Fale taumafanafana

E faʻapefea ona fai ni fuga paʻu i ou lava lima?

O se togalaau fugalaau e masani ona tosina mai ai le mafaufau o tagata pasi-e ala i lona matagofie, ma afai e faia i mea e le masani ai, ona sili atu lea ona matagofie ma muamua. E leai se tasi e manaʻomia ni paʻu, lea e leai se mea e tuʻu ai, e mafai ona liua i se fugalaau muamua, ma teuteu le lotoa o se fale tumaoti, se fale mafanafana po o se mutia i tafatafa o le faitotoa. O le faʻamoemoe o le faʻaosoosoga, ae pe faʻapefea ona fai se moega fugalaau mai le paʻu o oe ina ia matagofie ai?

O a paʻu e filifili e fai ai ni fugalaau fugalaau

Afai ei ai sau filifiliga o paʻu e fai ai se fugalaau fugalaau, tuʻuina atu le fiafia i oloa faʻaaogaina o gaosiga mai fafo. E faia mai le lamolemole ma le vevela o le paʻu lea e faigofie ona faʻagasolo. E taua lenei mea ona o le paʻu o le paʻu o le a tatau ona faʻaaogaina, lea e le faigofie ona fai i mea faigata. Pe a filifilia i le va o pusa o le tau malulu ma le mafanafana, taofi i le taumalulu, ma afai o le pisa e matua vaivai lava, mafaufau lelei o le manuia - mai taʻavale ua e maua ai ni fugalaau e sili ona mataʻutia.

E le o se mea tatau le vave amataina o le gaosia o fugalaau mai pusa o taavale. Afai ei ai ni pini, ma o le a avea uma i latou ma se vaega o le tasi fugalaau fugalaau, asiasia i latou ma tosoina i latou i le tele, tikeri o laei ma le taʻavale mamanu. Fufulu pupuni mai le oneone ma eleele palapala - o lenei mea o le a faafaigofieina ai le faagasologa o le faia o ni fugalaau fugalaau mai paʻu, ma o le tipiina o meafaigaluega e le vave ona avea ma mea leaga. O le taimi lenei!

Tipi paʻu mo le faia o moega fugalaau

O le faʻaaogaina o le tomai o le tisaina o paʻu, e mafai ona e faia i se taimi mulimuli ane ni togalaau fugalaau, faʻapusaina o latou foliga oe, ae o uluai galuega e faia i foliga o fugalaau. I luga o le ufiufi paʻu i le penisina, o se laina tipi ua tusia i foliga o fugalaau, e pei ona faaalia i le ata oi lalo.

E tipi le laumei i luga o le itu ma se naifi malosi ma se lauulu lauitiiti. Ina ia faafaigofieina le gaioiga, o le naifi e masani ona susu i le vai oona. O le vavaeeseina o se vaega o le paʻu ua vaeluaina, ma e maua ai se avanoa mo se moega fugalaau.

O le taimi nei o le paʻu e tatau ona liliu i totonu - e le o se galuega faigofie, ma o le a sili atu le faigofie mo se tamaloa ona taulimaina nai lo se tamaitai. E taua le avea o ni vae i luga o le tasi pito o le paʻu, ma o ou lima e punou i le isi itu i fafo - o le mea autu lava e mafai ona e suʻeina se tamai vaega, ona faigofie lea o le faagasologa. Pe a liua le paʻu ma ufiufi, o le a matala le gaʻo, e pei o se fugalaau fugalaau.

Pusa uʻu mo moega fugalaau

O pusa lanumoana na vaneina mai pusa o taavale e le mafaamatalaina sei vagana ua valiina i lanu lanu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se vali fuafuaina mo le faʻaaogaina i fafo.

E faʻapefea ona vali paʻu mo moega fugalaau:

  • Pepa vailaau;
  • Enamel;
  • Pepa vali moli;
  • Nitro-vali.

E le tatau ona valivali ia ipu i le tasi leo, e mafai ona e sau i ni mamanu eseese e fetaui ma le siosiomaga lea o le a faʻaogaina ai moega mai taavale taavale. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se malae taalo, e talafeagai le faia i foliga o manu: bunnies, faʻamaufaʻailoga, squirrels ma isi mea malie.

O le eleele lafulemu ua sasaaina i totonu o le paʻu, ma i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, totoina laau totō. Talu ai o le sini o le fatuina o se fugalaau fugalaau mai paʻu o le teuteuina lea o le saite ma fugalaau, e taua le filifilia lelei o latou ituaiga.

Tausaga Faaletausaga mo moega moega:

  • Nasturtium;
  • Petunia
  • Tagetes;
  • Gaanai;
  • Mati;
  • Calendula
  • Maea o le taeao.

O le tele o fugalaau e faia i pene e faʻaogaina, ma o le mea lea e talafeagai ai le totoina o fugalaau matagofie i totonu ia latou e le manaʻomia le faafouga faaletausaga.

Faʻataʻitaʻiga mo moega mo togalaau:

  • Rezukha;
  • Vaʻai vao;
  • Aubrietta;
  • Daisies
  • Viola;
  • Verbeynik.

Uluaʻi manatu mo le fatuina o moega paʻu

O fugalaau fugalaau i totonu o pota o taavale i luga o le mutia e foliga matagofie, ae ona o le maualalo o le paʻu, o loʻo faʻamaonia ai a latou faʻamalosi. E mafai ona e foia le faafitauli e ala i le faia o se fasi fanua, tuu lua pe sili atu paʻu tasi i luga o le isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fuga i le foliga o se masi o le a foliga muamua. O se paʻu o le lautele e faʻapipiʻiina i luga o se paʻu o se toʻalaiti laʻitiiti, ma o le fausiaina o le fausaga o loʻo valiina i se masani "ipu" masani.

Mo lenei mamanu, e te le manaʻomia lava e uʻamea le paʻu - na o le vavae ese o latou itu pito i tua ina ia latou le faalavelave i le tupu aʻe o fugalaau i totonu o le fugalaau. Mo le sili atu le tutusa o se moega fugalaau ma se ipu, e mafai ona tuu i totonu o se "saucer" e tipi mai se paʻu e sili atu lona lautele nai lo le vaega autu o le moega fugalaau. O le auga o le masi ua faia i toega o le paʻu ma ua faʻapipiʻiina i le vaega autu e ala i le uaea i luga ole paʻu.

Fugalaau mumu volumetric mai pene

Afai e tele au paʻu, e mafai ona e faʻatulagaina mai ia i latou e le na o se tamai fugalaau fugalaau, ae e oʻo lava i se togalaau fugalaau tele. O le itu o le itu e vavae ese mai potaa taavale i le tasi itu, valiina i lanu eseese, ona tuʻuina loa lea o pusa tetele i luga o le eleele, ma sasaa le palapala i totonu, ma tuʻuina i luga luga o paʻu ma ua tumu foi i palapala. I paʻu taʻavale taʻitasi e totoina ai fugalaau: faʻavae, faʻafefe, pa'ū. O le mea lea, e mafai lava ona e faia se fuga o le fugalaau lelei, e pei ona vaaia i le ata o moega fugalaau mai pusa.