauiloa:

  • Faʻasolopito;
  • Vae.

Ma oi latou taʻitasi e tatau ona faʻaaogaina.

E faʻafefea ona totoina rosa i se auala masani

E sili atu pe a fai e le mafai ona e faʻaputu le lapisi o le elemene i le totoina o roses. Ma, e aoga le suʻesuʻe ma le totoa o aʻa, suʻesuʻe le mea ua faaleagaina, ma afai o le vao e laʻitiiti lava, ona faʻapipiʻi lea o lalo o le eleele ma faʻaleagaina. A maeʻa lenei mea, e tatau ona sogi le aʻa i se fofo o le humate, o se aʻa e tupu aʻe ai le ola, mo le 2 itula.

I le pito i lalo o se pu ua saunia muamua, ua faia ai se maupuepue, o le a tufatufa tutusa ai aʻa o le rosa. I le taimi lava e tasi, e taua tele le 3-5% i lalo o le palapala. E sasaa le vai i totonu o le lua, ona sasaa ai lea o le palapala i le afa o le malolo, ma ua lelei ona faʻatulagaina. A maeʻa lena, e tatau ona e toe inu. O lenei ua uma ona tanumia le lua, pe a uma ona tafe le vai. O le eleele e tatau ona faʻatulaga lelei ina ia leai se ea i le va o aʻa.

A uma ona totoina, e tatau ona e mautinoa o loʻo i ai le faʻalelei, ae masani ona faʻasusu, o lea e le malogo ai le eleele, ae e le susu.

Faʻafeiloaʻi Metotia Faʻaliliuga o Rose Transition

O lenei metotia e faigofie tele ma faigofie. E sasaa le suavai i totonu o le lua (o se pakete, ae sili atu ona mafai), ma, e ui e lei oʻo i le taimi nei, e faaopoopoina se humate poʻo se laupepa o le heteroauxin. Ma i le taimi lava lena, o aʻa o le rosa vao o loʻo tuʻuina i totonu o le vai faatasi ai ma se eleʻele eleʻele. E tele vai e faaopoopo. Ole taimi nei e tatau ona e faʻatali seʻi oʻo ina faʻafefe le vai, faasolosolo malie le soloia o le eleele ma faʻalauteleina aʻa o le laau faʻatasi ai. Ona tanu ai lea o le lua ma toe faʻaleleia. E lelei le faʻaaoga o le mulch ina ia le malogo le eleele

O le a le taimi e sili atu ona lelei i le totoina o rosa

E i ai faʻamanuiaga i taimi uma o le autumn ma le taumalulu. O le mea lea, pe a mafai ona tutupu i roses o le totoina, e tatau i tagata uma ona filifili, e fuafua i tuutuuga ma mea e mafai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faia lenei galuega i le tautotogo, pe a leai se taufaamatau o le kiona, ona le mafai lea ona e popole i le malulu. O le mea moni, o le taimi nei ua tafe le vao i le lamatia o le la, ma ua mafatia i le tafe o le palapala, pe afai e le mafai ona fafagaina i latou i le taimi. Ae vave ona tupu aʻe i tulaga lelei, faigofie ona maua ma faʻaleleia. Ma o le la e le mu ai le rosa, e fautuaina e ufiufiina i se moli mo sina taimi. O le faʻaleleia o le tautotogo i le malulu malulu e faapitoa le talafeagai.

Ae o le tele o faifaatoaga e sili ona fiafia i le totoina o le toto i le tautoulu. E fesoasoani lenei mea i le laau ina ia aʻa ma faʻamalosi.

O le aoga tele o le totoina o vao i le tautoulu, ma mai i le ogatotonu o Setema i le aso 20 o Oketopa, pe o le a le mafai ona maua e Roses le faʻamaʻi i le taimi o le faʻasalaga.

Talu ai ona o le vevela o le ea e maualuga pea, o le vavao piniki e maua ai le taimi e aʻafia ai aʻo leʻi amataina le kiona. A amata ona amata le malulu, ma i le po, e mafai ona paʻu le vevela, o lenei laau toto e aoga tele.