Fugalaau

Matou te suesue i mea faʻamalolo o Lunighort

O se laau laʻau suamalie ma le leo matagofie o le Lungwort o loʻo maua i vaomatua ma vaomatua, i faʻamalologa, i vanu papau, i luga o togavao. O mea faʻamalolo o le Lunighort, faʻapea foi ma ona foliga teuteu, na faʻapupulaina ai le fugalaau o lenei tagata. O le mea e ofo ai, o fugalaau eseese eseese e tuʻuina i luga o le 'au e tasi - lanu piniki, lanumoana, mumu, lanu viole, paepae. Ua faamatalaina lenei mea e ala i le i ai o puaa o laau o anthocyanini, e ese le tali atu i le aoga o le petals. O nei lava faʻailoga tulaga ese e maua ai le aganuʻu ma mea faʻamaʻi maualuga.

Lunchort - faʻamatalaga, tuʻufaʻatasia, uiga

Medunica officinalis o se tasi o muamua e aliali i luga o le vaomatua i le tautotogo pe a uma le kiona. Na amata ona fuga o ia i le taeao, ma tosina mai ai se numera tele o pi, lea na ia maua ai lona igoa - o se medunica poo se medunka. O le laau ei ai le isi igoa - pulmonary, o lona uiga o mama po o le pulmonary. E masani ona taʻua e tagata o le mutia o le pulmonary, talu ai ua umi ona faʻaaogaina mo le puipuia ma le togafitiga o totoga faʻalaulela.

O se laʻau faʻalauiloa lea e tupu i le maualuga e na o le 30 cm. O le aganuu e aʻafia i le aiga o le borax, o loʻo i ai se faʻavae mautu ma laulaʻau lapopoa tetele. O fugalaau e ese, e foliga tutusa ma logo laiti. O le aʻa e lapopoa, mafiafia, fai fatu. I totonu o le Lunwort, o se fua e pei o le nut e tupu. E le taliaina e le mutia le vevela, o le mea lea, e sili ai ona ola i lalo o le paolo o laau uumi po o vao.

O le vailaʻau o le Lunudort e lautele:

  • anthocyanins - vailaʻau o le pigmenti ma le aʻafiaga o aʻafiaga, i le natura latou te maua le lanu i vaega eseese o laau totő - laʻau, fugalaau, fua;
  • flavonoids - tuufaatasiga o meaola ma gaioiga maualuga, lea e fesoasoani ai i tagata i le taua faasaga i lagona le lelei;
  • tannins - astringents o le natura masani, e taofia ai le toe gaosia ma le atinaʻeina o microflora pathogenic, luga o le paʻu ma le mucous membranes, i le inumaga;
  • saponins - mea faʻapitoa faʻapitoa o meaola ua faʻaeʻeina ma le meatotino o le fefiti, i totonu o le tino o le tagata ua faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le faʻataʻitaʻiga ma le faʻamalosi;
  • allantoin - o se mea masani o le faʻamaʻiina o meaola, ei ai lona gasegase ma faʻafefe-inflammatory effects;
  • acidic ascorbic e masani ona lauiloa o le vitamini C, lea e faʻateleina ai le tetee atu i faʻamaʻi, fomaʻi, ma faʻamaʻi;
  • silicic acid - o se mea totino e faʻamalosia ai le aveesea o toxins ma toxins, faʻamaonia ai le gaioiga o le vaega o meaʻai;
  • beta-carotene - sili ona taua o carotenes, ua liua i le vitamini A e ala i le gaioiga o le enzymes ole ate;
  • Vitamini - tuufaatasiga eletise faigofie lea e ulufale i totonu o le tino ma mea taumafa e aofia i mea taua i le tino ola;
  • microelements ma macroelements o se vaega o vailaʻau oona e iai se mea taua tele mo se tagata.

O a faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina o le Lunugort?

O mea faʻamalolo o Lungwort e faʻaalia i faʻamaʻi o le maualuga o le manava o le tino - tracheitis, bronchitis, pneumonia. E fesoasoani le mutia e toe faʻaleleia e tusa lava pe sili atu le ogaoga ma le maualuga o mataupu, faʻavalea. O le lunchort e sili ona aoga pe a fai e maʻi mai se tale e leai se aoga, faʻatasi ai ma le faʻavavevave ma le vavalalata. I ni nai aso talu ona faʻaaogaina, e faigofie lava ona faʻamoemoeina le sipuni ma lelei tele.

O togafitiga faafomaʻi e faʻaaogaina mo le le mautonu o le urogenital system - cystitis, faʻasologa o le urinary, néphritis, urethritis, maʻa ma oneone i luga o le ate, gaʻo, ma le piliati. O le laau e vave faʻafefeteina le mumu, faʻaititia ai le tiga ma le gaogao.

O le aganuu e faʻaalia i le mafai ona faʻamalolo. O le anthocyanins o loʻo i totonu e taofi i totonu ma fafo le toto, faʻaleleia le faʻafouina o mea, ma faʻavaivaia ai faʻaʻailoga o le tino.

