Laʻau

10 tele fualaau oona i le lalolagi

Talanoa e uiga i laau sili ona leaga i le lalolagi, e le lava le lapataʻi: "Aua e te alu, tamaiti, i Aferika mo se savaliga." I lalo o le vanimonimo o vailaʻau, e moni, o loʻo i ai fasi laau toto, ae le gata iina. I Rusia, mo se faataitaiga, o se "mutia" e mafai ona muta i totonu o se fale vevela poo totonu o se togalaau, ma o le a latou tausia ma le alofa, ona o aganuu faapiʻopiʻo, o se tulafono, maofa matagofie. Ma o le lamatiaga o lo o pipiʻi i fualaau aina, laulaʻau ma fatuga e le avea o se tagata moemiti, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i ituaiga laau totino, pe mafai faapefea ona e puipuia oe lava ma e pele ia te oe mai le afaina?

Suauu suauu

O teritori faʻatasi ai ma le vasa vevela ma le vateatea, e lelei mo le suauu. I le natura faalenatura, o lenei laau toto e sili atu ona pei o se laau, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 10 m, ae i se tau le tumau e le sili atu i le 2-3 m. Ua leva ona faʻaogaina mo le faʻaogaina o fanua i nofoaga lautele i Aikupito, Atenitina, Saina, Pasila, ma le mulimuli Mo le tele o tausaga, na faʻailoaina e le au tusitala o le laufanua Rusia le fiafia i le suauu.

O le aʻafiaga ma le faʻamaina o loʻo i totonu o vaega uma o le laau o le a lamatia ai le ola maloloina ma le ola. O le fua matautia o le 0.2 g mo se tagata matua, o lona uiga o le sefulu o le fatuga o fatuga o fualaau oona. E tasi le taimi i le tino, oona, lea e 5-6 taimi e sili atu le matautia nai lo le cyanide o le paluga, mafua ai le vomiting, totoga ma le gaʻo toto. O le oti e mafai ona tupu i le 5-7 aso pe a maeʻa.

O le suāuʻu suauʻu e faia mai le suauu o loʻo faʻataunuʻuina - o se faʻalauiloa masani.

Tatalo faʻamalo

O le fanau mai o lenei sui o le legume family o Initia. O iina, e mafai lava ona maua le faʻamalosi i le siosiomaga masani. I isi nofoaga o loʻo i ai se tau vevela, o le laau e totoina tele mo le aʻa suamalie. I totonu o pusa o fatu oona - 4-6 fasi vaega taitasi. Afai e sili atu ma le tasi e ulu atu i le tino o le tagata, e mafai ona tupu le oti i totonu o ni nai aso. Faailoga o mea oona o le vomiting, faʻavevesi, i se taimi mulimuli ane, faʻaleagaina le ate.

E tusa lava pe leʻi oʻo le mea inu i totonu o le tino, ae na iu lava i tamatamailima, ma o se tagata na solopala o latou mata, e ono mafua ai ona leai se vaaiga mamao.

I aso ua mavae, o rosaries na faia mai fatu o le pala i India, o le mea lea ua taʻua ai le laau o se tatalo, ma o lona igoa lona lua o le paʻu uliuli. I aso nei, o se gaosiga matautia i Initia e faʻasaina.

O salts o le glycyrrhizic acid e aofia i le aʻa o le pala o le 100 taimi sili ona suamalie nai lo le suka

Faʻatau

O lenei laau, o nisi taimi e taua o le afā, e sili ona fiafia i laufanua ma marshlands. E maua i Europa, Asia, Amerika i Matu. O fafo e pei o se angelica edife, lea e le gata ina faaseseina ai tagata, ae o manu foi. Afai, mo se faataitaiga, o se povi e 'ai le 100 g o se aʻa oona, o le a oti.

Cycutoxin o se lamatiaga i tagata - e mafua ai le faoa faamalosi ma le faoa faamalosi e talitutusa ma maʻi. O tamaiti aoga o le ua afaina e le masani lava ona vaeluaina i taimi uma. O gaʻo vailaau e afaina foi i mea oona. E masani lava ona iu le inuina i le oti.

E manaia le tofo, o lea e tele lava ina "oʻo mai ai manu"

Aconite

O se laau o le aiga pepe (e iloa e le toatele i lalo o le igoa "fagatuaga") ua salalau solo i le lalolagi atoa. E masani ona maua i totonu o togalaau ma taumafanafana o tagata Rusia o se aganuu teuteu. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona faʻaeteete i le laau ona o le oona o le aconitin o loʻo i totonu o lau, laʻau ma fugalaau. E mafai ona ulu i totonu o le tino i se auala faafesootai, e ala i le paʻu. Pe a oʻo atu le mea oona i le manava, fulafula ma manava manava amata, faʻafefe, e faigata mo se tagata ona manava. O le maʻi pipisi o le mafuaaga o le oti.

