O le togalaau

Tatou te tutupu ituaiga eseese o tafe i luga o moega

Faatasi ai ma le tele o ituaiga laau toto, ituaiga o tarragon, lea o loo tuuina atu i lalo, e faapitoa le lauiloa. O lenei aganuu e tele isi igoa. O se tasi oi latou o le taʻavale. O se mea faʻapitoa lea e faʻaaogaina mo le kukaina o ipu ma meainu. O le a le foliga o le tarragon e mafai ona vaaia i lalo.

Le foliga mai o le laau

O le laau o loʻo i ai se tofo manogi ma le vevela, e tupu aʻe i Europa i Sasae, Amerika i Matu, Siberia, Saina, Central Central Asia, Mongolia ma isi atunuu.

I le avea ai o se nofoaga e nofo ai, na filifilia ai e le taina le tafega, togalaau, maama. I luga o le itu, o le tarragon foi e masani ona ola faatasi ma isi laau.

O le maualuga o le susu mo le taʻavale o se mea leaga.

O laʻau o le laau e oʻo lava i le lanu olive, e oʻo atu i le 80-100 cm, e vaapiapi ma maamaʻa, ma tipi i le pito. O pupu i luga o le laau i le faaiuga o le taumafanafana. Inflorescences e vaapiapi, valiina i se moli sesega samasama.

O le vaega lanumeamata o le vao o loʻo i ai vaega taua nei:

  • moe;
  • suauu taua;
  • flavonoids;
  • pati;
  • ascorbic acid.

E le gata i lea, o le vitamini C o loʻo i totonu o le mea manogi, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e faʻamalosia ai le puipuiga. I le tautotogo ma le tautoulu, e mafai ona faaopoopo i ai meaʻai e faaleleia atili ai le soifua maloloina. I le faʻaopoopoga, o le tarragon e faʻaaogaina e toe faʻafoʻisia ai le malosi pe a uma galuega, ona o le mutia ei ai lona aoga aoga i le faʻamalosia o le fesoʻotaiga.

O vaega taua o le laau e fesoasoani i le paʻu e maua mai ai le elastin ma le collagen, o lea ua fautuaina ai e ave le mutia mo faafitauli ma le fesoʻotaʻiga ma faʻamaʻi o sooga. O loʻo maua foi i le Tarragon aʻafiaga aoga i luga o le manava ma le manava. I faʻamaʻi pipisi, e mafai e mea manogi ona toe faʻafoisia le gaioiga o le tino. O alkaloids e fai ai vao o se auala lelei lea e tetee atu ai i parasite ma e faʻaaoga foi e faʻaleleia ai le maualuga o le toto.

Faʻailoga iloga o mea faʻapitoa

I totonu o togalaau togalaau, e sili ona lelei le totoina o ituaiga eseese o tafega.

Tarragon Goodwin

O le taʻalo sili ona lauiloa faʻatasi ma se manogi faʻaleleia. E faʻatupulaia ile mita i le maualuga ma i le tausaga lona lua o le fugalaau e talafeagai mo le faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi ma meaʻai. O le laau ei ai se taimi oona ma se manogi malosi. O laʻau laʻau e faʻaaogaina e faʻavasegaina mo ituaiga eseese, aemaise lava, ipu masima. Tarragon Goodwin e tupu lelei i totonu o le togalaau ma le fale i totonu o se fagu.

Mushroom tarragon

O lenei meaola ua maua lona lauiloa ona o lona tetee atu i tulaga malulu ma faigata o le tau. E le gata i lea, o le laau e iloga i lona gafatia ona ola i luga o le tasi nofoaga mo le silia ma le sefulu tausaga. O le maualuga, o le vao o le Gribovsky tarragon e oʻo atu i le mita, e tele laulaau ma fugalaau papaʻe. O le Tarragon e masani ona faʻaaogaina i le kukaina e avea o se siva mo iʻa, salima, meaʻai aano.

Tarragon Dobrynia

O le umi atoa o mita mita o Dobniania e faʻamalolo ai meatotino. O le vao e aofia ai meaola, elemene, vitamini ma le acid ascorbic. O se mea iloga o le taina o Dobrynya o le tetee atu i le malulu ma le vevela, faapea foi ma le mafai gafatia i luga o le tasi nofoaga mo le silia ma le 10 tausaga.

