O le togalaau

Toto fuamoa e lapopoa

Ou te le iloa e uiga ia te oe, ae ou te fiafia i mea uma e le masani ai. O lea na ou filifili ai e taumafai e totō tomato lanu i luga o laʻu saite. Sa ou faatauina fatu o ituaiga lanumeamata, samasama, enaena, uliuli, moli ma papaʻe ... Ma na amata ona ou faatalitali e faatusatusa, ia malamalama po o le a le mealilo oi latou taitoatasi, ma pe faapefea ona eseese a latou fua lanu. Ma o le a sou manatu? O lenei faataitaiga na aumaia ai ia te au ma loʻu aiga le tele o mea fiafia ma se mea e leʻi mafaufauina-o lanu taʻitasi e iai lona lava tofo! E ofoofogia lenei mea!

Mūmū e tele-lanu.

Tomato Palette

E ui lava i le mea moni o a tatou maketi e tumu i tomato mumu, i totonu o le paʻu o lenei aganuu e sili atu ma le 10 fesuiaiga o le lanu o fua. Ma e le na o le mea masani lava mo i matou lanu samasama, moli, piniki ma le uliuli. Ae faʻapea foi faʻapotopotoga o lanu i foliga o se fesuiaiga mai le tasi i le isi, o se lanu i foliga o taʻavale. O le vaaia o sea ituaiga vavega i le faatauina atu, e toatele e le lamatia ai le faatauina, ma le leai! A uma lava, o fuamoa mumu e lelei lava i le na o le i ai o se foliga matagofie o oloa, lanu valiina o fua ma pulu. Ua filifilia i latou mo le tele o meaʻai aua latou te sili atu ona teuina, sili atu ona faigofie le faʻafefeina o femalagaaiga ma mafai ona selesele pe a seleseleina. Ae afai e totoina se moega tomato mo ia lava, e tatau ona tuu muamua uiga lelei atoatoa i le mea muamua, ma masani ona latou i ai i tomato lanu.

Black tomato.

O le a le eseesega i le va o tamato o lanu eseese?

Afai tatou te talanoa e uiga i tomato lanu eseese i le lautele, ona avea lea o latou uiga iloga o le maualalo o le acidity, poo lona toesea atoa ma le pasene tele o sugars. O ia fualaau suamalie e suamalie, matagofie, e masani ona i ai ni lanu oona po o fua, e masani ona sili atu ona suamalie. E manaia le 'ai ma na o le saeia mai le togalaau, ma le salati. Ma afai o nei ituaiga e amataina i le togalaau, e le mafai foi ona tulieseina mai tamaiti mai tamaiti.

Lanu samasama, lanumoana ma fualaau pinati talisapaia ona o le maualuga o mea o le carotenoids i lona tuufaatasiga. Ma o latou, e pei ona e iloa, faʻaleleia le tuufaatasiga o le toto, faʻamalolo le manava ma le ate, maua se aoga aoga i le faʻaaliga, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le tuinanau, o se faʻasologa e faasaga i le atherosclerosis, ma faʻatonutonuina le paleni-faavae o le tino. O le ogatotonu o ia fua e masani lava ona mama nai lo le tino o le paʻu, o le totonu o se mea malie, ma e faʻaalia i le faʻalauteleina o le agavaivai. O fua o nei fugalaau e lelei i salati, ma i sauga, ma i luga o taʻavale. O le filifiliga o ituaiga e mafai ai e oe ona maua soʻo se pepa talafeagai mo oe lava ia.

Tomato Green Zebra.

Laʻau uliuli, lanu enaena ma le paʻukeke sili atu le taua mo le maualuga o numera o acitans. O Acytans o ni antioxidants malolosi ma tauaveina mea nei: faʻalauteleina le gafatia o le tino, faʻamalolo spasms, aʻafia ai le faʻamaʻi ma le faʻamaʻi, maua ni siama, siama, choleretic ma antiviral, faʻaitiitia le toto o le cholesterol, faʻasaʻo le toto, ma faʻamalosia le puipuiga. O fua o nei fugalaau atonu e le suamalie e pei o le lanu samasama-lanu-mumu, ae o lo latou tofo e manatu lelei o le faafouina. Le lanu o tamato o ituaiga eseese o meaola e le masani ma ei ai le malosi mai le itu na sili atu i le la. O le pulupulu e malie. Pau lava le toe foi mai o le latou le matagofie tele (e ui lava e le mo tagata uma) e tilotilo i salati ma e le talafeagai mo le faʻasaoina.

