Meaai

Fualaau fualaau mo le taumalulu: o le tipiina o apu ia latou lava sua

O le faʻamalo i totonu o lona lava suasusu o le auala sili ona taugofie ma sili ona vave e faia ai mea mo le taumalulu. O le mea aupito sili ona suamalie o apu ia latou lava suavai mo le taumalulu, o fualaʻau mo ia sauniuniga e faigofie ma e le faʻalavelave. O se pusa fuamini o le vitamini i totonu o le tasi fagu o le a suia ai le tasi pusa o vitamini taugata mai se fale talavai. E le gata i lea, i le vaitau taumalulu e matua faigata lava ona maua se mea masani mo oe lava ia. O le a faʻafiafiaina oe ma lou aiga e le fale.

O le manaomia mo apu io tatou olaga

O le faʻamaoni io tatou olaga e taua tele, ma, o le mea lea, o le sua o le apu o se vaega taua o meaai a le tagata, aua o loo i ai se aofaiga o vitamini e taua mo le soifua maloloina ma le tuputupu ae o le tino. E mafai ona fesoasoani le ipu vai e puipuia ai faʻamaʻi e pei o le tonsillitis poʻo le bronchitis. O lenei vaiinu ei ai sona aafiaga lelei i luga o le mucosa, o le faasaoina o nifo, ma fasiotia ai siama. E le gata i lea, o lenei fualaau aina e masani ona faʻaaoga e fai ma faavae o le taumafa.

O le i ai i le apu o le vitamini B1, B2, C, E, P, uʻamea, manganese, potassium ma isi mea aoga e fautuaina ai e tatau ona faʻaaogaina lenei fua i aso uma ina ia lelei ma mataala. O le apu i totonu o le meaai e avea o se mea puipuia pe a oo mai faailoilo o le malulu, faʻamautuina le toto, faʻamalosi ai le ponaivi ma le cartilage, ma aveese le cholesterol mai le toto. O pamu a Apple o loʻo i ai mea faʻamaʻi e faʻagesegese ai le faʻavaeina o sela o le kanesa.

Faatasi ai ma le faʻavavevaveina o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona e 'aiina apu tao i lea aso ma lea aso.

Apolima ma le toso

E fautuaina e tapuni apu i le vaitau o la latou seleselega. E le togafitia i latou i vailaʻau, o lea e sili atu ona lelei le teuina ma maua ai meaʻai sili atu. Ou te fia vaai i se mea masani i le taumalulu. O fua i la latou lava suavai mo le taumalulu o le faigofie ma sili atu ona taugofie le filifiliga. O se tasi o aogā o le tiliina o apu o le faʻasaoina uma o aoga o le togafitia oi latou i le vevela ma le asu. E leai se vineka e faʻaopoopoina i le taimi o le taina. Malic acid e suia ai vailaau vailaʻau ina ia le faʻaaogaina fagu i le taimi o le teuina o aiaiga. E tele naua meaʻai mo le gaosia o le pati pīpī vineta, o lona ola e oʻo i le 2 tausaga. Ma, o le mea lea, e fautuaina e 'ai meaai sauniuni mai apples and juice within two years. O tafaoga mo le canning e mafai ona mafai ona maua e le vevela vevela, o lenei, toe faia, ona o le mea moni e le o faaaogaina le vailaau i aiaiga. Apalai i a latou lava suavai mo le taumalulu, o suʻega ma ata o le faagasologa oa latou sauniuniga e tutusa lava, e iai nisi eseesega o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Apu uma i totonu oa latou lava suavai mo le taumalulu ma le faʻamaʻi

Laasaga faasao:

  1. Fufulu laʻau, e le paʻu 1 kg apples. Afai e manaʻo ai, e mafai ona aveese le autu.
  2. Sterilize pot.
  3. Lafoaʻi fua i luga o laupepa: o se laulau o apu, o se apa suka. Mo le 1 kilokalama o apu e te manaʻomia 500 g suka.
  4. O ogalaau o meaʻai e faʻapipiʻiina mo le 15 minute faʻatasi ma sina taimi o le kuka i totonu o se apa. I le taimi lea, o le sua o le a tu mai fafo mai apu, lea o le a faatumulia ai le sili atu i le afa o le apa ("2/3). E faalagolago lava i le oona o apu.
  5. Suauu 300 ml o le vai ma tuu i se fagu i se fagu i le ua. Aua le aveesea pusa mai le apa. Sterilize meaai i le vai mo le isi 10 minute.
  6. Aveese, tapuni ma taʻavale i luga. Ufiufi i le mafanafana. Ua faia.

