Fugalaau

Moe mutia

O se fatuga matagofie lenei ou te manatuaina talu mai loʻu laʻititi. Ona matou taʻua ai lea o se kiona, talu ai ona o le kiona, susu, ma le lauulu vaivai o lenei mea muamua, na vave ona aliali mai ina ua uma le kiona. Muamua, o faaputuga na latalata ane i le eleele, e le tele lava - 1-2 lumps; sa amata ona latou tafe vave ma iu i le ogatotonu o se laau lanumeamata i le foliga o se ipu afu fulufula lanu enaena, ma o se tioata lanu lanumoana na vaaia i luga. Ina ua matala fugalaau, e foliga mai o logo i ni vae pupuu ma ni lanu samasama samasama i totonu. Sa i ai le tele o fugalaau e pei o le lanu po o le pito o le vaomatua i le mea na latou ola ai e foliga mai e lanumoana. O lau o lenei laau e matagofie tele - tatala mea. Ae ui i lea, e foliga mai mulimuli ane, pe a uma le fugalaau. I le taimi muamua o lanu lanumeamata, ma e ala i le pau, e maua e le toatele se lanu mumu.

Faʻatau

E foliga mai o nei mea uma e leʻi leva talu ai nei, ma o le taimi nei e le faigofie ona maua i totonu o le vaomatua le vao, po o le paʻu (Pulsatilla) - ua lisiina le laau i le Red Red. Ioe, ma e masani ona le vaai atu ia te ia ia faifaatoaga, ona e le o tagata uma e manumalo i lenei aganuu. O le mea moni, o le mutia masani e masani ona taumafai e faʻalautele le vao, faatasi ai ma fasi rhizome, lea o le a mautinoa lava le faʻaumatia i le toilalo, talu ai e na o le faʻalauteleina o fatu e mafai. O le rhizome i totonu o le lumbago e pala, o le aʻa e manifinifi ma felafoaʻi mamao i itu, pe afai ua afaina, ua mate le laau.

E tele fugalaau e mafai ona tupu mai i le tasi rhizome, e faʻapipiʻi fugalaau i luga o nofoaga eseese i le tautoulu. Ae ui i lea, o lenei mea totino e le faʻafefeina le gaosiga i le matua. Ae mafai ona faʻaleleia e fatu. Lumbago fatu o lago tutusa lava e pei o se laumei. E taua tele le aoina mai pe a matutua, ae leʻi oʻo i le taimi e lele ese ai. Ma o fatu na amataina ia Iulai, ma i le taimi e tasi. O se faailoga o le matua matua o lo latou faigofie ona vavae ese mai le pusa.

Faʻatau

Ou te lūlū fatu fatu i le taimi lava lea i totonu o le oneone oneone lamolemole, lea ou te fiafia e sopoʻia, sosoʻo i totonu o se atigi pusa. O fualaau e tatau ona puipuia mai vao leaga, ma e tatau ona susu le eleele. I laʻu masaniga, sa i ai ni toilalo: o le mea pito sili ona taua - o le totō na 'aina uma lava slugs. Sa tatau ona ou faia se pa puipui mo i latou. E tatau ona umi se taimi e faatali ai vaovao - e foliga mai lemu, i le masina atoa o Aokuso, i le tulaga o laau laiti ma ni laititi tipi. Latou te ola ae i se mea itiiti i le tautoulu. I le taumalulu, o laulaau e malolo, ae i le tautotogo e tupu aʻe fou. I le amataga o le tautotogo, e mafai ona totō laau toto i nofoaga tumau, seia oʻo ina latou tuʻuina atu i ai ni vailaʻau e sili atu ona taatele i aʻa.

Faʻatau

Ona le manava tele lea o le mutia miti, aua o le natura o le laau e le "faaleagaina". O lona amataga, o se laasaga lea, lea na mulimuli ane fausia ai vaomatua faʻamaina faʻamalosi ma faʻamalo, ma le palapala, oneone ma le oneone. E susulu le mutia mo le 2-3 tausaga, e fuafua i le taimi o le luluina ma le tuputupu ae o tulaga.

I le aganuu, e eseese ituaiga o lumbago e eseese lanu o fugalaau: violet, blue, red-violet, lanu piniki ma e oo lava i le auro, ae na o fuga lanumoana na ou vaaia. E foliga mai o le lumbago masani lenei.