Laʻau

Fuchsia

Fuchsia - o se tasi o vaomatua e sili ona fiafia i totonu. E tosina ai le toatele i lana matagofie o le moliuila ma le fugalaau umi. O le laau na faaigoa i le igoa o le tagata lauiloa o le biologist o Leonard von Fuchs. Fuchsia e lauiloa le laumei Iapani.

Fuchsia o se sui o le aiga o Kuperu. O lona lauʻeleʻele o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, Niu Sila. O lenei fugalaau matagofie na sau i Europa i le lua seneturi ua mavae. I le itu i saute, ua tupu i togalaau. I le ogatotonu, o le fuchsia e taatele i aganuu.

Faʻalagolago i le ituaiga fuchsia, o loʻo i ai faʻamalo ma gaogao vao, vao, ma laau.

I aso nei, ua mafai e le au faifaatoʻaga ona fausiaina le tele o ituaiga o lenei laau matagofie. E eseese a latou lanu, lapoa ma le fausaga o fugalaau. O fuchsia fugalaau eseese - tasi pe toʻotoʻo. O nisi taimi e aoina ai i latou i ni faʻaletonu. E ese a latou lanu. E i ai ni faʻataʻitaʻiga ma le lanu piniki, lanu viole, mumu ma le paʻepaʻe. I fafo atu, o le fugalaau e pei o se moliuila. Corollas o nisi lanu e eseese lanu. O le vaitau o le fulafula o fuchsia e umi - mai le tautotogo seia oʻo i le taufaʻaiuga o le autumn.

O lau Fuchsia e foliga mai e foliga lelei, o pito i luga, o lanu lanumeamata. O laulaau laiti e lanu mumu.

Fuchsia tausi fale

Fuchsia ua manumalo i loto o le tele o faifaatoaga fugalaau ona o lona le lelei, faigofie o le toe gaosia ma se tamaoaiga o fugalaau. Ua tupu uma i le togalaau ma i le fale. E mafai ona avea ma se laau o le ampeli i se ato tautau, o se lala vao po o se laau laugatasi.

Fuchsia e taʻua o se laau faʻasaina. E le o se mea uma lava e suia i le malulu malulu ma le malulu. O le toʻatele o fai togalaau faʻatoʻaga faʻatasi ma le oʻo mai o le tautotogo e totoina lenei fugalaau mananaia i le laufanua, eli ai se fagu laau. Fuchsias lagona lelei i le togalaau ma fuga i le taumafanafana uma. I le tautoulu, pe a uma ona teu le 'ie, ona totoina lea i totonu o fagu tetele ma tuu i se nofoaga malulu mo le taumalulu.

Tausiga Tausi

Fuchsia o se fugalaau le lelei. E le o iai ni aiaiga faʻapitoa mo le taofiofia ma manaoga i ana tagata e ona. Mo se fugalaau manaia e faamalie ai lona matagofie, e tatau ia te ia ona faatulaga le taumalulu saʻo.

Filifilia se nofoaga, moli

Fuchsia e fiafia i ni nofoaga paolo malulu. O se nofoaga lelei mo ia o le a sasaʻe pe sisifo. Afai e te tuʻu i le faamalama i matu, o le a vave ona tupu lauusiusi. I le faamalama i saute, e tatau ona ufiufi fuchsia. E manaomia e le laau se nofoaga tumau. E tali tigaina o ia i soʻo se faʻasologa. E tatau ona manatuaina o le fuchsia e le taliaina le malulu. E tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga. A le o lena, o le a le toe maua e ia ni fatu ma fugalaau.

I le taumafanafana, o le a le fiafia le matagofie i se potu malulu. E sili le ave i le faapaologa po o le togalaau, ma tuu i se faapaologa.

Lulu

O le laau o le a sili atu le mafanafana i totonu o se potu malulu. I le vaitau o le tuputupu ae malosi, o le maualuga o le vevela e 20-24 tikeri. Afai i totonu o le taumafanafana na avatu i fafo i le togalaau poʻo le faletalimalo, e tatau ona puipuia mai le matagi ma tuʻu saʻo le la. I le taumalulu, e manaʻomia le fuchsia e faʻamautinoa ai se taimi malolo. E tatau ona i totonu o se potu ma le vevela o le 5-10 tikeri. Afai o le fuchsia o le a taumalulu i totonu o se potu mafanafana, ona oʻo lea i le taimi o le taumalulu o le a tupu tele ai ona aʻa, ma i le gasologa o le vaitau o le a leai ai lau.

Totogi

Fuchsia e leai ni mea faʻapitoa mo le faʻamamaina. I le taumafanafana ma le tautotogo, e mafai ona sosolo le laau. I le malologa, e tatau ona lafoai le pulupulu.

Faʻasa

Vai le laau i na o le vai malulu, puipuia lelei pe a mu le ipu. Fuchsia o se laau toto-o le mea lea, i le vaitau o le tuputupu aʻe, o le vaega eleele i totonu o le ulo e tatau ona susu. I le oʻo mai o pepe, faʻaitiitia le faʻava. I le vevela o le tau, e matua tele lava le suavai o le fale. I le taimi o le taotoga, o le suavai e faʻaititia i se mea maualalo. Po o le a lava le taimi o le tausaga, e le tatau i le vai ona paʻu i aʻa o le laau.

Laʻei pito sili

Ina ia mafai e le fuisia ona tupu ma ola lelei, e tatau ona fafagaina i le tele o fugalaʻau. O luga o laei e gaosia mai le tautotogo i le autumn. Faalua i le masina o le a lava. I le taumalulu, e le faʻamaʻaina le laau.

