O le togalaau

O faʻamaʻi pipisi masani

Peach o se fua suamalie, ae muamua e tatau ona e galue malosi e maua se seleselega lelei. O faʻamaʻi o le pi ma ona mea faʻamaʻi faʻasaoina le tausia o le mea faʻapitoa i le vaitau tuputupu aʻe. O peʻa e tupu mamao mai o latou lava atunuʻu ma se mafanafana o le tau e mafai ona aʻafia i le tele o faʻamaʻi. O le a matou talanoa e uiga i gasegase taatele o se laau ma e uiga ile puipuiga.

O a aʻafiaga e aafia ai le pi

O fualaau 'aina uma e aʻafia i se tasi o faʻalavelave o faʻamaʻi, ae o ituaiga taʻitasi uma o loʻo tuʻuina atu i nisi. Ma e pei lava o plum moniliosis, o le pi e afaina i le fesuisuiaʻi, sili atu nai lo isi faʻamaʻi.

O isi faʻamaʻi pipisi e ono manaʻomia:

  • fualaau suamalie;
  • paʻu paʻu;
  • kleasterosporiosis;
  • Moniliosis.

O le faʻalavelave o le puipuiga o tausaga taʻitasi e faʻatatau i le puipuia o faʻamaʻi, faʻaleagaina o meaola faalafua ma faateleina le fua o le laau. Afai e te tausia le kalena agronomic, e mafai ona e puipuia le oso mai o le maʻi, e oʻo lava i le taumafanafana. Vaavaai i le ata: faʻamaʻi faʻamaʻi ma a latou togafitiga, e manaʻomia ai vailaʻau malosi ma laʻei puipuia mo le tagata faigaluega.

Kleasterosporiosis poʻo le faapalepale o laʻau e faatatau i faʻamaʻi faʻamaʻi. I le taimi o le amataina o le atinaʻe, punctures form, e pei o, i luga o laulaau, ona oʻo mai ai lea o lanu viole, o le tino o loʻo i totonu o le liʻo ua paʻu ma ua maua mai se pepa o le holey. I le taimi lava lea e tasi, na salalau ai spores i le lalolagi atoa o vaega o le laau. O nisi taimi o faailo tutusa i luga o laulaau e maua ai le sili atu o le mea e maua i le kopa. Afai o se maʻi pi, o le a vave ona alualu i luma.

A oʻo ina faʻaalia e le maʻi ia lava, e le mafai ona faʻatoʻilalo faʻatasi ma togafitiga faʻa-tagata. E talafeagai le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, e pei o Scor, Crystal poʻo Delan, i se vaega lua, pe afai e taʻitaʻia e faatonuga.

E mafai e le uila palapala ona faʻaleagaina le atinaʻeina o peach i le talafatai o le Sami Black ma Azov. Mo le ogatotonu, o lenei faʻamaʻi o le uiga lea o melons ma vine. I le taimi muamua, o laulaau o le laau e tu e peiseai o le sapalai i le falaoamata. I se taimi mulimuli ane, ua pala le laulaau, ua faasolosolo malie le vevela. O le tofo o le fua o le suiga. O le malosi o le lili e tau ma Topa, o se mullein mullein o se mullein, o le tilotilo i luga o pine. Faʻalelei i le paʻu colloidal sulfur.

O le tausisia o tekonolosi teu, o le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le taua faasaga ia i latou, pei o le ata, o le a tausia ai le togalaau maloloina.

O le gasegase o le laʻau e sili ona matautia

O le siva o spores o le fuga e tupu mai i le totogo ma lafoaʻi i le amataga o le tautotogo, faʻavave i luga o otaota i le tausaga talu ai. O le gasegase mafuaʻaga o maʻi laulaʻau laulaʻau ua faʻaofiina i le laulaau. O le faailoga muamua o le fausiaina o mumu mumu i le lau lau. Ae afai o laʻau ua uma ona oso i luga o le laau mo le 2 vaiaso, o le maʻi e leai se aoga.

Ua faʻafeiloaʻi le anufe i totonu o le ipu 5-8 aso le matua. Ua faʻaumatia laulaʻau, ma faʻatasi ai ma paʻu matutua ua paʻu i le eleele. O lala talavou o le tuputupu aʻe fou po o le tausaga ma a latou fafie ua faaleagaina. E le lelei le gaʻo o lenei tausaga, ma o le a leai se seleselega i le isi vaitau.