O foliga tutusa uma lava o loʻo i totonu o ituaiga lanumoana.

Tomato papaʻe - o se vaega faapitoa. O i latou sa galulue i la latou faʻatoʻaga e talitonu o nei ituaiga o mea e le masani ai e maua i le faʻatoʻaga. O lo latou taua o loʻo i ai i le mea moni o loʻo i ai le faʻamalolo laitiiti o le oxalic ma le tele o suga ia latou fua, ei ai le maualuga o meaʻai o vitamini A ma flavones, lea latou te maua ai se lanu paʻepaʻe. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa ia tagata i le faateleina o le teuina o masima, ituaiga faamaʻi o le ate ma le manava, vaivai o toto toto ma maualuga le gafatia i le atuatuvale. O le tofo o paʻepaʻe paʻepaʻe e masani lava e le tutusa ma le tofo o le lanu mumu masani ma atonu e pei o le melonini, vine, pi poʻo isi vine. E mafai ona faʻaaoga uma fou ma i le faʻasaoina. O se mea manaia o nei meaola o le tali atu i le la - o le umi o latou, o le matua, tumau i lalo o avega saʻo, o le samasama latou te avea.

Blue Tomato.

E leai se aoga ma tamato ma fualaau lanu meamata. E tele a latou suka ma nai meaʻai, ae latou te le taua tele mo lenei mea, ae mo le faʻalauteleina o le anotusi o le chlorophyll io latou masini. O le a le mea taua mo o tatou tino? Chlorophyll e faʻaleleia le maualuga o le hemoglobin, faʻamalolo maʻi mama ma manuʻa, aveʻesea mea leaga mai a latou masini, faʻamalosi siama. O fualaau lanumeamata o tamato e le o ave ai mea e maua ai le ate ma o lea ua fautuaina mo tagata e afaina i le mama ma tamaiti. O lo latou tofo e eseese, e masani ona foliga tutusa ma le tofo o fualaau vevela. O le mea e malie ai, toetoe lava o ituaiga uma o lenei vaega e maualuga le gaosia. Pau lava le "aʻa" i lenei lanu lanu e le faigofie tele le fuafuaina o latou matua - na o le moli samasama poʻo le maua o le vaivai o fua.

Tuputupu toto totoga

E talitonuina o le tausiga o tamato lanu meamata e ese mai i le tekinolosi tau faʻatoʻaga o fuamoa mumu. Ae ui i lea, o le faʻatinoga e faʻaalia ai e le o tauaveina e ia ni uiga. O lanu samasama ma lanu meamata, ma le uliuli, ma isi ituaiga uma o lenei mea matagofie (fualaau faisua), faapea foi ma mea masani e lanu mumu, e mafai ona ola uma i totonu o se fale kati ma luga o le eleele avanoa, latou te fiafia i le palapala malulu, e mafai ona latou faatapulaaina ma fuafuaina ni pepa, latou te fefefe i meaola uma lava e tasi e ono afaina ai ma ua aafia i faʻamaʻi faapena. O le mea lea, e tatau ona tausia i latou i le tausisia o tulafono tutusa.

E tatau ona e iloa o ituaiga eseese o le ituaiga o fualaau oona e iai se tali i le elemene o le palapala: pe a faateleina, latou te mauaina se lanu mumu eleelea. Ma o vailaʻau lanumeamata e itiiti le faʻalavelave i faʻamaʻi faʻamaʻi, o lea e mafai ai ona latou ola e aunoa ma le kemisi.

Mamanu samasama.

O loʻo i ai pea se eseesega taua: afai e te maua se avanoa ma totō tomato lanu, ona le mafai lea ona e teenaina!