Fugalaau

Tuʻuina o togavao fafo ma le tausiga

O se fugalaau uiga ese ma lanu susulu ma lau o le iris ua taʻua o sparaxis. Ua tumu ai le fanua i se vevesi o lanu ma aumaia ai se paʻi faapitoa ile mamanu o le laufanua. O le totōina ma le faʻaleleia o meaʻai i luga o le eleele, e manaʻomia ai se faʻapitoa faʻapitoa ma se malamalamaʻaga faapitoa, ona o lona atunuʻu o nuʻu i Saute Aferika ma e tatau ona fatuina ni tulaga vavalalata ile natura mo le laau.

Totoga o mea

O Sparaxis o se ituaiga o meaola. O loʻo i ai i le laau se aʻa e pei o le aʻa, o laʻau uumi umi e oʻo atu i le maualuga o le 90-100 cm ma se pulou i le pito i luga. O laʻau lanu uliuli lanu meamata i le lanu ma se fausaga lelei. O le taimi vavalalata e pau i le masina o Me-Iuni. O fugalaau o sopa e iloga i se lanu susulu ma se eseʻesega ma le pestle i le ogatotonu, o le lapoa o le fugalaau e tusa ma le 5 cm. I le faaiuga o Aukuso po o le aso muamua o aso Setema, ua galo le laau ma vavae ese laulaau, ma totoe na o le eleele. Faatoaga 20 ituaiga eseese. I se vaitau lelei, ina ia mafai ona totoina ma tausia i le eleele lafoaia o sparaxis, o ituaiga ua filifilia e sili ona fetuutuunai ina ia maua ai le tau.

Faʻamasinoga

O le fugalaau e manaia tele ma e manaʻomia, e sili ona tupu i le itu i saute. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te totoina meaʻai i luga o le malae vaʻai i laufanua, e faigata tele ona maua le fuālaʻau vave. O le fugalaau e sili ona fiafia i nofoaga lafoaia, e puipuia malu mai le matagi. Pe a totoina, e filifilia se masini malamalama, saunia lelei paipa alavai, lea e faʻaaogaina ai se tamai iliili pe faʻalauteleina. Mo le tuputupu aʻe lelei, e fautuaina e faʻaopopo sina oneone ma fugalaʻau faʻasaina ile eleele ua filifilia. Pipi e tuʻuina i le totoina o le ogalaau i le 8-10 cm, faʻafeiloaʻi mamao i le 10-15 cm.

Ina ia totoina se fugalaau mananaia, e tatau ona e iloa le taimi e toto ai sima i luga o le eleele. I lalo o le tau masani, o le tulaueleele e faia i le faaiuga o Mati, i le amataga o Aperila. I le itu i saute, e mafai ona totō laau i le tautoulu. O le tausia o meaʻai i le tautoulu e aofia ai le eliina o fatu pe a uma ona latou faʻaleleia atoa e totō i le tautotogo. Mo lenei fatu:

  1. Taofia le eleele.
  2. Pau lelei.
  3. Tuu i totonu o se pusa ma fufuluina i vaovao.

A maeʻa lena, ona tuu lea o le fagu i totonu o se potu e iai le vevela o le 8-9 tikeri le vevela.

A o le totoina i le eleele i le amataga o le tautotogo, e tatau ona tuu afifi fugalaau i se nofoaga ma le vevela ma le 25-27 tikeri. O lenei mea e mafai ai e le laau ona vave aʻa ma toto.

I le itu i saute, o le eliina o fatu e le aoga. Mo le faia o lenei mea, tipi le fugalaau e tatau ona ufiufi lelei i lauusiusi poʻo lau paʻu. I le tautotogo, e aveese le fola ma se vaega itiiti o le humus e faʻafeiloai i totonu o le eleele. E faʻapena ona faʻamatalaina i lalo le totoina ma le tausia o meaʻai i luga o le eleele i le tautotogo.

Totoina ma le faʻaleleia o masini sima i Urals

Talu ai o le laau o le itu i saute, i lenei itulagi pe a tutupu, e tatau ona tausisia nisi tulaga:

  1. Faatali mo le mafanafana o le tau.
  2. Laʻau totō i totonu o le eleele mafanafana.
  3. Filifili se moliuila lelei.
  4. Mo le taumalulu, e taua tele le eli mai i luga o maso.
  5. Suavai i taimi uma.

E tatau ona mulimulitai i manaoga lava e tasi pe a totoina ma tausia tagata vavave i Siberia. E tele le au atamamai e fautuaina le totoina o fugalaau i greenhouses mo le maualuga o le tau mo le tuputupu ae lelei ma le tele o fugalaau. O lenei mea o le a mafai ai e le laau ona lagona le mafanafana ma fiafia pea i lanu susulu.

Tausiga

O le laau e valea, o lea e manaʻomia ai le faʻasusu masani.

Pe a totoina ma tausi lelei meaʻai i luga o le eleele, e tatau ona faʻafeinu i taimi uma, ae leai se mea e tatau ona faʻafefe ai le susu, e mafai ona oʻo atu i le oti o aʻa.

I le vevela vevela, e mafai foi ona e sulu, ae e tatau ona e faia lenei mea i le taeao po po o le afiafi, ina ia le faʻaosoina ai se mu. I le malologa, e faʻaitiitia le suavai.

Ina ia fausia ni taamilosaga fou, e tatau ai ona fufulu taimi uma fualaʻau ma laʻau. E le gata i lea, o le fugalaau e manaʻomia ai se laʻei masina i luga. O loʻo faia i le faʻaaogaina o falalaʻau o le mineral, faʻafefe 20 g o le faʻafefiloi i se pakete vai. E fautuaina e seʻi faʻasaʻo le eleele pe a tupu le laau ma vela.

Sapalasi, o se teuteuga o laufanua

O mea lelei teuteu o le fugalaau e mafai ona faʻaaogaina i le mamanu o togalaau, paka, nofoaga i le taulaga. Faatasi ai ma lana fesoasoani e fatuina ai uluai fatufatuga, faʻatasi ma isi mea totō. Sa i ai faatasi ia Sparaxis ma le atoatoa o laʻau, lala laau ma laau afu, o afu e ufiufi ai palapala. E le gata i lea, o nisi o ituaiga o loʻo tuʻu i totonu o fagu fugalaau ma fugalaau, faʻaaogaina i le mamanu o balcony, loggia, teuteu togalaau, ma isi.