Teuteu

Afai e te le tuʻuina atu fuchsia ma se mea manaia i le taumalulu, o le a faʻalautele ma faʻaali atu. Ina ia sili atu le matagofie o le laau, i le tautotogo, o fatuga uma lava e tipi i le 1/3 po o le ½ o le umi. Faafetai i lenei teuteuga, o le a totogo ai ni taameni laiti lea e fausia ai se fuainumera tele o fugalaau. O pulu na totoe ina ua maeʻa ona faʻaaogaina e maua mai ai ni fatu fou o le laau i tafatafa o le auala.

Fuchsia o se fale palasisi. E mafai ona e tuʻuina atu soo se foliga - pyramidal, vao, ampel. Mo le faia o se laau fugalaau, e tatau ona e maua ni aʻa malolosi, ma e tatau ona ola i le va o ituaiga. A o latou tuputupu ae, ua aveeseina laulaau lapopoa, filifilia le maualuga o le laau. A maeʻaeʻa, ia tipi ese le pito i luga, ia maua le avanoa e atiaʻe ai le tele o itu laau. Mo se laau e i ai se pale lush, e le itiiti ifo ma le tolu tausaga e tatau ona pasia.

Suiga

Fuchsia e totoina pe a uma le teuteuina o le tautotogo. E fiafia o ia i se paluga o meaʻai. O le aloese mai le suavai i aʻa i le pito i lalo o le ulo e tatau ona avea ma alavai lelei.

Soo

Fuchsia e fiafia ile laufanua lelei, ae fetaui lelei i isi ituaiga palapala. Soʻo se lalolagi vaʻavaʻai ma le le faʻaituau e talafeagai mo tagata matutua. O se vaega eleele, e aofia ai fanua laupepa, oneone ma le paʻu (i le fua faatatau o le 3: 1: 2), e talafeagai. O se paluga sili ona lelei o eleele palapala, compost, humus ma vao (2: 1: 1: 1).

Fuga

Ina ia maua se foliga manaia ma faʻaleleia le totoina i le vaitau o le tuputupu aʻe, e tatau ona tipiina i taimi uma ia togi ma fusi. O le mea lea e sili atu ai le lelei o le lala o le lala pe afai e tolu ni laulaau ua faia, ma faapipii pito o taula. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia pe a uma ona faʻaalia foliga tolu peʻa i itu taʻitasi.

Togi

Fuchsia ua manatu o se laau toto. E fuga mai, atiina ae ma faʻaleleia mai le tautotogo i le autumn. I le taumalulu, e amata ona malolo se fugalaau pe a le tupu. I le taimi lea, e manaomia e le laau se nofoaga manaia, susulu lelei pe pouliuli. I le taimi o le taotoga, o le suavai e faʻamapulaʻaina, ma ua le toe faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi.

Afai o le fuchsia e saʻo le paʻu, o le a amata vave ona tupu ma fuga lelei.

Tofiga

E lua auala e maua mai ai fanau fou o fuchsia - fatu ma toe gaosia e ala i le oti.

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaleleia ai le fuchsia o loʻo i ai ni aʻa e vave ona aʻafia. I lenei tulaga, e amata ona fuga le laau i le tausaga lava e tasi. Mo le aʻafiaina, e filifilia ai tamaʻi laiti (e tusa ma le 7-15 cm). Ina ia aloese mai le pala o laulaau, e taua le aveese muamua o laulaau pito i lalo. O le aʻa e lelei ona aʻa i totonu o le vai, oneone poʻo le vaega eleele solo. I le avea ai o se tulafono, o aʻa e aliali i totonu o le vaiaso. I lenei tulaga, e tatau i le potu ona tumau le vevela o le 20-24 tikeri.

E mafai ona e faʻaleleia fatu fatu fuchsia. Ina ia maua ia mea e te manaʻomia le faʻafefeteina o fugalaau. Faʻafetai i le felafolafoaiga, e mafai ona maua mai ituaiga eseese.

E manaʻomia ni nai vaiaso e faʻamaʻo ai le fomaʻi. A maeʻa lena mea, e tatau ona vaʻaia ma le totoa ma suʻe fatu. O le a latou saunia mo le luluina i le 1-2 aso, pe a latou malogo. A maeʻa lena mea, e lūlūina i totonu o se mea faʻafefeteina susu, lea e tatau ona ufiufi i le tioata poʻo le ata.

Faamai, meaola faalafua

Fesuisia e seasea ona maʻi. Ae o vailaau faʻamaʻi pipisi e mafai ona afaina tele ai se laau matagofie. Whiteflies, aphids ma pusi vaʻaia o ona fili autu ia.

Faʻamatalaga ono tutupu

Afai e te leoleoina le laau, e mafai ona e feagai ma le tele o faafitauli. Afai e paʻu laʻau, e tatau ona faʻafefe le tele o le laau ma puipui mai faʻatau. Le lava o le susu po o le inu malosi tele o le a taitai atu ai i le paʻu o le afu. O le isi mafuaaga mo lenei faafitauli atonu o le toe faʻaleleia o le fagu i se isi nofoaga. I le avea ai o se tulafono, o le vaitau puupuu o le fugalaau e tupu pe a le malolo fuchsia i le taumalulu, maua se le lava o meaʻai ma e tu i se nofoaga pogisa i le taimi o le tuputupu ae malosi. Brown i luga o laulaau e aliali mai i luga o le eleele i le taumalulu.

Pe a le toleniina e le laau le taumalulu lelei, o loʻo i totonu o se potu vevela, e mafai ona leiloloa lau. I nisi tulaga, o laulaau e lanu samasama, ma nai lo o se togavao matagofie o loʻo tumau pea i lalo se puʻu, e faigata ona toe faʻaleleia ma fuga i le taimi atofaina.