O taʻaloga anamua ma le au Siamani na faʻauʻu i luga o tao ma tao i se vaega o le aconite mo le sailia o manuʻaʻai tetele

Vaʻa mata

O lenei laau, o loʻo maua i vaomatua Europa ma Siberia, o se mea oona: o mea uma lava e mafai ona faaleagaina ai le fatu mai vine, o le totonugalemu o le fatu mai lau, o aʻa e afaina ai le manava. Faailoga o le oona ma le vavalo: vomiting, faʻavevesi, afaina o le tino ma, o le iʻuga, o le puʻeina o le loto.

E talitonuina pe a faʻamago, e leaga tele le fale, o lona uiga e faʻaaogaina i vailaau masani, ae e le afaina ai le lamatiaga.

O isi igoa o le laau Rusia o le fasi vine, vine vao, vao vao

Belladonna

Isi igoa: belladonna, moe valea, rabid berry. O vaomatua o vaomatua o Europa ma Asia, o loʻo tumu i le susu, o vaega ia e lagona ai e le belladonna lagona sili ona manaia. O le atropine e maua i itu uma o lenei tagata o le aiga fiafia i itu uma, ae o aʻa ma fualaau aina e sili ona lamatia, e foliga mai e mafai ona gaosia atoatoa, ae, i le taimi e tasi i le gutu, mafua ai le vevela tele ma le mago.

O faʻaleagaga o le poisoned belladonna o photophobia, hallucinations. O se tagata ua le toe malamalama i le mea o iai, o lana tautalaga ua le mautonu, ma o osofaiga o le sauā mataga e masani ona matauina. O le oti e mafai ona maua mai i le maʻi pipili.

I aso tuai, o fafine Italia na latou tanumia le sua belladonna io latou mata mo se "foliga vaivai" - o tamaiti e toso mai le atropine

Strychnos

O le venu o curare, lea na gaosia ai e Initia o Amerika i Saute ia aū, o loʻo i aʻa ma aʻa o strychnos. I totonu o le curare, e iloa ai e saienitisi palacaid oti e lua-o le brucin ma le strychnine, ma o le oti mai ia i latou ua taʻua o se tasi o tiga aupito tiga. O faʻafitauli o le oona o ni faʻalavelave faʻalavelave lea e aofia ai le tino atoa o le ua afaina ma e matua malosi lava mai le leo leotele ma le malamalama susulu, faapea foi ma le manava o le tino ma le vave o le fatu. O le mea sili ona tupu e ono afaina.

O faʻamaoniga o le oti mai le oona strychnine e talitutusa lava ma le oti mai tetanus.

Cerberus

O le vateatea o lenei laau matagofie ma le lanu lanu, o fugalaau ma fualaau tetele o Ausetalia, o motu o le Pasefika ma Indian, ma itulagi o itulagi o Asia. O nisi taimi e taua o le laau o suicides, ma o le igoa "Cerberus", lea e masani ona faaaoga, o le a manatua ai le dog Cerberus, e tusa ai ma tala anamua, puipuia le aluese mai le malo o le ua oti i le lalolagi ola.

Cerberin oona e maua i vaega uma o le laau. E tasi lava i le tino o le tagata, e poloka ai le fatu, lea e mafua ai ona puʻeina. Afai e susunuina lala o se laau i luga o le siteki, ulaula tapaa e mafua ai ona oona, lea e le mafai e le tino ona taulimaina.

Cerberin poloka poloka eletise i le tino

Mancinella laau

I le natura, o lenei laau o loʻo maua i Amerika Tutotonu - i le talafatai, nofoaga vaʻalele. O le laau e oʻo i le maualuga o le 15 m. O vaega uma lava o le mea oona, ae o le sua susu laititi e sili ona matautia, lea, o le pau atu i mata, e taʻitaʻi atu ai i le tauaso ma tuʻuina ai ogaoga mu i luga o le paʻu.

Afai e te 'ai ona fua, lea e foliga mai e manaia tele, o aʻafiaga o foliga o le oona e aliali mai. O se mea talitutusa na tupu i le vaʻa, oe na sosola ese mai se vaa, na latou 'ai i fua o mancinella, ma fafagaina i latou mo meaai.

Mancinella ua lisiina nei i le Guinness Book of Records e avea ma laau sili ona matautia i le lalolagi.

Oleander

O lenei laau toto e olaola matagofie i le natura natura o loo maua i atunuu Asia, ma o se laau toto i paka o le toetoe o konetineta uma o le lalolagi.

O mea oona o loʻo aofia ai i vaega uma o le oleander o cornerin ma oleandrin. Afai latou te ulu atu i le tino, o se tagata e oʻo i tiga ogaoga. O uiga masani o le oona e pala, vomiting, manava. I faʻasalaga sili ona ogaoga, faʻapitoa le puʻeina o le loto.

O sauniuniga na maua mai le oleander leaves - neriolin ma le tulimanu - na faʻaaoga muamua mo le le mautonu o le gaioiolosi

I le faaopoopo i le ulufale atu i le 10 pito sili ona tele o fualaau oona i le lalolagi, o le tele o isi meaola matautia o loʻo maua i le natura. E oo lava i togafitiga faafomaʻi taimi, o le soifua maloloina o se tagata ua inupia e mafai ona matua faʻaleagaina. E tatau ona e fiafia i le natura o na nofoaga o loʻo e fuafua e asiasi ai.