E faʻafefea ona togafitia le fua o le laʻau o le pene? I le taimi lava lena! O le taimi lava na latou vaaia ai faailoga muamua - o laulaau talavou, e lanumeamata, amata ona sosolo, o lea na vave ai ona faaaoga le fusi uʻamea i le kopa i le fua fautuaina. I lenei tulaga, e tatau ona amata vave ona teuteuina, fufulu, faapipii pepa, seia oʻo ina maua e le faamaʻi le pale atoa.

Ua fai mai tagata faapitoa ma fomaʻi, i totonu o ituaiga pipi, o nisi e sili atu ona faʻasao i paʻu laʻau:

  • Redhaven
  • I le manatuaina o Rodionov;
  • Bagrinovsky;
  • Morettini;
  • Simferopol vave.

E mafai faʻafefea ona ou taulimaina laulaau paʻu i luga o peach folk remedies? O le aʻa o le maʻi o le saoasaoa. O fualaau lelei e le tele. Afai na iloa le maʻi i le taimi muamua, e tatau ona e aveʻesea le lau, ma tipi lala na faʻapipiʻi ai, ma ia mautinoa e mumu.

Sulu le laau i le faʻafefiloi o le sulfur lūlū ma le lime fulu, faʻamalolo 1% ma le sulfur colloidal, ae naʻo luga o se vevela aso, ina ia sili atu le maualuga o le vevela i luga aʻe o le 25 tikeri. E mafai ona e faʻaaogaina le fualaau oona Biostat. Mo le togafitiga lona lua, ia saunia se aso e tolu-aso o le pefu o le tapaa. E mafai ona e paluina se paluga o le lime mafolafola mafolafola, ma faʻaaogaina i laʻau pe a maeʻa fufulu taʻitasi ma timu poʻo le faʻamaligi. Ua lapatai mai fomai afai e tulaʻi mai ni pepe fou, e tatau ona e fesuiaiga i fomaʻi.

O togafitiga e faʻafefe ai le vavalalata o le peach amata i le tautoulu. O le vaitaimi lenei e tatau ai ona faʻamamā le togalaau mai tagata nofoia le taumalulu. O le taimi lava e paʻu ai le vevela o le ea i le 10-5 tikeri, e oʻo mai le taimi mo puipuiga:

  1. Asiasiga ma le faʻaogaina o le ogalaau, lala paʻu.
  2. Faʻasaʻo le ogalaau mai i mea totoe uma, susunuina laʻau ma lālā, faʻamalo le palapala poʻo taatia le mutia fou i luga o le vaega atoa, e aunoa ma le eliina, ia i ai se pusa. O le ofutalaloa pito sili lea mo le 3 tausaga.
  3. I le tautotogo, ia faia le gaosiga i luga o pulupulu ma le kopa apamemea, ona faapipii lea. A maeʻa ona togafitia ma Topsin M, ae leʻi oʻo mai lau.

I luga o laulaau laititi e moli ai ma le Champion. I le lumanaʻi, afai e foliga mai o ni paʻu, 10% o le mullein infusion o le a latou taulimaina. O le a tafiesea se togalaau faʻamaʻi i totonu o le 2-3 tausaga.

O le tali lenei i le fesili i le auala e togafitia ai se pi mai lau laʻau. O le polokalame e faʻaaogaina i togalaau totino i Ukraine. O togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻaumatia ai faʻamaʻi faʻaleagaina autu, e oʻo lava i tausaga timuga mafanafana.

O mataupu faavae o le pulea o faamaʻi o le gafatia lea ona totoina se laau maloloina, malosi. Ona oʻo ai lea o le a teteʻe ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e maua se sosoʻo pupula, ma se pupuni mai le faʻatuatua i matu. E le faʻafeiloaʻi e le pusi soʻo se ufiufi. E fiafia o ia i laufanua lafulemu, fafaga masani ma le loloto o le vai o le eleele. Afai ei ai se malulu i le taumalulu, o le a ala mai le laau. O aʻa o le a tumau le malulu malulu +25 tikeri mo 3-4 aso, ma 35-38 tikeri mo le tele o itula. O le faʻamamaina o ogalaau ma le manulele i le liʻo lata ane-o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le malulu.