O le togalaau

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le paʻu suauu i ituaiga eseese

O se meafaigaluega faʻapitoa mo le faʻaaogaina i vaega eseese o le olaga Oti ole suauu suauʻu, o le faʻaaogaina mo le faʻaaogaina e faalagolago i le tulaga patino. O lenei vailaau o loʻo faʻataʻitaʻia ai le malie, siama ma isi meaola faalafua. Puleaina e talisapaia le tuufaatasiga o faifaatoaga ma tagata faufale. O le fualaau faasaina ua faatauina atu i falemaʻi, lea e faailoa ai lona aoga i vailaau. Ua tele naua e faatauina mai mo manaoga eseese.

Bluerioriol against mold from fungi i luga o puipui

O le togafitiga o le siama faʻamaʻi ma le sulfate copper o le a fesoasoani e aveesea nei aafiaga le lelei. I le faaopoopo i le mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o le sulfate sima, e tatau ona e saunia muamua le puipui mo togafitiga fou:

  1. Faʻapipiʻi ata ma isi mea teuteu teuteuina.
  2. I le faʻaaogaina o se spatula, aveese le meaʻai ma le stucco na faʻatuʻiaʻi e le manoa.
  3. Aʻo leʻi faʻaaogaina le copper satela mai le moa ma le paʻu, e tatau ona e faia se oneone ma se pepa poʻo se pulumu i luga o se faʻavae uʻamea. Faʻatasi ai ma lenei mea, e taua le faʻaaogaina o fualaʻau faʻasolo, mo se faataitaiga: mo le 5 lita o vai, 500 g o le masima, 500 kalama o le soda ma le 5 tbsp. l ufiufi mai le fasimoli tagamea.

E fautuaina le faʻaaoga o le sulfate sima e faasaga i le ogatotonu i luga o puipui pe a uma uma taualumaga muamua. E mafai foi ona faia laupapa laupapa. Ae ui i lea, e aoga le mafaufau i le afaina o le mea.

O le a le aoga o le paʻu sulfate i vailaʻau

Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina le vailaʻau ma fautuaina e fomaʻi i mataupu nei:

  • mo le togafitiga o le gataifale;
  • pe a faʻaumatia le malie i luga o fao ma vae;
  • pe a suʻesuʻeina le psoriasis.

Gynecology ma le copper sulfate

O le sulfate sulfate o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le gataifale. Togafitiga e pei ona taua i lalo: e tasi le sipuni tele o le vailaau e tatau ona solo i totonu o le 1 lita o le vai inu. O le tosoina e talafeagai ma se tuufaatasiga o le a aofia ai: 1 tbsp. l o le mea na mafua ai le faʻamamafa i le 0.5 lita o le vai ma le vevela pe a ma le 40 tikeri. I le faagasologa o le faʻatinoga, e taua le faʻapipiʻi lelei o totoga faʻapitonuʻu.

Tulāfono e tatau ona toe faia i aso uma pe a ma le 2 vaiaso i le afiafi. A maeʻa se faasologa o taualumaga, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma se fomaʻi e siaki.

Togafitiga o lenei maʻi gynnecology ma vitriol e tatau ona faia i le ogatotonu o le taamilosaga. E matua faasaina ona faia lenei mea i aso faigata.

O le suauu sulfate o le a fesoasoani i fulu mafolafola ma fao

O le fasipolo fao e le gata o se mea leaga, o se faʻamaʻi e aafia ai le paʻu ma le ipu o le fao. O le copper sulfate o loʻo faʻaaoga e faasaga i le fuga i luga o fao.

E mafai ona togafitia oe i auala nei:

  1. Saunia le tuufaatasiga o vitriol. E tasi le sipuniti o lenei mea e tatau ona faaopoopo i le 1 lita o vai ua tunuina.
  2. O le isi laasaga o le faamamafa mo le taʻele. E tatau ona vevela le 10 lita o le vai i le 40-tikeri o le vevela, faaopoopo le 0.1 l o fofo ma faʻafefiloi uma mea uma. O vae e tatau ona tuʻu i le mea e maua ai le vai mo le 30 minute.
  3. A maeʻa le faʻatinoga, solo ese vae i se solo mago, ma, pe a manaʻomia, faʻaaoga mea inu ma kulimi, lea na fautuaina e le fomaʻi.