A maeʻa le faʻamaʻi, e sili atu le tuʻuina o fagu i luga o laupapa poʻo laupapa ina ia le mafai e le ipu tioata ona faʻafesoʻotaʻi ma se laulau malulu.

Tipi i totonu o le sua sua mo le taumalulu e aunoa ma le faʻamalositino

O lenei fua e le faʻamamaina ai cans ma apu i totonu, ae o le i luma o ni pusa tioata leai ni mea, e taua tele le vevela-togafitia i latou ina ia alofia ai le faʻalavelaveina o aiaiga ua maeʻa.

Laasaga faasao:

  1. Seteli ipu mama. O lenei faiga e mafai ona faʻatino e ala i le tuʻu i totonu o le ogaumu poʻo le tuu i luga o se ulo.
  2. Pele 1 kg o apu, aveese fatu ma laau. Oti i fasipepa ma tuu i totonu o se fagu.
  3. Liligi 300 g o suka i totonu o le apa, sasaa le 1 lita o le vai malulu ma le kuka.
  4. Liligi sua suamalie suamalie i totonu o se fagu o apu ma le pulu. Le fiafia tele!

Tulima i totonu o le sua sua mo le taumalulu e aunoa ma le suka i luga o le faataitaiga o ranetki

Laasaga faasao:

  1. Fufulu lelei le 2 kilokalama o le horseradish ma le autu e faʻaaoga ai se gaioiga.
  2. Tuʻuina i latou i totonu o fagu.
  3. Saunia 4 kilokalama o apu mo le faia o le 2 lita o le sua. Fufuluina, paʻu, tipi i ni fasipepa, faʻapipiʻi i totonu o se pulu. Taʻu le sua e maua mai ai i totonu o se fagu.
  4. Liligi le sua o le suka i totonu o pusa tioata ma le iʻa ma tuu i totonu o le fua mo le tusa o le itula.
  5. Liligi le sua i totonu o le apa, toe susunuina ma toe sasaa apa. Lili le ufiufi ma afifi i totonu o se ie.

Faʻatasi ma le 2 kilokalama o apu, e maua le 1 lita o le apu mama.

Apili fasi pepa i a latou lava suamalie ma mea manogi

O sea fua mo le apu ia latou lava suavai mo le taumalulu e manaomia ai le faaopoopo o le pama lemon ma lemongrass. Ae o nei mea e faʻaaogaina e fai ma faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e suia i laupepa o le moa poʻo se isi mea. Ole laʻasaga o le faasaoina e le suia.

Laasaga faasao:

  1. Fufuluina apu, tino, tipi i ni vaega.
  2. Tuu le tipi i le vai brackish i vaega nei: lita o le vai + 15 g masima.
  3. A maeʻa le 4 - 5 minute, fufuluina apu i le vai mamā ma sasaa i luga o le vai vevela.
  4. Tuu fualaau aina i totonu o se fagu-3-lita, tuu ni laulaau o lemongrass, o se lala o le lemonimonimo.
  5. Saunia le sua o le apu: faapipii 2 kilokalama o apu i luga o se suini e maua ai le 1 lita o le sua. Suauu i totonu o se fagu.
  6. Sasaa sina sipuni i totonu o se fagu i luga. Lili le tapuni, ufiufi i se palanikeke mafanafana ma tuʻu i le pepa lenei seia maeʻa maeʻa.

O fualaau mo apu o le taumalulu i totonu oa latou lava suavai e le eseese tele le tasi mai le isi. I le syrup lea o le a teuina ai apu, e mafai ona e faʻaaogaina lau lava vaisini mai apu pe a fufulu i latou i le vai inu, ma le sua mai le juicer mai isi apu. Ina ia faʻatumu meaʻai i le tofo e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopoina soʻo se isi lava fualaau aina, pe a manaʻomia, atoa poʻo le suamalie fou o le sua.

Sauniuniga lelei mo le taumalulu!