Laʻau

Spider mite - o le tele o pest

O le Spider mite o se tasi lea o meaola faʻamaʻi tele. E afaina ai le tele o togalaau sei vagana ai laau toto. O le mea e leaga ai, toetoe lava o tagata uma e fiafia i totonu o le fale e vave ona latou taulimaina lenei meaola. I lenei tusiga, sa matou taumafai e aoina le maualuga o faʻamatalaga aoga e uiga i foliga o lenei meaola ma metotia o le puipuia ma le pulea.

Fofo masani o le apogaleveleve (Tetranychus urticae)

O nisi o ituaiga o miti vaʻaia

Fofo masani o le apogaleveleve (Tetranychus urticae) - o se ato o le apogaleveleve e faʻaaogaina le aiga. O le taatele o le aiga togi. O le tele o le meaʻai saʻo e faalagolago i le maualuga o lona gaʻo. O le umi o tamaitai e mai le 0.4 i le 0.6 mm, le tama mai le 0.3 i le 0.45 mm.

O manu feʻai o le foliga ellipsoide ei ai le tino maualuga o le tino ma se tino maualalo. I le vavau o le atinaʻe, e manino, e lanu mai le lanumeamata lanumeamata i le lanumeamata-lanu enaena ma lanu eseese e lua ma le tele, i luga o itu, o loʻo faia i ni ato tauaso o le ogatotonu totonu. Mai le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana i le tautotogo e sosoo ai, o lanu o le taumalulu e lanu mai le moli lanumumu mumu sesega. E le pei o le vaevaega muamua o le ono-vae vaevaega, o tagata matutua uma e 8 vae.

O faʻamaʻi faʻamaʻi masani e aofia ai:

  • Laʻau mumu mumu (Tetranychus cinnabarinus);
  • Redite legider spider mite (Tetranychus ludeni);
  • Saviti a Spzdarg (Tetranychus sawzdargi);
  • Ata o le apogaleveleve (Tetranychus atlanticus).

Laʻau masani a le apogaleveleve (Tetranychus urticae) i le vavau

Redite moli uila (Tetranychus cinnabarinus)

Pest Overview

O le tele o augatupulaga o siaki e ola i totonu o se upega tafailagi e lalagaina e mili. Latou vave gaosia. E avea tagata taʻitoʻatasi ma tagata matutua pe a mavae le 10-20 aso mai le taimi o le tuʻuina o fuamoa.

O aʻafiaga le lelei i le toe gaosia o pusi miti e maualalo le vevela ma le maualuga. E le gata i lea, i lalo o ia tuutuuga, o le vaitaimi o le atinaʻeina o lapisi e mafai ona faʻaitiitia. Afai e faaleleia le tau, ona oʻo mai ai lea o se faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o le vavave o le apogaleveleve e vave alu vave mai le tasi laau i le isi.

O le lanu o le apogaleveleve e fesuiaʻi ma e faalagolago ile numera o mea. O le tele o taimi, o laumei e samasama, enaena, lanumeamata. Atonu o lanu lanu uliuli i luga o itu o le tino. O le le fafagaina o fafine o le taumalulu e masani ona mumu pe mumu. O tamaʻitaʻi e laʻititi laʻitiiti nai lo fafine ma maua se tino faʻalanutele.

O fafine e afua mai i fuamoa faʻamafanafanaina, ma o tama e o mai mai fuamoa e leʻi faʻafefeteina. Togi faailoga, e le pei o tagata matutua, e tolu vaega o vaevaevae. A maeʻa le muamua molt, o le alova e liua i le moa, ma o loʻo i ai le 4 paʻu o vae o vaevaega, faʻapea foʻi ma tupe a tagata matutua. O lapisi ua lapotopoto. I le taimi lava e uma ai ona tuʻuina atu, e papaʻe pe samasama, toetoe lava a manino.

A o atiae le pepe, o fuamoa e leaga ma avea ma lanu samasama. O le fua faatatau o le atinaʻeina o le pepe e faʻaleleia le vevela. Ma, i le +15 ° C o le fuamoa o le fuamoa e pe a ma le 15 aso, ma i le +30 ° C na o le 2-3 aso. O le umi o le taimi o le tasi augatupulaga o nei meaola faalafua (mai le fuamoa i le fuamoa) e faalagolago foi i le vevela ma laina mai 30-36 i le 7-8 aso. E tatau ona amanaʻia lenei mea pe a faʻatulaga togafitiga.

I le taimi o le tautoulu, o se vaega taua o le ova e liliu atu i le taumalulu o le le fafagaina o fafine. O nisi oi latou na o ese mai fualaau aina e suʻe ai nofoaga mo le taumalulu. E le gata i lea, o nisi e agai i lalo, ae o isi e saili se malutaga i le pito i luga o le fale. O lea la, o le faʻaofuina atoatoa o laau e le faʻamautinoa ai le lafoaia o meaola uma i lou fale.

I le vevela o le vevela vevela, o se vaega o tamaitai e le toe fafagaina ma malaga foi i le sailiga o fale seia oo i le faaiuga o le vevela vevela.