O le togafitiga e tatau ona faia mo le itiiti ifo ma le 2 vaiaso. Mai aso muamua, o le a mafai ona iloa.

Psoriasis ma le copper sulfate

I le togafitiga o psoriasis ma le fesoasoani a lenei vailaau, o galuega puipui o le tino ua amata ona gaioiga. Ina ia ausia le aʻafiaga, e tatau ona fai le taele i lenei elemene. Le faia o lenei mea:

  • faia se fofo o le 3 sipuni tele o vitriol ma le 200 lita o le vai ma le vevela e le sili atu i le 45 tikeri;
  • e tatau ona tumau i le mea na tupu mai mo le 20 minute, ona fufulu maeʻa lea o le tino ma faʻaofufi luga o laʻei vaivai.
  • O le atoaga o togafitiga e 16 vasega.

O le isi filifiliga mo le togafitiga o psoriasis o le faʻaaogaina o suauu i le paʻu sulfate. Mo lana sauniuniga:

  • olo le 25 g o le celandine ma tipi le 50 grams o le copper sulphate i ni vaega laiti;
  • faaopoopo le 0.15 kilokalama o le gaʻo puaa;
  • faʻafefiloi mea e maua mai ai ma faʻafefiloi i totonu o se vai vai mo 15-20 minute.
  • faʻaaoga le mea faʻatasi i vaega na aʻafia o le tino i aso taitasi mo le 30 aso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le suauu, ia e suʻeina oe lava mo allergies. Ina ia faia lenei mea, tuu se mea laitiiti i luga o le tulilima. Afai a maeʻa le aso ona le maua lea o lagona le lelei ma aʻafiaga i luga o lenei vaega o le paʻu, e mafai ona faʻaogaina le tuufaatasiga.

Faatoaga, fualaau faisua ma le suauu sulfate

O le copper sulfate o loʻo faʻaaogaina i totonu o le togalaau e avea o se faʻamalo mo le palapala. O le fua o loʻo faapenei:

  • ao le i faaaogaina, e tatau ona nutimomoia le vailaau;
  • i le 1 mita sikuea o le a le manaomia ai le silia ma le 1 gram o tioata;
  • o le fualaau faasaina ua solo i totonu o le vai ma ua fafagaina le togalaau i lenei tuufaatasiga.

E fautuaina e faʻaleleia le palapala i le amataga o le tautotogo po o le autumn.

Copper sulfate o se togafitiga lelei foi mo le puipuia o laau mai meaola faalafua, pe a faaopoopo i le lime.

Fausiaina ma le sukama

O le copper sulfate o loʻo faʻaaogaina i le fausiaina e faʻaumatia ai le faʻaalia o le faaleagaina ma masima i luga o sima, piliki, mea faʻapipiʻi ma isi mea. O se puipuiga lelei mai siama ma pala, lea e manaʻomia ai foi laupapa. I le faaopoopo atu i lenei aafiaga, o le mea e avea ma mea e sili atu le malosi o le afi ma tumau.

O le isi faʻaaogaina o vitriol i le fausiaina, o le faʻaitiitia lea o vaʻavaʻa, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga faaopoopo aʻo leʻi faʻaaogaina le tini.

E faʻapefea ona faia se tuufaatasiga

Mo le faʻaaogaina o le sulfate sima i le fausiaina, o faatonuga mo le faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  • Aʻo leʻi amataina le galuega, e tatau ona faʻamafanafana mea na aafia ai ma se fale faʻapitoa fale lauulu;
  • o le fualaau faasaina ua solo i totonu o le vai manino i le fua faatatau o le 25-30 kalama i le 1 lita;
  • o le taunuuga o le tuufaatasiga e faʻaaogaina ma le lima i le pa atoa.

Afai o loloto leʻo luga o le tino, e tatau ona saunia se faʻamalosiaga sili atu ona mamana. Mo le 10 lita o le vai 1 1 kilo o le vitiol.

E ui lava i le aoga o lenei vailaau, e mafai ona gaosia ai se mu pe a oʻo mai i le paʻu o le paʻu i totonu o se mea e sili ona faʻaoʻo. O le mea lea, pe a galue i le sulfate sima, e fautuaina e faʻaoga totigilima ma isi masini puipui.