Faafetai i le bioflavonoids, lea i le maualuga o le maualuga o le vaega o le medunica, o le laau ei ai sona aafiaga lelei i luga o le tino. O le togiina o lau ma fugalaau i aso uma nai lo le lauti, e mafai ona e feagai ma le atuatuvale ma le atuatuvale e aunoa ma ni fualaau.

O loʻo i ai i le laau se aʻafiaga aoga i le galuega a le hematopoiesis, e faʻaolaina ai le gaosia o lela mumu i sela mumu. Talu ai ona o lenei malosi, ua fautuaina le Lunighort mo le puipuia ma le togafitiga o le anemia, o se vaega tutoatasi, poo se vaega o le aoina o fualaau faasaina.

Ona o le maualuga o le iodine, o le laau aoga e aoga mo le thyroid gland, ua faʻaaogaina e togafiti ai le suiter. Faʻatasi ma le leai o lenei elemene o le tele o faʻalavelave ma maʻi o le okeni e tulaʻi mai, faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le gaosiga o hormones talafeagai e faaitiitia.

O le laau e masani ona faʻaaogaina mo faʻamalositino - e faʻaleleia ai le lelei o le paʻu ma fao, faʻaititia ai aʻafiaga leaga o le ultraviolet radiation, ma puipuia ai le matua tuai. O le meaʻai mo le lauulu e faʻaaogaina pe a pa'ū malosi, vaeluaina, faʻavaivaia ma leai se ola.

O mea faʻamalolo o Lungwort

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o le vao o Lungwort ua leva ona faʻavaeina i luga o se itu tulaga ese. E saogalemu mo tamaiti ma tagata matutua, tagata matutua, ua faatagaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Lunchort - mea aoga ma le faʻaaogaina:

  1. Talia. O le laau e masani ona faʻaaogaina totonu i le togafitiga o faʻamaʻi eseese o le pulmonary-bronchial tree, mo se faataitaiga, pneumonia, foma, tuberculosis.
  2. Antimicrobial. Faʻaaogaina o faʻamaʻi ma teuteuga e faʻavae i luga o le Lunighort e faʻaogaina mo faʻamaʻi paʻu, faʻaleagaina o le tino e siama siama. Latou te faia vai taele i ai, lubricate nofoaga tuga, faʻaaoga mea manogi.
  3. Faʻauʻau faʻamaʻi. O le mutia e faʻaleagaina ai le tulaga i le taimi o le faʻavavega o le maʻi o le manava poʻo le duodenum. I le avea ai ma ausilali, e fesoasoani i le gastritis, pancreatitis, duodenitis.
  4. Antispasmodic. Aganuʻu e fesoasoani e faʻafilemu ai maso malie o gaioiga i totonu. E masani ona faʻaaogaina mo colic, fatu fatu.
  5. Sedative Tea mai le Lungwort e faʻafilemuina ai le faʻalavelave o le tino, faʻamalieina le atuatuvale ma le faʻaleagaina, fesoasoani e faʻafefe popolega, togafitia ai migraines, ma faʻasaʻoloto ai le ulu o le ulu.
  6. Aneti-inflammatory. O le afaina o le Lunighort i totonu e aveesea ai le mumu i faamai o le gastrointestinal tract. Faatasi ai ma le faʻaaogaina fafo, e faʻamamafa ai le fulafula, sosogi, mumu.
  7. Antiseptic. O se teuteuga o laulaʻau matutu ma fugalaau, o puluvaga e taofiofi i le angina, laryngitis, pharyngitis. O se vai mafanafana e teuina i le gutu pe a fai o le mumū o le mucous membranes poʻo le paʻu ua tupu i gingivitis, stomatitis, periodontitis.
  8. Toto. O le lunchort e i ai sona aafiaga mama diuretic. I le faʻaaogaina faifai pea, e faʻaleleia ai le laʻuina oneone, faʻaleagaina maa, faʻavae le paleni-faavae.
  9. Hematopoietic. O laʻau ma lau o le laau o loʻo i ai mea uma e manaʻomia o microelements e manaʻomia mo le atoatoa ma le taimi e maua ai le toto mumu. O le faʻalavelave e aofia ai le uʻamea, kopa, manganese, iodine, seleni, kilokilo ma le potassium.
  10. Immunomodulatory. O le maualuga o mea o elemene, e pei ole iodine ma le siliki, antioxidants, e mafai ai ona faʻaaoga le Lunighort e faʻamalosia ai le puipuiga. E faʻaleleia ai le malosi o le tino ma le teteʻe atu i faʻamaʻi eseese, faʻaleleia puipuiga ma faiga, ma faʻaaogaina e puipuia ai le malulu, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma viral viral.

E mafai e Lungworm Harm People

O sauniuniga Medunitsa e leai ni faʻasalaga mamafa i lo latou faʻaaogaina. Tamaiti laiti ma talavou, tagata matutua, tagata matutua e togafitia lelei togafitiga. Afai e le mafai ona e aoina le mutia, saili se laau mai togafitiga faaleaganuu poʻo tagatanuu, ona mafai lea ona e faʻatau i le tele o falemaʻi pe i le tulaga o taga mama. E faatagaina mo tamaiti e faʻaaoga le medunica mai le 3 tausaga. O le vailaʻau e faʻatagaina fafo i le taimi o le maitaga, e sili atu le aua le ave i totonu i le vaitaimi lenei.