Zhulebinsky Semko

O lenei ituaiga meaola e iai le foliga o se togavao ma laʻau lanumeamata mūmū mafiafia, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻapipiʻi ma ni lanu samasama laiti. O le laau e mafai ona ola e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga, o le malulu lea. O lenei ituaiga o mea manogi e masani ona faʻaaogaina mo mea manogi suamalie, faʻapea foʻi ma le gaosia o pati ma inu.

Tupu o laau

O lenei ituaiga e fuga mai i le taumafanafana ma e oʻo atu i le 150 cm le umi. O le tupu o meaʻai e iloga i se manogi malosi e pei o le anise. Faaaoga i totonu o le laau o le ala ma lau. Papatusi e faʻaaogaina mo le kukaina o le fale e pei o le faʻavave. E faʻaaogaina foi le Tarragon e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. O le a le foliga o le tarragon laau, o le tupu o laau aina e mafai ona vaaia i le ata oi lalo.

Tarifa o Monarch

O lenei ituaiga e tupu aʻe i le tulaga o se togavao saʻo. O lona maualuga e oʻo atu i le 80-150 cm. Ua totōina e tipu i le tautotogo ma e na o le tasi le tausaga e totoina i se pusa tumau. E faʻaaogaina fou e avea o se vaega lanumeamata mo salata.

Faafetai i lona tofo vevela, o le aganuu e masani lava o se mea e gaosi i meaai mama ma meainu. O le malo o Tarragon e mafai ona faʻaleleia le manaʻo, faʻamaonia le gaioiga o le manava ma togafitia togafitiga faʻapitoa. E masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le bronchitis, tuberculosis, ma isi faʻamaʻi pipisi.

Eseese ituaiga Smaragd, Farani

Eseese Smaragd e oʻo i le 80 cm le maualuga. E tele lava ina tupu i luga o se laufanua lautele. O le aganuu e iloga i luga o laʻau, o laʻau launiu e faʻamalosi i le taimi o le fugalaau. O fugalaau o le laau e samasama. O i latou uma lava o loʻo aoina i faʻaogaina i foliga o se polo. Tarragon smaragd e faʻaaogaina mo le faʻasaoina, pi, mo le sauniuniga o ipu eseese. Mo nei faʻamoemoega, ave laʻau ma togi. O le fugalaau e matagofie tele i ona foliga vaaia, o le mea lea ua faʻaaogaina mo mea teuteu, pei o se teuteuga o le saite.

Ina ia mafai e le tarragon ona tupu lelei i le eleele avanoa, e tatau ona velaina i se auala faʻaletausaga.

Tarragon Farani e tele mea taua ma foliga matagofie. E mafai ona ia ausia le tasi ma le afa mita le maualuga. O le vaomatua e lamolemole mumu, lau lanumeamata lanu meamata ma fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe. O lenei vailaʻau e faʻafefe ai le malulu ma faʻamaʻi eseese. E masani ona faʻaaoga i le kuka e fai ma se faʻavasegaga mo ipu eseese.

Tarragon Farani e faʻapipiʻiina e ala i tipi, fatu poʻo le vaevaega o le vao. I le va o pana i luga o le saite e tatau ona i ai se mamao o le 50-70 cm. E mafai ona fafagaina le tarragon i fugalaʻau minerale, faapalapala, fafie.

Varte Aztec ma Volkovsky

Na maua e le igoa Mekistec Aztec lona igoa e faamamaluina ai ituaiga Mekisiko ma le vaega o foliga vaaia muamua. O loʻo i ai i le laau ni aʻa tetele, o loʻo tele ina felafolafoaʻi i lau. E alu atu i se togavao tasi ma le afa mita le maualuga. I se tasi nofoaga e mafai ona i ai e oo i le 8 tausaga. O le manogi o lenei taumafataga o loʻo i ai ni faʻamatalaga anise.

Ae o le vaomago Volkovsky, e toetoe lava a leai se aoga. O le laau o loʻo faʻaalia i laulamole paʻu, e faʻasaʻo i le malulu. Na te taliaina soʻo se tulaga, vave vave ona toe maua mai maʻi ma faʻamaʻi. I fugalaau paʻepaʻe o tarrago o loʻo i ai se suauu taua e faʻaaoga i le manogi ma le kuka. O fua e selesele i le lua masina.

O le Tarragon e mafai ona faigofie ona tupu i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia. E faigofie le togalaau, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E pei o le cilantro, pasili ma le dill o se faʻaleleia maloloina ma lelei i meaʻai, faʻasaoina, faʻasaoina fale. O le tele o ituaiga na faʻalauteleina e tagata faʻatoʻaga e mafai ai ona e filifilia le filifiliga sili.