Faailoga o le faaleagaina o meaola ma se apogaleveleve mite

O moa o le Spider e fafaga i totonu o mea totino laau. O le auai o lenei parasite ua faailoa mai e le i ai o togi paʻepaʻe papaʻe i luga o laulaʻau (faʻapitoa i luga o le pito i lalo) ma le i ai o se laupepa manifinifi faataamilo i laau (poʻo vaega o ia mea).

Spider mite i luga o se laau

I tulaga ogaoga leaga, o laulaau e paʻepaʻe mai le tele o leona. O loʻo faʻapipiʻiina faʻatoʻaga i palupaʻu, i le moto o le vaovao ma tuʻu ai se faʻalavelave osofaʻi o tino o manu.

Faaleagaina o laau

O se vaega o sela ua faʻaumatia, o le vaega ma le malosi o photosynthesis ua faʻaitiitia, ua faʻavaivaia le laau, ua sili atu ona faigofie i soo se faʻamaʻi. O le apogaleveleve mite, e faaopoopo i le 'ai i luga o laau totō, o loʻo tauaveina foʻi le tele o faʻamaʻi pipisi. O loʻo taʻua i le tusitusiga o lenei parasite o loʻo faʻataunuʻuina le paʻu o le lauulu enaena ma le faʻamaʻi pipisi o mea totino ma faʻatoʻaga..

Spider Mite (Tetranychinae) Spider Mite (Tetranychinae)

Spider mite alofa

Puipuiga

O le mea muamua e manaʻomia mo le faʻaalia o le vaʻavelevele o le ea vevela, o le mea lea, o le maualuga o le maualuga o le 'ea ma le taina masani o fafo o le laau o se puipuiga lelei lea o le tupu ma le toe gaosia o le meaola. Ae ui i lea, o le maualuga o le maualuga o le ea e na o le fesoasoani i le i ai o se vaʻavave moni, ao le mea e ese ai, e sili ona fiafia i ai. Ae ui i lea, o le faatinoga e faaalia ai o laau e masani ona osofaia e pusi moni o le apogaleveleve ae le o sese.

Pe a totoina se laau toto, e tatau i se tasi ona matua faaeteete e le tumau le vai i le totonugalemu o le laau ma togalaau o laulaau mo se taimi umi, aua o lenei mea e faigofie lava ona tau atu i le pala. Ae maise lava le faʻaeteete i le taumalulu, ona o le maualalo o le malamalama ma le maualalo o le vevela, e faʻaalu malie ai le vai. O le faatofuina atoa o le laau i le vai e le mafai ona fesoasoani, talu ai o iniseti e puipuia i latou lava i le ea e afaina ai i latou pe a fesootai ma le vai.

Spider mite alofa

Feteenaʻi ma totogi vaʻavaveveve

O le mea muamua e te manaʻomia e amata togafitiga faʻatasi ai ma le fufuluina lelei o fafo o le fale i le vai mafanafana ma le faʻaumea tagamea poʻo se mea e fufulu ai meaʻai. O lenei mea o le a le faʻaumatia ai iniseti, ae o le mea e sili ona faʻaitiitia ai lo latou faitau aofaʻi.

Pe a fasia ni paʻu o le apogaleveleve, e tatau ona le gata ina fufulu ma faʻaleleia lelei laau totō, ae faʻapea foi ma le windowsill lea na latou tutu ai, faapea foi ma suauu ma ipu.

O laau masalomia uma e tatau ona vavae ese vave.

O le laau e mafai ona faʻaleleia lelei ma ufiufiina i se pusa palasitika palama mo le 3 aso. Mai le maualuga o le suamalie i totonu o le afifi, o le a oti ai. Ae ui i lea, e tatau ona siakiina pea laau ina ia susunuina o latou lau mai le vevela.

Vailaau Mataʻutia

O le tauivi ma le faʻaonapo nei o lona uiga o le auala aupito sili lea ona lelei e faʻaumatia ai pusi miti. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le apogaleveleve o se manu feʻai, ae le o se iniseti, o le mea lea, e le aoga le faʻaaogaina o iniseti (o lona uiga o iniseti) e faʻaumatia ai. O isi vailaʻau e aoga e faasaga i siama - acaricides ma inisoacaricides.

Acaricides: Apollo, Borneo, Envidor, Nisoran, Omayt, Sunmayt, Floromayt, Flumayt.

Insectoacaricides: Agravertin, Akarin, Aktellik, Aktofit, Vertimek, Dursban, Kleschevit, Oberon, Fitoverm.

Afai e te maua le poto masani i le faʻaaogaina o acaricides poʻo le iniseti acaricides e faasaga i siketi o le apogaleveleve, tusi e uiga i iuga o le faʻaaogaina o lenei mea poʻo lena vaifofo i faamatalaga.

E tatau ona faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina i le tele o taimi e faʻaumatia ai tagata taʻitoʻatasi e sili atu ona teteʻe ma a latou fuamoa.

Siaki lau laau i taimi uma ma ave ni mea e puipuia ai ina ia le opoina oe e le apogaleveleve.