Faʻafefea ona faʻaaoga le Lungwort officinalis

O mea faʻamalolo o le Lunighort e faʻapipiʻi i le vaega terasitila o laʻau - laʻau ma fugalaau. E vaʻaia ma le faaeteete i le taimi o fugālaʻau faatasi ma le aʻa, faʻamago, faʻapipiʻi. O le vao mamago o le eleele, i luga o le faavae o mea uma ua maeʻa, teuteuga, mea faʻapipiʻi ua saunia, ua tipiina le lauti. E lelei tele le meaʻai ma le tele o isi vailaau faʻamaʻi, o lea e masani ona aofia ai i togafitiga faafomaʻi.

I Egelani ma Falani, o fugalaau fou ma laulaau o Lunighort e faʻaaogaina e avea ma meaʻai manaia o ipu meaai ma meaai.

Faʻamanatuga masani ma Lungwort:

  1. Atagofie. O le afa o le lita o le vai o le a manaʻomia ai se lima o vao mutia mago. O le vai na faʻapipiʻiina i le vevela, kuka mo le 15 minute. Pe a mālū le vai, e fufulu ma inu i le afa afa faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi pe a uma ona 'ai.
  2. Faʻatau. O se sipuni sipuni o masini matagogo ua sasaaina i se ipu vai inu. O le vai e tatau ona faʻaaogaina mo le 2 itula, ona pasi lea i totonu o le susu. O le fua na mafua ai ona faʻaaogaina mo lona faamoemoega faamoemoeina: i totonu - mo le aso e tasi, i le tolu atunuʻu poʻo fafo - mo le fufuluina, fufuluina, lotions, compresses ma isi.
  3. Tea Vaega fou pe mamago o le laau (puʻu, lau, fugalaau) e aoga tele e inu ma inu ai nai lo lauti masani poʻo kofe. O mea faʻamalolo o Lungwort o se puipuiga lelei tele o faʻamaʻi mo tamaiti ma tagata matutua.
  4. Ava malosi. O le vaega lona tolu o le koneteina ipu ua filifilia ua tumu i mutia fou, pe a fai e ave le kulimi mamago, ona oʻo lea i le kuata. O le isi vaega o loʻo faaopoopo i le vodka maualuga poʻo le ava malosi ua faʻaitiitia i le 40 °. O le vai o loʻo i ai i se mea pogisa mo le 2 vaiaso. O le tincture e ave tasi sipuni 3 taimi i le aso afa ile itula ao le i taumafa. O le togafitiga e 1 le masina.

Le faʻaaogaina o le Lunchort fou

Tipi le mutia e mafai ona faʻaaoga vave, e aunoa ma le faʻatali seia maeʻa. O laulaau ma fugalaau e lelei le gaioiga, e liliu i totonu o fagu. O le masini sauniuni e faʻaaogaina i maʻi le faʻamalolo, loloto ma papaʻu, faʻaaogaina mo mu ma le malulu. E mafai e le meafaigaluega ona faʻaumatia otaota ma sana, faatoa faʻalauiloaina pe faʻaalia. O fualaau ma pulupulu o Lungwort e faʻapipiʻiina i le fale faʻamalositino - masimata mo foliga ma le maʻila.

E lauiloa ma lelei le faʻaaogaina o le Lunighort i luga o se tauvaga mo le faʻamalolo vave ma le maualuga le faʻamaloloina.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le Lunighort i tulaga faʻapitoa (faʻapuupuu):

  • e fufulu fasi meaʻai ma togafitia i fualaau suamalie, lea e toso mai i ni laulaau;
  • ma le toto, e tatau ona faʻaaogaina se fagu mai vaega mataʻetaʻa mataʻupu o le laau, ona faʻamuta loa lea o le toto;
  • pe a fai o le suppuration ua tupu, ona tatau loa lea ona fai se laei ma le paluga o le Lunighort, o le laei e suia ona o le eleelea i le aso;
  • pe a afaina e iniseti meaʻai i le sua sua po o le faʻafefeteina faʻafefiloi o Lungwort;
  • afai o le pi, pe a fai o se pipiʻi mai le lau o laulaau ma fugalaau o le a fesoasoani e faʻamalolo le afaina ma le fula.

Taofi le faʻaaogaina i fafo pe a faʻaleleia manino, ulia ma manua e amata ona faʻamalolo, mumu ma mumu, alu ese, tiga ma le tiga.

E le talia e togafitiga togavao vave i totonu, o le vasega e masani lava pe tasi pe lua masina, e faalagolago lava i taunuuga na maua. I le faʻaaogaina o meatotino aoga o le Lunighort, ua faʻamaonia ai foi le faʻamaonia. E faʻasaina le laau faʻatasi ma le faʻalepale tagata taitoatasi, o le atinaʻeina o se faʻafitauli o le maʻi.